✨開心果coffee latte佢唔係開心果syrup,而係個用奶變咗開心果味嘅oat milk,所以我就想試下飲🤎🤎。最後我就係覺得唔好飲?唔夾?🤣開心果味同咖啡味係唔融合,越飲 個nut味就越出。
✨開心果coffee latte
2024-02-05 84 瀏覽
今日經過7-eleven,見到有新出嘅熊仔造型甜品,熊仔造型蛋糕實在太可愛,所以買咗一個黎試下。蛋糕係粉紅色熊仔造型,係情人節期間限定嘅甜品。熊仔造型蛋糕數量唔多,我買個時見到雪櫃只有兩件,價錢係$24/件,小貴。熊仔造型蛋糕係朱古力夾心紅桑子慕絲蛋糕,打開之後,見到熊仔造型好逼真,食落味道還可以,最底層係海綿蛋糕,中間係朱古力夾心,最外層係紅桑子慕絲。整體嚟講,蛋糕外型可愛,味道還可,可以一試。

整體嚟講,蛋糕外型可愛,味道還可,可以一試。

外賣自取
搵呢個抺茶沙冰搵咗仲耐,應該total 搵咗廿幾、三十幾間7仔,先終於搵到🥲。一開始係上網search 7CAFÉ 個list 搵,之後發現有7CAFÉ logo ,都唔代表有沙冰賣😢;然後就上網再search 沙冰爽 list ,但再發現就算有沙冰賣,都唔代表有抺茶味😭。🍴伊藤久右衞門系列:宇治抺茶鮮奶沙冰 $35 (有買一送一優惠) 6/10經過千辛萬苦,終於搵到一間7仔有賣🤩。望住佢即叫即整,見到佢用明治鮮奶、加包即沖嘅抺茶粉、再加冰,拎去攪碎嘅時候,勁期待😍。點知飲第一啖嘅時候,係勁失望😞,係勁淡抺茶味;同埋唔知係咪因為要吱cream,同嗰日真係好熱,拎上手就已經溶咗啲。不過夏天飲係幾爽,喺條街熱辣辣,幾解渴吓。💰 翻兜指數: 6/10除非咁啱經過間七仔有售,同埋有買一送一優惠,如果唔係應該唔會再買,唔值得搵咁耐時間。

💰 翻兜指數: 6/10
7CAFÉ 聯同日本超人氣芝士撻專門店PABLO推出4款期間限定新品🍦芝士水蜜桃新地加入水蜜桃汁🍑配上忌廉芝士香甜桃味及芝士味平衡,甜而不膩真係讚不絕口 脆筒仲好香脆添啊💕🧋海鹽芝士味鮮奶咖啡用上 100%雨林聯盟認證 Arabica咖啡豆🫘沖製而成配搭芝士同海鹽 層次感豐富加埋咖啡嘅回甘 甜而不膩 好香滑☺️下次試埋海鹽芝士味鮮奶🥛同埋海鹽芝士蜜桃沙冰🍧

🍦芝士水蜜桃新地
加入水蜜桃汁🍑配上忌廉芝士
香甜桃味及芝士味平衡,甜而不膩
真係讚不絕口 脆筒仲好香脆添啊💕

🧋海鹽芝士味鮮奶咖啡
用上 100%雨林聯盟認證 Arabica咖啡豆🫘沖製而成
配搭芝士同海鹽 層次感豐富
加埋咖啡嘅回甘 甜而不膩 好香滑☺️

下次試埋海鹽芝士味鮮奶🥛同埋海鹽芝士蜜桃沙冰🍧
衝住情人節買一送一優惠去買的,諗住應該幾得意,七仔有特製Godiva 特濃朱古力,眼望個poster 幾吸引,點知原來係stuff俾兩包朱古力分我自己去熱水機度沖,個紙杯包裝係有Godiva logo 😂 沖完攪咗兩野都係幾好飲, 真心笑咗🤣👍🏻
2023-02-13
2022-10-01 160 瀏覽
🌞7-11飲料☀️油麻地篇🗣🗣🗣🗣🗣想不到現在7-11也出手搖飲料,在炎炎夏季,尤其香港一年四季應該有2季都處於夏季吧🧐🧐🧐😋😋😋今日嗌咗👇👇👇1.什果賓治梳打特飲除了有多種水果的梳打,裡面真的有果肉,不過飲管吸不上來而已,所以我就沒吃裡面附的果肉(要吃比較麻煩應該冇乜人會食)看起來有菠蘿、鳳梨可能是芒果或桃子的東西,喝起來酸酸甜甜,十分清爽,再加上整杯飲料色澤漂亮有果肉很吸睛的感覺,十分吸引人!服務🐽🐽🐽🐽食物🐽🐽🐽🐽價格🐽🐽🐽環境🐽🐽🐽
🌞7-11飲料☀️油麻地篇🗣🗣🗣🗣🗣
環境🐽🐽🐽
什果賓治梳打
什果賓治梳打
2022-04-15 203 瀏覽
叫咗楊枝甘露味沙冰、手搖港式檸檬冰茶、手搖熱情果烏龍冰茶入口冰爽 ,唔會太甜,而且只係$22就大大杯,平過同區手搖飲品。火腿蛋沙律多士同牛角包。 前者餡料滿滿,食落滿足有層次感,後者酥脆香口,好有幸福感人均價格:40評分:4/5分

