食完dinner,發口痕想睇吓附近有咩小食,咁啱經過呢間鋪,見個名幾得意,就心思思想試吓~望完餐牌,覺得如果要試吓台式野食嘅實力,就應該叫雞扒同杏鮑菇。唔講唔知,佢哋有得揀兩種味粉,都咪話唔過癮~雞扒我叫咗中辣加芝士,杏鮑菇我就叫咗海苔加梅子~等咗十幾分鐘,終於拎得喇,揸住個袋都feel到熱辣辣~雞扒好脆,無骨又多汁,辣辣地好好食,食到最後一啖都唔覺油膩~杏鮑菇個炸醬好薄,啲菇食落仲好juicy,比起台灣嗰啲仲好食😋好滿足好邪惡嘅宵夜~

雞扒我叫咗中辣加芝士,杏鮑菇我就叫咗海苔加梅子~

等咗十幾分鐘,終於拎得喇,揸住個袋都feel到熱辣辣~

脆皮無骨雞排

脆皮杏鮑菇

好滿足好邪惡嘅宵夜~
2024-02-24
15 分鐘 (外賣自取)
$65 (宵夜)
脆皮無骨雞排
脆皮杏鮑菇
2024-02-22 46 瀏覽
突然想念台灣掃街嘅感覺,經過荃灣發現有間主打台式小食嘅外賣店,除咗有大大塊雞排之外仲有花枝丸、香芋丸、脆薯餅、雞皮等!價錢合理,地點方便,當做宵夜就最合適不過了😋炸物即叫即整,需要等候一段時間,而且晚上到訪都幾多人排隊,如果唔想等嘅話可以預先打電話叫外賣,差唔多夠鐘先去攞,夠晒方便👌全部炸物可以自行選擇調味粉,有椒鹽、辣味、咖喱、芥末、麻辣、梅子同海苔~ 脆皮無骨雞排超級大塊,外脆內嫩,啖啖肉,記得要趁熱食,店員推介配海苔同芥末味,香噴噴,無介紹錯!另外有脆皮無骨雞塊,份量比想像中多,同樣炸至金黃酥脆,肉質嫩滑唔嚡,好大一塊,要分開幾次咬🙈 呢個要咗梅子口味,酸酸may may可中和整體油膩感,食到停唔到口呀!私心推介甜不辣,煙煙韌韌,好Q好好味,第一次品嚐有咖喱同芝士口味嘅甜不辣,味道好得意,神奇地match~ 最後要埋QQ Oreo,同樣都係第一次食,十分特別而且價錢好抵食,推👍

2024-02-21 47 瀏覽
好開心呀,之前係旺角分店食過,好懷念,點知現在荃灣開左分店,方便我放工經過座車可以品嚐呢間的小食,今次同同事開心share,可以試曬甘多款的調味(海苔、辣味、原味、梅子、麻辣、芥末、咖喱&芝士),大家可以點樣任君選擇💯💯脆皮無骨雞腿(芝士、辣味少辣)雞肉好嫩滑,份量又大塊,芝士加微辣呢個配搭非常正,自己出去食飯都成日這樣叫,真係鮮嫩多汁,外脆內軟,賣相都十分有驚喜😎金菇酥 (梅子、椒鹽)金菇炸左之後,有少少梅子&椒鹽,味道好出色,完全冇左痴牙的感覺,香口酥脆,價錢只要$12,絶對超值的小食🤤脆皮無骨雞腿丁(咖哩、海苔)一舊舊食好方便,細細舊啱曬女士們同埋小朋友進食,每塊雞塊都炸得好脆,加左咖哩、海苔,份外滋味🤩脆皮百頁豆腐(海苔、芥未)百頁豆腐呢個真係要小心辣嘴,外脆內軟又唔會太乾,仲有少少海苔芥未味,真係雙重享受,又冇油膩感,真係好正✅QQ Oreo$10 3件好特食,好特別口感,煙煙靭靭,好似食緊甜品一樣🥰由於所有食物是即叫即整,大家要預時間等候,大約10分鐘左右,請大家耐心等候♥️📍2派克雞排 (荃灣)荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖

