2024-10-22 176 瀏覽
同好友掃街,發現呢間不少學生同街坊都排隊,難以說不,身體一早已非常誠實去排隊🤣。八種調味粉任君選擇(梅子、海苔、香辣、原味、麻辣、芥末、咖喱、芝士)每款食物可混合兩種合味,啱晒樣樣都想試嘅我。✨脆皮無骨雞腿排✨ $40即叫即炸,超級大塊,仲要拎出嚟嘅時候成個❤️形咁,睇到勁開心😍。外面炸得非常香脆,選了芝士海苔味,鹹香味十足。一啖下去,入面嫩滑多汁,好食到我哋停不了口🤩✨脆皮杏鮑菇✨ $25份量不少,選了辣味海苔調味。炸得非常好,完全不柴,且帶點濕潤,口感非常好。雖然選小辣,但係辣味足夠,非常惹味。✨ 脆皮花枝丸✨$18超級有驚喜😋😋選了椒鹽梅子,大大粒三大粒,大粒彈牙。梅子未帶小小酸甜味,非常開胃。所有食物都係即叫即炸,而且整體質素很高,難怪受到街坊歡迎。想睇更多介紹,馬上Follow我啦😁。 #big_big_foodie #big_big_foodie食勻荃灣 #big_big_foodie食勻香港

✨脆皮無骨雞腿排✨ $40

✨脆皮杏鮑菇✨ $25

✨ 脆皮花枝丸✨$18

• 脆皮花枝丸
  • 脆皮杏鮑菇
2024-08-23 597 瀏覽
荃灣美食非常多,尤其路德圍附近,有非常多特色小店。<2派克雞排>,位於📍荃灣荃華街99號,係一間台灣炸雞店。呢度以外賣為主,主食有脆皮無骨雞排、脆皮無骨腿丁、雞塊、雞翼,小食類有花枝丸、甜不辣、脆脆雞皮、地瓜條、脆皮杏飽菇......等。每樣食物都係即叫即炸,熱辣辣香噴噴😋,保證香脆可口。仲有6種調味粉,可自由配搭不同炸物。🥢脆皮無骨雞排(芝士芥末)大大件無骨雞排,雞排肉厚,外層炸至金黃,入口香脆,中間雞肉嫩滑多汁,加上芝士芥末的鹹鹹香香,非常惹味😍🥢脆皮雞柳條(海苔芥末)雞柳條,雞皮炸香脆,中間軟腍多汁,配海苔芥末, 滋味無窮😋🥢金菇酥(梅子)一梳梳的金菇,炸至乾身脆口,口感酥脆,以梅子粉調味,酸酸地,令食慾大增。🥢脆皮台灣香腸外層脆口有彈性,又有點煙靭口感,中間Q彈香甜。👍甜薯地瓜條(梅子)甜甜厚實的地瓜,配上梅子粉調味,入口甜甜酸酸,香脆好味的小食。雖然全部都係炸物,但都炸得好乾爽,食完全無油膩感👍

🥢脆皮無骨雞排(芝士芥末)

🥢脆皮雞柳條(海苔芥末)

雞柳條,雞皮炸香脆,中間軟腍多汁,配海苔芥末, 滋味無窮😋

🥢金菇酥(梅子)

🥢脆皮台灣香腸

外層脆口有彈性,又有點煙靭口感,中間Q彈香甜。

👍甜薯地瓜條(梅子)

