2019-03-26
今日喺元朗隨便逛想搵間餐廳醫肚,附近咁多間餐廳之中依間嘅價錢最平民化,而且套餐選擇都多,所以就選擇左依間!| 滑捋捋雞扒飯 | $59 +$10轉餐 +$5轉配意粉無為意到原來套餐係會跟湯,所以當上左個湯既時候仲好好奇究竟依碗細細碗嘅係咩黎,飲左一啖,不得之了,係我最愛既香菇湯!個湯非常香,啲菇打碎左,啖啖都有菇肉,正呀!無諗過隨便搵間餐廳都會飲到個咁好飲既湯👍🏼 雞扒意粉個雞扒好大份,肉質都算滑但又未至於好滑的程度,配上平時食rib的BBQ sauce又幾醒胃,本身食到一半已經覺得有啲飽,但一路點個sauce黎食唔覺意食哂成個扒🙊 唯一美中不足反而係嗰幾塊翠肉瓜嘅配菜,煎得過燶有啲苦,而且落得太多黑胡椒令到個瓜好辣,除左苦同辣基本上都食唔到本身的瓜味。本身因為價錢相對較平而選擇左依間餐廳,但其實轉餐加錢,轉意粉加錢,轉飲品再加錢,加完之後都唔算平呀😅 不過整體食物都ok,也會因為個湯而再光顧😋
| 滑捋捋雞扒飯 | $59 +$10轉餐 +$5轉配意粉