2024-09-20 92 瀏覽
尖沙咀厚福街真係有好多好有特色嘅酒吧餐廳!今次我發現咗呢間 「Aga Restaurant & Bar 」,非常正!😍😎有室內或室外可供選擇!喜歡打卡嘅我當然揀室外嘅露天座位啦!💃😛裝修走輕工業懷舊風格,配合柔和嘅燈光,成個環境好relax,好chill!😍😃室外仲設有冷風機,所以一d都唔熱!🙌1. 煙三文魚牛油果沙律🥗$118,三文魚同牛油果🥑好像玫瑰花一樣,擺盤非常靚!配上柚子醋同新鮮嘅沙律菜,非常開胃!😋🤤☺️2. 蒜香橄欖虎蝦扁意粉$128,炒得好香口,蒜香味濃,虎蝦有四大隻,非常好食!😋🥰👍3. 芝士白汁焗海鮮貝貝南瓜🎃$108,非常豐富!大蝦十份彈牙,帶子大隻又鮮甜,青口肥美,蜆夠鮮甜,椰菜花好爽口,南瓜非常多肉,質感軟軟的,上面佈滿蟹籽,好有層次感!😎😍🤤

2024-09-19 94 瀏覽
-🥂Aga Restaurant & Bar 📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈5樓🧄蒜香欖油大蝦扁意粉 hkd 128蒜片嘅香配埋大蝦🍤,味道好夾唔會太重油香,都唔會太咸~意粉硬度適中,唔會太軟身🍝明太子蟹肉扁意粉 hkd 128食落好有奶油香~ 而且仲好creamy😋有勁多蟹籽,完全唔話得!色香味俱全!!份量都唔少!一個人食岩岩好夠飽🍶冷泡茉莉花茶 hkd 68好香,而且仲有個玻璃杯仔,想飲幾多自己話事😆咁就唔怕太大杯飲唔曬啦😈🍑冷泡蜜桃烏龍茶 hkd 68清香微甜,解膩小幫手😙🕰️營業時間星期一至日 12:00-01:00#尖沙咀#香港 #美食 #agarestaurant #酒吧 #酒吧餐廳#意粉#西式#室外餐廳 #工業風 #美食推薦 #美食日記 #香港美食

