2024-09-27 873 瀏覽
完成咗一日忙碌的工作,同朋友食飯好多時都鍾意搵啲比較Chill嘅餐廳開飯. 今次就在OpenRice搵到這間比較多好評而且睇相食物質素同環境都幾好嘅西餐廳開飯.地點位置尖沙咀出名多嘢食嘅厚福街嘅樓上舖. 入到去門口同室內嘅裝修有少少輕工業風,而室外位置就比較Chill ,有啲太陽傘比較寫意嘅感覺.松露蛋白茶樹菇喺餐牌見到佢,立即心心眼,覺得好特別.新鮮炸熱辣辣,拎起上手外表好似軟殼蟹,松露味唔會過搶,無搶咗菇味,口感好爽但唔乾. 平時茶樹菇聽得多好似都係用嚟煲湯,第一次食炸嘅茶樹菇,我個人幾鍾意.明太子珍寶帶子扁意粉帶子大大隻,肉質鮮嫩厚身,明太子唔會過鹹,汁嘅份量剛剛好,唔會過多,基本上每條扁意粉都掛到汁,而且唔會煮到過軟身!意式巴馬火腿釀雞卷平時自己去果啲餐廳比較少見到這個菜式,雞肉包住蔬菜,面層應該係柚子蜜,底下墊咗啲沙律菜,賣相幾靚. 雞肉鮮嫩有汁加埋啲柚子蜜食酸酸甜甜幾清新,而且份量也不少.柚子蘋果迷迭香紅茶飲時聞到香味,清清甜甜,這些材料加埋味道幾夾,飲完可以refill熱水.豆腐芝士蛋糕本身餐牌內唔覺有甜品,但身為一個甜品控,硬係覺得成餐飯要食埋甜品先叫完美,多咀一問,原

松露蛋白茶樹菇

明太子珍寶帶子扁意粉

柚子蘋果迷迭香紅茶

豆腐芝士蛋糕
本身餐牌內唔覺有甜品,但身為一個甜品控,硬係覺得成餐飯要食埋甜品先叫完美,多咀一問,原來當日係有兩款甜品可以選,一款係提拉米蘇,另一款係豆腐芝士蛋糕.我哋揀咗後者,芝士係軟身芝士蛋糕,幾有豆腐味,質感軟滑,有少少奶凍感覺.

整體來講服務、氛圍、食物質素也不錯,係同朋友/另一半聚餐嘅不錯選擇.

• 松露蛋白茶樹菇
2024-09-23 1031 瀏覽
🔶🔷🔶食物質素有驚喜 半酒店格調餐廳🔷🔶🔷⬇️睇內文食評同地址啦⬇️。‼️Follow me @pig_g_pig 睇多d食玩買資訊‼️👍🏻 有你地嘅Like & Share 係我繼續出Post嘅動力喔。厚福街超多野食,有好多仲匿埋左係上樓,藍馬係其中一棟有唔少餐廳嘅大廈。今次呢間餐廳有室內室外,室外感覺好chill,同朋友飲下野食下野容乜易就過一晚。彩虹蝦沙律($128)同個名一樣,各種食材色彩繽紛,有燒大蝦、椰菜花、沙律菜、蘋果、車厘茄、粟米,營養豐富又健康。松露蛋白茶樹菇($108)第一次食呢款咁特別嘅小食,炸左嘅茶樹菇,加埋松露香,好適合送酒飲,食到停唔到口。鹹蛋黃單骨雞翼($88)又係一味送酒良品,單骨雞翼易handle好多,唔洗食雞翼食到個樣核核突。冬陰功海鮮扁意粉($128)冬陰功味煮到入曬意粉入面,海鮮都好新鮮。📍aga Restaurant & Bar (尖沙咀)尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈5樓。@aga.restaurant 。#gpigtst

🔶🔷🔶食物質素有驚喜 半酒店格調餐廳🔷🔶🔷

⬇️睇內文食評同地址啦⬇️

彩虹蝦沙律($128)

松露蛋白茶樹菇($108)

鹹蛋黃單骨雞翼($88)

冬陰功海鮮扁意粉($128)
冬陰功味煮到入曬意粉入面,海鮮都好新鮮

📍aga Restaurant & Bar (尖沙咀)

