紅磡呢間小食店,由台灣開到嚟香港口痕痕 揀咗幾款做下午茶店員即叫即炸等咗一陣就有得食隔住袋拎上手都覺得熱未放入口,聞到都覺得香噴噴仲有8款可以混搭嘅口味比起一般炸物更惹味✨脆皮無骨雞腿排大大塊好厚肉外層炸得金黃香脆雞腿排肉汁好豐富真正外脆內軟勁Juicy加埋芝士粉,超級無敵好食✨脆皮百頁豆腐百頁豆腐口感幼滑加上外面脆皮簡簡單單嘅椒鹽味.食到停唔到口✨脆皮杏鮑菇大大粒爽彈有嚼勁揀咗咖哩味,估唔到咁香咁惹味

紅磡呢間小食店,由台灣開到嚟香港

口痕痕 揀咗幾款做下午茶

店員即叫即炸
等咗一陣就有得食

隔住袋拎上手都覺得熱
未放入口,聞到都覺得香噴噴

仲有8款可以混搭嘅口味

比起一般炸物更惹味

✨脆皮無骨雞腿排
大大塊好厚肉
外層炸得金黃香脆
雞腿排肉汁好豐富
真正外脆內軟勁Juicy
加埋芝士粉,超級無敵好食

✨脆皮百頁豆腐
百頁豆腐口感幼滑
加上外面脆皮
簡簡單單嘅椒鹽味.食到停唔到口

✨脆皮杏鮑菇
大大粒爽彈有嚼勁

揀咗咖哩味,估唔到咁香咁惹味

2024-01-19
下午茶
脆皮雞腿排🐔$38呢一個主打即叫即炸🤣所以等一段時間😂但係係值得嘅😇雞扒超級滑🤗一咬立即爆汁🤤同埋勁大塊🤗大概係一個半手掌到🤪佢個皮又唔算好厚😏食落去都幾啖啖肉🤗同埋好鍾意佢個調味粉可以自己調配🤫我就揀咗芝士都幾特別😎幾香口脆皮杏鮑菇🍄$22(圖片份量只有1/3袋)菇勁大粒🥳所以口感好好🤩又係一咬爆汁🤪呢個就嗌咗梅子味粉😎酸酸甜甜好特別脆皮百頁豆腐$24(圖片份量只有1/3袋)百葉豆腐勁有台灣風味🥳食落去係少少彈牙嘅豆腐🤪好特別而且佢配埋個炸粉啱啱好

脆皮雞腿排🐔$38

脆皮杏鮑菇🍄$22
(圖片份量只有1/3袋)

脆皮百頁豆腐$24
(圖片份量只有1/3袋)
2024-01-14 85 瀏覽
⭐️脆炸無骨雞排$38即叫即炸,所以都要等成10分鐘。無骨雞排咬落去啖啖肉,的確比一般炸雞排嫩滑多汁,不過唔係好習慣口味偏甜🤣,鍾意鹹香啲!但都可以一止夜市隱!
⭐️脆炸無骨雞排$38
2024-01-12 83 瀏覽
咁多台式小食當中我最鍾意食炸雞排,今次係旺角女人街遇見呢間來自台灣的脆皮雞排專門店,試問又點會忍得住口。食物種類都算多,主食有無骨雞排、雞塊、雞全翼、雞中翼及雞柳條;素食亦有杏鮑菇、地瓜條、百頁豆腐、翠玉瓜、金菇酥、四季豆及茄子;小食都有花枝丸、薯條、甜不辣、雞皮、香芋丸、台灣香腸及薯餅等,仲有個幾特別的QQ OREO。我揀咗脆皮無骨雞排、脆皮花枝丸及脆皮杏鮑菇買返屋企慢慢食,因為製作需時要等起碼十幾分鐘,不過亦因為真真正正即叫即炸,所以就算拎到返屋企都依然幾脆口。另外比較驚喜的是此店竟然有8種調味粉任君選擇,包括原味(椒鹽)、辣味、咖喱、芥末、麻辣、梅子、海苔及芝士,勁多味道。先說脆皮無骨雞排真的很大塊,幾乎有兩隻手掌般大,而且切得好厚身,外皮香脆,肉質嫩滑,咬落仲好juicy仍有肉汁,食完保證飽肚。至於脆皮花枝丸一份有3粒,每粒都漲到好大,雖然花枝比例不是很多但仍算彈牙,重點是配了海苔調味粉後變得更好食;而脆皮杏鮑菇份量比想像中多,即使炸完仍保留有鮑菇的鮮甜味,唔錯。脆皮無骨雞排 $40脆皮花枝丸 $18脆皮杏鮑菇 $25

