2022-06-03 30 瀏覽
呢間咖啡店充滿藝術風格,入邊牆上有唔少嘅畫。七點嚟食晚餐,cafe 嚟講都算收得夜 。餐廳有吧枱、有普通座位、出邊露天仲有少量座位。餐牌食物種類多元化,有西式意粉、日式料理、甜品、飲品等等。我哋揀咗兩個主食一齊share,再叫咗兩杯飲品。▶️大阪燒咖喱燒$98大阪燒面上有隻太陽蛋及柴魚。大阪燒餡有野菜、芝士。帶有啖啖咖喱香味。▶️塩燒西冷薄切牛排慢煮蛋穀米茶漬飯$110一壺茶漬鰹魚湯附上,然後倒入飯再將生蛋撈埋一齊食。西冷牛扒帶有黑椒味幾香~▶️皇室伯爵茶黑朱古力$55揀咗凍飲🥤呢杯伯爵茶味好香、黑朱古力味又夠濃郁,味道相當夾,又唔會太甜。▶️宇治抹茶起泡蜜$55抹茶味夠重,少少蜜糖甜味,再加埋起泡相當特別。

▶️大阪燒咖喱燒$98

▶️塩燒西冷薄切牛排慢煮蛋穀米茶漬飯$110

▶️皇室伯爵茶黑朱古力$55

▶️宇治抹茶起泡蜜$55
抹茶味夠重,少少蜜糖甜味,再加埋起泡相當特別。
早前終於到訪了一直都很想去的3rd Space,位置因為不算太好找所以沒有特地前往,反而是分店的蟲二因為地理位置較方便而有去過數次,本來這天也不是特地要到訪3rd Space,但總之在機緣巧合之下就來了,人生就是有很多預計不到的意外,就這麼突如其來地出現在眼前,機遇到來時只要緊緊抓住便好。3rd Space雖然店面小小,卻有數個戶外位子,而且這幅特色牆十分奪目,非常適合打卡。因為當天是即興到訪,因此沒有預約,幸好店員也安排到位置給我們。因為店內位子真的不多,其實還是建議先提前預約會比較好,好讓店方能夠有個預算。滑蛋鰻魚穀米飯 HK$120賣相非常精美的滑蛋鰻魚穀米飯,很喜歡這店的餐點都十分精緻,鰻魚份量也很足,一大片蓋著的幾乎看不到飯。中間的滑蛋十分嫩滑,配合鰻魚汁味道甜甜的,非常好吃。另外還會搭配一份沙律,均衡飲食才最健康。塩燒西冷薄切牛排慢煮蛋穀米茶漬飯 HK$110在蟲二的套餐很多都是茶漬飯,來到3rd Space當然也要試一下。鹽燒西冷薄切牛排味道不錯,牛肉用了燒肉汁去煎香,質地軟腍味道很不錯,配合溫泉蛋和清香的日本茶,再撒上了少許飯素,是一道結合和洋風格的菜品。Flat Wh
滑蛋鰻魚穀米飯
滑蛋鰻魚穀米飯 HK$120
塩燒西冷薄切牛排慢煮蛋穀米茶漬飯
塩燒西冷薄切牛排慢煮蛋穀米茶漬飯 HK$110
Flat White
Flat White HK$38
對熱咖啡還是有一份執著,即使在三十幾度的高溫下還是要點熱的咖啡,為的就是欣賞這裡的Latte Art,我始終還是覺得咖啡要喝熱的,當然Dirty和Affogato是例外,不過這也是我的個人喜好。已經很久沒有喝過Flat White,這裡的咖啡水準也不錯,咖啡豆很香,入口細緻順滑。
泡泡龍
泡泡龍 HK$48
這杯名為泡泡龍的其實是鮮檸檬氣泡咖啡,美式咖啡再加入檸檬氣泡水,是在炎炎夏日中非常消暑的特飲。酸酸甜甜的口味很清新,而且清爽涼快,實在令精神為之一振!
2022-05-22
滑蛋鰻魚穀米飯
塩燒西冷薄切牛排慢煮蛋穀米茶漬飯
Flat White
泡泡龍
2022-05-31 25 瀏覽
好鍾意上環呢間充滿藝術氣息嘅cafe😍出面牆身已經吸引到我,點知入面仲吸引,尤其係幅大大嘅牆畫。而且入面仲有書,hea吓hea吓就一個下晝,好彩平日下晝冇人排隊,可以hea耐啲☺️廣島生蠔炊飯,$140生蠔勁香,肉身肥厚,仲配埋濃郁嘅生蠔汁,而飯係好健康嘅雜糧飯,仲有野菌同牛蒡。生蠔嘅咸味啱啱好中和飯嘅淡味,而流心蛋可以選擇撈飯食或者加少少蠔汁直接食。麻薯pancake,$98主食好唔錯,但甜品更出色😍pancake有好多口味選擇,朱古力、伯爵茶、花生醬、芝麻。。。我揀咗最愛嘅宇治抹茶。班戟比較實嘅口感,入面有好多麻薯,鍾意麻薯嘅朋友一定要試啦,上面嘅雲尼拿雪糕同啲脆脆都好好味😋泡泡龍,$55嘢飲方面試咗杯好特別嘅泡泡龍,其實係齋啡,不過加咗鮮檸檬梳打,好特別又幾好飲。好充實好滿足嘅一個下午☺️又搵到一間以後都會再去嘅cafe。

