2024-09-26 101 瀏覽
星期六日同朋友去荔枝角行吓,睇吓啲文創市集,之後經過發現3樓有間望落好吸引嘅巴斯克蛋糕檔口,於是買咗一個嚟試吓。🙈首先,賣相唔錯嘅,用一個好有質感嘅圓木盒裝住,又幾靚,職員亦都好細心咁介紹,feel到佢好有熱誠。😳當晚返到屋企就迫不及待試食,蛋糕面頭微微燒焦,入口好滑溜,散發着好香芝士味,我哋揀咗紅茶味,茶味都幾濃厚,屋企人都話不錯,而且佢嘅份量都唔細,四個人食都夠,下次會再幫襯試吓其他味道。😋
2023-08-07 869 瀏覽
同事們同我慶祝生日買左衛食攻略都介紹既腐乳芝士蛋糕 四寸蛋糕三至四個人食都夠大家可能聽到腐乳味會覺得好怪🤣原來腐乳同芝士好夾好像藍芝士完全唔令人抗拒☺️仲要香港自家品牌支持支持👍
同事們同我慶祝生日
完全唔令人抗拒☺️
仲要香港自家品牌
支持支持👍

外賣自取
A.jenn Bakery是一間主打獨家濃郁、細緻不膩口配方的巴斯克軟心芝士蛋糕專門店。🌇裝修:簡單零售cake shop,無位坐的。🫶腐乳巴斯克軟心芝士乳酪蛋糕🍰$205 4'/ $380 6' /$705 8'🍰個組合聽落好奇怪,但食落有驚喜。腐乳嘅鹹香味調起左個芝士嘅奶香味,令芝士嘅味道更加濃郁。一路食,我一路諗起藍芝士,兩樣同樣帶有強烈嘅濃郁味,但可能未必個個鍾意,一係好鍾意,一係好唔鍾意。🍰另外,芝士蛋糕好軟琳琳,好滑,仲要流心,我相信就算你唔鍾意腐乳味,叫其他蛋糕都會十分好食😋🍰我同朋友兩個食左一個4吋嘅,細食3-4人分都可以。因為我地都好心急食同埋太好食,都無影都流心嘅畫面😂🙈------------------------------👅味道⭐️⭐️⭐️⭐️📸打卡⭐️⭐️⭐️🌃環境⭐️⭐️⭐️💸性價比⭐️⭐️⭐️⭐️💰人均:$100😎Encore指數:90%------------------------------

🌇裝修:簡單零售cake shop,無位坐的。

🫶腐乳巴斯克軟心芝士乳酪蛋糕
🍰$205 4'/ $380 6' /$705 8'