🥂Aga Restaurant & Bar
📍尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈5樓

🧄蒜香欖油大蝦扁意粉 hkd 128
蒜片嘅香配埋大蝦🍤,味道好夾
唔會太重油香,都唔會太咸~
意粉硬度適中,唔會太軟身

🍝明太子蟹肉扁意粉 hkd 128
食落好有奶油香~ 而且仲好creamy😋
有勁多蟹籽,完全唔話得!
色香味俱全!!份量都唔少!
一個人食岩岩好夠飽

🍶冷泡茉莉花茶 hkd 68
好香,而且仲有個玻璃杯仔,想飲幾多自己話事😆
咁就唔怕太大杯飲唔曬啦😈

🍑冷泡蜜桃烏龍茶 hkd 68
清香微甜,解膩小幫手😙

🕰️營業時間
星期一至日 12:00-01:00

• 西班牙風乾火腿意大利巴瑪臣芝士薄餅
2024-09-16 198 瀏覽
尖沙咀厚福街不嬲都有好多好嘢食 今次嚟試下呢間aga Restaurant & Bar餐廳有室內同室外座位 不過今日落雨就坐咗喺室內簡約型格裝潢 環境唔錯幾有feel日本明太子蟹籽鮮蟹肉扁意粉 $128意粉賣相精緻 明太子忌廉醬夠晒creamy好香 配搭滿滿嘅蟹粒同蟹肉 一啖食落去口感層次好豐富 意粉煙煙韌韌椒鹽蛋白茶樹菇 $98出面好少有得食茶樹菇見呢度有所以試下 冇諗過份量咁大份 炸粉唔會太厚啱啱好炸到好脆身 椒鹽味好香口 爽脆有咬口鹹蛋黃單骨雞翼 $88單骨雞翼方便食用 賣相金黃色好吸引 鹹蛋黃好香夠晒鹹香 炸得外脆內嫩菠蘿桂花烏龍粉紅岩鹽奶蓋 $68呢杯桂花烏龍好surprise 開頭帶有好清淡嘅菠蘿桂花香 然後再有香濃嘅烏龍茶味 好清新 奶蓋夠厚同綿密草莓乳酪4.3鮮牛乳 $68好香嘅士多啤梨奶味唔會太甜 奶味突出
餐廳有室內同室外座位 不過今日落雨就坐咗喺室內
菠蘿桂花烏龍粉紅岩鹽奶蓋 $68
草莓乳酪4.3鮮牛乳 $68
好香嘅士多啤梨奶味唔會太甜 奶味突出
2024-09-16 123 瀏覽
尖沙咀 AGA restaurant and bar 帶子蟹柳龍蝦汁扁意粉這道菜色彩鮮艷,香氣撲鼻,令人垂涎欲滴。帶子鮮嫩多汁,蟹柳口感細膩,與龍蝦汁的鮮美完美融合。扁蔥粉的加入為整道菜增添了一絲清新,使得口感更加豐富。每一口都能感受到海鮮的鮮甜和醬汁的濃郁,真的是一道讓人回味無窮的美食。熱拿鐵濃郁的咖啡香與奶泡的甜美交織在一起,入口順滑,帶有微微的苦澀,恰到好處地解除了海鮮帶來的豐富口感。彩虹蝦沙律鮮美的蝦肉搭配多種蔬菜和水果,再淋上特製的沙拉醬,色彩斑斕,口感豐富。每一口都能吃到蝦的鮮美和蔬菜的清爽,讓人欲罷不能。Tiramitsu 柔軟的蛋糕搭配濃郁的咖啡香和奶香,入口即化,讓人陶醉其中。
尖沙咀 AGA restaurant and bar

帶子蟹柳龍蝦汁扁意粉

熱拿鐵

彩虹蝦沙律

Tiramitsu
柔軟的蛋糕搭配濃郁的咖啡香和奶香,入口即化,讓人陶醉其中。
2024-09-16 119 瀏覽
Aga 🌟港鐵尖沙咀站B2出口/尖東站N4出口🌟#藍馬商業大廈 #尖沙咀Cafe #cafehopping #cafeholic #hkcafe係一個暗黑風格嘅Cafe 水泥牆設計 工業風十足 🧡#秘密酒冬蔭功海鮮扁意粉- 一個fusion扁意粉- 有四種海鮮包括帶子青口大蜆大蝦 樣樣都肥美新鮮- 獨特嘅冬陰功風味 夾雜着檸檬草 辣椒 大蒜 夠晒惹味 仲用咗用咗秘製酒 增加香味🧡#西班牙風乾火腿薄餅- 風乾火腿嘅鹹香撲鼻 配埋意大利薄餅- 又鬆脆 又同時有咬口🧡#芝士條條蒜茸包配龍蝦汁- 四條佈滿碎碎芝士 鬆脆🤭- 龍蝦汁係其中一個精髓 唔好睇佢細細兜 但蝦膏味十足 好濃郁好香🧡#DinLo- Expresso 蜂蜜 粉紅岩鹽奶蓋嘅組合- 陣陣蜂蜜味 但唔會太甜- 仲有Espresso加奶蓋 一個新組合- 正!🧡#FreakyMeow- 茶底係桂花烏龍 最鍾意桂花烏龍👏🏻- 仲有菠蘿汁 味道好出!- 表面係粉紅岩鹽奶蓋
Aga

- Expresso 蜂蜜 粉紅岩鹽奶蓋嘅組合
- 陣陣蜂蜜味 但唔會太甜
- 仲有Espresso加奶蓋 一個新組合
- 正!