廣島生蠔炊飯,$140

麻薯pancake,$98

泡泡龍,$55

2022-05-31 21 瀏覽
食店: 3rd space @上環啊張&張媽點餐👦🏻👩🏻1)$120《豚肉穀米茶漬飯》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:全名為『24小時浸煮鮮豚肉角煮慢煮蛋穀米茶漬飯』,聽個名都知佢好足料🤣豚肉半肥瘦🐷有種入口即溶嘅感覺,而德島縣產嘅日本米,每粒飯都好有口感,倒啲茶漬鰹魚湯落去,再撈埋個蛋黃嚟食真係好正!2)$98《濃濃黑芝麻麻糬班戟》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:好香濃嘅黑芝麻味,麻薯係班戟之間都好大舊好煙韌,上面仲有仲有啲海鹽醬同水果,再有一球雲呢拿雪糕,食落去冰火五重天🧊🔥,一啖食晒幾種口感食真係好邪惡!3)$55《鮮菠蘿薄荷梳打》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:新鮮菠蘿好爽甜,有少少薄荷味幾清新~4)$38《蜜桃薑茶》評分(10分滿分):8️⃣食評💬:茶葉浸住已經聞到好香嘅蜜桃味,在落少少蜜糖,飲落好潤喉~
食店: 3rd space @上環