人均價格:40
評分:4/5分
2021-11-27 140 瀏覽
喺香港食過性價比最高最高的薯片首先外觀同埋口感同好多名牌嘅日本薯片一唔一樣大大塊沒有碎片口感滿足份量夠多 一啲都沒有油膩嘅感覺最重要最重要嘅係佢嘅松露味係非常之好真係食到黑松露嘅味道 雖然都係味精但係嗰個滿足程度係好高的點解我會話性價比係最高最高呢因為7–11做緊特價 大大包黑松露味嘅薯片都只係買$5雞喂大佬啊邊度可以買到咁高質素嘅嘢仲只係$5雞啦買埋支可樂加埋都係10幾蚊就可以享有一個高質素嘅零食快餐快啲試吓啦喂
喺香港食過性價比最高最高的薯片

喂大佬啊邊度可以買到咁高質素嘅嘢仲只係$5雞啦

買埋支可樂加埋都係10幾蚊就可以享有一個高質素嘅零食快餐

快啲試吓啦喂
2021-11-20 128 瀏覽
今日要返早,突然想食燒賣做早餐,學校又冇canteen啊,好慘好慘,但係我同我啲同學都好肚餓,不過又實在唔係太想食太貴,所以咪去咗附近一間7-11 買咗個燒賣嚟叮囉。 13 蚊8 粒燒賣都算OK, 燒賣都算幾好味, 略嫌味精太多,皮同餡都分離,蟹籽咬落冇乜口感。拆開包裝那一剎那,心情少少失落,因為實物同包裝上既燒賣圖片唔太吻合。呢間7仔便利店既員工都有禮貌,同埋都和藹可親,喺埋單既時候都有主動問我要唔要膠叉,實在抵讚!!!!!!微波爐都幾易用,30秒就叮熱!🤤🤤環境:⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️總分:4.5/5

環境:⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
總分:4.5/5

2021-08-15 109 瀏覽
🍰 曲奇忌廉瑞士卷 $13自從食過一次就番唔到轉頭既瑞士卷🙈超鬆軟既蛋糕夾住一層曲奇忌廉😋食落口每啖都係幸福既味道😌不過曲奇忌廉既配搭略嫌令成個瑞士卷變得更甜更滯😢反而呢個唔算更推薦😬 想試既話可以拉埋朋友share🤤🍰 曲奇芝士忌廉瑞士卷 $15大家冇睇錯!又係瑞士卷🤣🤣🤣但不同既地方在於呢個有芝士同埋要冷藏既,似係卷蛋多啲😀而上一個介紹既就同啲麵包放埋一齊,係唔洗雪藏既!個時買剩番一個,好果斷即刻買左去!結果我覺得有芝士既版本真係好食啲呀😀呢個啲cream化解左好滯個個問題,因為終於唔係得死甜,而係有啲芝士既酸味刺激下味蕾🤣蛋糕部分一樣好鬆軟,仲要有埋啲oreo碎增加口感😀一啖又一啖好快就食晒成個了😃唔洗同人share la hahaha!加多$2個質素就提升左一個層次!大家如果見到有,請唔好猶豫,拎起佢去比錢啦🤣係我寫食評先發現原來我買左一樣唔係oreo系列既野😂😂 但我想講呢個反而有驚喜🤣 🍰 曲奇忌廉包 $10我一眼係比佢既黑色包吸引左既😌不過經歷之前個菠蘿包洗禮,我麵勁驚佢會勁dry😂但見到中間都有為數不少既cream就一於試下🤣一食落口係絕對食到曲奇忌廉既味道!個包超出奇
🍰 曲奇忌廉瑞士卷 $13
自從食過一次就番唔到轉頭既瑞士卷🙈
超鬆軟既蛋糕夾住一層曲奇忌廉😋
食落口每啖都係幸福既味道😌
不過曲奇忌廉既配搭略嫌令成個瑞士卷變得更甜更滯😢
反而呢個唔算更推薦😬 想試既話可以拉埋朋友share🤤

🍰 曲奇芝士忌廉瑞士卷 $15
大家冇睇錯!又係瑞士卷🤣🤣🤣
但不同既地方在於呢個有芝士同埋要冷藏既,似係卷蛋多啲😀
而上一個介紹既就同啲麵包放埋一齊,係唔洗雪藏既!
個時買剩番一個,好果斷即刻買左去!
結果我覺得有芝士既版本真係好食啲呀😀
蛋糕部分一樣好鬆軟,仲要有埋啲oreo碎增加口感😀