雖然全部都係炸物,但都炸得好乾爽,食完全無油膩感👍

• 甜薯地瓜條
2024-06-04 766 瀏覽
【荃灣區】【2派克雞排】喺路德圍想買啲嘢上朋友屋企食,見到呢間炸雞店 keep 住有人排,就試吓佢。不過由於要同朋友分享,所以都唔係即時進食。然而,沿路拎住袋炸物去佢屋企嗰陣,已經聞到勁香,我相信附近啲人都一定聞到。一去到,就急不及待將佢哋「就地正法」喇。首先試 $40 嘅「脆皮無骨雞排」,係佢哋嘅招牌菜,我揀咗海苔同梅子兩隻味,前者香濃,後者解膩,同炸雞扒都幾夾,同埋啲雞本身都好香好滑,幾推薦嘅。再試 $12 嘅「金菇酥」,揀咗芥末同椒鹽味,鹹香味加上少少辣味,配以炸金針菇,幾特別嘅。之後試 $24 嘅「脆脆雞皮」,要咗芝士同香辣味,爆脆得嚟味道又好,送酒一流。而 $16 嘅「脆皮雞全翼」炸得幾透,肉質肥美。到 $24 嘅「脆皮百頁豆腐」,反而感覺清啲,口感似魚腐。最後試 $10 嘅「QQ Oreo」,炸 Oreo 幾得意,一啲都唔怪,幾好味。食咗咁多嘢,埋單 $126,可以嘅。尤其係當我哋平時食開嘅炸雞,來來去去都係嗰幾款,今次呢一間可以話係一個唔錯嘅選擇。佢哋堅持即叫即做,所以每一件都係「啱啱炸起」,同炸定先嘅係有分別。如果唔想等咁耐仲可以 WhatsApp 落單,節省時間喎。。

食咗咁多嘢,埋單 $126,可以嘅。尤其係當我哋平時食開嘅炸雞,來來去去都係嗰幾款,今次呢一間可以話係一個唔錯嘅選擇。佢哋堅持即叫即做,所以每一件都係「啱啱炸起」,同炸定先嘅係有分別。如果唔想等咁耐仲可以 WhatsApp 落單,節省時間喎。。。

(地址:荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖)

#1amfoodie #foodie #hkfoodie #thatfoodiething #hkfood #food #instafood #yummy #foodlover #delicious #foodies #tasty #globaleats #tastyfood #foodpics #followforfollowback #love #eat #1am荃灣區 #荃灣 #荃灣西 #2派克雞排 #脆皮無骨雞排 #金菇酥 #QQOreo #脆脆雞皮 #脆皮雞全翼 #脆皮百頁豆腐 #1am1408 #1ambackup
2024-06-04
3天前 0 瀏覽
📍2派克雞排 (荃灣)係路德圍食完野就係附近行下,見到一間炸雞店門口超多人排隊就諗住試下,點知一試真係驚為天人,佢唔單止有雞排,仲有多款素食同小食,而且味道多多,分別有原味(椒鹽)、辣味、咖哩、芥末、麻辣、梅子、海苔、芝士,多選擇到令有選擇困難症嘅我頭都痛埋,最後就咁簡咗常見味道試下#脆皮無骨雞腿扒 $40雞腿排就簡咗芝士味,因為雞排係即叫即炸,所以食落係超級香脆,加上佢嘅炸粉唔係好厚,成舊雞排完全係外脆內嫩,每一啖都食到炸得金黃酥脆嘅外皮,再加超juicy 嘅雞排,唔怪之得咁多人排隊#脆皮杏鮑菇 $25脆皮杏鮑菇就簡咗原味,成大包份量都算多,首先杏鮑菇本身肉質厚實,加埋炸粉去炸之後口感更豐富,真係好過癮,對於素食者嘅朋友,脆皮杏鮑菇絕對值得一試#脆皮花枝丸 $18脆皮花枝丸係一道深受歡迎嘅小食,呢度嘅花枝丸可以用巨無霸嚟形容,係出面食開個啲都冇呢度咁大粒,而花枝丸外層炸到啱啱好,加埋辣味粉真係好惹味,咬開後充滿彈性,真係必試

📍2派克雞排 (荃灣)
脆皮無骨雞腿扒

#脆皮無骨雞腿扒 $40
脆皮花枝丸+脆皮杏鮑菇

#脆皮杏鮑菇 $25

#脆皮花枝丸 $18

脆皮無骨雞腿扒
脆皮花枝丸+脆皮杏鮑菇
2派克雞排是一間在荃灣頗受歡迎的小食店,有鮮嫩多汁的雞排和獨特的調味背景都好岩打卡!1️⃣ 脆皮無骨雞腿排外皮特別酥脆,咬下去時發出清脆的聲音,內裡的肉質鮮嫩多汁
搭配調味粉後,風味更上一層樓,特別推薦配上香辣和梅子的組合,讓味道既有層次又不失清新感2️⃣ 脆皮花枝丸花枝丸外皮同樣酥脆,內裡的花枝肉質彈牙,鮮味十足3️⃣ 金菇酥金菇酥的外皮薄脆,內裡的金菇香氣撲鼻,口感輕盈
特別適合素食者,搭配海苔讓人驚喜4️⃣ 脆皮台灣香腸香腸帶甜味,不建議加太重的調味粉❇️調味粉選擇1梅子2海苔3香辣4原味5麻辣6芥末7咖喱8芝士味粉包選擇可以嘗試不同的搭配,增加了用餐的樂趣
背景都好岩打卡!