啊張&張媽點餐👦🏻👩🏻
1)$120《豚肉穀米茶漬飯》

2)$98《濃濃黑芝麻麻糬班戟》

3)$55《鮮菠蘿薄荷梳打》
評分(10分滿分):8️⃣
食評💬:新鮮菠蘿好爽甜,有少少薄荷味幾清新~

4)$38《蜜桃薑茶》
2022-05-30 26 瀏覽
西環呢個地方越搵越有驚喜因為第一就係多Cafe同埋有d位比較偏所以行極都會有新鮮感唔會厭今次偶然經過呢間Cafe沒想到都會帶給我地驚喜~入座後見到有好多小擺設同舒服環境比較幸運的話更加可以坐床位🤭Menu設計都好有心思特色看到Menu之後發現有個麻糬班戟覺得同蟲二食到的咁熟悉既?發現呢間先係蟲二的大佬店🤪咁睇黎都對呢餐既信心指數上升
٩(´ε` ٩
~~~~~~~~~~~~~~~~~~♪ 廣島牧蠣炊飯 $140 (8.5/10) 鍾意食牧蠣的朋友有福啦😜🤪因為呢份炊飯非常適合你地✅首先映在眼前的係五粒肥肥的牧蠣 每粒都係鮮甜肥美而不失其鮮味侍應貼心的同我地講將醬汁同溫泉蛋攪拌之後再倒入飯中會更加好味🥹雖然我地辜負左佢一番好意但係分開倒的食法都係好味的尤其係溫泉蛋滲透曬係珍珠米上好正㗎!陪埋咁多蠔真係多重享受♪ 伯爵茶燒海鹽忌廉麻糬班戟 w/ 北海道牛乳雪糕 $98 (9.5/10) 之前喺蟲二試過呢個Pancake已經印象深刻同滿分💯今次喺呢度試到最原本的風味首先份量真係好大個👍🏻👍🏻而且麻糬真係好多好多🥹煙韌控滿足同埋伯爵茶味真係幾濃下~配埋上面奶味濃郁的牛乳雪糕同埋邪惡滿分的海鹽忌
西環呢個地方越搵越有驚喜
因為第一就係多Cafe同埋有d位比較偏
所以行極都會有新鮮感唔會厭
今次偶然經過呢間Cafe
沒想到都會帶給我地驚喜~

入座後見到有好多小擺設同舒服環境
比較幸運的話更加可以坐床位🤭
Menu設計都好有心思特色
看到Menu之後發現有個麻糬班戟
覺得同蟲二食到的咁熟悉既?
發現呢間先係蟲二的大佬店🤪
咁睇黎都對呢餐既信心指數上升
٩(´ε` ٩

~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪ 廣島牧蠣炊飯 $140 (8.5/10)
鍾意食牧蠣的朋友有福啦😜🤪

已經印象深刻同滿分💯
今次喺呢度試到最原本的風味
首先份量真係好大個👍🏻👍🏻
而且麻糬真係好多好多🥹煙韌控滿足
同埋伯爵茶味真係幾濃下~
配埋上面奶味濃郁的牛乳雪糕
同埋邪惡滿分的海鹽忌廉🥹
搞唔掂呀真係🤤🤤🤤
三者夾埋一齊都係超級好味😋

♪ 宇治抹茶豆乳拿鐵配北海道牛乳雪糕 $58 (9/10)
豆乳拿鐵非常的特別所以叫左佢🥺🫡
飲落未必啱濃茶控但係個人覺得好飲!
因為有抹茶味的同時配上北海道牛乳雪糕
如果想單單食雪糕可以用佢個飲管匙羹
(話說佢個飲管匙羹好特別
真係奶味好重🥹我非常鍾意呀
而且飲落濃得黎都唔會好膩~

♪ 鮮菠蘿醬薄荷蘇打 $55 (9.5/10)
呢一杯都係適合水果同清新控的飲品!
因為首先菠蘿醬料真係非常多🤪💕
保證你每一口都會飲到菠蘿果肉
而且整體飲落都唔會話好甜~
菠蘿味道非常突出👍🏻朋友都話呢杯正
而且咁大杯用新鮮果肉絕對係滿足

~~~~~~~~~~~~~~~

● ● 總結 ● ●
呢間Cafe無論係環境定係野食都高質
難怪可以開到蟲二🤣🤣
因為佢採用的係家的感覺所以都好溫馨
價錢以上環區來講都合理~
所以如果想chillax下都可以去
2022-05-29 19 瀏覽
上星期舊同事來上環和我午餐好幾年前拜訪過這家小店一次之前只嚐過pancake甜點今次就試一試咸食我們都選了廣島牡蠣炊飯主角廣島蠔肉質肥厚爽口亦帶鮮香炊飯以昆布、味醂、醬油等作底汁配料則配有牛蒡、野菌、甜豆和蓮藕等味道可以而且不會太濃不過炊飯是煮成細緻軟爛的款式Foodamin比軟喜歡粒粒分明的炊飯因為另外配有一碗蠔汁和溫泉蛋混合了蛋後更加濕潤更影響飯的口感午餐不是套餐,未配有飲品另有加一服務費整體CP值不太高
上星期舊同事來上環和我午餐
好幾年前拜訪過這家小店一次
之前只嚐過pancake甜點
今次就試一試咸食