脆皮無骨雞腿(芝士、辣味少辣)

金菇酥 (梅子、椒鹽)

脆皮無骨雞腿丁(咖哩、海苔)

脆皮百頁豆腐(海苔、芥未)

QQ Oreo

📍2派克雞排 (荃灣)
荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖
平時途經附近搭車, 見到呢個台式炸雞店, 一直都心思思想試下, 見岩岩走左班車, 把心一橫一於試下😂辟邪惡炸雞扒海苔芝士由於即叫即整嘅關係, 等左大約10分鐘左右, 拎上手聞到好香, 熱辣辣同埋都幾重手, 咬一啖, 層皮好脆口, 雞肉好多水份, 好香雞油味, 肉汁脆度都比較好, 海苔和芝士嘅調味完美融合, 食出多層次嘅味道😋金菇酥金菇酥外層油炸到金黃酥脆, 食落去質地鮮嫩, 滋味濃郁, 口感極豐富👍甜不辣甜不辣炸起外層酥脆, 咬落有煙韌有口感, 好重魚肉味, 味道甜中帶辣

辟邪惡炸雞扒海苔芝士

金菇酥

甜不辣

2024-02-10 98 瀏覽
台式炸雞排過江龍,2派克雞排終於開到嚟香港啦!食物款式同口味睇落比台灣更多選擇,適合鐘意試新嘢嘅香港人😊😊😊🤩🤩🔥🔥脆皮無骨雞腿扒🐥 $40 (芝士,香辣) , 脆皮雞柳條🐥 $25 (芥末,麻辣) 超大塊雞扒,即叫即炸嘅炸雞係最最最好食嘅,外皮香脆惹味,雞肉嫩滑爆汁,每一啖都食到鮮味肉汁喺口腔爆發,因為剛剛炸起,熱辣辣,要小心唔好熱親♥️♥️😋😋🥳🥳脆皮翠玉瓜🥒 $14 (海苔,芥末) , 四季豆🫛 $10 (梅子), 金菇酥🍄 $12 (咖哩) 總共有8 隻口味, 想試晒全部味道,就叫咗啲小食嚟試下。翠玉瓜同四季豆香脆,油温控制準確,仲食到有汁水喺入面;金菇酥表現唔錯,炸漿只係薄薄一層,仲食到少少菇味😛😛😄😄😙😙榴槤炸彈 $24新推出嘅產品,每一粒都有香濃又充滿奶香嘅榴槤蓉,一啖咬下,有流心效果,好正⭐💞💞🥰🥰店長有細心提醒,所有食物都係即叫即炸,要等15 分鐘左右,煩忙時間會再耐少少,亦可以打電話或whatsapp落單,咁就可以唔洗等,享受即炸嘅美味啦♥️🤩🤩🥰🥰2派克雞排地址:荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖電話:4611 3855

榴槤炸彈 $24

2派克雞排
地址:荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖
電話:4611 3855

2024-02-07 40 瀏覽
呢間嘢已經唔係第一次食㗎啦對上一次食嘅時候係我安在家中喺屋企點某外賣APP等大概半個鐘到佢就送到上去我屋企啦今次我喺某外賣APP嗰度叫自取10:41 落既order ,App 內顯示10:56 就可以攞,但係其實要等到11:14 等到鼻水都流$40 塊炸雞扒唔算平雖然佢係話即叫即炸但係第一啖咬落去並唔係辣嘴嘅熱度佢嘅粉漿係薄薄咁樣喺塊雞扒上面雖然我揀咗嘅係芝士味粉但係你食吓就會發現其實佢係撈咗其他味粉落去專登唔揀雞髀肉,諗住雞扒瘦啲健康啲但係其實完全唔會覺得係乾爭爭嘅感覺不過食到臨尾,佢好似有啲炒車成嚿麵包咁厚嘅粉漿喺個底度黐住塊雞扒冇諗過咁夜都要用咁耐時間去叫塊炸雞扒睇嚟荃灣嘅居民都好鍾意食宵夜唔想等咁耐嘅唯有下次再早啲叫啦
呢間嘢已經唔係第一次食㗎啦
但係第一啖咬落去並唔係辣嘴嘅熱度
佢嘅粉漿係薄薄咁樣喺塊雞扒上面
雖然我揀咗嘅係芝士味粉
但係你食吓就會發現其實佢係撈咗其他味粉落去
專登唔揀雞髀肉,諗住雞扒瘦啲健康啲
但係其實完全唔會覺得係乾爭爭嘅感覺
不過食到臨尾,佢好似有啲炒車
成嚿麵包咁厚嘅粉漿喺個底度黐住塊雞扒
冇諗過咁夜都要用咁耐時間去叫塊炸雞
睇嚟荃灣嘅居民都好鍾意食宵夜
唔想等咁耐嘅唯有下次再早啲叫啦

