餐廳: A Tavola Bar & Grill
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
餐廳: A Tavola Bar & Grill
資訊:

2022-12-19 46 瀏覽
東涌真係好多高質嘅西餐❤️而且間間環境都好有氣氛!餐廳嘅佈置係世界盃+聖誕😍有室內同室外位置 室外好有外國feel架😆Tiramisu $78推薦大家要試!因為好好食啊😋高質甜品👍👍總共有五層🙌除咗好Creamy 有淡淡酒味同埋咖啡味 比例配搭啱啱好!而且唔會好甜 最好食呢個😆Beef Lasagna $148 呢個係意式千層麵 即叫即做!一層一層嘅闊條麵入面包住牛肉碎~加埋奶油同埋芝士 做到拉絲嘅效果 最底層食落有啲似飯焦Rostered Chicken half $180半隻烤雞配上炸薯條同沙律菜雞髀相對滑啲 雞胸肉就多肉啲薯條本身有調味加埋蕃茄醬唯一可以講嘅係佢個雞醬汁 好特別 有啲似印度風情A Tavola Bar & Grill (東涌)東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖

Tiramisu $78
推薦大家要試!因為好好食啊😋高質甜品👍👍總共有五層🙌

Beef Lasagna $148

Rostered Chicken half $180
半隻烤雞配上炸薯條同沙律菜
雞髀相對滑啲 雞胸肉就多肉啲
薯條本身有調味加埋蕃茄醬
唯一可以講嘅係佢個雞醬汁 好特別 有啲似印度風情

A Tavola Bar & Grill (東涌)
東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖
2022-12-13 47 瀏覽
🥶突然之間凍咗咁多 梗係搵藉口去買新衫啦 🤭 東涌東薈城係香港最大的 outlets,真係過去睇一睇同食埋嘢!由東薈城向碼頭行過去,大概十幾分鐘會到海堤灣畔 嗰度有好多不同類型嘅餐廳 泰國菜 西餐 中餐 酒吧。我哋就揀咗間意大利又有嘢食又有嘢飲仲有波睇添 🏆餐廳環境好舒適 色彩繽紛 有吧枱 有長枱 有得揀indoor同 outdoor 最緊要係有埋live Band 🎸🎷🥁🎼 食物選擇豐富!BBQ Chicken Pizza 烤雞肉披薩 🍕可以選擇博批或厚批 因為啲醬汁甜甜地加龍味嘅雞肉同配料 味道啱啱好 😋Spicy Arrabiata 香辣蕃茄意粉 🍝長通粉加辣意粉蕃茄醬 燈籠椒 辣椒片 再加黑橄欖帶到啲鹹味 再叫多兩杯 Mocktails - Fruitpunch & Virgin Mojito 沖得好正宗清清地 👍🏼

又有嘢食又有嘢飲仲有波睇添 🏆

BBQ Chicken Pizza 烤雞肉披薩 🍕

Spicy Arrabiata 香辣蕃茄意粉 🍝
長通粉加辣意粉蕃茄醬 燈籠椒 辣椒片 再加黑橄欖帶到啲鹹味

2022-12-12
  • BBQ  Chicken  Pizza
發掘東涌好餐廳時間又到🔔!今次去東薈城旁邊嘅私人屋苑商場,有4-5間睇落唔錯嘅餐廳,最下最入個間”A Tavola Bar & Grill “🍖,唔會令你失望!當晚8點有現場音樂表演🎤,吸引頗多外國顧客同食客,營造歡樂氣氛。餐廳佈置溫馨又有聖誕感,推薦你哋喺聖誕前夕嚟東薈城購物,再嚟呢間餐廳睇世界杯🏆,或者過一個充滿聖誕氣氛嘅晚上!————————————————👅NZ - Beef Tenderloin 10oz($345)👍🏻 標準嘅五成熟,輕輕咬開牛柳就感受到肉汁飛濺,肉味香濃🥩,牛柳比男仔拳頭仲要大啲,個人覺得性價比幾高!伴菜有大啡菇、烤蕃茄仔同時令沙律👅Roasted Chicken(Half $180)👍🏻迷迭香、烤大蒜同橄欖油炮製嘅烤雞,烤得熟透嘅雞皮散發出油脂香氣🍗,佐以薯條同時令沙律,係一道配酒非常登對嘅主菜。見到隔籬枱叫全份會係呢個半份嘅Double,適合一大班人Share👅Snow Ball ($84)👍🏻聖誕節特色Cocktail🍹,來自蛋黃甜酒嘅蛋奶香,青檸汁酸酸甜甜,酒味唔濃.👅Somersby (HH $42)👍🏻滿滿嘅冰🧊,冰鎮先好飲㗎嘛!———————

