世貿商場裝修之後,開咗好多不同餐廳食肆。今次去咗Afternoon Tea Tearoom. 之前去過K11 Musea嗰間。世貿中心呢間都係第一次去。呢間係位於世貿中心3樓。餐廳裝修好舒適,坐位好寬敞。顏色以綠色為主。好有田園清新、寫意悠閑的感覺。⭐️扇貝蜆周打魚湯意大利麵$148⭐️醬油烤雞蘑菇意大利麵$138套餐加$30,就可以有埋沙律和茶。呢兩款意粉都好好味👍另外我哋再叫咗個afternoon tea set $178. 可選擇三款甜品。我哋揀咗栗子蒙布朗芭菲同雲呢拿雪糕。我本身好鍾意食栗子嘅甜品的,呢個係幾好食。飲品我揀咗Earl Grey tea. 如果同朋友喺銅鑼灣想搵個地方傾下偈,飲杯嘢食件cake, 又唔想人迫嘅話,呢間係一個好選擇。
世貿商場裝修之後,開咗好多不同餐廳食肆。
今次去咗Afternoon Tea Tearoom.

⭐️扇貝蜆周打魚湯意大利麵$148
⭐️醬油烤雞蘑菇意大利麵$138

套餐加$30,就可以有埋沙律和茶。
呢兩款意粉都好好味👍

可選擇三款甜品
我哋揀咗栗子蒙布朗芭菲同雲呢拿雪糕。
我本身好鍾意食栗子嘅甜品的,呢個係幾好食。
飲品我揀咗Earl Grey tea.

Afternoon  tea  set
扇貝蜆周打魚湯意大利麵
凍甜蜜水果茶
Earl  Grey  Tea
2024-01-09 1065 瀏覽
朋友約在這𥚃下午茶。我叫了chicken salad bowl. 但𥚃面沒有雞肉。只有mushrooms. 另外因為想吃甜點,所以叫了Mont Blanc Parfait. 雖然是$118元,但這個沒有set. 我們要再加$30 for coffee. 他們的咖啡種類少之又少。叫了他們的cafe au lait ,但咖啡居然用碗盛出來。真攪笑。好係難攞住嚟飲。 這裡的service 唔錯,對住個境ok都幾好。可惜性價比極低。好難有下一次。
2023-12-30 758 瀏覽
自從銅鑼灣世貿中心翻新後,進駐了很多好看的新餐廳呢~😍聖誕節當天下午茶時間來到了位於商場3樓的日本過江龍餐廳-Afternoon Tea TEAROOM🤍餐廳的裝潢以木系為主,清新日系風格的設計,簡約舒適🫶🏻門口位更有自家品牌家品雜貨及茶葉等售賣呢~☺️我們點了”Afternoon Tea Set”,可以從menu內選擇3款甜品,並包含一杯茶🫖甜品我們選了:栗子蒙布朗芭菲焗甜薯布丁草莓鮮忌廉蛋糕3款甜品都很不錯,其中最喜歡”焗甜薯布丁”,番薯味濃郁,好特別,而且不會太甜👍🏻另外再單點了一杯latte,用碗來上好好笑🤣 但味道一般,奶味較重~Afternoon Tea TEAROOM (銅鑼灣)地址: 銅鑼灣告士打道280號世貿中心3樓308號舖
自從銅鑼灣世貿中心翻新後,進駐了很多好看的新餐廳呢~😍