我們都選了廣島牡蠣炊飯
主角廣島蠔肉質肥厚
爽口亦帶鮮香
炊飯以昆布、味醂、醬油等作底汁
配料則配有牛蒡、野菌、甜豆和蓮藕等
味道可以而且不會太濃
不過炊飯是煮成細緻軟爛的款式
Foodamin比軟喜歡粒粒分明的炊飯
因為另外配有一碗蠔汁和溫泉蛋
混合了蛋後更加濕潤
更影響飯的口感

午餐不是套餐,未配有飲品
另有加一服務費
整體CP值不太高

3rd Space 🛸廣島牡蠣炊飯🦪($140) 好精緻嘅廣島牡蠣炊飯,上枱配埋茶同溫泉蛋。搞拌完嘅炊飯好香濃濕潤,配埋甜甜地嘅菇菇🍄,口感濃郁得黎又唔會好寡,真係食唔停口😋 而且牡蠣真係好肥美,全部都漲卜卜,配埋飯食真係好match 💯招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟 🥞北海道牛乳雪糕及水果($98)麻糬班戟total有成7隻味,而餐廳亦都好貼心寫哂每款嘅濕潤度同濃度💧我哋揀咗濕潤度偏高嘅藍莓味🫐 上餐嘅時候有埋一張溫馨提示小卡講解可以點樣分層試味🥄整體黎講成個甜點味道好豐富,本身藍莓加雪糕都冇得輸,而雪糕🍦real係香濃牛乳味,配埋溫暖嘅pancake,真係雙重享受,仲加埋燕麥脆脆做配料,添加咗咬口感👍🏻不得不提就係個麻糬,中間一切開個pancake,就會見到好黏糯嘅麻糬,配埋咸咸地嘅海鹽,夾埋成件pancake都好balance ❣️黑芝麻可可奶昔🍫($50)好濃芝麻味同朱古力味,係奶泡面亦都有粒粒芝麻碎做點綴✨ 味道唔會太甜,反而好順滑同易入喉,係大人細路都會鍾意嘅味道🧚🏼‍♀️皇室伯爵鮮果茶 🍹($48) 茶底好香濃,配埋青檸、橙、百香果同檸檬,飲落係酸酸甜甜好fresh🍋 而且底部仲有好
3rd Space 🛸

黑芝麻可可奶昔🍫
($50)

皇室伯爵鮮果茶 🍹
($48)

茶底好香濃,配埋青檸、橙、百香果同檸檬,飲落係酸酸甜甜好fresh🍋 而且底部仲有好多提子,非常足料嘅水果茶🍇

Extra Comment🖍
•座位有分室外同室內,室內嘅座位都有幾種,感覺坐得舒服,同埋有唔少啱哂打卡嘅搞怪牆畫,幾有格調🎨
黑芝麻可可奶昔
黑芝麻可可奶昔
廣島牡蠣炊飯
最近同朋友去上環還神,順便過嚟隔離呢間3rd Space ,食物同飲品質素都相當不錯👍🏻🫶🏻📌塩燒西冷薄切牛扒慢煮蛋穀米茶漬飯🐮🍲$110牛肉濃郁,調味香口,德島縣產既米,飯味香噴噴,將茶漬鰹魚湯+慢煮蛋+飯混合,相當好吃😋📌招牌燒海鹽忌廉麻薯班戟🍫🥞$98揀咗黑朱古力口味,相當濃郁!班戟濕潤可口,中間有軟糯的麻薯,口感一流!配搭北海道牛乳雪糕和水果,超豐富😋📌紫蘇梅青瓜梳打🥒🍹$55喜歡青瓜感覺相當清新🥒😋❤️📌皇室伯爵鮮果茶🍸以新鮮水果製成,喜歡他們香濃的百香果味道,清新可口😋🫶🏻