@aga.restaurant

#gpigtst
2024-09-17
喺厚福街搵嘢食,見到呢間有戶外座位,環境唔錯,菜式都好似好吸引,所以上咗去試吓😙-🍝明太子珍寶帶子扁意粉 ($128)份量同埋用料都好足,帶子大大粒,表面煎得金黃,裏面嘅口感都仲係好滑嫩😋食到意粉好濃嘅明太子味,仲有好多蟹籽,不過食落完全唔會覺得膩,因為味道好有層次又開胃,例如加咗洋蔥等等嘅配料,意粉嘅軟硬度都適中,而且好掛汁,個人覺得係食過咁多款明太子意粉裏面表現最出色嘅一款😍🍕瑪格麗特薄餅 ($128)佢哋係即叫即整,pizza嘅邊邊焗得好脆,而且一樣都係用料好足,食落去唔會太乾身,蕃茄同芝士嘅味道融合得好好,配上羅勒葉口感同味道都更加有層次😚🍄‍🟫椒鹽蛋白茶樹菇 ($98)裹上蛋白去炸嘅茶樹菇口感好酥脆,椒鹽味更加香口,好啱送酒,而且份量好足,大大兜一路飲住嘢食啱啱好🤓餐廳有室內同埋戶外座位,裝修都係行型格路線,食物同埋飲品嘅選擇都好多,價錢合理,氣氛都唔錯,幾推介大家上嚟試吓🥳味道 9/10服務 8/10環境 8.5/10回頭率9/10總評 8.75/10😋🤍人均消費 $195💰-📍 aga Restaurant & Bar 尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈5樓#米食尖沙

🍝明太子珍寶帶子扁意粉 ($128)

🍕瑪格麗特薄餅 ($128)

🍄‍🟫椒鹽蛋白茶樹菇 ($98)

味道 9/10
服務 8/10
環境 8.5/10
回頭率9/10
總評 8.75/10😋🤍
人均消費 $195💰
📍 aga Restaurant & Bar
尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈5樓

#米食尖沙咀 #米食西餐 #米飲酒 #AGA #尖沙咀 #chillbar #露天座位 #cocktails #香港餐廳 #特色美食 #特色西餐 #foodadmirersoftheworld #foodsharinggroup #香港 #香港餐廳
  • 椒鹽蛋白茶樹菇
3天前 0 瀏覽
走到尖沙咀厚福街樓上店AGA,是一間很不錯的餐廳。暗暗燈光顯得餐廳很有格調。非常適合同朋友三五知己約會,性價比亦很高。煙三文魚牛油果沙律牛油果香濃幼滑,小小調味道就十分好。沙律菜夠新鮮,所以食落唔會味道有少少甜味,特別個沙律醋汁夠開胃醒神,甜酸比例理想,作為頭盤十分滿意。意式卡邦尼扁意粉欣賞嘅係夠傳統卡邦民嘅造法,唔太過多忌廉,用返蛋黃同煙肉油去造醬汁,乳化程度剛剛好,口感濃稠又充斥住煙肉油香同埋蛋黃嘅香味。意粉熟度完美。係傳統實而不華嘅硬派卡邦尼。松露野菌薄餅餅底係最傳統正宗嘅薄批餅底,呢個好加分,因為薄批先唔會影響到食材料啲時間的口感,可以focus 係味道,唔會分淡咗。松露極香,落重本,混合芝士真係完美配搭。冷泡桂花烏龍茶清新嘅桂花味,飲落好順口。Capo一款以熱情果做主軸嘅無酒精雞尾酒,開胃清新,甜度都主要靠熱情果嘅天然甜味。

煙三文魚牛油果沙律

意式卡邦尼扁意粉

松露野菌薄餅

冷泡桂花烏龍茶
清新嘅桂花味,飲落好順口。

4天前 0 瀏覽
Aga就在鬧市中的厚福街,佈置特別,有情調。餐廳分咗室內同室外區 。室內啱晒啲鍾意聽音樂嘅朋友仔,如果想靜靜地傾吓偈都可以到室外飲返兩杯!【香煎三文魚扒】三文魚煎得香口,表面慢火炙燒,魚扒熟既程度啱啱好,嫩口好食。值得一讚嘅仲有意想不到好味嘅薯蓉,蒜香十足,同個三文魚扒味道味道十分夾。【煙三文魚意粉】意粉落左青檸 ,十分開胃 ,配上鹹香嘅煙三文魚,令味道再添層次。【Capo】芒果熱情果同七喜梳打水混合而成的清爽飲品,酸味味十分清爽,開胃之選。【香橙紅茶】淡淡的橙香同茶香,去油解膩。

