2023-10-31 51 瀏覽
🇭🇰 #一粒波食好西-旺角又有新開的雞排~又要治一治炸雞排癮😂-🐔 脆皮無骨雞腿排 $40雞腿肉很厚實,很熱很脆麻辣粉很香⭐️⭐️⭐️⭐️-🦑 脆皮花枝丸 $18一份有3粒,很大粒彈牙⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️-🍠 甜薯地瓜條 $25超厚切!配梅子粉一流⭐️⭐️⭐️⭐️-💬每款都可以選擇不同調味粉有椒鹽/辣味/咖喱/芥末/麻辣/芝士/梅子/海苔選擇困難症患者可以叫店員哥哥推薦😂餐點是即叫即製可能要耐心等候喔~但吃到熱辣辣的炸物很值得等待🫶🏻-🐔 2派克雞排旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下A號舖-📍 紅磡分店紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下及1樓C號舖📍 荃灣分店荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖-#一粒波ARollingBall #一粒波碌去旺角 #hongkongfood #hongkong #香港美食 #旺角美食
🇭🇰 #一粒波食好西
旺角又有新開的雞排~
又要治一治炸雞排癮😂
🐔 脆皮無骨雞腿排 $40
雞腿肉很厚實,很熱很脆
麻辣粉很香

⭐️⭐️⭐️⭐️

💬每款都可以選擇不同調味粉
有椒鹽/辣味/咖喱/芥末/麻辣/芝士/梅子/海苔
選擇困難症患者可以叫店員哥哥推薦😂
餐點是即叫即製可能要耐心等候喔~
但吃到熱辣辣的炸物很值得等待🫶🏻
荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖

• 脆皮無骨雞腿排
  • 脆皮花枝丸
2023-10-29 51 瀏覽
新開分店,試過雞扒及雞腿扒。分別選了甘梅粉及芝士味,都是$40。全程即點即炸,要等約5分鐘。拿時超熱,要吹一下才能放入口。雞扒超厚超大塊,比我手掌還大一點。居然還有少許雞味,不知是否用冰鮮雞。肉質嫰,外皮鬆脆。醃味不算咸。作為小食,個人喜歡甘梅粉,吃完也不會覺得過飽。
作為小食,個人喜歡甘梅粉,吃完也不會覺得過飽。
2023-10-25
7 分鐘 (外賣自取)
下午茶
Happy Friday 旺角勁多人支持夜經濟呀!街經過通菜見到我想食好耐嘅雞排專門店呀😋😋入去買件試下先😁嘩!原來除咗雞排仲有其他小食架😁😁脆皮無骨雞腿扒配海苔同埋芝士調味粉,出爐啦🤩真係勁大塊勁厚身,仲大過我隻手呀!最正係勁厚切一d都唔薄仲好juicy添, 海苔同芝士調味粉一齊食又幾夾喎又好惹味又香脆💯脆皮花枝丸海苔調味粉, 雖然得三粒花枝丸,但係粒粒都大大粒😁 用咗海苔調味粉炸到脆卜卜嘅花枝丸更加惹味又彈牙呀,咬落裏面真係有魷魚架勁有口感呀“正”呀!甜薯地瓜條配咖喱調味粉, 每條地瓜條都大大條脆卜卜配咖哩粉好正呀👍辣辣地🌶好香咖喱味yummy.佢地全部食物都係即叫即整架,熱辣辣“正”呀! 最正嘅係佢哋嘅靈魂調味粉呀👍有八種調味粉任你揀, 真係花多眼亂呀😅每一種都好正咁💯💯2派克雞排旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下A號舖

2派克雞排
旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下A號舖

好記得之前去台灣旅行嗰陣見過呢間嘢!原來香港都開咗咁多間分店!旺角呢間係新分店。主打嘅都係啲台灣炸雞排等等小食。💛脆皮無骨雞腿扒$40調味粉可以雙拼,揀左梅子,芝士,雞扒一大塊,無切塊既,所以keep到咬落去好juicy,肉汁冇流失!雞皮超級超級超級脆!如果要預先切粒嘅可以揀脆皮無骨雞丁🧡脆皮杏鮑菇$25調味揀左原味椒鹽粉同海苔粉。好大既一包!全部杏鮑菇都大大舊,外脆內多汁。💜黃金香芋丸$22炸香芋丸唔係度度有得食,好好味呀!入面仲有少少鹹蛋黃,鹹香味美😋👍所有嘢即叫即炸,所以都要等一陣。如果唔想等太耐嘅話可以打電話/網上外賣平台嗌定❣️咁就可以慳返等待嘅時間 ⏱️總括嚟講雞扒都炸得鮮嫩好食,比其他雞扒店特別嘅係佢可以落唔同嘅調味粉,食辣嘅可以選擇麻辣/芥末/咖哩/辣味,就算唔食辣,原味/海苔/梅子/芝士都好食,尤其係梅子粉!我既至愛心水推介!👍😋
好記得之前去台灣旅行嗰陣見過呢間嘢!
原來香港都開咗咁多間分店!
旺角呢間係新分店。

主打嘅都係啲台灣炸雞排等等小食。

💛脆皮無骨雞腿扒$40
調味粉可以雙拼,
揀左梅子,芝士,
雞扒一大塊,無切塊既,
所以keep到咬落去好juicy,肉汁冇流失!
雞皮超級超級超級脆!
如果要預先切粒嘅可以揀脆皮無骨雞丁

🧡脆皮杏鮑菇$25
調味揀左原味椒鹽粉同海苔粉。
好大既一包!
全部杏鮑菇都大大舊,
外脆內多汁。

💜黃金香芋丸$22
炸香芋丸唔係度度有得食,
好好味呀!
入面仲有少少鹹蛋黃,鹹香味美😋👍

所有嘢即叫即炸,所以都要等一陣。
如果唔想等太耐嘅話可以打電話/網上外賣平台嗌定❣️
咁就可以慳返等待嘅時間 ⏱️

總括嚟講雞扒都炸得鮮嫩好食,
比其他雞扒店特別嘅係佢可以落唔同嘅調味粉,
食辣嘅可以選擇麻辣/芥末/咖哩/辣味,
就算唔食辣,原味/海苔/梅子/芝士都好食,
尤其係梅子粉!我既至愛心水推介!👍😋
外賣自取
2023-10-25 37 瀏覽
2派克雞排地址: 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下A號舖台灣小食同夜市食物極之美味,同時又極之邪惡,簡直是魔鬼的化身,平常人如我又怎可抵抗魔鬼呢!雞腿扒大大片00,炸時陣陣芳香傳到鼻腔中,口水直流引發食慾。即叫即做,炸完用紙袋包好,拿上手熱力透過紙袋傳到手上,比我塊面更大。啖啖肉個調味粉惹味。調味可以8選2,要了芝士加海苔,另外仲有wasabi,curry,spicy,plum,numb spicy 同原味椒鹽還有其他台式炸物小食,要了椒鹽脆皮杏鮑菇,完全是台灣懷念的味道呀!仲有台灣香腸yummy 又juicy ,邊行邊食在旺角行街街。
2派克雞排

地址: 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下A號舖