📌塩燒西冷薄切牛扒慢煮蛋穀米茶漬飯🐮🍲$110

📌招牌燒海鹽忌廉麻薯班戟🍫🥞$98

📌紫蘇梅青瓜梳打🥒🍹$55
喜歡青瓜感覺相當清新🥒😋❤️

📌皇室伯爵鮮果茶🍸
以新鮮水果製成,喜歡他們香濃的百香果味道,清新可口😋🫶🏻
2022-05-23 12 瀏覽
佢哋嘅油麻地分店就食過幾次 今次就去咗佢哋上環呢間度食 當然又係要食返我最鍾意嘅麻薯pancake🥞呢度嘅pancake係偏厚實 唔係空氣感 不過口感都鬆軟吧 入面再加埋軟糯嘅麻薯 口感好豐富💕揀咗海鹽忌廉味 配埋面頭嘅牛乳雪糕 好好食🍦
2022-05-21 19 瀏覽
上環餐廳推薦❣️咖啡廳門外已經感受到文青嘅氣息裝修走舒服木系風格 壁畫作裝飾 環境好chill 好舒服🥰🍶🍚24小時浸煮豚肉角煮 慢煮蛋 穀米茶漬飯 $ 120半肥瘦豚肉入口即溶 本身豚肉已經有好香嘅醬油味道再將茶漬鰹魚湯倒入飯裏 加埋慢煮流心蛋比起蟲二 呢度茶漬飯味道更為濃郁 調味好夠 穀米飯入口濕潤 但依然食得到粒粒米飯嘅煙韌 好味❣️🥞招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟原味 (北海道牛乳雪糕及水果 )$98鬆軟既班戟入面夾住軟糯麻糬灑上燕麥粒 乾果 及生果粒 口感相當豐富 北海道牛乳雪糕 香滑濃郁 再配合埋海鹽醬 令到味道唔單調必食推介❣️🍸無糖鮮青檸薄荷梳打$45青檸梳打加埋薄荷 消暑一流 🍹鮮菠蘿醬薄荷梳打$55食到淡淡果肉 飲品唔會太甜 清爽!3rd Space (上環)📍上環差館上街16號地舖人均💰$150✔️加一
上環餐廳推薦

必食推介❣️

🍸無糖鮮青檸薄荷梳打$45
青檸梳打加埋薄荷 消暑一流

🍹鮮菠蘿醬薄荷梳打$55
食到淡淡果肉 飲品唔會太甜 清爽!

3rd Space (上環)
📍上環差館上街16號地舖
人均💰$150
✔️加一
上環和西營盤這個文青藝術小區,不難找到高質的Cafe和餐廳。緩緩走到斜路盡頭,先被外牆的日本風壁畫所吸引,一進去,原來還有特色榻榻米座位和室外雅座。木系裝修型格雅緻,採光度充足,氣氛寧靜,盡是文青Vibes!廣島牡蠣炊飯 Kaki Gohan Japanese Oyster Rice Bowl $140本身比較少接觸炊飯這種料理,吃過這個之後,立刻成為了炊飯Fans!混合了野菌及牛蒡的炊飯熱度和香氣十足,5大隻超級肥美肉厚的廣島牡蠣鋪滿炊飯表面。底汁以醬油、味醂和昆布等材料製作而成,與溫泉蛋Mix在一起,然後一併倒進炊飯中拌在一起,每一口都盡是鮮甜和甘香。招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟 Fresh Fruit, Hokkaido Milk Ice Cream, Grilled Seasalt Crème $98衝著這個招牌菜而來,對麻糬x班戟這個邪惡組合滿心期待,結果也沒讓我失望。班戟口味有7種,用心地分了不同濕潤度和濃度。上桌前,店員遞上了About Pancakes小指示,建議不同的食用方法,好有儀式感。當然,一上桌看到美美的賣相和飄來的一陣香味,就什麼都不記得了,只用自己的方式狠狠地吃清

招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟

衝著這個招牌菜而來,對麻糬x班戟這個邪惡組合滿心期待,結果也沒讓我失望。班戟口味有7種,用心地分了不同濕潤度和濃度。上桌前,店員遞上了About Pancakes小指示,建議不同的食用方法,好有儀式感。當然,一上桌看到美美的賣相和飄來的一陣香味,就什麼都不記得了,只用自己的方式狠狠地吃清光!