————————————————

👅Roasted Chicken(Half $180)

👅Snow Ball ($84)
👅Somersby (HH $42)
👍🏻滿滿嘅冰🧊,冰鎮先好飲㗎嘛!
🚩總結:成為其中一間喜愛嘅西餐💋
————————————————
🌟注意:點樣去到餐廳?
1️⃣ 東涌地鐵站C出口,進入東薈城,乘電梯及經天橋前往海堤灣畔方向
————————————————
📍 A Tavola Bar & Grill (@atavolabar)
地址:東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖
2022-12-12 28 瀏覽
現在適逢睇世界盃既日子⚽️出去餐廳同埋朋友一齊睇🎉一齊歡呼是特別有氣氛的🌈此店掛滿不同國家的國旗🌎有中東歐美風設計既環境🙏🏻連侍應都是外國人來的啊👳🏿‍♀️仲有不同既畫同聖誕裝飾🎄室內室外都一樣坐得舒適😻上菜速度很有效率很快喔👌🏻熱度也足夠看出即點即煮👍🏻香蒜意粉pama ham pizza🍝仲有牛油雞翼好吃又好看🐥仲點左兩杯果汁同甜品添🍊Apple crumble更非常特別🍎是用傳統原始式烤爐去焗🔥配上雪糕口感豐富很好吃🍨配返杯美酒簡直一絕正呀🍾

