2023-12-28 23 瀏覽
因為太掛住台灣小食,之前同朋友買咗台灣2派克雞排外賣,估唔到有驚喜!麻辣脆皮無骨雞排🍗🌶️ 呢款雞排外脆內嫩,炸得金黃酥脆,每一口都帶有嘅辣味刺激嘅感覺,令人上癮!而且仲爆汁😋🔥脆皮杏鮑菇🍄🌿鮮嫩嘅杏鮑菇外層酥脆內裡鮮美,每一口都帶有杏鮑菇嘅原汁原味,味道惹味!調味粉可以選擇自己嘅喜好,啱晒素食者!😍🌱原味黃金香芋丸🍠最後,如果你鍾意芋頭,可以試下佢哋嘅原味黃金香芋丸🍠🍡 外層炸得金黃酥脆,每一口都有又咸又甜嘅芋頭味道,口感綿密!配上自家製嘅調味粉,可以增添不同嘅風味,絕對係芋頭愛好者嘅必試之選!總括而言,台灣2派克雞排係值得一試嘅!佢哋嘅麻辣脆皮無骨雞排入味又juicy 真係💯🌟

麻辣脆皮無骨雞排🍗🌶️

脆皮杏鮑菇🍄🌿

原味黃金香芋丸🍠

#MC帶你去旺角.台灣出名夜市出名多美食,而且抵食又高質🤤!其中一樣掃街小食就係「雞排」,相信好多人都唔陌生,但依間近年先進駐香港嘅雞排專門店,你又食過未呢😜?!✨ 2派克雞排「2派克雞排」於2022年喺紅磡開設首間香港分店,最近正式進駐旺角‼️主打一系列即叫即炸的無骨大雞扒,以及炸雞髀、炸雞皮、脆皮杏鮑菇、金菇酥、台灣腸等惹味小食,充滿台灣夜市風味。✨ 自選調味粉店舖有8款口味嘅調味粉🧂,落單時可以隨便揀1-2款調味粉搭配炸物享用,分別有原味椒鹽/芝士/梅子/麻辣/芥末Wasabi/辣味/咖喱/海苔味。.✨ 即叫即製落單後要等10分鐘⏳,因為全部都即叫即炸🔥,唔係翻炸,可以係OpenRice落住單先,咁就可以快啲拎到啦😉。🥢 脆皮無骨雞腿排 $40即叫即炸,炸到金黃色,熱辣辣,非常吸引😍!外皮香脆,雞腿比雞胸食落無咁嚡同乾,口感更多細嫩多汁,好Juicy💦,而且好足料好大塊,超滿足👍🏻!揀咗香辣味粉拼海苔粉,海苔粉超突出。🥢 脆皮杏鮑菇 $25份量十分足料‼️雖然杏鮑菇沾咗炸粉,但炸粉唔算多👍🏻,食落厚實多汁,口感爽口有嚼勁☺️。揀咗原味椒鹽粉,素食類用簡單調味就已經好好食🥰。🥢 脆皮花枝
#MC帶你去旺角

✨ 2派克雞排

✨ 自選調味粉
✨ 即叫即製

🥢 脆皮無骨雞腿排 $40

🥢 脆皮杏鮑菇 $25

🥢 脆皮花枝丸 $18
大大粒嘅花枝丸😝,平均都沾上麻辣味調味粉,微微嘅刺激感但又會唔會好辣👌🏻,食落有粒粒墨魚,肉質爽彈!
2023-12-19
2023-12-19 23 瀏覽
今日係旺角行完街, 經過聞到好香, 就係台灣好出名既2派克雞排買左d 小食, 每樣食物都可以自選唔同嘅調味粉,包括椒鹽、辣味、咖喱、芥末、麻辣、梅子、海苔、芝士我就叫咗脆皮無骨雞腿肉(配芝士梅子粉)雞扒超級大塊同厚, 面頭嘅粉漿好薄身, 咬落外皮好香脆, 調味粉均勻分布喺雞皮上, 鹹甜鹹甜, 好惹味, 雞肉保留咗好多肉汁, 肉質嫩滑甜薯地瓜條地瓜條即叫即炸, 面頭灑咗梅子粉, 咬落香甜脆皮花枝丸超級大粒,面頭灑上海苔粉, 口感彈牙,