🧡#FreakyMeow
- 茶底係桂花烏龍 最鍾意桂花烏龍👏🏻
- 仲有菠蘿汁 味道好出!
- 表面係粉紅岩鹽奶蓋
2024-09-16 113 瀏覽
收工後我地搵左呢間位於尖沙咀的餐廳坐底食野兼吹下水餐廳環境浪漫有情調, 令人可以放鬆心情, 而且有室外同室內俾我地揀。服務員仲好nice🔶意式巴馬火腿瓖雞卷雞肉肉質嫰滑, 多汁野味, 而且整個雞卷食落味道又唔太濃, 岩岩好。而配埋佢的沙拉菜同黑醋汁, 好開胃。🔶明太子珍寶帶子扁意粉好大隻的帶子, 份量十足, 而且時間掌握得岩岩好, 唔好煮好老, 多汁爽口扁意粉口感彈形, 而再加埋明太子汁, 好豐富的口感, 好易入口。野飲我地就揀左MOCKTAILS 黎試下🍸飲品: Lili Bubble飲品賣相可以打卡之於, 飯後飲佢就岩岩好。 味道酸酸甜甜咁, 解膩醒胃。🍹飲品: 8PM 味道唔會好甜及帶點微酸, 味道清新順口,飯後飲既就一流啦
收工後我地搵左呢間位於尖沙咀的餐廳坐底食野兼吹下水
餐廳環境浪漫有情調, 令人可以放鬆心情,
而且有室外同室內俾我地揀。

服務員仲好nice

🔶意式巴馬火腿瓖雞卷
而配埋佢的沙拉菜同黑醋汁, 好開胃。

🔶明太子珍寶帶子扁意粉

野飲我地就揀左MOCKTAILS 黎試下

🍸飲品: Lili Bubble
飲品賣相可以打卡之於, 飯後飲佢就岩岩好。
味道酸酸甜甜咁, 解膩醒胃。

🍹飲品: 8PM
味道唔會好甜及帶點微酸, 味道清新順口,飯後飲既就一流啦
2024-09-12
2024-09-16 100 瀏覽
唔試過都唔知,原來尖沙嘴有間樓上酒吧餐廳🍴超舒服超有氣氛,岩曬約會打卡同三五知己來chill chill 🥰位於尖沙嘴厚福街藍馬商業大廈5樓既Aga, 一來到餐廳已經感覺好好,呢度有分室內室外,室外更像世外桃源,遠離塵囂的感覺。室內就好有爛漫氣氛,岩曬情侶來撐檯腳食下野談心。餐廳靚,美食都唔伏🤭👍🏻我們坐室內,點左幾款美食,全部都好好味喔,而且仲有驚喜菜式,今次真係沒揀錯😋1. 西班牙🇪🇸風乾火腿薄餅🍕 $1282. 三色芝士🧀焗港島蠔🦪 $983. 錫紙焗鮮茄海鮮扁意粉🍝 $158 港島蠔🦪有4隻份量,抵食👍🏻最喜歡就係呢個錫紙海鮮意粉🍝裡面海鮮有大大顆帶子,大蝦,蜆肉,而且味道👅超級開胃,必食之選👍🏻
室內就好有爛漫氣氛,岩曬情侶來撐檯腳食下野談心。
餐廳靚,美食都唔伏🤭👍🏻
1. 西班牙🇪🇸風乾火腿薄餅🍕 $128
2. 三色芝士🧀焗港島蠔🦪 $98
3. 錫紙焗鮮茄海鮮扁意粉🍝 $158
2024-08-11
5 分鐘 (堂食)
2024-09-14 98 瀏覽
成日都好想去chill 下😗😗😗😗我一直都搵唔到一個好地方🥺🥺🥺因為尖沙咀選擇唔多🙂🙂🙂但今次搵到一間喺尖沙咀隱世有露台嘅酒吧餐廳😇😇😇😇一入到去好有懷舊嘅特色🫶🏻🫶🏻一開始都會以為超級熱🥵🥵🥵事關而家夏天有成35度😎😎😎但係佢哋好貼心有冷風機就算坐左幾個鐘都冇出過汗😶‍🌫️坐低咗之後店員就好貼心咁介紹😄😄😄然後我哋嗌咗兩次啤酒降暑,超冰涼呢😝😝😝
成日都好想去chill 下😗😗😗😗
事關而家夏天有成35度😎😎😎
但係佢哋好貼心有冷風機
就算坐左幾個鐘都冇出過汗😶‍🌫️
坐低咗之後店員就好貼心咁介紹😄😄😄
然後我哋嗌咗兩次啤酒降暑,超冰涼呢😝😝😝
2024-09-12 153 瀏覽
ෆ⃛ Aga ෆ⃛一講到尖沙咀嘅食街都會諗到厚福街 雖然唔同咗好多 熟悉嘅都相繼執笠💘要襯仲可以食到嘅時候支持下了⋆ᶿ̵᷄ ˒̼ ᶿ̵᷅⋆♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .:*・゜ ♡︎.*▶︎▪︎◀︎.* .*・゜♡ 明太子珍寶帶子扁意粉 $128 ♪ 明太子忌廉醬濃厚 而且意粉非常掛汁的💕帶子係半生熟且大粒鮮甜呢 個人偏好意粉口感再硬身啲 係食完會令人滿足的✨ ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5 椒鹽蛋白茶樹菇 $98♪ 原本想嗌松露味的 點知店員更推薦呢個😹😹但果然係有👍🏻 炸得非常香脆 椒鹽搭配茶樹菇食落有肉嘅感覺呢!ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.5 / 5 Bonana $ 128 ♪ 柚子gin味道都突出呢 加上蘋果檸檬梳打水等 整體飲落酸酸甜甜🍊🍋ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5 Long Island $108 ♪ Typical cocktail 之一🍸 鐘意酒感比較重的就啱了❣︎ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿ / 5✎ 總括:環境好好同之前推薦過嘅the pearl 有啲相似 aga cp值比較高 出面仲有outdoo
ෆ⃛ Aga ෆ⃛