現在適逢睇世界盃既日子⚽️
Apple crumble更非常特別🍎
是用傳統原始式烤爐去焗🔥
配上雪糕口感豐富很好吃🍨
配返杯美酒簡直一絕正呀🍾
2022年有甚麼大事會發生?放心,我不是印度神童,不會亂猜。當然有四年一度,現在在卡塔爾舉行的 FIFA 世界杯啦!這是首次在中東國家(可惜卡塔爾在小組賽已三連敗),也是第二次在亞洲地區舉行的世界盃。這段時間可說是一些餐廳的黃金檔,例如有播足球賽事的,我們自不然也會成班朋友趁熱鬧落去睇波,邊食嘢邊飲酒邊講笑,樂事!尤其此餐聽比較多外籍顧客,整體氣氛非常高漲:記錄一下我們朋友圈三五成群今年睇波的日子:一系列睇波小食,一定少不了:「Fresh Fries」$75可以挑選炸薯角或扭紋薯條,我還是喜歡這種幼身直筆甩的「六點鐘薯條」,最香脆:「Calamari Flitti」$155鮮榨魷魚酥配檸檬汁及黑椒粉,不就是外國版本的椒鹽鮮魷嗎?海鮮就是正,彈性的魷魚鬚被薄脆漿輕裹,粉皮不會太厚,吃到魷魚的鮮味:另有配上甜辣醬等,我覺得它們沒有很特別提升味道,還是這樣吃最能品嚐本身的滋味:「Golden Popcorn Chicken」$130成盆黃金炸雞粒,灑上洋蔥粉和大蒜粉調味,每粒像雞軟骨般大小:雖然熱氣度有 200 degrees,呢啲都係睇波不知不覺食唔停口的小吃「Deep-fried Chi
記錄一下我們朋友圈三五成群今年睇波的日子:
一系列睇波小食,一定少不了:
Fresh Fries」$75
Calamari Flitti」$155
鮮榨魷魚酥配檸檬汁及黑椒粉,不就是外國版本的椒鹽鮮魷嗎?
Golden Popcorn Chicken」$130
Deep-fried Chicken Wings」$155
食完雞粒就來個大的版本,酥炸雞中翼:
炸得非常鬆脆,裏面滿有肉汁。別輕看這個小食,易做難精,很容易會炸到乾柴柴:
伴的是墨西哥辣椒汁:
最後來個飽肚之選「Freshly Baked Garlic Naan Bread」$85 / 份
配乳酪醬和香草羅勒醬,包的面頭已有大量蒜蓉,香口,新鮮烤起還在滴汁呢:
以上四個人吃,不知不覺就全 K.O.了,就讓我們熱血和放縱一下吧!咁多樣睇波小吃,你又最喜歡那樣呢?
胃納大一點的朋友也不怕,這餐廳 (逐漸變成我和朋友們的飯堂) 也有一系列的各國菜式主食,喜歡的可以盡情來品嚐一場「味蕾世界杯」,下回可以再分享:)
2022-12-03
  • Calamari Flitti
  • Golden Popcorn Chicken
  • Deep-fried Chicken Wings
2022-11-30 23 瀏覽
Weekend本身諗住行山但天陰陰又落雨, 唯有轉去東涌outlet shopping🛍🛒行到食晏時間就去左海堤灣畔附近食嘢. 呢頭人流比較少, 好多時都唔使同人迫位可以慢慢食. 餐廳行歐陸風, 環境闊落舒服, 中間仲有部大電視, 如果夜晚同朋友嚟睇世界盃應該好有氣氛🍻🐑Lamb Shank #烤羊腿($230)烤羊腿份量都幾多, 羊腿有成雙筷子咁長, 而且佢煮得啱啱好, 保持到肉質鮮嫩✨ 配埋佢啲超惹味嘅sauce, 食食吓就清哂成碟🥔Gnocchi Gorgonzola #意式忌廉薯仔球($135)薯仔球口感煙韌, 個汁好creamy重忌廉味🍕Prosciutto E Rucolo Pizza 10”($140)Pizza有兩個size 揀, 我哋兩個人揀左一個10吋意大利火腿Pizza. 薄底pizza配蕃茄,芝士, Parma Ham, 味道好夾, 餅底鬆脆🍹Pineapple Smoothie ($68)呢杯smoothie飲落好重菠蘿味, 真係好refreshing, 完全可以中和到頭先食過既嘢💆🏻‍♂️返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)@atavolabar________

🐑Lamb Shank #烤羊腿($230)

薯仔球口感煙韌, 個汁好creamy重忌廉味

🍹Pineapple Smoothie ($68)

返食指數: 🥑🥑🥑🥑 (5🥑滿分)