我就叫咗脆皮無骨雞腿肉(配芝士梅子粉)

甜薯地瓜條
地瓜條即叫即炸, 面頭灑咗梅子粉, 咬落香甜

脆皮花枝丸
超級大粒,面頭灑上海苔粉, 口感彈牙,

2023-12-13 50 瀏覽
2派克終於開到黎旺角啦,我可以隨時都食到台灣雞排💕一定要食佢哋嘅脆皮無骨雞排🍗,我真係未見過咁厚肉嘅雞排,啖啖肉,就算佢哋咁大塊,食落去都超級juicy,每啖都爆汁,仲有8款調味粉可以揀,個人應為芝士同海苔真係世一。另外仲叫左小扇茄子🍆同雞皮,食落去唔會成口油,仲超級香脆,每款炸物都可以揀一款調味,咁就可以試晒唔同味。我好欣賞佢哋每樣野都係即叫即整,而且要等,但係保持到個品質,難怪平日都要排隊。
2派克終於開到黎旺角啦,我可以隨時都食到台灣雞排💕
2023-12-12 40 瀏覽
啲雞外脆內軟!係我暫時食過,全港最好味的炸雞!d雞肉好滑、好多汁、好Juice!我會推薦梅子芝士味粉!同埋食佢嘅雞全翼同無骨雞髀扒!個皮脆到好似食薯片咁樣!呢個口感喺其他地方食唔到!但係由於佢啲雞係即炸,所以等候時間比較長,我個人建議外賣自取,落定單,夠鐘去攞,唔使浪費時間等!價錢亦好合理,佢嘅雞扒好大塊,如果食雞扒,好似食左一個正餐咁。如果想當小食咁食,我建議只係食一個雞全翼,如果唔係,你食完個雞扒,已經食唔到其他嘢!
2023-12-08 35 瀏覽
2派克雞排 地址: 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下A號舖電話:=====================台式雞排,可以任選2個口味調味粉,因呢度所有食物都是即叫即炸,要等10-15分鐘,可以去行一陣再返來拎都唔遲有多款調味粉 ,可擇兩個mix 埋一起,個台灣夜市式炸雞扒,要了芝士加椒鹽原味 小食有素同肉,杏包菇切成大大塊口感一流。加埋海苔味,多了紫菜芳香,食感一流,同埋照顧到素食者,唔錯哦,很多炸蔬菜。然之後叫咗個脆脆雞皮小食,芝士mix 梅子味,個雞皮脆卜卜,真係食緊薯片一樣,送酒一流。梅子粉酸酸甜甜,有助解油膩感。現炸熱辣辣,唔似好多炸熟左,到有人order 先再翻炸加熱!正正呢
2派克雞排

地址: 旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下A號舖
電話:=====================

台式雞排,

台灣過江龍炸雞排進駐旺角,仲有好多台式小食,當然要試🙌🏻食物一共有八款調味,原味(椒鹽)/芝士/海苔/辣味/麻辣/咖哩/芥末/梅子,而每款食物就揀兩種味。✨脆皮無骨雞排識食一定食無骨,最滋味🤪大大塊好重手!真係外脆內嫩,可以保持到肉汁。揀左麻小辣(已經夠辣)加海苔,滿滿嘅調味料超惹味🙌🏻✨脆皮杏鮑菇去台灣夜市必食嘅小食!呢度都整得好好味😋外面脆口,內裡多汁又彈牙。海苔加梅子,正🙌🏻✨脆皮花枝丸花枝丸成日食,脆皮花枝丸就少啲,但原來好好味🤤麻小辣加椒鹽,不錯喔🤭