 明太子珍寶帶子扁意粉 $128 ♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5
 椒鹽蛋白茶樹菇 $98♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿.5 / 5
 Bonana $ 128 ♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿✿ / 5
 Long Island $108 ♪

ᗦ↞︎◃︎ 值quota指數: ✿✿✿ / 5
✎ 總括:環境好好同之前推薦過嘅the pearl 有啲相似 aga cp值比較高 出面仲有outdoor位置呢‼️會再encore!! ✨
✼ 加一服務費✔︎
ෆ̈ aga Restaurant & Bar (尖沙咀)
✇ 地址:尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈5樓
2024-09-11 119 瀏覽
特選海鮮沙律 HK$128因為冇相,所以本身期望都唔太大😂但估唔到好大碟🥗碎芝士好有心思,加埋蟹籽撈沙律味道一流👍🏼睇相都見到有大大粒嘅帶子同埋大蝦🤩帶子鮮甜,口感好飽滿🫶🏼汁揀左柚子檸檬汁🍋甜甜酸酸夠開胃😋不過當然128蚊都唔算太平,可考慮同朋友分享或者當主餐秘密酒冬陰公紐西蘭青口鑽石大硯扁意粉 HK$128好少餐廳有意大利麵fushion,冬陰公口味酸酸辣辣咁,好正😍🌶️紐西蘭青口比其他餐廳食到嘅軟好多😋本身以為都係只有青口,但係帶子好大粒、大蝦都好彈牙🍤但係如果多啲青口就好啦🤣🤣食完感覺同沙律差唔多呢西班牙風乾火腿意大利巴馬臣薄餅 HK$128別有一番特色💕餅底好脆,如果唔鍾意厚餅底嘅朋友就可以try try 佢🫰🏻餅上面鋪嘅係芒果醬,同火腿好夾👍🏼🥭食完唔油膩,一塊又一塊好快食完了😈不過火腿可以多啲就好了🥹🥹夏天就熱啲,秋天坐出面應該幾舒服,仲有酒水,chill 一晚嘅超值之選😆