餐廳的裝潢以木系為主,清新日系風格的設計,簡約舒適🫶🏻

門口位更有自家品牌家品雜貨及茶葉等售賣呢~☺️

甜品我們選了:
焗甜薯布丁
草莓鮮忌廉蛋糕

Latte

Afternoon Tea TEAROOM (銅鑼灣)
地址: 銅鑼灣告士打道280號世貿中心3樓308號舖
下午茶
  • 焗甜薯布丁
2023-12-08 512 瀏覽
每次都想食正餐但都忍唔住叫tea set, 銅鑼灣中嘅綠洲,空間大又唔趕客。覺得比尖沙咀間好食。三角形果隻鬆餅果仁味豐富,配士多啤梨一流。另一最愛係草莓雪芭,酸甜但有層次同口感,日本都唔係間間分店好食。$178可食三款加飲品,這個環境香港算合理,食完完好飽。
$178可食三款加飲品,這個環境香港算合理,食完完好飽。
2023-12-08
每次吃完顏值高又美味的甜點,都會感到幸福感爆燈🫶🏻最近這裡推出了香港銅鑼灣店限定的梳乎厘🥰我呢~當然立刻跟甜品控閨蜜約起來。很喜歡這裏的日式木系裝潢💗富有舒適溫暖的精緻感。除了甜點,這裏供應的西日料理也很不錯喔。🔶焦化牛油梳乎厘 ($148連飲品/$118單點)杯子裡的梳乎厘🥰即叫即焗,來到的時候脹卜卜好挺身!上面仲用了糖粉灑上餐廳嘅AF字樣,超靚呀~梳乎厘入口即化🫶🏻超鬆軟,空氣感滿滿,又富蛋香。嚐了原味之後,還可沾醬汁繼續吃,特別附上酸甜清爽嘅檸檬果醬,以及香濃滑溜嘅鴛鴦忌廉💗2款醬我都咁鍾意。🔶下午茶甜品藤籃套餐($208/4品)店家招牌Afternoon Tea Set🥳沒有設享用時限~就是除了下午茶時段,還可以在中午或晚上享用。以藤籃盛著打卡靚!又有野餐度假Feel。甜點組合可以選擇💗我們這次選了草莓乳酪忌廉芭菲丶蜜瓜杏仁奶凍芭菲丶焗甜薯布丁和草莓鮮忌廉蛋糕。2款芭菲都好精緻🥰層次豐富,冰涼甜美又有果香,我就特別喜愛焗甜薯布丁,甜薯綿密香濃,很不錯。🔶 檸檬咖喱烤雞肉配牛油飯 $138奶油咖哩用了8種香料丶乳酪和杏仁奶去煮製,還加入了檸檬果醬,入口香濃,又多了一份清新感💗烤雞

🔶焦化牛油梳乎厘 ($148連飲品/$118單點)

🔶下午茶甜品藤籃套餐($208/4品)

🔶 檸檬咖喱烤雞肉配牛油飯 $138
奶油咖哩用了8種香料丶乳酪和杏仁奶去煮製,還加入了檸檬果醬,入口香濃,又多了一份清新感💗烤雞用了蜂蜜檸檬醃製,滑嫩入味 。

🔶熱甜蜜水果茶 $78
一整壺的水果茶,加入了多款新鮮水果,包括香蕉丶蘋果丶香橙等等,果味濃郁,大愛🫶🏻

🔶印度奶茶 $78
點了熱的,都是原壺奉上,還附上一小樽仔的玉桂粉,可以根據喜好自行添加。奶茶香料味不算很突出,奶香十足。

2023-10-18 497 瀏覽
平日晚上到了銅鑼灣世貿中心3樓的Afternoon tea Tearoom吃晚餐,餐廳來自日本東京,整體裝修參考了日本店,以日式木系為主,感覺舒適寫意,非常適合和朋友聚餐打卡,某些座坐位更可看到維港夜景🤍.餐廳主打日式下午茶和甜品,同時亦有幾款晚市套餐,份量不會太多但選擇豐富,整個vibes都好chill,好適合女生用餐❣️.◽️檸檬咖哩烤雞肉配牛油飯套餐 $168(7.5/10)雞肉表皮烤得香脆,肉貿嫩滑。檸檬咖喱味道偏甜易入口😋配上帶有香料味道的牛油飯,配搭得不錯。另外配菜方面有沙律菜,烤薯仔等。.▫️凍水果茶 *套餐內包括 (8.5/10)套餐亦包含了一碗沙律,餐包和飲品。飲品方面選擇了凍水果茶,用上了幾款生果,果味濃厚,甜度適中♡ ̖́-.◽️煙三文魚檸檬卡邦尼溫泉蛋意大利麵 $148(7/10)和坊間卡邦尼不同,餐廳用上了檸檬烹製這道卡邦尼意粉,帶少少檸檬酸但不失忌廉味,味道幾清新🥰意粉軟度適中,同時幾掛汁,可以配上溫泉蛋一同食用。另外附上餐包,可以點點卡邦尼醬汁.◽️招牌紅茶 $68(8/10)茶味香濃,特別一提茶壺和茶杯都十分漂亮,富有儀式感!.◽️焦化牛油梳乎厘配鴛鴦忌廉及檸檬果醬
◽️檸檬咖哩烤雞肉配牛油飯套餐 $168(7.5/10)

