2021-06-05
1911 瀏覽
網上買$441一個人 ,為既主要係芒果拿破崙。 老實講第一下入場我真係嚇左一跳。第一次見酒店既坐位密密麻麻,迫到似food court, 又嘈又多人,可能真係平掛酒店Eshop訂有折,400幾晚餐有蟹腳、生蠔、鵝肝、刺身呢啲回本貨,仲要飲品任飲,又有芒果拿破倫呢個招牌甜品,對得住個價錢有突。不過所謂一分錢,就真一分貨,李先生做生意點會蝕丫。迫到密一密既座位真係好唔酒店囉。仲話high tea...?野食區密質質,仲要有暗斜。熟食、冷盤9成都無食過。覺得好嘈好迫,要側身咁先穿過曬啲隔離左右既枱枱鄧鄧。蟹腳少少咸,肉全散,幾乎無一隻可以完整咁拆舊肉出黎,全部都痴殼,魚生好一般,放題質素,鵝肝ok 唔差,生蠔有美國同法國蠔揀,第一次拎我前面果2位想要法國蠔,2隻美國蠔就轉讓俾我。食落又比想像中好,始終都係即開,新鮮唔腥又肥而不漏,有個肥哥哥開蠔好快手,俾個讚佢👍🏻9秒9光速開10隻,西利西利!第二次拎既法國蠔較為失色相比之下,蠔身比較淺色,反而有啲啲澀味,同埋細隻啲。至於細細籠蒸海鮮:不要也罷。其他熱食:維持生命水平。冷盤生果:大部分睇見都唔想食。得個蘋果沙律同薯仔沙律有食到,還可以。其他
至於細細籠蒸海鮮:不要也罷。
其他熱食:維持生命水平。
其他不錯的:蛋白杏仁茶。我加左啲燕窩落去。又ok, 我食唔到杏霜既味,但佢既杏仁唔會太重,我不左半碗都食得曬,暖暖地夠滋潤。
重頭戲:芒果拿破崙,係好多芒果,但賣相真係⋯⋯成大盤無賣相可言超大舊蛋糕咁切到細細舊痴埋曬一堆啦。芒果唔酸既,軟淋微甜,揀既芒果過關食落就唔算好脆,吉士忌廉偏少。比起之前其他酒店buffet食過既芒果酥餅還不如,山長水遠入去食,食完真係有啲失望,算⋯⋯總算叫做試過。仲要今日塞車塞到。7:30先到,9點就收曬野食,9:30要離場,食到有啲趕。
總結,試過就算。唔會再去。仲有而家推介緊既皇牌芒果下午茶可以慳返。