脆皮無骨雞排 $40

脆皮花枝丸 $18
脆皮杏鮑菇 $25
2024-01-11
呢間雞排店係我至愛每次經過一定會被誘人既香氣吸引住食物即叫即炸,保持了脆皮多汁的口感,讓人愛不釋手 拎到手熱辣辣,當然最好味啦! 店員仲會貼心提醒客人小心熱。NO.1 脆皮無骨難腿排美味指數: 💛💛💛💛💛雞扒令人驚嘆地大塊比一隻手掌還要大!而且可以揀兩種調味粉,我個人推薦梅子和海苔口味,獨特既風味開胃十足最驚喜係雞扒既外皮炸得酥脆,內部肉質仍然保持著柔軟嫩滑👀No.2 脆脆雞皮美味指數: 💛💛💛💛💛平常食炸物都係為咗追求外層酥脆既口感😌炸雞皮完全滿足到渴望。一口咬下去,只有一個字能形容:脆!非常邪惡地美味😈No.3 甜不辣美味指數: 💛💛💛💛No.4 脆皮花技丸美味指數: 💛💛💛
呢間雞排店係我至愛
每次經過一定會被誘人既香氣吸引住

食物即叫即炸,保持了脆皮多汁的口感,讓人愛不釋手
拎到手熱辣辣,當然最好味啦! 店員仲會貼心提醒客人小心熱。

NO.1 脆皮無骨難腿排
美味指數: 💛💛💛💛💛

雞扒令人驚嘆地大塊

最驚喜係雞扒既外皮炸得酥脆,內部肉質仍然保持著柔軟嫩滑👀

No.2 脆脆雞皮
美味指數: 💛💛💛💛💛

No.3 甜不辣
美味指數: 💛💛💛💛

No.4 脆皮花技丸
美味指數: 💛💛💛

2023-12-20 64 瀏覽
2派克的雞腿排,真的是我目前在香港,這個價位中見到最大最厚的了!雞腿排都是現點現炸,大約15分鐘等候時間,不過非常值得。炸雞排每次都超級多汁,外皮脆香,內裏汁水飽滿,鮮嫩彈牙,真的不誇張~超級超級嫩!已經光顧多次,無論到店還是外送,每次都會必點雞腿排,要梅子和海苔雙拼口味,完全不膩~一整塊夠兩個人吃,和好閨蜜或者伴侶一起吃絕對夠。除此之外,芝士和原味的雞排也狂好吃!薯條、豆腐、雞塊,都美味,完全不踩雷~可以非常放心地點。

❣︎ 炸雞扒食得多唔同口味的炸雞扒食過未?😛呢間主打多款口味炸物的小店主要做外賣🥡紅磡分店店門前有幾張櫈仔比人坐住食所有食物即叫即製 炸出黎熱辣辣咁 天氣凍凍地拎住都暖左幾度🌤️♡⋯⋯食評⋯⋯♡ ☻ 4.3/5 脆皮無骨雞腿排 $38選了梅粉同海苔粉酸咸口味跟雞腿排很配加上雞排熱辣辣 一口接一口停唔到🙈金菇酥 $12選了麻辣口味金菇酥造型像極了一把扇🪭咬落酥脆酥脆很過癮脆皮花枝丸 $18老闆推薦芝士味所以就選了芝士香的花枝丸更添風味👍🏻👍🏻

❣︎ 炸雞扒食得多

脆皮花枝丸 $18
老闆推薦芝士味所以就選了
芝士香的花枝丸更添風味👍🏻👍🏻
2023-12-05 68 瀏覽
每次去台灣幾乎每日食一塊而家大住肚無得飛終於的起心肝過海黎試下同台灣一唔一樣做到台灣九成咁好味🤤🤤好味到要邊食邊打食評下次嗌嗌埋多粉就一流🤤過海都一定有下次
每次去台灣幾乎每日食一塊
而家大住肚無得飛
終於的起心肝過海黎試下同台灣一唔一樣
做到台灣九成咁好味🤤🤤
好味到要邊食邊打食評
下次嗌嗌埋多粉就一流🤤
過海都一定有下次
  • 脆皮雞腿排
脆皮無骨雞排 $38雞排好大塊,而且即叫即炸,超級辣手🤣 炸粉脆口,但偏硬身,唔係酥脆嗰隻炸粉,雞排肉質嫩滑有肉汁,幾好食👍🏻脆皮杏鮑菇 $25杏鮑菇大大粒,而且好多汁,好食😋〰️〰️〰️〰️〰小店所有食品即叫即炸,新鮮熱辣,大概要等十幾分鐘。調味粉有7隻味揀,可揀2款:原味、辣味、芥末、麻辣、梅子、海苔、芝士。台式炸雞排嚟講呢間有質素,可encore! 依家喺旺角同荃灣都有分店啦,終於唔洗走到咁遠啦😛〰️〰️〰️〰️〰️食物: 4.5/5性價比: 4/5 環境: 3/5服務: 4/5Revisit: Yes〰️〰️〰️〰️〰️
脆皮無骨雞排 $38