▫️凍水果茶 *套餐內包括 (8.5/10)

套餐亦包含了一碗沙律,餐包和飲品。
◽️煙三文魚檸檬卡邦尼溫泉蛋意大利麵 $148(7/10)

◽️招牌紅茶 $68(8/10)

茶味香濃,特別一提茶壺和茶杯都十分漂亮,富有儀式感!
◽️焦化牛油梳乎厘配鴛鴦忌廉及檸檬果醬 $118(8/10)

今次晚餐的主角就是這道梳乎厘,而且還是香港限定!梳乎厘新鮮出爐,整體都漲卜卜,十分fluffy🥞整體蛋香味濃郁,口感綿密。醬汁有兩款,分別是鴛鴦的忌廉醬和檸檬果醬,前者濃郁的Earl Grey茶味拼上甘香的咖啡,非常美味!而後者充滿著檸檬果香味,十分清新😋
如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b
𓍯 𓂃終於感受到秋天的涼意了。Afternoon tea Tearoom 最近更新了 Menu,除了全新的 Seasonal items 外,更推出了香港限定的牛油梳乎厘!暖乎乎軟綿綿的梳乎厘,在秋涼之際,吃每一口都滿滿幸福。𓆹 焦化牛油梳乎厘 $118香港店限定!蓬鬆的梳乎厘,入口已經是滿滿蛋香和雲呢拿香氣。再配上鴛鴦忌廉和檸檬果醬,不同配搭令口感更豐富。自家製檸檬果醬酸甜清新。但我尤其鍾愛鴛鴦忌廉。下層是伯爵茶鮮奶油透出淡淡茶香,上層是煉奶咖啡醬的甜美香醇。單吃這個我也可以!!𓆹 煙三文魚檸檬卡邦尼溫泉蛋意大利麵 $148卡邦尼意麵爽口彈牙,忌廉汁加了檸檬汁後濃而不膩。配上温泉蛋和鹹香的煙三文魚,惹味可口。𓆹 磨菇煙肉沙律碗 $128新鮮的沙律菜配上大大塊的蘑菇片,份量已非常多。加上煙肉片和香脆麵包塊,健康又好吃。𓆹 無咖啡因鮮果蘆薈博士茶配鮮檸檬汁 $78New menu的必點推介。博士茶加入了蘆薈、火龍果、青檸和薄荷,清甜又無咖啡因。另附上一杯鮮榨檸檬汁,自行調整酸甜度,refreshing!𓆹 凍甜蜜水果茶 $78茶底採用伯爵茶,帶有清爽的佛手柑果香,與不同的果汁及鮮果混合,

𓍯 𓂃

終於感受到秋天的涼意了。

𓆹 焦化牛油梳乎厘 $118

𓆹 煙三文魚檸檬卡邦尼溫泉蛋意大利麵 $148

𓆹 磨菇煙肉沙律碗 $128

𓆹 無咖啡因鮮果蘆薈博士茶配鮮檸檬汁 $78

磨菇煙肉沙律碗

𓆹 凍甜蜜水果茶 $78
茶底採用伯爵茶,帶有清爽的佛手柑果香,與不同的果汁及鮮果混合,香甜清潤的單品。

這次是二訪銅鑼灣分店,店內某些座位還可眺望避風塘海景,環境和裝潢都讓人感覺很舒服,是日式喫茶館獨有的悠閑感。
一口茶配一口軟綿綿的梳乎厘,不論午餐還是晚餐都是幸福時光。

𓂃 𓍯

無咖啡因鮮果蘆薈博士茶配鮮檸檬汁
2023-10-07
5 分鐘 (堂食)
磨菇煙肉沙律碗
無咖啡因鮮果蘆薈博士茶配鮮檸檬汁
2023-10-14 316 瀏覽
呢日同幾位靚靚 一齊來到hightea,環境好靚!木系設計,地方闊落光猛,店員安排窗邊位對着大海景勁舒服so chill🥰.我們坐低每人送了一個潤膚霜好有心!茶壺造型好別致😍呢到原來有lunch set!點了意粉和沙律也不錯👍🏻.來呢到重點緊係食甜品!女人對住甜品就係第二個胃😆新推出疏乎厘必點!好有空氣感做得出色,仲跟Bailey coffee mousse 同疏乎厘好夾!酒香口感細滑👍🏻店員真的好好,知道朋友生日特別寫上happy birthday,朋友驚喜開心🥳.Afternoon tea set都相當吸引,竹藍擺盤上自選4款甜品,全部都好高質😍兩件蛋糕口感軟熟,蜜瓜杏仁奶凍芭菲係seasonal相當清甜出色👍🏻.甜品太正再點多兩款,草莓乳酪忌廉芭菲賣相一流🤩香濃草莓口味,仲有草莓雪糕😍期間限定的鮮芒果百香果鬆餅有驚喜,清甜芒果🥭配上雪櫃和鬆餅,甜甜的開心🥳..幾個女仔飲咖啡食甜品説説笑笑,一個下午眨吓眼就過左😂

