2022-10-03
有日係銅鑼灣好早食完dinner,見到after you竟然冇人排隊,即刻去試吓睇吓同泰國有冇分別先(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🍽食物👍🏻Thai Tea Kakigori $138 7/10因為好多選擇已經sold out,不過我最想食嘅泰奶冰都仲有得賣~ 佢哋嘅冰好幼細綿密,入口即溶~ 面頭有奶蓋,雖然偏甜但都係食到有泰式奶茶味,如果覺得唔夠味仲有個泰奶sauce可以自己加。雖然外層冰好出色,但入面係配涼粉同多士粒,多士浸到濕晒口感好奇怪,涼粉同泰奶冰又唔係咁夾,如果入面啲餡換成第二種可能會更加好味👉🏻Lavender Lychee Soda $48 6/10漸變色嘅賣相好靚,但飲落去係好甜嘅糖漿味,都係影下相就算啦😅可以唔使嗌⛩環境👉🏻鋪面唔大,可以坐嘅位置唔多,不過唔算好迫坐得唔舒服💁🏼♀️服務👍🏻喺counter落完單之後會有職員送餐,職員態度都好有禮貌📝總評 6.5/10好耐之前喺泰國食過芒果糯米飯冰同泰奶冰覺得好難忘,嚟到香港覺得泰奶冰外層嘅味道係一模一樣,但對入面嘅餡料嘅印象好模糊😂而家食都覺得係麻麻哋,同埋定價真係比泰國高好多🤔 CP值唔算高,下次可能會試芒果糯米飯冰,都係等冇咁多
🍽食物
👍🏻Thai Tea Kakigori $138 7/10
⛩環境
👉🏻鋪面唔大,可以坐嘅位置唔多,不過唔算好迫坐得唔舒服
💁🏼♀️服務
📝總評 6.5/10
好耐之前喺泰國食過芒果糯米飯冰同泰奶冰覺得好難忘,嚟到香港覺得泰奶冰外層嘅味道係一模一樣,但對入面嘅餡料嘅印象好模糊😂而家食都覺得係麻麻哋,同埋定價真係比泰國高好多🤔 CP值唔算高,下次可能會試芒果糯米飯冰,都係等冇咁多人排隊嘅時候先去食~
👛人均消費 ~$93(連加一服務費)
⏱冇限時