台灣過江龍炸雞排進駐旺角,仲有好多台式小食,當然要試🙌🏻

✨脆皮無骨雞排

✨脆皮杏鮑菇

✨脆皮花枝丸
2023-12-01
2023-12-03 78 瀏覽
疫情之後,身邊個個朋友都去台灣旅行。今年無去到就係香港食住台灣岀名嘅2派克雞排先🍗😝😋去咗旺角分店,餐廳主打做外賣。不過餐廳右側都有細bar檯兩張櫈,可以坐係度食。脆皮無骨雞腿排 🍗 $40 揀咗香辣mix 海苔味,超級香啊!就算拎到返屋企過咗30-40分鐘,都依然超級脆,不誇張,有ASMR嘅感覺🤩 肉質嫩滑多汁!本身雞腿有醬料醃過,好入味啊!🉐脆皮花枝丸 🍡 $18揀咗椒鹽味,大大粒有3粒,彈牙爽口,有花枝肉,唔會太多粉漿,好有嚼口🤩 個人覺得椒鹽粉多啲嘅話會更好味🤤脆皮杏鮑菇 🍄 $25揀咗椒鹽味,比我像中大粒,忍唔住即刻食咗一粒,超Juicy!食到杏鮑菇嘅原汁原味!皮炸得好簿!杏鮑菇本身好濕潤,所以外賣返到屋企外層炸皮會變諗咗,建議要即刻食噢!總括而言,呢間係我係香港食過最正宗嘅台灣炸雞排。有多種口味可選擇,食物係即叫即炸,超級熱辣辣!真的不試會後悔噢!

脆皮無骨炸雞腿排

脆皮無骨雞腿排 🍗 $40

脆皮花枝丸 🍡 $18

脆皮杏鮑菇 🍄 $25

2023-11-24
脆皮無骨炸雞腿排
  • 脆皮無骨雞腿排
2023-12-01 26 瀏覽
❣︎ 熱辣辣的雞排外賣店除了招牌雞排 還有小食跟素食特色是炸物麵可唔選味粉調味而且可以選兩種味粉所有炸物都是即叫即炸需耐心等候🥰♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.5/5 脆皮無骨雞扒$40到手真的超級超級熱辣辣選了梅子海苔口味這口味正中了我紅心♥️梅子微酸超級開胃🫶🏼🫶🏼👍🏻脆皮花枝丸 $18一共有3粒大大粒 一口吃不完一粒的大小花枝丸是麻辣口味麻辣味道就是過癮😛金菇酥 $12拿起手就像一把扇子酥脆酥脆的😋
❣︎ 熱辣辣的雞排外賣店

金菇酥 $12
拿起手就像一把扇子
酥脆酥脆的😋
2023-11-27 38 瀏覽
今日我見到2派克係通菜街開左分店!係荃灣分店食過之後念念不忘~行街口痕一定要食!脆皮無骨雞腿排$40炸粉唔厚 又香又脆 大大片 啖啖肉! 我真係抗拒唔到🤩食晒成片都唔會覺得好熱氣❤️脆皮杏鮑菇$25份量好多🤩 杏鮑菇大大粒~咬落唔會dry 仲要好野味! 唔係水汪汪淡口個d!脆皮花枝丸$18用上由台灣進口花枝丸大粒得黎又彈牙~所有炸物可加味粉調味除左原味(椒鹽) 仲有另外6款味粉每樣食物最多加2款味粉~實有款岩你口味😆所有食物即口即整 製作需時喔~所以大家想食 可以打電話落左order先~邊行邊食好滋味😆
今日我見到2派克係通菜街開左分店!
係荃灣分店食過之後念念不忘~
行街口痕一定要食!

脆皮無骨雞腿排$40
炸粉唔厚 又香又脆
大大片 啖啖肉!
我真係抗拒唔到🤩
食晒成片都唔會覺得好熱氣❤️

脆皮杏鮑菇$25
份量好多🤩 杏鮑菇大大粒~
咬落唔會dry 仲要好野味!
唔係水汪汪淡口個d!