@atavolabar

📍A Tavola Bar & Grill (東涌)
東涌海濱路8號海堤灣畔地下E&F號舖

#instafood #instafoodie #foodiegram #drinkdrinkeateatuide #drinkdrinkeateatguy #海濱路 #東涌 #東涌美食 #食好西 #atavola #扒房 #酒吧 #steakhouse
.外國風情意大利🇮🇹菜A Tavola Bar & Grill🍻………..因為住東涌,東薈城嘅餐廳都成日食,食到厭😆所以經常都會走去T Bay 或者海堤樓下搵野食😝已經唔係第一次食A Tavola😙,之前都經常會食…………食左咁多次,都係覺得呢間係保持到水準又有氣氛嘅一間餐廳😙鍾意飲酒嘅人應該都會好鍾意呢度嘅氣氛🥰一時時會有live band🎶🎤👩‍🎤仲可以點歌添!!………..Chicken tikka pizza 🍕 ($135)Mix seafood risotto ($155)Angus beef burger 🍔 ($175)……….Burger嘅Angus beef好有肉汁!!!入面有炸脆左嘅bacon🥓帶小小咸香,同burger好夾,又多左口感😙😝………..Mix seafood risotto大份又幾抵食!!有好多海鮮😆八爪魚仔、龍蝦肉、蝦粒等等嘅海鮮🥰………..Chicken tikka pizza 可以簡薄脆/厚底,為左食多d野食,我地叫左薄脆😆………..要提一提嘅係live band真係帶起全場嘅氣氛,而且又有部分戶外位置,又係好有外國風情👍🏻🇮🇹……….
外國風情意大利🇮🇹菜
A Tavola Bar & Grill🍻
………..
因為住東涌,東薈城嘅餐廳都成日食,食到厭😆
所以經常都會走去T Bay 或者海堤樓下搵野食😝
已經唔係第一次食A Tavola😙,之前都經常會食
…………
………..
Chicken tikka pizza 🍕 ($135)
Mix seafood risotto ($155)
Angus beef burger 🍔 ($175)
……….
Burger嘅Angus beef好有肉汁!!!
……….
2022-11-19
  • Mix seafood risotto
東涌除了東薈城outlet,還有什麼值得逛逛, hill 一下? 上次逛outlet 累了,偶然機會下發現這一家酒吧餐廳🍴,想不到有意外驚喜! (*ˉ︶ˉ*)餐廳環境充滿歐陸色彩,牆身掛滿色彩鮮艷的壁畫,非非Igable ,整體感覺像離開了香港🇭🇰很有渡假feel! 食客和店員90%都是外國人,地方寬敞,並設有戶外座位~更設有live band 位置! 是和三五知己一齊觀賞#世界盃的好地方!有部大電視可觀賞球賽⚽️,好有氣氛! 我們點了:🍽️ chicken tikka $135 (10英寸)份量大,3人食用絕無問題! (⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)我哋都喜歡薄底和烤雞、芝士的配搭! 餅底鬆脆,熱辣辣,芝士份量十足,味道香濃,拉絲好味😋🍽️Calamari Fritti $140 炸魷魚🦑簡直是送酒 No1 小食! 份量超多,而且炸粉不會太厚,魷魚新鮮,真材實料,配上他他醬和甜辣醬,不誇張,我自己可以完食一整盤,大推! 🍺 Duck Duck goose $58 這啤酒的名子好可愛🤣一於啤啤佢! 🍹Virgin mojito $54 強勁的薄荷味,非常清新! 整體來說,非常羨慕住在東涌的朋友(≧∇≦)是

我們點了:

🍽️ chicken tikka $135 (10英寸)

🍽️Calamari Fritti $140

🍺 Duck Duck goose $58
這啤酒的名子好可愛🤣一於啤啤佢!

🍹Virgin mojito $54
強勁的薄荷味,非常清新!

整體來說,非常羨慕住在東涌的朋友(≧∇≦)是值得二訪的餐廳🍴
2022-11-21 35 瀏覽
喺outlet嘅另外一邊經過天橋落到地面,嗰度有好多不同種類嘅餐廳,我揀咗呢一間因為佢有波睇同埋有live Band!😉正值☠️Halloween既關係所以舖頭嘅裝修擺設到好有萬聖節氣氛👻💀BEEF LASAGNA🙌🏻 即叫即焗嘅千層闊條麵🫶🏼 超多免治牛肉,而且闊條麵嘅質感好掂,加上拉絲嘅芝士😻冇得彈A TAVOLA HOUSE 10" Thin Crust Pizza呢間舖頭嘅Pizza係自家製薄餅仲可以揀薄/厚,呢個價錢算係咁👍🏻TIRAMISU🍰 有少少酒香味🥂 蛋糕做得好香,而且好鬆軟唔會好漏🥧
喺outlet嘅另外一邊經過天橋落到地面,
嗰度有好多不同種類嘅餐廳,
我揀咗呢一間因為佢有波睇
同埋有live Band!😉

正值☠️Halloween既關係
所以舖頭嘅裝修擺設到好有萬聖節氣氛👻💀

BEEF LASAGNA🙌🏻
即叫即焗嘅千層闊條麵🫶🏼
超多免治牛肉,
而且闊條麵嘅質感好掂,
加上拉絲嘅芝士😻

TIRAMISU🍰
有少少酒香味🥂
蛋糕做得好香,
而且好鬆軟唔會好漏🥧
🔹烤雞肉pizza $135 (10英寸)呢個pizza 份量絕對唔會細,足夠2-3人食用,約有6大件😆烤雞配上芝士醬汁,餅底好鬆脆,仲睇住佢熱辣辣出爐,好味😋🔹意式千層麵 $148蕃茄醬中加入小牛肉、胡蘿蔔🥕、芹菜、洋蔥🧅和大蒜🧄,配上大量芝士,真係一食難忘!呢個千層麵真係好好食,佢醬汁同芝士好夾,千層麵都好出色!🔹意大利咖啡蛋糕 $78食完主食,一定要食個飯後甜品!呢個意大利咖啡蛋糕食落唔會太甜,仲有淡淡咖啡味,都係唔錯嘅選擇!
🔹烤雞肉pizza $135 (10英寸)