Capo

【香橙紅茶】淡淡的橙香同茶香,去油解膩。
香橙紅茶

2024-11-10
香橙紅茶
5天前 0 瀏覽
Weekend約咗朋友傾吓偈Chill吓,嚟到尖沙咀厚福街隱世樓上Cafe AGA,12點去到未算好多人,環境好寧靜,幾舒服!餐廳轉咗新Menu~🧡千島醬大蝦pizza滿滿嘅芝士再配上大蝦,加上香脆嘅餅底,味道都唔錯!細心位係佢用蕃茄仔代替蝦尾,唔需要自己剝殼剝🥰🧡慢煮牛面頰闊條麵牛面頰軟腍腍,好容易就咬開,加上醬汁調味都唔錯闊條麵口感煙靭,幾好食~🧡香橙紅茶清清哋~裡面仲有檸檬同埋香橙片🥰🧡Latte咖啡味非常濃郁,高質!🤩

🧡千島醬大蝦pizza

🧡慢煮牛面頰闊條麵

🧡香橙紅茶
清清哋~裡面仲有檸檬同埋香橙片🥰

🧡Latte
咖啡味非常濃郁,高質!🤩

2024-11-14 0 瀏覽
明太子珍寶帶子扁意粉🍝味道Creamy,明太子嘅咸香同🧈奶油香味好夾,份量唔會過多,兩個人share 叫多個主菜都啱啱好。😊慢煮美國安格斯肉眼🐄叫左五成熟,可能配埋扁意粉🍝一齊,相比之下味道偏淡,但煮嘅時間控制得幾好,唔會過老,肉質滑嫩,滿足感十足。Mojito 薄荷味同酒精夾埋一齊好清爽,係一餐裡面會係好好嘅調劑。Capo熱情果果汁🍹果味清香,唔想飲酒精嘅朋友都會覺得酸酸甜甜好易入口。

2024-11-12
2024-11-09 0 瀏覽
三個女仔食咩好,當然系搵間靚靚chill chill cafe 打下卡喇蜜糖單骨雞翼$88第一次食到咁好食的雞翼蜜糖加左少少薑汁,個味道好特別雞翼炸完個皮好脆,雞肉一咬就甩好易食松露野菌巴馬臣芝士薄餅$128Pizza 系薄脆餅批,咬落卜卜聲勁脆芝士刨絲曬系pizza 面,野菌加少少鹽調味日本明太子珍寶帶子意粉$128明太子醬同意粉不嬲系perfect match,點都系perfect match 帶子爽口彈牙幾新鮮Tsoi Tsoi $68柚子橙味茶,好fresh Hot Latte $42Latte 味道系大食妹鐘意的nutty 豆呢

蜜糖單骨雞翼$88
第一次食到咁好食的雞翼
蜜糖加左少少薑汁,個味道好特別
雞翼炸完個皮好脆,雞肉一咬就甩好易食

松露野菌巴馬臣芝士薄餅$128
Pizza 系薄脆餅批,咬落卜卜聲勁脆
芝士刨絲曬系pizza 面,野菌加少少鹽調味

日本明太子珍寶帶子意粉$128

帶子爽口彈牙幾新鮮
Tsoi Tsoi $68
柚子橙味茶,好fresh

Hot Latte $42
Latte 味道系大食妹鐘意的nutty 豆呢

尖沙咀|朝啡晚酒|鬧市中cafe酒吧| .餐廳以朝啡晚酒作概念,設有室外同室內座位,室外就好啱飲杯野。雖然地方唔大,不過空間感都好足夠。✨冬蔭公紐西蘭青口鑽石大蜆扁意粉 $128呢個雖然唔係話surprising 外面都容易會食到不過要整得好食一啲都唔容易但呢到絕對做到🫵🏻扁意粉蘸滿冬蔭公醬汁醬汁帶有小小辣度~幾開胃的海鮮方面有帶子青口同蝦都幾大隻喔😆✨ Cappuccino $42正正常常最欣賞佢溫度夠熱即使影咗一陣相都仲keep到熱!🧂Peach Green Tea Soda $68呢個反而幾驚喜初時以為會好甜點知佢係清清地✨🍗意式巴瑪火腿釀雞卷 $168呢個個人覺得幾特別!外層炸得好夠脆而且鎖到肉汁唔會焗到好乾令本身肉質好鞋身依然好嫩滑🤪而內面釀上西芹同紅蘿蔔🥕大增口感~啖啖肉配上黑醋沙律菜🥗大讚一下廚房師傅調味調得幾好!幾重黑椒味再灑上柚子sauce~成件事唔會變到好膩😛以前都試過好幾間朝早cafe夜晚會轉酒吧既餐廳,不過好多時候focus既位就唔會係食物上面,呢到的而且確做到👍食物質素同飲品方面都好唔錯,當然cp值唔係好高嗰種,不過呢個價錢同食物質素絕對成正比,平日下午黎會好
尖沙咀|朝啡晚酒|鬧市中cafe酒吧|