脆皮花枝丸$18
用上由台灣進口花枝丸
大粒得黎又彈牙~

所有炸物可加味粉調味
除左原味(椒鹽) 仲有另外6款味粉
每樣食物最多加2款味粉~
實有款岩你口味😆

所有食物即口即整 製作需時喔~
所以大家想食 可以打電話落左order先~
邊行邊食好滋味😆

2023-11-16
10 分鐘 (外賣自取)
  • 脆皮花枝丸
  • 脆皮無骨雞腿排
2023-11-23 31 瀏覽
旺角女人街隱藏住各式各樣嘅美食最近發現多咗呢間小食店其他台式嘅炸雞小食與別不同嘅就係即叫即製所以拎上手一定係熱辣辣過往食開嘅炸雞扒,最多都係問你要辣定唔辣?而呢間就有多款味粉可以自由配搭(海苔.芝士.香辣.咖哩.椒鹽.麻辣.芥末.梅子)✨脆皮無骨雞腿排厚厚一片好大塊外層炸粉好香脆.就算擺耐咗都唔淋肉汁好豐富.雞肉啖啖Juicy揀咗咖喱 + 芝士,好香好惹味✨脆皮杏鮑菇灑上辣粉嘅杏鮑菇辣味係慢慢滲出嚟杏鮑菇切成大大粒咬落口感好豐富✨脆皮台灣香腸簡簡單單嘅台灣腸味道香甜多汁炸得夠乾身唔油膩餐廳仲有兩個座位可以坐低輕食以後嚟旺角行街一定要嚟食啦

旺角女人街隱藏住各式各樣嘅美食

最近發現多咗呢間小食店
其他台式嘅炸雞小食

與別不同嘅就係即叫即製
所以拎上手一定係熱辣辣

過往食開嘅炸雞扒,最多都係問你要辣定唔辣?
而呢間就有多款味粉可以自由配搭
(海苔.芝士.香辣.咖哩.椒鹽.麻辣.芥末.梅子)

✨脆皮無骨雞腿排
厚厚一片好大塊
外層炸粉好香脆.就算擺耐咗都唔淋
肉汁好豐富.雞肉啖啖Juicy
揀咗咖喱 + 芝士,好香好惹味

✨脆皮杏鮑菇

味道香甜多汁
炸得夠乾身唔油膩

餐廳仲有兩個座位可以坐低輕食
以後嚟旺角行街一定要嚟食啦
🥡🍗🍤滋味炸物食到停吾到口▫️8款味粉選擇(椒鹽/海苔/芝士/麻辣/芥末/梅子/辣味),可以選擇一至兩款▫️以下為openrice外賣自取價☑️小扇茄子🍆2份-$27現場買要$18一份,openrice落抵好多,我同朋友都好中意食茄子,所以2份冇問題🤗呢款選左麻辣小辣粉加椒鹽粉,咸香微辣惹味。2份茄子有6件,但外形同圖片吾同,冇扇樣,純粹切開一舊舊,但都炸得好好,皮脆肉嫩,茄子肉juicy爆汁,同味粉好夾,超好食😋☑️金菇酥 -$12呢款配左海苔粉同梅子粉,酸酸地好開胃,估吾到2隻粉嘅味都夾。金菇攤開搵竹籤穿住,一大片拎去炸,炸得好脆,脆到好似食薯片甘,吾覺自己食緊金菇😄🔸2派克雞扒🔸地址:旺角通菜街1A-1L號威達商業大廈地下A號舖其他分店:紅磡/荃灣
🥡🍗🍤