🔹意式千層麵 $148

🔹意大利咖啡蛋糕 $78

星期日放假入東涌chill 一chill ,喺東涌附近踩單車🚴🏻‍♂️踩到去海堤灣畔附近,搵間餐廳啲下圖,見到呢一間有戶外座位,亦都有室內座位嘅酒吧餐廳,就決定入去抖一抖,食晚飯!今晚叫咗幾樣嘢食同friend share☺️❣️一齊食醫下肚,叫左個蜆肉意粉,半隻燒春雞同埋一個夏威夷薄餅。蜆肉意粉🍝好足料啊,勁多顯肉,仲有少少蕃茄仔,超惹味嘅呢~半隻燒春雞🍗原來呢個燒春雞仲有更粗薯條,燒春雞外皮香脆,好好食操薯條都熱辣辣點埋茄汁食正呀!夏威夷薄餅🍕芝士分量十足,芝士控真係一定要食,菠蘿酸酸甜甜咁真係好好味😋去到見到好多外國人飲野喺度睇波❣️🤹🏻‍♀️勁有氣氛,好有異國風情啊,等過多幾日世界盃,我再入嚟睇先⛱️🌟

夏威夷薄餅

蜆肉意粉🍝好足料啊,勁多顯肉,仲有少少蕃茄仔,超惹味嘅呢~

半隻燒雞配薯條

夏威夷薄餅

5 分鐘 (堂食)
半隻燒雞配薯條
2022-11-19 394 瀏覽
在東涌outlet shopping完後,就在附近覓食!!找到了這間在海堤灣畔地下的chill餐廳~餐廳有分室內和室外,兩邊都有大電視播放足球比賽~環境很舒服放鬆˙³˙有不少外國人坐室外和朋友飲啤酒聊聊天~即使是平日,餐廳室外也坐滿了人~可見受歡迎程度!!室內裝修較華麗,餐廳主打意大利菜/西餐~☁️ CHICKEN TIKKA 10 $135由於和朋友不太肚餓,所以點了small size 10”的Pizza,而且選了薄底~芝士味濃郁,趁熱食有拉絲~醬汁味道濃,較重口味的一款pizza!!喜歡♡雞肉好嫩~☁️ CALAMARI FRITTI $140推薦!!!和朋友都讚口不絕的炸魷魚 ~基本上每枱都有點!!可見是招牌菜之一‎|•'-'•) ✧魷魚外皮炸得鬆脆,並不會油膩!!點上他他醬和甜辣椒醬,做佐酒小食一流!!! ♡☁️ DUCK DUCK GOOSE IPA $58Happy hour有平,基本上每台都有叫啤酒,符合餐廳氣氛(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)chill~容易入口的一款啤酒,清爽不苦,重橘香☁️ VIRGIN MOJITO $54好清新Refreshing的一款無酒精飲品薄荷葉和青檸梳打水是