幾個女仔飲咖啡食甜品説説笑笑,一個下午眨吓眼就過左😂
日本人氣過江龍餐廳Afternoon Tea TEAROOM主打多款日式蛋糕甜品✨ 除咗全日供應既Afternoon tea set,最近仲新推出香港限定既焦化牛油梳乎厘❤️ 環境裝修走木系清新風格,好啱同朋友嚟嘆返個tea🥰❀ 焦化牛油梳乎厘配鴛鴦忌廉&檸檬果醬 🥞梳乎厘入口鬆軟綿密,充滿香濃蛋香味,味道香甜又富空氣感✨ 最特別係配上咖啡及伯爵茶cream,帶濃郁茶及咖啡香,令味道更有層次感☺️ 而搭配檸檬果醬酸甜清新又解膩🥰 ❀ 下午茶甜品藤籃套餐 🍰好啱打卡既甜品set😍 可以自選3-4款甜品,今次就揀咗蜜瓜杏仁奶凍芭菲、香桃薄荷果凍蛋糕、草莓乳酪忌廉芭菲及草莓鮮忌廉蛋糕😚 蜜瓜香甜多汁,配埋杏仁奶凍、啫喱及雲呢拿雪糕,清甜可口☺️ 香桃及草莓忌廉蛋糕質感輕盈鬆軟,果香四溢✨ 草莓乳酪雪芭中間加上脆脆,入面仲有好多士多果肉,莓味濃郁❤️❀ 檸檬咖哩烤雞肉配牛油飯 🥘咖喱飯以杏仁奶、乳酪及檸檬果醬調製,食落酸酸地好開胃😝 加埋嫩滑既蜂蜜檸檬烤雞食更加滋味🥰❀ 甜蜜水果茶(熱) 🫖水果茶入面有蘋果、橙及香蕉等水果,酸中帶甜,充滿果香味✨❀ 藍莓和玫瑰乳酪冰沙 🍹冰沙口感綿密柔滑,藍莓乳酪味

❀ 焦化牛油梳乎厘配鴛鴦忌廉&檸檬果醬 🥞

❀ 下午茶甜品藤籃套餐 🍰

❀ 檸檬咖哩烤雞肉配牛油飯 🥘

❀ 甜蜜水果茶(熱) 🫖
水果茶入面有蘋果、橙及香蕉等水果,酸中帶甜,充滿果香味✨

❀ 藍莓和玫瑰乳酪冰沙 🍹
冰沙口感綿密柔滑,藍莓乳酪味道突出,亦帶微微玫瑰香氣☺️
Afternoon Tea TEAROOM 📍銅鑼灣告士打道280號世貿中心3樓308號舖 📍尖沙咀梳士巴利道18號K11 Musea B1樓B112B號舖━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━上次在東京吃了afternoon tearoom 的千層蛋糕之後真的很念念不忘🥹 發現香港原來也有branch 雖然沒有同款千層蛋糕但也有很多很吸引的甜品款式 最近餐廳上新了香港限定疏乎厘 大推大推!跟在日本一樣 甜品都可以加配飲品 比單點划算很多哦! 是下午茶的好選擇━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 🥞 焦化牛油梳乎厘配鴛鴦忌廉&檸檬果醬 $118 +10% (套餐+$30)▶︎ 梳乎厘搭配兩種醬 一個是咖啡醬加伯爵茶cream 另一個是檸檬果醬~▶︎ 梳乎厘非常蓬鬆 內裡綿密細膩 濕度剛好 蛋香和甜度都很適中▶︎ 鴛鴦醬是苦中帶甜 無論咖啡還是伯爵茶味道都很濃郁 而檸檬醬酸甜帶果肉 兩款醬交疊來吃像吃了兩個完全不同的甜品!好味指數:●●●●◐━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━ 🍨 草莓乳酪忌廉芭菲 $108 +10%▶︎ 芭菲有草莓雪糕