✨冬蔭公紐西蘭青口鑽石大蜆扁意粉 $128

呢個雖然唔係話surprising
外面都容易會食到
不過要整得好食一啲都唔容易
但呢到絕對做到🫵🏻
扁意粉蘸滿冬蔭公醬汁
醬汁帶有小小辣度~
幾開胃的
海鮮方面有帶子青口同蝦
都幾大隻喔😆

✨ Cappuccino $42

正正常常
最欣賞佢溫度夠熱
即使影咗一陣相都仲keep到熱!

🧂Peach Green Tea Soda $68

呢個反而幾驚喜
初時以為會好甜
點知佢係清清地

✨🍗意式巴瑪火腿釀雞卷 $168

呢個個人覺得幾特別!

外層炸得好夠脆
啖啖肉配上黑醋沙律菜🥗
大讚一下廚房師傅
調味調得幾好!
幾重黑椒味
再灑上柚子sauce~
成件事唔會變到好膩😛

食物質素同飲品方面都好唔錯,當然cp值唔係好高嗰種,不過呢個價錢同食物質素絕對成正比,平日下午黎會好chill,可以坐低飲杯啡食下野😋

如果夜晚嚟呢度氣氛同環境應該都好正,如果想飲下酒嘅朋友仔仲可以係outdoor坐 氣氛又好唔同㗎😉😆

🔆Aga Restaurant & Bar (尖沙咀)

2024-11-02 161 瀏覽
意大利雲吞$118濃郁嘅龍蝦汁做湯底,配上豬肉雲吞,特別好味!意大利雲吞略嫌有啲鹹,可能調味落重咗😂但係龍蝦湯味道濃郁,配上法包確實幾好食❤️ 錫紙焗先蕃茄海鮮意粉$138蕃茄味道濃郁,海鮮份量都好足,有蜆肉、魚、大蝦、帶子及青口等。自己一個食晒都絕對冇問題!呢個意粉可以encore😂日本蟹籽明太子帶子扁意粉,$128明太子味道唔出,醬汁有啲溜😟LIME SAY$78檸檬、青檸、蘋果及荔枝梳打,甜甜地一齊食都幾開胃。RED HAIR $78成杯望落去紅卜卜,絕對係我嘅最愛!就係最健康嘅火龍果!配上蘋果茉莉茶及檸檬汁,酸甜而不漏!LILI BUBBLE $78紅桑莓配橙汁及柚子梳打,酸酸甜甜,亦有有子的香味,不會太甜,無酒精飲品來說,確是一個入門級!Tiramisu $69最後一定要點的就是這個Tiramisu!暫時被封為香港食過最好食的頭幾間Tiramisu,唔會太濕,但係咖啡味同朱古力粉都平衡得好好👍🏻 一定要食aga Restaurant & Bar (尖沙咀)📍位置:尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈5樓😋味道:4/5🌿環境:4/5🌟推薦指數:4/5💰 :$200-400
意大利雲吞$118