室內裝修較華麗,餐廳主打意大利菜/西餐~

☁️ CHICKEN TIKKA 10 $135

☁️ CALAMARI FRITTI $140

VIRGIN MOJITO

☁️ DUCK DUCK GOOSE IPA $58

☁️ VIRGIN MOJITO $54
好清新Refreshing的一款無酒精飲品
薄荷葉和青檸梳打水是完美配搭!!
2022-11-16
5 分鐘 (堂食)
VIRGIN MOJITO
2022-11-13 28 瀏覽
11 𝓝𝓸𝓿𝓮𝓶𝓫𝓮𝓻 2022🙋🏻‍♀️:想食下炸魷魚圈🙋🏻‍♂️:都好喎(呢間餐廳大大話話我地都去過幾次,無論係朋友嘅聚會定係慶祝生日,酒吧餐廳泥講呢度既野食真係好高質,價錢又唔貴,如果慶祝生日呢到真心好有氣氛,餐廳員工會係台上面播生日歌,有時想同朋友飲返兩杯傾下計可以坐喺戶外既梳化,靜靜地之餘都好chill 嫁。)今次揀左佢地個set lunch 頭盤:FETA SALAD 菲達芝士沙律主菜1. NZ RIBEYE STEAK WITH FRIES 香烤新西蘭肉眼扒配薯條2. VONGOLE BIANCO 白酒蜆肉意粉小食CALAMARI FRITTI 炸魷魚圈飲品Ice latte & 朱古力沙冰份量偏大,牛扒煎得剛剛好,我最鍾意就係呢到魷魚圈,外脆內軟,係必食既小食,而意粉煮得剛剛好 蜆肉份量好多 而且唔會無汁得泥唔會太乾身。 lunch set 嚟講真無好抵食。
11 𝓝𝓸𝓿𝓮𝓶𝓫𝓮𝓻 2022

CALAMARI FRITTI 炸魷魚圈
朱古力沙冰  ice  latte
VONGOLE BIANCO 白酒蜆肉意粉
2022-11-05 284 瀏覽
星期五同朋友仔行完東薈城,夜晚去附近嘅海堤灣畔揾野食,呢邊有幾間露天餐廳,我地揀咗呢間充滿異國風情既餐廳~ 💃🏼 有室內同室外露天位置,室內牆身掛滿色彩鮮艷的壁畫,坐沙發位,有部大電視俾食客欣賞球賽。室外露天位置空間大,座位多,岩哂朋友聚會飲酒食嘢傾計~ 職員大部份係外藉人士,落單時需要用英文。💛烤羊腿 $230呢個烤羊腿真係做得好出色!羊腿大隻厚肉,廚師烤到熟度岩岩好,肉質好嫩滑,羊肉味濃!醬汁令羊肉更惹味!必食😍💛混合海鮮意大利飯 $155份量絕對夠兩個人食!材料豐富,入面有蝦、青口、蜆肉同魷魚,有鮮味!意大利飯用返茄醬汁煮,軟硬度適中,好開胃!👍🏻💛朱古力布朗尼蛋糕 $68通常食朱古力布朗尼蛋糕都覺得好甜。但呢個暖笠笠既布朗尼蛋糕上面擺咗個大大個雲呢拿雪糕,朱古力蛋糕味夠濃, 入面既核桃碎中和咗個甜度,好好食!👍🏻💛Fruit Punch $54香甜既水果味,岩哂熱消暑環境舒適,主菜甜品高質,性價比高😍推介食物:烤羊腿、混合海鮮意大利飯、朱古力布朗尼蛋糕食物質素:🧸🧸🧸🧸🧸環境:🧸🧸🧸🧸🧸性價比:🧸🧸🧸🧸🧸泊車:東薈城停車場

💛烤羊腿 $230

💛混合海鮮意大利飯 $155

💛朱古力布朗尼蛋糕 $68

💛Fruit Punch $54

香甜既水果味,岩哂熱消暑

環境舒適,主菜甜品高質,性價比高😍

推介食物:烤羊腿、混合海鮮意大利飯、朱古力布朗尼蛋糕
食物質素:🧸🧸🧸🧸🧸

混合海鮮意大利飯
朱古力布朗尼蛋糕
Fruit Punch
2022-11-05 22 瀏覽
今次黎到東涌既酒吧餐廳食飯,呢度差唔多全部外國人,餐廳有indoor/outdoor,indoor有大螢幕睇球賽,outdoor氣氛感覺好Chill~-Grilled White Snapper 烤白魚 $245有魚柳 烤薯仔 三色椒 配檸檬牛油醬,魚柳唔錯 肉質 結實嫩滑-Linguine Aglio Olio 白酒辣椒意粉 $120意粉加入左橄欖油 辣椒 白酒,材料簡單 加埋好夾 好香-Guinness $62黎呢度當然要叫返杯酒~

意粉加入左橄欖油 辣椒 白酒,材料簡單 加埋好夾 好香

-Guinness $62
黎呢度當然要叫返杯酒~