Afternoon Tea TEAROOM
📍銅鑼灣告士打道280號世貿中心3樓308號舖

好味指數:●●●●◐

🍨 草莓乳酪忌廉芭菲 $108 +10%
▶︎ 芭菲有草莓雪糕 紅桑子雪芭 乳酪 草莓醬 麵包脆條 拿破崙 新鮮莓果和糖漬草莓等 超豐富!
▶︎ 能感受得到不同的酸 不同的甜 再搭配上脆脆的拿破崙和麵包 無論口感還是味道都非常有層次感

━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━━
🥪 煙燻雞法式吐司芝士三明治 $118 +10% (套餐+$30)
▶︎ 今天唯一的鹹食~ 是法式吐司夾著芝士和煙燻雞肉 也配有藍莓醬 另外會有雜菜湯和餐前沙律
▶︎ 因為是法式吐司所以不會脆 反倒是濕潤加軟熟的口感!
▶︎ 夾餡的雞肉帶有淡淡煙燻味 搭配芝士不會膩 加上藍莓醬層次更為豐富~

🧋 印度柴茶奶昔 $78 +10%
▶︎ 很特別的印度柴茶milkshake 搭配上忌廉和肉桂粉
▶︎ 確實與一般的奶茶有點不一樣 感覺會有點香料的香氣 甜度可以接受~

🫖 甜蜜水果茶(熱) $78 +10%
▶︎ 一壺很暖胃的水果茶 內裡有蘋果 香蕉 橙等水果
▶︎ 茶中自帶水果酸甜 果香十足!
好味指數:●●●●◐

• 焦化牛油梳乎厘配鴛鴦忌廉&檸檬果醬
2023-09-28 290 瀏覽
🌸銅鑼灣世貿中心自翻新後就一直有不同特色的餐廳進駐✨這次終於等到來自東京的Afternoontea Tearoom了✨之前在K11吃過就一直念念不忘🥰他們的食物質素真的很高,選擇很多,每一件都十分精緻~餐廳還可以看到煙花景~真的很浪漫!💗他們主打的下午茶甜品藤籃套餐,可以從8款甜品選4種來品嘗,特別喜歡蜜瓜杏仁奶凍芭菲💚這個季節性的款式真的超鮮的😍除了甜品,他們的熟食也很吸引,中午來吃性價比非常高✨特別欣賞他們的禮品區,所有碗碟都超好看的💙 【是日點餐】🥘檸檬咖喱烤雞肉配牛油飯套餐/ 非常有驚喜的咖喱飯,配上檸檬汁簡單把咖喱飯昇華到另一個層次 🍝煙三文魚檸檬卡邦尼溫泉蛋意大利面套餐/ 本來以為卡邦尼會很膩,但配上煙三文魚和檸檬汁真的超級好吃 🧺下午茶甜品藤籃套餐🍈蜜瓜杏仁奶凍芭菲🍑香桃薄荷果凍蛋糕🍓草莓乳酪忌廉芭菲🍰草莓鮮忌廉蛋糕/ 這個下午茶套餐真的是必點!四款甜品都不怕很甜,配上紅茶超級享受的 🇬🇧英式松餅 (配藍莓果醬及鮮忌廉)/ 有原味及伯爵茶口感,非常正宗的口感 ☕焦化牛油梳乎釐配鴛鴦忌廉及檸檬果醬/ 這個疏乎釐真的是大推✨鴛鴦就是咖啡和奶茶互相融合,加上檸檬果醬,整個焦化的
餐廳還可以看到煙花景~真的很浪漫!

【是日點餐】
🥘檸檬咖喱烤雞肉配牛油飯套餐

🍝煙三文魚檸檬卡邦尼溫泉蛋意大利面套餐

🧺下午茶甜品藤籃套餐
🍈蜜瓜杏仁奶凍芭菲
🍑香桃薄荷果凍蛋糕
🍓草莓乳酪忌廉芭菲
🍰草莓鮮忌廉蛋糕

🇬🇧英式松餅 (配藍莓果醬及鮮忌廉)
/ 有原味及伯爵茶口感,非常正宗的口感

☕焦化牛油梳乎釐配鴛鴦忌廉及檸檬果醬
/ 這個疏乎釐真的是大推✨鴛鴦就是咖啡和奶茶互相融合,加上檸檬果醬,整個焦化的口感超香的,真的超級滿足🧡還是香港限定哦!!