脆皮杏鮑菇 $25
杏鮑菇大大粒,而且好多汁,好食😋
〰️〰️〰️〰️〰
〰️〰️〰️〰️〰️
  • 脆皮無骨雞扒
  • 脆皮杏鮑菇
2023-11-14 79 瀏覽
突然好想食台灣夜市大大塊雞排,朋友推介呢間小店,依家紅磡/旺角/荃灣都有分店,主打多款台式小食,即叫即整熱辣辣,需耐心等候一段時間,價錢合理而且地點方面,經過可以一試!主食要咗最出名嘅雞排,外皮炸至酥脆,無骨啖啖肉,咬落嫩滑又多汁,調味粉可以選擇海苔、麻辣、原味、梅子、辣味、芥末、咖喱同芝士,自由搭配,最多兩款,推介海苔mix梅子,鹹甜可口,十分美味🤤估唔到小食有素option,適合素食者,要咗杏鮑菇同甜不辣,前者用上海苔同芝士,後者揀咗椒鹽同咖喱!杏鮑菇能鎖緊汁,越食越上癮、甜不辣份量好多,煙煙韌韌,加埋咖喱好惹味,夜晚食真係好鬼邪惡哈哈哈🫣

行過聞到好香,忍唔住買黎做tea🤣預埋啲同事嗰份,揀左份脆皮無骨雞扒、甜薯地瓜條同黃金香芋丸🤤脆皮無骨雞扒,揀左咖哩味調味粉~雞扒超大塊😍,外皮好脆,粉唔會太厚,肉幾嫩,加左調味粉好惹味,食到停唔到口🤣甜薯地瓜條,軟硬適中,地瓜本身甜甜地,加上原味調味粉,啲啲鹹味,唔錯👍🏻黃金香芋丸,見到期間限定緊係要試吓😋同事一食就衝過黎話好好味,我雖然平時唔鍾意芋,聽到佢咁講都試吓啦⋯⋯咬左一啖,又真係好好味😳😳甜甜嘅芋泥加上少少鹹蛋黃,好正,不過佢哋只係剩返一粒俾我🥲冇得encore
行過聞到好香,忍唔住買黎做tea🤣

2023-11-09
10 分鐘 (堂食)
  • 甜薯地瓜條
  • 黃金香芋丸
  • 脆皮無骨雞排
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🐔 𝕋𝕒𝕤𝕥𝕖 𝕠𝕗 𝕋𝕒𝕚𝕨𝕒𝕟 𝕊𝕥𝕣𝕖𝕖𝕥 𝔻𝕖𝕝𝕚𝕘𝕙𝕥𝕤 @ 🌟 2派克雞排《👽食神大媽食炸物》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Crispy Boneless Chicken Cutlet HKD 38Crispy Squid Balls HKD 18Sweet Potato Fries HKD 25.👀 大媽聽過好多粉絲推介呢間台灣過江龍小食店,一路都未有機會是,今次終於剛好經過,一定要試吓!.🐔 花多眼亂唔知叫邊款好,一於叫佢招牌「脆皮無骨雞排」。嘩,超級大塊,成隻手掌咁大!好厚身,炸粉不厚,炸得好香脆但唔覺太多油。每一款雜物都可以自由選擇兩款調味,我就揀左Wasabi同梅子味,辣得來甜甜地,好好味!.🐙 另外就叫左「脆皮花枝丸」,以為同普通打邊爐啲丸差唔多,點知一到手嚇一嚇,因為好大粒,比乒乓波更加大粒!同埋揸得好香脆,又係唔覺油,仲要好彈牙!呢款就揀左芝士同麻辣味,都好夾呀!.🍠 最鍾意食澱粉質,再加多一個「甜薯地瓜條」。好肥大粗神,最神奇係又係唔油,但又照樣炸得外脆內軟,配合海苔粉,好夾!.😋 大媽淨係叫左呢幾樣,發覺
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Crispy Squid Balls HKD 18
Sweet Potato Fries HKD 25

Crispy Squid Balls

Sweet Potato Fries

😋 大媽淨係叫左呢幾樣,發覺已經好足夠,因為真係好大份下呢,好抵呢!