其他分店:紅磡/荃灣
小扇茄子2份
金菇酥
2023-11-21 48 瀏覽
在香港吃了这么多家吃的,只有这家店吃了坏肚子,大半夜疼醒好几次,卫生堪忧啊,再也不会去了炸鸡面皮太厚,腌料偏甜,但确实很juicy,这点我不否认炸茄子和炸地瓜条都无功无过
炸鸡面皮太厚,腌料偏甜,但确实很juicy,这点我不否认
炸茄子和炸地瓜条都无功无过
外賣自取
以前常常飛台灣 夜市最愛一定是炸雞排一直都有點嫌棄香港的台式雞排通常都很乾柴某日收工經過這間台灣過江龍「2派克雞排」原來已插旗旺角 據知紅磡店十分有人氣太久沒去台灣了 忍不住回味一下夜市美食招牌是炸雞排 但也有很多台灣特式炸物而調味粉甚至有8種 可隨便選1-2款搭配椒鹽/香辣/麻辣/海苔/芝士/芥末/咖哩/梅子想試的有很多 而貓寶寶的小烏胃只有一個-❇︎ 脆皮無骨雞腿扒 ·· $40即叫即炸的熱辣辣雞腿扒 好像比我的臉還大外皮相當香脆 厚肉又嫩滑 做到外脆內嫩因為是雞腿的關係 比一般用雞胸會更多汁選了麻辣粉拼海苔粉 味道幾香 唔會好辣 甜甜地啖啖肉 簡直可以當飯食 好飽肚-❇︎ 脆皮杏鮑菇 ·· $25喜歡吃菇 買了份杏鮑菇 份量也是很足大大粒的菇幾爽口 脆皮中帶點爆汁感 選了梅子拼芝士粉 咸甜咸甜幾特別 -❇︎ 甜不辣 ·· $25看起來像魚酥 外皮鬆脆 裡面煙煙韌韌咬落帶點魚漿鮮味 吃起來幾過癮選了芥末粉 微微刺激感 味道幾夾
以前常常飛台灣 夜市最愛一定是炸雞
一直都有點嫌棄香港的台式雞排通常都很乾柴
某日收工經過這間台灣過江龍「2派克雞排」
原來已插旗旺角 據知紅磡店十分有人氣

選了芥末粉 微微刺激感 味道幾夾
2023-11-13
下午茶
2023-11-17 64 瀏覽
上幾個月去完台灣已經好掛住啲炸雞排見到呢間喺香港有幾間分店嘅炸物店當然要試試!炸物有8款調味粉 有辣有唔辣仲有酸甜任君選擇貪心吃貨仲可以揀雙拼口味🤤🐔脆皮無骨雞排 $40雞排真係還原到喺台灣食嘅感覺size驚人可以完美覆蓋我隻手掌~新鮮即叫即炸所以攞上手嗰時仲係熱辣辣最鍾意可以一梳梳雞肉咁咬開部位雖然選用咗雞胸但肉質鮮嫩鎖住雞油同肉汁外皮就炸到金黃色 脆卜卜得嚟唔會太油嗌咗芝士拼麻辣中辣前者帶芝士獨有嘅奶香味配搭麻麻辣辣嘅雞排絕對係絕配就算過咗陣雞排凍咗少少都完全保持到水準🍄脆皮杏鮑菇 $25外層炸粉偏薄身所以更似個點睛位每粒杏鮑菇都好肥美好厚肉 仲會有啲爆汁 非常juicy配鹹香嘅海苔粉👍🏻👍🏻🐟甜不辣 $25雖然知道咗呢樣食物好耐但都係第一次食每條甜不辣都係圓圓長條形嘅一口size 一啖一條都好爽外面炸皮同樣係薄薄一層 裏面就食到魚肉煙煙靭靭嘅嚼勁呢款調味粉就嗌咗店員推薦嘅梅子味酸酸甜甜基本上配大部份炸物都唔會出錯👑
上幾個月去完台灣已經好掛住啲炸雞
見到呢間喺香港有幾間分店嘅炸物店當然要試試!
炸物有8款調味粉 有辣有唔辣仲有酸甜任君選擇
貪心吃貨仲可以揀雙拼口味🤤
脆皮無骨雞排
🐔脆皮無骨雞排 $40
雞排真係還原到喺台灣食嘅感覺
size驚人可以完美覆蓋我隻手掌~
新鮮即叫即炸所以攞上手嗰時仲係熱辣辣

每條甜不辣都係圓圓長條形嘅一口size 一啖一條都好爽
外面炸皮同樣係薄薄一層 裏面就食到魚肉煙煙靭靭嘅嚼勁
呢款調味粉就嗌咗店員推薦嘅梅子味
酸酸甜甜基本上配大部份炸物都唔會出錯👑
15 分鐘 (外賣自取)
午餐
脆皮無骨雞排