錫紙焗先蕃茄海鮮意粉$138

日本蟹籽明太子帶子扁意粉,$128
明太子味道唔出,醬汁有啲溜😟

LIME SAY$78
檸檬、青檸、蘋果及荔枝梳打,甜甜地一齊食都幾開胃。
RED HAIR $78
LILI BUBBLE $78

Tiramisu $69

aga Restaurant & Bar (尖沙咀)
📍位置:尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈5樓
😋味道:4/5
🌿環境:4/5
🌟推薦指數:4/5
💰 :$200-400
2024-11-02 121 瀏覽
聽人介紹去呢間餐廳chill下傾下計,黎到見到已經擺咗萬聖節🎃嘅裝飾,佢哋有室外同埋室內位置,想靜靜地可以喺室內坐,雖然燈光比較昏暗,但勝在環境舒適,空間足夠私隱。錫紙焗鮮蕃茄海鮮扁意粉 $138海鮮鮮甜,蕃茄汁酸香,扁意粉吸收咗湯汁嘅精華,口感一流🍝🍅 意粉用錫紙包好,打開時香氣四溢,色澤鮮明。松露野菌意大利巴瑪臣芝士薄餅 $128松露香氣濃郁,野菌鮮美,巴瑪臣芝士融化得啱啱好,味道豐富,口感層次分明。🍕🍄 金黃香脆,芝士拉絲效果吸引,令人一見就想食。😍❤️椒鹽蛋白茶樹菇 $98茶樹菇鮮香,椒鹽味道恰到好處,火箭菜清脆可口,增添咗清新感。🍄 送酒一流🤩。Lime Say $78擁有青瓜🥒,青檸🍋‍🟩,蘋果🍎,荔枝,同埋梳打水,酸酸甜甜容易入口,賣相又靚,最啱打卡。Red Hair $78呢杯熱情如火既有火龍果肉,青蘋果🍏,檸檬汁🍋同茉莉花茶,入口茶香同果甜得到中和,清新自然。

錫紙焗鮮蕃茄海鮮扁意粉 $138

Red Hair $78

錫紙焗鮮蕃茄海鮮扁意粉
松露野菌意大利巴瑪臣芝士薄餅
椒鹽蛋白茶樹菇
小妹一向都很喜歡萬聖節呢個節日,聽聞太空館有南瓜萬聖節光雕表演,今年決定先喺尖沙咀食晚飯,再步行去太空館👻當晚在尖沙咀咁多餐廳入面揀中了呢間~位於厚福街的樓上半酒吧餐廳《aga》,臨近Halloween 餐廳門口都有擺放不同的裝飾,好應節架,擊中小妹心頭😍😍!除此之外,環境好chill好有氣氛,7點都未到已經有幾pair情侶入座用餐(包括小妹二人),餐廳有露天及室內座位,可惜小妹怕熱🥹唯有坐室內梳化位🤭🤭餐點方面,款式多樣性小食、意粉🍝、Pizza🍕、肉食🥩、甜品、Cocktails & Mocktail⋯等等。我地分別點了以下美味餐點:💜椒鹽蛋白茶樹菇— 茶樹菇們唔會乾柴柴,好有水份,份量好夠添,味道亦唔錯😎配酒一流👍🏻🧡香蒜白酒鑽石大蜆扁意粉— 🙀睇見個樣以為會非常辣,紅青辣椒配卜卜大蜆意粉,味道的確好辣😂好彩唔太嗜辣的小妹都仲頂得住👻💜西班牙辣肉腸配意大利巴馬臣芝士薄餅— Pizza 薄底脆邊,男朋友讚揚好食😋,辣肉腸厚薄適中,容易入口咬開😆,整體好好食,可能因為薄底所以不知不覺清咗盤🫢🫢💛💛意式巴馬火腿釀雞卷(小妹五⭐️推薦)— 呢款菜式令小妹啲口水🤤流唔停,完全估唔到咁好食😍重

💜椒鹽蛋白茶樹菇
[sᴘɪᴄʏ ᴇɢɢ ᴡʜɪᴛᴇ ᴇɴᴏᴋɪ ᴍᴜsʜʀᴏᴏᴍ]

🧡香蒜白酒鑽石大蜆扁意粉
[ᴋᴇʟᴘ ᴅᴀsʜ ɪ ᴠᴏɴɢᴏʟᴇ ʟɪɴɢᴜɪɴᴇ]

💜西班牙辣肉腸配意大利巴馬臣芝士薄餅
[sᴘᴀɴɪsʜ sᴘɪᴄʏ ᴄʜᴏʀɪᴢᴏ ᴛʜɪɴ ᴄʀᴜsᴛ ᴘɪᴢᴢᴀ]

💛💛意式巴馬火腿釀雞卷(小妹五⭐️推薦)
[ɪᴛᴀʟɪᴀɴ ʀᴏᴀsᴛɪɴɢ ᴘᴀʀᴍᴀ ʜᴀᴍ ʙʀᴇᴡ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ ʀᴏʟʟ]
— 呢款菜式令小妹啲口水🤤流唔停,完全估唔到咁好食😍重點係色、香、味俱全!釀雞卷係一款需要少少功夫先做到的菜式,雞皮香脆可口、雞肉包著意大利火腿、西芹、甘筍,雞卷沾上淡淡的柚子蜜香,並以沙律菜、番茄仔及意大利黑醋墊底,以呢個份量CP值很高🫶🏻🫶🏻🫶🏻
「唔小心高度讚揚呢款菜式😂😂」

