2018-03-19
其實呢間餐廳食過兩三次,覺得好好,所以今次就寫返篇食評推介下,因為呢類咁有heart小店好需要支持店鋪面積細,但格局試下,裝修簡約,好光猛開揚,似啲cafe多過西餐廳樓面店員好有心有禮點左個香煎煙燻醬豬扒拼著蓉套餐先講下個忌廉蘑菇湯,一入口蘑菇味非常濃郁,湯既濃度適中,唔算太稀亦都唔算太濃,而且又唔會凍冰冰咁,而係暖暖地,好易入口之後就主菜來啦,香煎煙燻醬豬扒薯蓉,一上枱已經聞到非常之香,熱辣辣,即時垂涎三呎,好刺激食慾,攞起餐刀動手切落豬扒度已經覺得一啲都唔刃,擺入口咬落肉質幼嫩細膩,好有口感,再配合埋有小小似茄汁味道既煙燻醬,令到肉質唔會好乾爭爭咁,帶出塊豬扒既鮮味,咬完陣味仲停留係口入面,而且豬扒又唔會煎到有燶,仲有份量相當足料,係兩大塊!再餸埋薯蓉食,係非常之夠飽,女士們都可能未必食得哂,唯一美中不足係個翠玉瓜真係太多油,呢度真係要扣分但整體來講相當優秀,值得長期再幫襯支持同埋推介俾朋友
樓面店員好有心有禮
點左個香煎煙燻醬豬扒拼著蓉套餐
但整體來講相當優秀,值得長期再幫襯支持同埋推介俾朋友