☕招牌紅茶
🧊藍莓玫瑰乳酪冰沙
🍎 青森蘋果汁

【商家資訊】
▪️Afternoon Tearoom
📍 銅鑼灣告士打道280號世貿中心3樓308號鋪

#香港美食 #餐廳推薦 #餐廳打卡#香港探店#香港美食#香港旅遊#香港攻略#香港手信#香港去哪玩
2023-07-16 814 瀏覽
凍蜜桃伯爵茶$68,完全無蜜桃,無伯爵茶味,一飲就知係用一個茶包去浸泡一大jar,淡而無味,得個顏色一攞出嚟個樣仲衰過贈飲,連少少蜜桃粒都無,收得呢個價錢,又無味道,完全冇誠意
2023-07-16
2023-05-08 898 瀏覽
星期日11點半到餐廳竟然立即有位好開心! 之前系日本要排長龍!最出名系意粉,有水準我哋今次叫咗Meal set, 包括有主菜+沙律+咖啡!提一下,餐廳門外有自家產品出售,剛巧系士多啤梨主題,好少女呀~Meal Set: Main Dish+Salad+TeaRoasted Chicken and Mushrooms Pasta with Soy sauceClam Chowder Pasta with Clams and ScallopsIced Latte
星期日11點半到餐廳竟然立即有位好開心!
之前系日本要排長龍!
最出名系意粉,有水準

我哋今次叫咗Meal set, 包括有主菜+沙律+咖啡!
Meal Set: Main Dish+Salad+Tea

Iced Latte

2023-05-05 736 瀏覽
♨️Afternoon Tea Tearoom 銅鑼灣告士打道280號世貿中心L3 308號舖@afternoontea_tearoom_hk @afternoontea_official ♥️去開銅鑼灣世貿食完飯想飲杯咖啡,見門面幾靚就入咗去,um……啲蛋糕都幾貴,諗住散叫一件,過$100一件唔係酒店我接受唔到囉,咁是但叫咗兩杯咖啡,賣單加一$128,唔怪得冇乜人👀🔷Iced coffee $56🔷Latte $58用湯碗裝咖啡想點?毫無儀式感,面頭嗰兩點想點?仲要係好普通嘅味道,$58+1,應該冇下次飲品:7/10抵飲:7/10環境:8/10。。。#食在銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #美食指南 #hkig #hkigfood #hkfoodie #foodie #hkfood #foodhk #foodiehk #relaxtime #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodstagram #foodporn #foodphotography #foodblogger #foodlover #top
♨️Afternoon Tea Tearoom
🔷Latte $58
飲品:7/10
抵飲:7/10
環境:8/10

#食在銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #香港美食 #香港美食日記 #美食日記 #美食推薦 #美食指南 #hkig #hkigfood #hkfoodie #foodie #hkfood #foodhk #foodiehk #relaxtime #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodlover #hkfoodstagram #foodporn #foodphotography #foodblogger #foodlover #toproofbar #chill爆 #coffeeholic #coffeelover #coffeetime #teatime #happyhour
2023-05-03 479 瀏覽
係灣仔行完山,走去銅鑼灣搵食,諗來諗去都不知邊間好,因銅鑼灣太多選擇了。忽然記起世貿中心自從改裝後,多了幾間餐廳,於是乎去了。見嚟間日系餐廳有lunch set, 裝潢設計又靚。幸運地坐在窻口位,可望維港景色,超美。套餐包括沙律,主食和飲品沙律好新鮮,有新鮮磨菇,醬汁好味。主食揀咗西多士,不是茶餐廳那種啊!中層係芝士夾心。還有一小碗湯,有啲似雜菜湯,幾特別。追加了錢要了一壺水果茶,非常香濃,酸酸的味道好開胃。推介飲料。
忽然記起世貿中心自從改裝後,多了幾間餐廳,於是乎去了。
套餐包括沙律,主食和飲品
沙律好新鮮,有新鮮磨菇,醬汁好味。

2023-04-11