2024-02-06 58 瀏覽
呢間炸雞店係台灣好高人氣,終於荃灣有新分店每款食物都都可以mix 2️⃣種調味粉由於即叫即炸,落單後都等左20分鐘⏰ 雞扒大份又厚身,目測有一吋厚肉質厚實,咬左見到有肉汁係裡面,口感嫩滑,而且有多份鮮甜味,我估應該炸之前有醃製過如果想再juicy 啲可以試雞柳條就算其他小食亦炸得好酥脆佢地外層粉漿比起一般炸雞店夠薄,而且油膩感偏少*脆皮無骨雞扒 $38*脆皮雞柳條 $25*脆皮雞皮 $24*炸金菇酥 $12
呢間炸雞店係台灣好高人氣,終於荃灣有新分店

每款食物都都可以mix 2️⃣種調味粉
由於即叫即炸,落單後都等左20分鐘⏰

雞扒大份又厚身,目測有一吋厚
如果想再juicy 啲可以試雞柳條

就算其他小食亦炸得好酥脆
佢地外層粉漿比起一般炸雞店夠薄,而且油膩感偏少

*脆皮無骨雞扒 $38
*脆皮雞柳條 $25
*脆皮雞皮 $24
*炸金菇酥 $12
2024-01-28 76 瀏覽
路過想食下炸雞 之前都食過次 覺得okay既而且本身都知佢地要等一陣 都預15分鐘到 就睇下多唔多人去 去到好彩無乜人 無咩人就去買黎食啦 個陣做緊3張單 心諗住唔洗等好耐 於是乎未就叫左份雞排同雞皮之後突然間佢個外賣機響 仲要一黎黎4-5張單我諗我得二樣野應該唔會好耐掛點知佢即刻處理啲外賣單先 啲外賣仲要張張都勁大份 見住佢包好佢反而你親身去既要等勁耐都唔做比你等左25分鐘左右 同佢講回水唔要喇 佢就話即刻做比你 算喇 無下次 8
路過想食下炸雞 之前都食過次 覺得okay既
等左25分鐘左右 同佢講回水唔要喇
佢就話即刻做比你 算喇 無下次 8

外賣自取
2024-01-21 97 瀏覽
這間台灣過江龍小食店的炸雞排以即叫即炸的方式,確保了炸雞排的新鮮和口感。炸粉不厚,這使得炸雞排炸得香脆,同時又不會感到太油膩,這是一個很棒的平衡。此外,該店提供多款不同口味的調味粉,海苔、原味和梅子等不同口味的調味粉提供了各種風味的選擇,讓人可以根據個人喜好來選擇不同的調味。另外,還點脆皮杏鮑菇,這種大粒的杏鮑菇外皮炸得非常脆內軟,一口咬下去就能爆汁,份量也很足。這家店高性價比,絕對值得一試👍🏻👍🏻

2024-01-15 125 瀏覽
必食:雞扒+杏鮑菇必食:雞扒+杏鮑菇必食:雞扒+杏鮑菇荃灣新店,好似未係好多人識行去果條巷仔,希望唔會好快要打蛇餅。第一次去食左個“撐枱腳套餐”, 脆皮無骨雞腿扒,Juicy 外脆內嫩,雞肉好滑,即炸係有d 分別。不過仲有好多野未食,二人餐好豐富,細食既話3個人都夠。第二次食埋個杏鮑菇真係不得了。咬落去果下以為熱氣野,入到口覺得好健康😎新鮮又即炸,入口真係有菇汁。Crispy and Juicy.海苔+芝士味可以mixed埋!值試仲有Party Set, 啱哂我呢d 懶人唔駛諗!
必食:雞扒+杏鮑菇