1️⃣ 脆皮無骨雞腿排
外皮特別酥脆,咬下去時發出清脆的聲音,內裡的肉質鮮嫩多汁

2️⃣ 脆皮花枝丸
花枝丸外皮同樣酥脆,內裡的花枝肉質彈牙,鮮味十足
脆皮花枝丸

3️⃣ 金菇酥
金菇酥的外皮薄脆,內裡的金菇香氣撲鼻,口感輕盈
特別適合素食者,搭配海苔讓人驚喜
金菇酥

4️⃣ 脆皮台灣香腸
香腸帶甜味,不建議加太重的調味粉

❇️調味粉選擇
5麻辣
6芥末
7咖喱
8芝士
味粉包選擇可以嘗試不同的搭配,增加了用餐的樂趣
脆皮花枝丸
金菇酥
2024-11-08 0 瀏覽
荃灣路德圍掃街出名多選擇但係每次無論食到幾飽都好都會喺2派克買啲炸物返屋企食❤️最欣賞佢哋所有嘢都係即叫即炸而唔係好似其他翻炸再翻炸🫣脆皮無骨雞腿扒(海苔味)呢個係每次必嗌item外皮炸得好鬆脆炸嘅火候同時間啱啱好雞肉好厚肉,入面仲係好嫩滑而且保留到肉汁🤤脆皮杏鮑菇 (椒鹽味)完全唔會炸到好乾 好Juicy 外脆內軟配上椒鹽粉非常之惹味😋甜不辣 (椒鹽味)台灣獨有小食 口感爽口彈牙忍唔住一件接一件😍2派克嘅炸物係我食過咁多間入面最出色重點拎到返屋企個外皮都唔會變到腍晒💯
荃灣路德圍掃街出名多選擇
但係每次無論食到幾飽都好
都會喺2派克買啲炸物返屋企食❤️
最欣賞佢哋所有嘢都係即叫即炸
而唔係好似其他翻炸再翻炸🫣

脆皮無骨雞腿扒(海苔味)
呢個係每次必嗌item
外皮炸得好鬆脆
炸嘅火候同時間啱啱好
雞肉好厚肉,入面仲係好嫩滑而且保留到肉汁🤤

脆皮杏鮑菇 (椒鹽味)
完全唔會炸到好乾 好Juicy 外脆內軟
配上椒鹽粉非常之惹味😋

甜不辣 (椒鹽味)
台灣獨有小食 口感爽口彈牙
忍唔住一件接一件😍

2派克嘅炸物係我食過咁多間入面最出色
重點拎到返屋企個外皮都唔會變到腍晒💯
2024-10-25 59 瀏覽
出完街返屋企肚餓見到呢間2派克雞排店未閂門就嗌咗3樣嘢醫肚。調味方面除咗最傳統嘅椒鹽、海苔味同辣味之外仲有芝士、梅子、麻辣、芥末同咖哩,味度多元化啲冇咁悶,而且每樣嘢食都可以揀兩隻調味有多啲選擇脆皮無骨雞腿排 原味(椒鹽)雞排好大塊,成個手掌咁大用咗雞髀位,外皮香脆肉嫩厚身多汁唔會乾,而且冇骨,啖啖肉好滿足揀咗原味(椒鹽),調味唔會好重手,咸度啱啱好脆皮花枝丸 原味(椒鹽+海苔)花枝丸大大粒,應該有坊間嘅1.5倍,炸到金黃脆身咬落去好彈牙都幾多原粒花枝肉,食得出用料新鮮脆皮杏鮑菇 麻辣(小辣)滿滿嘅一袋,切到大大舊,嗌咗麻辣令到嘴唇有啲麻麻哋嘅感覺,好香口惹味食杏鮑菇嘅時候一定要小心,熱辣辣做到外脆內爆汁,唔小心就會辣親。
出完街返屋企肚餓見到呢間2派克雞排店未閂門就嗌咗3樣嘢醫肚

脆皮無骨雞腿排 原味(椒鹽)