我選擇的日本宇治抹茶口味在濕潤度有4/5,濃度有5/5,結果也100% Match,Pancake口感綿密,味道有驚喜的抹茶回甘苦味,超級濃郁,Perfect!Pancake中間夾住一層薄薄麻糬和紅豆蓉,與抹茶理所當然的和諧。想要更多的味道層次,將Pancake沾滿北海道牛乳雪糕、海鹽醬、麻糬和灑在表面的燕麥片一口吃下去,感覺到鹹甜x冷暖交融的豐富體驗。
皇室伯爵茶黑朱古力 / 黑芝麻可可奶昔

皇室伯爵茶黑朱古力 Earl Grey Dark Chocolate $55
初試Chocolate與茶的組合,兩者味道和諧共存,喝到最後茶味逐漸Fade Out,剩下濃郁的朱古力味,整體不錯。

黑芝麻可可奶昔 Black Sesame Cocoa Milkshake $55
好有黑芝麻雪糕的感覺,Milkshake綿滑而且沒有冰碎感,還夾雜很多黑芝麻顆粒,足料又好味!
皇室伯爵茶黑朱古力 / 黑芝麻可可奶昔
2022-05-17 37 瀏覽
招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟🥞日本宇治抹茶:見到賣相已經超開心😍班㦸用左抹茶做,濃濃嘅抹茶味厚厚的口感真係好好,配埋北海道牛乳雪糕超正,最正係中間夾住麻糬同海鹽忌廉芝士,夾埋一齊食簡直完美,必食的👍🏻👍🏻👍🏻招牌芝士厚班㦸全日餐🥗班㦸夾左芝士好好味😋加小小糖漿就更加好食,腸係芝士腸好正,仲有隻蛋添,配埋沙律菜牛油果🥑,比平時d全日早餐還要好食。紫蘇梅鮮青瓜梳打🍹只能講清新,青瓜仲可以食埋,比起一般梳打好飲,大家試吓就知喇。印度香料豆乳茶☕️係印度已經飲過好多次,佢地真係沖得到個種味道,茶香味濃👍🏻

2022-05-16
午餐
2022-05-17 16 瀏覽
文青好去處,3rd Space位於西營盤嘅橫街窄巷內,附近亦有唔少餐廳競爭對手,好似斜對面嘅冰室或對面嘅餃子 ,而呢間cafe由2014年成立至今8年時間都無被市場淘汰,實力可見一斑👍🏻 一到門口就見到大大塊木牌寫住 “德島県產米使用”,唔知係唔係越光米呢🤔24小時浸煮鮮豚肉角煮慢煮蛋穀米茶漬飯($120):有樣好值得讚,佢哋會俾張卡仔你去跟住個步驟去食,好細心😌 鰹魚湯飲得出幾足料咁熬出嚟,撈埋落飯和隻溫泉蛋到一啖食入口,大滿足😍 個豚肉角煮即係五花腩,入口即溶!推介 👍🏻煙鮭魚慢煮蛋忌廉醬意粉($110):沙律新鮮,沙律汁有少少橘子嘅味道,好清新,幾開胃。而個意粉口感居然煮到剛剛好😱好彈牙,Al dente! 食落仲有一陣陣羅勒葉香氣。不過加埋個煙三文魚一齊食就略鹹咗少少🤏🏻,不過都可以接受😌招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟配北海道牛乳雪糕及水果 ($98):我哋揀咗earlgrey伯爵茶,貪佢唔會太moist 和太濃味🤫 佢哋都會俾張卡仔你去跟住個步驟去食㗎,仲怕你食唔出佢哋落重料整個pancake,叫你第一啖試咗原味先。Well,個pancake真係好重伯爵茶味🤣最驚喜係入面啲麻糬,連埋

招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟配北海道牛乳雪糕及水果 ($98):我哋揀咗earlgrey伯爵茶,貪佢唔會太moist 和太濃味🤫 佢哋都會俾張卡仔你去跟住個步驟去食㗎,仲怕你食唔出佢哋落重料整個pancake,叫你第一啖試咗原味先。Well,個pancake真係好重伯爵茶味🤣最驚喜係入面啲麻糬,連埋pancake食煙煙靭靭咁,口感豐富🥹而且不太甜,正!