不過仲有好多野未食,二人餐好豐富,細食既話3個人都夠。

海苔+芝士味可以mixed埋!
值試

仲有Party Set, 啱哂我呢d 懶人唔駛諗!

2024-01-14 803 瀏覽
尋晚我同妹妹比媽咪叫左落樓下買野😂,點知比我發現一間新開張台灣過江龍連鎖炸雞店🍗,賣相好吸引🥰,我地就即時買返屋企試下🤩- 脆皮無骨雞扒🐔 $40雞扒厚實,足足有整個手掌份量✋, 炸粉不會過厚😝,雞皮炸得金黃酥脆😋,入口不油膩,雞肉嫩滑多汁😎,啖啖肉,加上香辣芝士粉🧀更加滋味😍- 脆皮雞全翼🐥 $16雞全翼份量十足,炸衣薄身😗,雞皮包滿濃郁椒鹽香味😎,雞肉香嫩多汁🤤,雞翼尖炸至乾爽香脆,味道焦香惹味😛- 脆皮杏鮑菇🍄 $25大大粒杏鮑菇外脆內軟😍,飽滿多汁🥳,厚肉肥美,梅子粉味道甘甜😝,清爽開胃,鹹甜配搭永遠可以相信☺️- 脆皮花枝丸🍡 $18大大粒花枝丸灑上海苔粉,口感彈牙又香口☺️- QQ OREO🍪 $10出於好奇心叫黎試下🤣,冇諗到OERO炸過後😍,口感煙韌軟燸,感覺似朱古力味糯米糍😝,很新奇有趣的口味😯,有驚喜👍🏻所有炸物即叫即炸😋,製造需時⏰,我大約等10分鐘已經可以拎到😗,所有食物拎上手都係熱辣辣🔥,冬天食邪惡炸物真係暖在心頭❤️📍 2派克雞排 - 荃灣荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖@twopeck_hk另有分店: 旺角 / 何田文#justlingggxd_小食#justl

- 脆皮無骨雞扒🐔 $40

- 脆皮雞全翼🐥 $16

- 脆皮杏鮑菇🍄 $25

- 脆皮花枝丸🍡 $18
大大粒花枝丸灑上海苔粉,口感彈牙又香口☺️

- QQ OREO🍪 $10

📍 2派克雞排 - 荃灣
荃灣富華街9號運通洋樓地下N號舖
@twopeck_hk

另有分店: 旺角 / 何田文

#justlingggxd_小食
#justlingggxd_荃灣
2024-01-13 84 瀏覽
第一次喺OpenRice寫食評今日去路德圍附近搵嘢食經過呢間2派克雞排買來試吓店員好有禮貌買完同我哋講下次可以打電話去落單咁就唔使等咁耐買咗炸雞扒,炸百頁豆腐同埋炸花枝丸我見佢有好多味揀最後揀咗原味,即椒鹽等咗大概15分鐘炸花枝丸有3粒,超大粒炸百頁豆腐入口好嫩滑炸雞扒好Juicy又好大塊總括嚟講,個脆漿整得好好味炸嘢如果個脆漿唔掂啲食物就會搞到腍啤啤下次要試下炸杏鮑菇,炸薯餅先一定會再幫襯👍👍👍
第一次喺OpenRice寫食評

今日去路德圍附近搵嘢食
經過呢間2派克雞排買來試吓
店員好有禮貌
買完同我哋講
下次可以打電話去落單
咁就唔使等咁耐
買咗炸雞扒,炸百頁豆腐同埋炸花枝丸
我見佢有好多味揀
最後揀咗原味,即椒鹽
等咗大概15分鐘
炸花枝丸有3粒,超大粒
炸百頁豆腐入口好嫩滑
炸雞扒好Juicy又好大塊
總括嚟講,個脆漿整得好好味
炸嘢如果個脆漿唔掂
啲食物就會搞到腍啤啤