揀咗原味(椒鹽),調味唔會好重手,咸度啱啱好

脆皮花枝丸 原味(椒鹽+海苔)

脆皮杏鮑菇 麻辣(小辣)
2024-10-18
15 分鐘 (外賣自取)
  • 脆皮無骨雞腿排
2024-10-16 116 瀏覽
喺荃灣食完飯, 唔係好飽, 行過路德圍, 見到有一間新新地嘅台式雞扒店, 店外面都好多人排隊等食物,就 吸引咗我眼球, 就試下! 呢間雞扒店主打外賣, 雞扒、小食等, 都係即叫即做,製作需時。 店內有少量位置, 客人唔使企喺度等。 餐牌都有好多選擇, 好特別嘅係每道食物可以配兩隻味嘅粉,岩哂鍾意調味既人! 我就叫咗幾樣嘢食: 1) 脆皮無骨雞腿扒(配海苔粉同芝士粉)-炸皮好薄, 雞扒好嫩滑, 啖啖肉, 仲有爆汁效果😋 2)小扇茄子(配梅子粉)- 大大舊, 酸酸maymay, 炸得好香口 3) 脆皮花枝丸(配咖哩粉)- 食到粒粒既花枝, 真材實料, 炸得好野味 下次經過路德圍, 行入少少, 都可以試下呢間咁真材實料嘅小食店! ***食物是即叫即整_製作需時請耐心等候

我就叫咗幾樣嘢食:

***食物是即叫即整_製作需時請耐心等候
2024-10-08 98 瀏覽
今晚叫左份脆皮雞腿丁,在等候期間,見到負責製作的店員小姐姐,沒有帶口罩和手套,全程一邊整雞,一邊同收銀員吹水吹過不停,還沒有掩口地打了噴次,可想而之,d雞已經充滿哂果位店員小姐姐的口水,衛生情況欠佳。我點的雞腿丁是要了海苔口味和咖哩口味,但可能果位小姐姐掛住吹水,一時忘記加入咖哩粉,因為我只吃到有海苔味道,完全沒有咖哩味,好失望。無可否認,雞是好味既,皮亦十分脆,但因衛生欠佳問題,應該不會再幫襯。

2024-09-19 188 瀏覽
已經第三次來試台灣的脆皮雞排專門店「2派克雞排」,即叫即造既炸物真係好正👍🏻- 脆皮無骨雞扒🐔 $40足足有整個手掌既雞扒,我次次都叫,雞扒真係好厚實✋,雞皮又炸得好金黃😋,咬落去好脆身,又唔會炸得好油膩,最鐘意雞肉嫩滑多汁😎,啖啖肉最正,今次揀咗香辣芝士粉🧀及梅子粉,好滋味😍- 脆皮杏鮑菇🍄 $25外脆內軟😍,仲要好厚肉多汁🥳,揀左海苔同香辣粉,唔食得辣要小心啲,少辣我都覺好辣😂- 黃金香芋丸🍡 $22好鐘意食呢個香芋丸,同台灣果個味道差唔多,炸得外脆內軟😍,好有芋頭香味,加入個鹹蛋黃,真係正

- 脆皮無骨雞扒🐔 $40

- 脆皮杏鮑菇🍄 $25

- 黃金香芋丸🍡 $22
呢間位於荃灣既炸雞扒店!! 係黎自台灣既2派克!! 等既時候見到好多外賣單都等緊, 就知係呢區幾受歡迎店既食品好多不同既選擇, 價錢唔算貴, 而且選擇多, 做下午茶同宵夜都岩岩好炸無骨雞脾完全無骨!! 佢仲有個無骨雞排, 因為唔知有咩分別所以點了呢個雞脾, 真係完全無骨的, 炸到皮非常的香脆, 而且肉仲Keep到好香嫩的口感!! 呢個真係必食推介!! 無骨岩哂d懶人如我, 食落得一個字, 爽!!炸金菇金菇炸後非常的香脆, 但必須要襯熱食, 如果唔係一凍左就會食到好多油既感覺, 冇左香脆既口感!!炸花枝丸超大的一顆, 不得不說就係佢既花枝係超香既味道, 唔淨係得辣粉既味道, 我估佢既食材都非常的新鮮!! 完全食到一粒一粒既花枝

炸無骨雞脾

炸金菇

金菇炸後非常的香脆, 但必須要襯熱食,
如果唔係一凍左就會食到好多油既感覺, 冇左香脆既口感!!