特選海鮮沙律 HK$128

秘密酒冬陰公紐西蘭青口鑽石大硯扁意粉 HK$128

西班牙風乾火腿意大利巴馬臣薄餅 HK$128
aga Restaurant & Bar🔗@aga.concrete打開𨋢門,迎接大家嘅係四個紅色大字「生意興隆」🧧 濃濃嘅中式元素同餐廳定位一反其道,令人印象更深刻🧭柔和的燈光巧妙地點綴著每個暗淡嘅角落,營造出一種浪漫而溫馨嘅氛圍💓 露天酒吧喺厚福街嘅繁華中提供咗一個靜謐嘅綠洲,周圍精心佈置嘅植物為空間增添自然氣息🌿同時也有效地隔絕外界嘅喧囂,讓客人能夠一邊欣賞周圍城市夜景,一邊享受清新微風🌬️唔信有微風⁉️ 對都市人嚟講,環境幾靚都好,都未必想又熱又流汗咁坐戶外😂😂 放心當晚見一台一座呢個正正方方又幾復古嘅風扇📺 即使坐戶外食住水火因都唔洗怕熱🚬秘密酒冬蔭功海鮮扁意粉🥘傳統泰式冬蔭功湯頭充滿酸辣嘅層次感,配合新鮮嘅海鮮如蝦、貝類同青口🐚 海味濃郁,扁意粉掛上吸收了濃郁嘅湯汁,創意地將東西方的烹飪風味融為一體🤞🏽香煎石斑柳扒墨魚麵🦑睇清楚係係墨魚麵,而唔係墨魚汁麵😂 所以係唔會食到個嘴同衫黑晒🐦‍⬛ 麵條富有彈性同嚼勁,每一口都帶著淡淡嘅墨魚香,吸附青醬醬汁跟柔嫩嘅蘑菇片🍄‍🟫 兩件石斑柳扒經過精心香煎,外層酥脆,內裡柔嫩多汁,保留了魚肉嘅鮮甜🎣LILI BUBBLE🛁RASPBERRY
aga Restaurant & Bar🔗
@aga.concrete

秘密酒冬蔭功海鮮扁意粉🥘

秘密酒冬蔭功海鮮扁意粉

香煎石斑柳扒墨魚麵🦑

LILI BUBBLE🛁
RASPBERRY|ELDERFLOWER SYRUP|ORANGE JUICE|YUZU SODA

8PM🕗
STRAWBERRY|GUAVA JUICE|PINEAPPLE JUICE|STRAWBERRY PEREE|SODA

LILI BUBBLE|8PM

兩杯mocktail喺外觀上幾似樣🆚 同樣以莓同柑橘、熱帶水果為基調🍓 加入搗成泥嘅士多啤梨,呈現出一種深紅色嘅漸層🚨 Soda增添微氣泡嘅效果,讓飲品看起來更具活力🗯️

杯緣配上一片精心擺放嘅檸檬乾片成為一抹清新嘅點綴,也讓整杯飲品起來更加精緻🍋 酸甜清爽完美交融,喺炎炎夏日無論係作為開胃飲品定係餐後解渴都啱🌞

望到呢幅水火因膏牆係咪心郁郁呢😏 口味選擇好多,加上好多sh! sh@ bar都唔提供食物,或只供應簡單小食,但呢到食物種類都幾多,質素都絕唔失禮🤓 以厚福街呢個地段嚟講一啲都唔貴📍

秘密酒冬蔭功海鮮扁意粉
LILI BUBBLE|8PM
2024-09-10 130 瀏覽
朋友同我慶祝生日,所以就帶左我嚟尖沙咀嘅AGA 輕輕鬆鬆食個晚餐聚下吹吹水。餐廳環境都好舒適,有個落地大玻璃感覺都好開揚闊落,除左室內之外,仲有室外既露台位可以揀添。餐廳主打西式菜式,最後我地就叫左兩個主菜同一個小食Share一齊食。小食方面就叫左份 煙三文魚牛油果沙律,一嚟到都睇都我地嘩嘩聲,個擺盤相當靚,煙三文魚同埋牛油果砌成花花咁,完全係打卡able,當然佢嘅材料都好新鮮,牛油果同煙三文魚都好夠味,沙律配上黑醋欖油汁一齊食,唔錯!主菜就 明太子珍寶帶子扁意粉 ,超鮮味嘅帶子加上卜卜脆蟹籽同埋明太子醬依個配搭都已經唔錯,而佢嘅意粉軟硬適中,汁量又均勻,食落好creamy。另一主菜就係西班牙風乾火腿薄餅,脆卜卜嘅薄薄皮,加上足料嘅充滿鹹香西班牙風乾火腿同埋濃郁芝士,非常之香口,完全係食完一塊又一塊呀!
2024-08-28
慶祝紀念
生日
  • 煙三文魚牛油果沙律
2024-09-07 151 瀏覽
This industrial themed restaurant is very cool and chill! I made a reservation for their outdoor sitting area, and it was very spacious and comfortable. We ordered a pizza, pasta and 2 drinks and the pasta surprised us the most. The boss was very friendly to us and offered us a shot glass size of cocktail LOL 餐廳係走型格工業風路線 有得揀室內同室外位置同朋友嗌咗個pasta同pizza 同兩杯花茶同朋友一致認為pasta最有驚喜 明太子醬濃郁得來又唔會好膩 因為真係好驚啲好膩嘅意粉手工pizza脆度啱啱好有咬口 火腿唔會太鹹另外嗌咗兩杯花茶用嚟解暑一流~