下次要試下炸杏鮑菇,炸薯餅先
一定會再幫襯👍👍👍
2024-01-13
15 分鐘 (外賣自取)
2024-01-12 67 瀏覽
極邪惡炸雞排,係荃灣、旺角、紅磡都有分店。除咗雞排,仲有其他小食,全部即叫即炸,熱辣辣。另外調味粉好多選擇,有海苔、原味、芥末、芝士、香辣,麻辣等等,最多可以溝兩隻味。。脆皮無骨雞腿排 $40雞排好大塊,兩個人share都夠。雞扒外層炸得好脆,肉質好嫩滑好juicy。調味料揀左芝士同海苔,鋪滿雞排,充滿鹹香。下次會試埋其他味。。脆皮雞柳條 $25唔錯,如果驚雞排太大份,可以試呢個。。脆脆雞皮 $24邪惡之選又香口,送酒一流。。金菇酥 $12金菇酥外型好大片好搞笑。揀左海苔同香辣,辣粉夠哂辣。炸粉酥脆配上金菇,口感好好。。甜不辣 $25用左台灣直送嘅魚糕,形狀一粒粒,食落煙煙韌韌,配埋調味粉好味。

。脆皮無骨雞腿排 $40

。脆皮雞柳條 $25
唔錯,如果驚雞排太大份,可以試呢個。

。脆脆雞皮 $24
邪惡之選又香口,送酒一流。

。金菇酥 $12

。甜不辣 $25

2024-01-04 82 瀏覽
第1次食依間新開啲炸雞見到行過就試下一去到嗰哥哥好友善介紹佢地有咩好食咁細間嘅外賣鋪仔都有服務值得一讚叫咗最普通嘅炸雞扒等待時間係比其他鋪耐但鋪頭都有提醒客人大概要等幾耐出面亦有位坐幾好呀揀咗麻辣味同雞扒都幾夾唔算好juicy 但勝在夠熱夠脆有唔同味粉揀亦都無咁單調值得一試嘅如果唔洗等咁耐就更好啦
第1次食依間新開啲炸雞

2024-01-04
外賣自取
即炸大雞扒
2024-01-04 58 瀏覽
🐥.2派克雞排終於在荃灣開分店到,雖然只開到晚上8點,但關門前也是有很多人在得待。另外,聽到好多路過的人都說這一家非常好吃😋.🥩 脆皮雞腿排 (香辣小辣)非常新鮮及鬆脆,加上小香辣粉,為雞腿排增添一種層次,完全不敵其他炸雞店.🍠 甜薯地瓜條(梅子)好大份好大條,外脆內軟,非常甜,配合梅子粉是完美組合.🐤 脆脆雞皮 (海苔)很大塊,非常脆,份量亦很足,配合海苔粉增添了一種鮮味.除了食物以外,荃灣店的裝潢都用了不少心思,廚房、收銀台、店面、特色牆,都是設計過的,這裡也在椅子供食客坐著等待或打卡📸 大家不坊也來打個卡📍🌟非常推薦🌟Max 5️⃣🐽味道 🐽🐽🐽🐽🐽環境 🐽🐽🐽🐽🐽服務 🐽🐽🐽🐽🐽衛生 🐽🐽🐽🐽🐽抵食 🐽🐽🐽🐽🐽💰沒有加一服務費
🐥
🥩 脆皮雞腿排 (香辣小辣)
🍠 甜薯地瓜條(梅子)
好大份好大條,外脆內軟,非常甜,配合梅子粉是完美組合
🐤 脆脆雞皮 (海苔)
很大塊,非常脆,份量亦很足,配合海苔粉增添了一種鮮味

🌟非常推薦🌟

衛生 🐽🐽🐽🐽🐽
抵食 🐽🐽🐽🐽🐽

💰沒有加一服務費
2024-01-03
15 分鐘 (堂食)
$30 (宵夜)