📍 紅磡蕪湖街123號海德豪苑地下及1樓C號舖
☎️ +(852)2811-1008
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💯 最真實的美食點評 ❤️ 歡迎報料 ❤️
꧁𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌ꕥ𖠌꧂
15 分鐘 (堂食)
Crispy Squid Balls
Sweet Potato Fries
2023-11-10 42 瀏覽
除了紅磡店 最近在旺角及荃灣也開了分店所有食物即叫即炸 保持其新鮮及熱度 令人食指大動 每款食物更可自由配搭調味粉 讓你有更個人化的選擇😋🍗脆皮無骨雞腿排(椒鹽) $38雞腿排超級大塊 啖啖肉 雞肉有預先醃製 調料帶甜 肉嫩滑且juicy 炸衣香脆可口 配上椒鹽粉相當惹味 性價比高😋🍄脆皮杏鮑菇(海苔)$22份量大粒 即叫即炸真的非常香脆 而杏鮑菇非常juicy 沒有因為炸過而乾身 所以吃的時候要小心爆汁燙口😋🍥甜不辣 (梅子)$25外脆內煙韌 加上梅子粉甜甜酸酸 非常解膩及開胃 一口接一口
除了紅磡店 最近在旺角及荃灣也開了分店

😋🍗脆皮無骨雞腿排(椒鹽) $38

😋🍄脆皮杏鮑菇(海苔)$22

😋🍥甜不辣 (梅子)$25
外脆內煙韌 加上梅子粉甜甜酸酸 非常解膩及開胃 一口接一口

2023-11-03 51 瀏覽
主打台灣風味即叫即炸炸物,大概等咗10分鐘左右,熱辣辣嘅炸物就到手啦👏🏻 另外亦有提供外賣電話,可以打去落定order再去拎,咁就唔使喺現場等😺 脆皮無骨雞排無骨食落去好方便,可以直接食到啖啖肉!最特別嘅係可以自選調味,輕輕點綴,令味道層次更豐富!可以encore嘅小食!甜薯地瓜條香甜酥脆,地瓜味道濃郁,份量都OK!擺咗一陣都唔會淋晒!重點係個調味幾好!脆皮花枝丸真係做到脆皮效果,花枝丸肯定唔會唔好食嘅🤣

脆皮無骨雞排

甜薯地瓜條

脆皮花枝丸
真係做到脆皮效果,花枝丸肯定唔會唔好食嘅🤣
好好食既台灣過江龍即炸雞扒店!💕食物即叫即炸,所以一般要預等10分鐘左右。🍗脆皮無骨雞腿扒一大塊無切既雞扒,入面好鮮嫩juicy,會爆肉汁!😋雞皮超級超級超級脆!如果要預先切粒嘅可以揀脆皮無骨雞丁🍟薯條配梅子粉呢個配搭特別之餘,仲勁好味!無得輸呀!🧈 脆皮百頁豆腐薄薄脆脆嘅外皮,咬入去係鮮嫩軟滑既豆腐,個口感會令人上癮不斷想咬,然後不斷食🤤呢間店特別嘅係佢既炸物可以落唔同嘅調味粉,其他地方未必會有調味粉選擇,但佢有好多種調味選擇,仲可以混搭❣️原味椒鹽/海苔/梅子/芝士/麻辣/芥末/咖哩/辣味,全部都好食👍😋
好好食既台灣過江龍即炸雞扒店!💕
食物即叫即炸,
所以一般要預等10分鐘左右。

🍗脆皮無骨雞腿扒
一大塊無切既雞扒,
入面好鮮嫩juicy,會爆肉汁!😋
雞皮超級超級超級脆!
如果要預先切粒嘅可以揀脆皮無骨雞丁

🍟薯條
配梅子粉呢個配搭特別之餘,仲勁好味!
無得輸呀!

🧈 脆皮百頁豆腐
薄薄脆脆嘅外皮,
咬入去係鮮嫩軟滑既豆腐,
個口感會令人上癮不斷想咬,
然後不斷食🤤

呢間店特別嘅係佢既炸物可以落唔同嘅調味粉,
其他地方未必會有調味粉選擇,
但佢有好多種調味選擇,仲可以混搭❣️
原味椒鹽/海苔/梅子/芝士/麻辣/芥末/咖哩/辣味,
全部都好食👍😋