🍰 曲奇忌廉包 $10
我一眼係比佢既黑色包吸引左既😌
不過經歷之前個菠蘿包洗禮,我麵勁驚佢會勁dry😂
但見到中間都有為數不少既cream就一於試下🤣
一食落口係絕對食到曲奇忌廉既味道!個包超出奇地唔dry(可能有啲忌廉曲奇令我分心左🤣)
有諗過將佢加熱番會唔會更正,但我真係太懶就冇做到🤣 同埋同怕佢啲cream會溶🤣
我覺得啲cream份量真係唔少,除左頭尾個啖,基本上啖啖都咬到cream😊
整體都唔會偏甜,係出奇地值得推介比大家😌
2021-03-04 164 瀏覽
朱古力蜜瓜包🍫$10繼上次7仔食果個大腸包小腸中中地伏之後,原本都對呢個「朱古力蜜瓜包」無咩期望,點知反而有d驚喜😂 個包外皮有層朱古力皮,朱古力中夾帶奶香味,裡面亦有滿滿朱古力餡,每一啖都食到濃厚既朱古力味,雙重朱古力既享受岩哂 ,值得一提係朱古力甜度唔高,唔會甜到令人覺得食完命都短幾年,岩哂做下午茶或者口痕果陣食
朱古力蜜瓜包🍫$10

2020-08-26 170 瀏覽
In the past I always thought that it would be much cheaper to buy ice cream from supermarket. It turns out that 7-11 got promotion regularly and it is much cheaper than that from supermarket! Also you can make your own combinations instead of having the same flavour!That week, it was just $125 for 8 dryers ice cream and I bought the red bean ice cream cup. The texture is smooth and creamy with strong milk flavour. You can bite the red beans in it, and it's boiled to soft and sweet inside. Hmm to

That week, it was just $125 for 8 dryers ice cream and I bought the red bean ice cream cup. The texture is smooth and creamy with strong milk flavour. You can bite the red beans in it, and it's boiled to soft and sweet inside. Hmm to me, it is too sweet (that's why it's a dessert haha)

Do check the promotion regularly!
2020-08-01 127 瀏覽
成日下午茶肚餓想食啲小食第一時間諗起7仔見佢推出依個$10飯團優惠咁啱想食啲類似壽司類食物 (近排唔建議食魚生T.T)所以買咗個肉鬆飯團 ($10) 🍙紫菜好乾脆不過飯就硬咗啲 冇咁好食 (可能因為直接起雪櫃攞出黎 未完全解凍?!)同埋頭嗰幾啖冇肉鬆 冇味但係食到下面終於有肉鬆餡😍就好好食 肉鬆鹹鹹地 好夠味 加上有沙律醬 令佢食落唔乾 仲帶返少少甜味 好夾味除咗飯硬啲之外 味道好好都算抵食👍🏻
成日下午茶肚餓想食啲小食
第一時間諗起7仔
見佢推出依個$10飯團優惠
咁啱想食啲類似壽司類食物 (近排唔建議食魚生T.T)
所以買咗個肉鬆飯團 ($10) 🍙

除咗飯硬啲之外 味道好好
都算抵食👍🏻
肉鬆飯團
2020-04-07 165 瀏覽
依間便利店一定會有一間係你附近出現,真係好方便㗎,入邊除咗飲品零食之外,仲有甜品包類糖水,仲有啲日用品賣,便利店越大入邊嘅款式種類就越多,所以我都幾鍾意行大型嘅便利店,雖然香港寸金尺土,但係便利店真係一個好重要嘅存在,行過經過見到有特別嘅嘢食都會想試吓,今次見到便利店入邊有椰汁紫米露,當然要試吓啦,佢嘅價錢唔貴,份量都幾多,味道就普普通通,不過依個價錢就唔可以要求太高嘅質素啦,佢係一碗正常嘅椰汁紫米露,唔會太過出色,不過甜度同埋份量都控制得幾好,有時候食返碗都幾享受!
  • 椰汁紫米露
2019-12-18 591 瀏覽
食過好西之後就要捱麵包。火腿雞蛋沙律三文治,茶記嘅火腿蛋三文治我就食得多,火腿配雞蛋沙律就食得少喺便利店買咗之後,帶返屋企只要室溫攤一陣,又或者放入微波爐,叮一叮,幾秒就ok。食落去其實麵包唔覺好硬,都幾鬆軟,火腿係薄薄一片,夠味,味道就係一般火腿嘅味,蛋沙律份量都幾多,啲味道酸酸甜甜, 沙律醬味道唔會話好甜又唔會話好酸,都幾好味。7仔嘅三文治梗係冇「烘底」啦。7-eleven 出品係咁啦,已經係比預期好,仲想點呀。
食過好西之後就要捱麵包。

7仔嘅三文治梗係冇「烘底」啦。

7-eleven 出品係咁啦,已經係比預期好,仲想點呀。