2018-01-08
在銅鑼灣同肥髀食完晚飯,當然食甜品先走,呢間galato雪榚店未試過,去到落地玻璃,光猛乾淨,香港唔多雪榚店有地方可以坐低食,呢間睇落舒服,裝修新潮,雪榚櫃每兩款雪榚用一格雪櫃,避免每每𢳂雪榚次數太多,雪櫃開得多會影響溫度及衛生!呢個操作我幾喜歡!我同肥髀揀好咗味道,就埋收銀處落單,因為第一次幫襯,問咗幾個問題,個唯一嘅女店員好cool! 而且每次我問問題時,佢都擺個好想反白眼🙄️嘅面口,當時又無客人排隊,我問嘅都係關於點落單嘅問題啫,好似單拼同雙拼嘅價錢同份量分別(又唔係𢱑水吹講無聊事)佢想快手都唔使比面色我睇啫!之後男店員按我選擇𢳂好雪榚比我,男店員無問題!之後我食雪榚期間又唔見個女店員企收銀位(其他男店員落單)所以唔知佢係唔係對所有客人都貫徹咁嘅服務開心果galato($40)用雪榚脆筒,雪榚𢳂到好大球,視覺上好似卡通片嘅雪榚,開心果味係淺啡色,雪榚軟身(店員𢳂都要搖落個脆筒度!)好軟滑,每啖都係濃濃嘅開心果仁味,味道幾香甜,好像食緊雪榚狀開心果!好味,餅乾脆筒新鮮脆口Tiramisu 芝士蛋榚galato($40)用杯,肥髀食服務真係扣女店員咋,啲對話又掘!我坐低咗見其他男店員落
服務真係扣女店員咋,啲對話又掘!我坐低咗見其他男店員落單都好正常!其實落單接觸都好少,都會令人唔開心!真係幾失望!我唔係要下下都笑容滿面😁都唔好黑面🙄️!
食物好味,係食galato來講好味