炸花枝丸

2024-09-13
台灣過江龍脆皮無骨雞扒專門店 2派克雞排 (荃灣)我點咗一份脆皮無骨雞扒,價錢合理,份量都唔少。雞扒外層嘅脆皮真係一絕,咬落去時發出咗「咔嚓」聲,口感非常酥脆!而裡面的雞肉又嫩滑多汁,完全冇咩油膩感,食落去非常舒爽。佢哋仲有提供幾種醬汁選擇,我試咗佢哋自家製嘅蒜香醬,味道非常夠味,唔會搶走雞肉本身嘅鮮味,反而更襯托出雞扒嘅美味。
台灣過江龍脆皮無骨雞扒專門店
2派克雞排 (荃灣)

2024-09-09 114 瀏覽
今次同朋友係荃灣玩完之後,咁啱經過二派克,即刻買返幾件翻屋企食。都知道即叫即炸要等一段時間,係香脆既美食面前都仲可以等待!脆皮無骨雞腿扒(椒鹽+芝士)一大件雞扒好似手掌咁大,真係嚇親。食落去表皮炸得香脆,唔會多炸粉,內裏肉質鮮嫩、多汁,我始終覺得椒鹽同芝士係最佳配搭!脆皮杏鮑菇(海苔)杏鮑菇炸完之後完全唔覺得食緊杏鮑菇,滿滿既海苔味啱曬唔鍾意食蔬菜既朋友脆皮花枝丸 (小辣+芝士)酥脆外皮,內裏花枝丸彈牙,配上芝士簡直錦上添花。鍾意食辣既朋友可以加辣。我買完之後係拎返屋企同屋企人share,拎住去搭車果段路一路散發着誘人既香味,令人垂涎三尺,我忍唔住偷食左幾舊炸物😛 返到屋企之後,炸物仲可以保持住香脆,實屬難得!

脆皮無骨雞腿扒(椒鹽+芝士)

脆皮杏鮑菇(海苔)

脆皮花枝丸 (小辣+芝士)

2024-09-06 163 瀏覽
去餐廳點單,個男員工哦。跟住就走入廚房,我哋都奇怪佢又唔話收錢又無特別表示。因為見佢話即叫即炸,佢又有炸緊,就等。30分鐘後,後面點單既都拎左。我地問個先頭不在既員工,佢話無落過單。我扯火問第一個男員工,佢開頭仲唔認接過我地,之後好快又自打咀巴。「我岩岩都聽唔到你食咩!」「叻啊你地!咁惡,幫你拍拍手掌!」我唔知呢間係咪咩慈善企業,要請d會講呢d野既人,但大家想長見識,可以去試下,包保大開眼界!上面既內容都係佢既真實對白,我以為自己同緊小學生鬧交。

2024-09-06
30 分鐘 (堂食)
2024-09-04 125 瀏覽
男朋友超愛吃台式炸雞排,每次去台灣都一定要吃的。在香港,我們試過不少台式炸雞。但這次終於發現一家新進駐的店鋪 - 2派克雞排。這裡的特色之一是提供多種不同口味的調味粉,如海苔、香辣、芝士、麻辣、梅子、芥辣和咖喱等,讓喜歡不同口味的人可以盡情選擇。這次我們點了三款烤物帶回家。脆皮無骨雞腿排🍗海苔加香辣這份雞腿排份量十足,雞腿排的外皮即使外賣回家依然香脆,內裡肉質保持了嫩滑多汁的口感。海苔和香辣粉的搭配十分惹味。脆脆雞皮🐣麻辣味雞皮簡直是一種邪惡的存在,每次看到菜單上有雞皮都會心動。這份雞皮炸得又脆又香,就像在吃薯片一樣。而且僅售$24,份量十足,物超所值。脆皮杏鮑菇🍄‍🟫梅子味選擇了杏鮑菇配梅子味,外表酥脆,內裡保留著杏鮑菇的嫩滑口感。 小總結❤️❤️❤️❤️❤️📌味道選擇多📌雞腿排香脆多汁📌脆脆雞皮份量多

脆皮無骨雞腿排🍗海苔加香辣

脆脆雞皮🐣麻辣味