飲品來得cafe更係飲咖啡喇!我哋就叫咗Iced Americano ($35) 及 Caramel Latte ($48),如果大家會食甜品嘅,我哋就建議唔好飲Caramel Latte 喇,費事俾甜品嘅甜搶哂焦糖嘅甜味喇。兩杯飲品嘅質素都正正常常,放心無伏😌 今次…無總結喇,有機會就去試吓喇!
(去之前朋友們記得打個電話訂位,好過烈日當空下企喺門口等位。)
15 分鐘 (堂食)
2022-05-14 13 瀏覽
📍𝕾𝖍𝖊𝖚𝖓𝖌 𝖂𝖆𝖓 🛥 #cyninsheungwan #teainsheungwan #eatinshengwan▪塩燒西冷薄切牛扒慢煮蛋穀米茶漬飯 🐮𝕋𝕙𝕚𝕟-𝕔𝕦𝕥 𝕊𝕖𝕒𝕣𝕖𝕕 𝕊𝕚𝕣𝕝𝕠𝕚𝕟 𝔹𝕖𝕖𝕗 𝕊𝕠𝕦𝕤 𝕍𝕚𝕕𝕖 𝔼𝕘𝕘 𝕄𝕦𝕝𝕥𝕚𝕘𝕣𝕒𝕚𝕟 ℝ𝕚𝕔𝕖 𝔹𝕠𝕨𝕝風乾火腿慢煮蛋嫩葉沙律配烤芝士麵包 🐷𝕊𝕠𝕦𝕤 𝕍𝕚𝕕𝕖 𝔼𝕘𝕘 𝕁𝕒𝕞𝕠𝕟 𝔹𝕒𝕓𝕪 𝔾𝕣𝕖𝕖𝕟𝕤 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕄𝕦𝕤𝕥𝕒𝕣𝕕 𝕊𝕖𝕖𝕕 𝕄𝕦𝕤𝕥𝕒𝕣𝕕 𝕊𝕒𝕦𝕔𝕖 𝕒𝕟𝕕 ℂ𝕙𝕖𝕖𝕤𝕖 𝕋𝕠𝕒𝕤𝕥招牌燒海鹽忌廉麻糬伯爵茶班戟配北海道牛奶雪糕及水果 💯💯𝔽𝕣𝕖𝕤𝕙 𝔽𝕣𝕦𝕚𝕥, ℍ𝕠𝕜𝕜𝕒𝕚𝕕𝕠 𝕄𝕚𝕝𝕜 𝕀𝕔𝕖-𝕔𝕣𝕖𝕒𝕞, 𝔾𝕣𝕚𝕝𝕝𝕖𝕕 𝕊𝕖𝕒𝕤𝕒𝕝𝕥 ℂ𝕣è𝕞𝕖 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝔼𝕒𝕣𝕝 𝔾𝕣𝕖𝕪 ℙ𝕒𝕟𝕔𝕒𝕜𝕖▪
📍𝕾𝖍𝖊𝖚𝖓𝖌 𝖂𝖆𝖓 🛥

塩燒西冷薄切牛扒慢煮蛋穀米茶漬飯 🐮

風乾火腿慢煮蛋嫩葉沙律配烤芝士麵包 🐷

招牌燒海鹽忌廉麻糬伯爵茶班戟配北海道牛奶雪糕及水果 💯💯

2022-05-11 27 瀏覽
性價比🎖:💰💰💰 (Max 5💰)回頭度🔎:💎💎 (Max 5 💎)✨黎得依到要點嘅甜品😍班戟有7種口味俾我地揀,我地揀左伯爵茶味,因為感覺好似會無咁甜🤭🤭。依個麻糬pancake無咩空氣感,口感相對結實。伯爵茶味pancake有少少茶嘅苦澀味,如果怕苦嘅話可以連埋牛奶雪糕一齊食就會無咁苦🤣。切開pancake會見到有麻糬,連埋啲榖物同水果一齊食,口感好有層次🤤🤤。🍽招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟: HK $85
性價比🎖:💰💰💰 (Max 5💰)
回頭度🔎:💎💎 (Max 5 💎)
✨黎得依到要點嘅甜品😍
🍽招牌燒海鹽忌廉麻糬班戟: HK $85