餐廳係走型格工業風路線 有得揀室內同室外位置
同朋友嗌咗個pasta同pizza 同兩杯花茶
手工pizza脆度啱啱好有咬口 火腿唔會太鹹
另外嗌咗兩杯花茶用嚟解暑一流~

2024-09-05 145 瀏覽
自然光由大玻璃透入 Weekend嚟歎午餐好舒適室外有位置,天氣涼啲再嚟試下❤️🔅日本明太子蟹籽珍寶帶子扁意粉 $128擺碟同顏色組合靚靚,未食先開心扁意粉煮得al dente,有嚼勁鮮甜帶子大大粒,加有蟹籽咬落更有口感🔅瑪格麗特薄餅 $128薄底脆邊,小編最愛簡簡單單嘅番茄醬同芝士咸咸甜甜,味道平衡又開胃如果芝士再多少少,滿足感更多🔅芝士條條蒜茸包配龍蝦汁 $68外脆內軟,單食蒜茸包,蒜香會停留口中如果點上龍蝦汁,就會換上濃郁海鮮甜味🔅Honey Latte $68由蜂蜜同焦糖脆脆組成嘅鮮奶咖啡加入粒粒脆脆,入口好有趣🔅Lychee Lemon Smoothie $68荔枝、檸檬加上蘋果,冰爽感覺,味道清新
自然光由大玻璃透入
Weekend嚟歎午餐好舒適
室外有位置,天氣涼啲再嚟試下❤️

🔅日本明太子蟹籽珍寶帶子扁意粉 $128
擺碟同顏色組合靚靚,未食先開心
扁意粉煮得al dente,有嚼勁
鮮甜帶子大大粒,加有蟹籽咬落更有口感

🔅瑪格麗特薄餅 $128
薄底脆邊,小編最愛
簡簡單單嘅番茄醬同芝士
咸咸甜甜,味道平衡又開胃
如果芝士再多少少,滿足感更多

🔅芝士條條蒜茸包配龍蝦汁 $68
外脆內軟,單食蒜茸包,蒜香會停留口中
如果點上龍蝦汁,就會換上濃郁海鮮甜味

🔅Honey Latte $68
由蜂蜜同焦糖脆脆組成嘅鮮奶咖啡
加入粒粒脆脆,入口好有趣

🔅Lychee Lemon Smoothie $68
荔枝、檸檬加上蘋果,冰爽感覺,味道清新

2024-09-04 197 瀏覽
《Aga Restaurant & Bar》尖沙咀樓上露天酒吧餐廳鹹蛋單骨雞翼 ($88) - 加了鹹蛋黃醬的雞翼鹹鹹香香,雞翼調味得宜,非常惹味。松露野菌意大利巴馬芝士薄餅 ($128) - pizza是薄身pizza,pizza邊脆脆地,巴馬芝士拉絲又香口,松露醬增添香氣,好味道。日本明太子蟹籽珍寶帶子扁意粉 ($128) - 帶子外邊煎得焦香,中間粉嫩,明太子醬甘香帶點鹹鮮辛辣,忌廉汁底非常creamy,洋蔥亦增添點甜味,加上爽脆蟹籽非常羊味。蘋果梅酒 ($88) 橘子梅酒 ($98) - 兩款梅酒都好清爽,蘋果香甜,橘子酸甜有果肉,果汁味較酒味重,幾岩女仔飲。ig:cravingforfoodhk
《Aga Restaurant & Bar》
尖沙咀樓上露天酒吧餐廳