💚Mocktail🍹LIME SAY
[ᴄᴜᴄᴜᴍʙᴇʀ/ʟɪᴍᴇ/ᴀᴘᴘʟᴇ/sᴏᴅᴀ/ʟʏᴄʜᴇᴇ]
— 以青瓜梳打做主角的無酒精飲品,配上青檸、蘋果、荔枝等等甜蜜的水果,好適合唔喜歡飲酒的女生飲用😚

🧡Cocktail 🍸MAY MADE
[ᴍᴏᴋᴇʏ sʜᴏᴜʟᴅᴇʀ/sᴛ-ɢᴇʀᴍᴀɪɴ/ᴡʜɪᴛᴇ ᴘᴇᴘᴘᴇʀ/ᴘᴀᴍᴘᴇʟʟᴇ/ʟᴇᴍᴏɴ ᴊᴜɪᴄᴇ/ᴏʀᴀɴɢᴇ ᴡᴀᴛᴇʀ/ᴄᴏ𝟸]
— 以威士忌🥃做base,帶橙香的雞尾酒,飲落帶苦比較啱男士飲用😆

香蒜白酒鑽石大蜆扁意粉
Cocktail:  May  Made
色、香、味俱全
  • Lime  Say
  • May  Made
#假日好去處 難得放假可以同Lisba二人世界😍喺尖沙咀搵到間好有特色嘅酒吧餐廳Chill吓🥂呢度最多人叫佢哋嘅特色Cocktail同Mocktails🍹🍸而且天氣涼涼哋可以坐露天望吓星空、街景真係好正!🍽️ 椒鹽蛋白茶樹菇叫咗酒就即刻叫個小食伴酒Chill吓!睇Menu見酥炸椒鹽茶樹菇小食都幾吸引,本身以為細細盤,估唔到咁大盤😍炸到脆卜卜嘅茶樹菇有啲似椒鹽炸魷魚,煙煙韌韌韌好鬆脆!正😋🍽️ 錫紙焗鮮茄海鮮扁意粉我就係因為呢個好有特色嘅錫紙焗鮮茄海鮮扁意粉而嚟,呢個扁意粉用錫紙包裝烹調好,上碟嘅時候再由店員剪開俾我哋食用,好有儀式感😍鮮茄意粉就冇得輸㗎啦,酸酸甜甜開胃,仲有好多海鮮大蜆肉、帶子同埋大蝦俾我哋食🤤好味道!🍽️ 西班牙風乾火腿薄餅聽過呢度嘅Pizza都好出名, Lisba就叫咗個Parma Ham Pizza一齊食,純正嘅意大利Pizza底係薄嘅,呢個餅底仲夠晒脆卜卜😍仲有啲朱古力醬配埋入味嘅Parma Ham,味道超夾😋🍸 Pinkku話到明呢度係同朋友/情侶飲酒Chill嘅好地方,Menu上面有好多特色嘅Cocktail我就鍾意呢杯pinkku🍸成杯都係粉紅色心心眼,酸酸甜甜

🍽️ 椒鹽蛋白茶樹菇

🍽️ 錫紙焗鮮茄海鮮扁意粉

🍽️ 西班牙風乾火腿薄餅

🍸 Pinkku
話到明呢度係同朋友/情侶飲酒Chill嘅好地方,Menu上面有好多特色嘅Cocktail我就鍾意呢杯pinkku🍸成杯都係粉紅色心心眼,酸酸甜甜有少少酒味,好易入口😋啱我!

🍹 8PM
Lisba就叫咗呢杯個名好特別嘅擺8PM Mocktail🍹有大量士多啤梨🍓又係酸酸甜甜好入味😍如果唔飲酒都可飲咖啡㗎!
2024-10-30 95 瀏覽
白駒過隙,暑假轉瞬即逝。今次就港女抓緊放早既時間黎呢間 AGA Restaurant & Bar chill下 。AGA係位於尖沙咀厚福街嘅樓上舖,嘢食嘢飲都係超乎水準 。放工志在同同事吹吹水,所以 order 以輕食為主:- 巴馬火腿芝士焗豬鞍:豬鞍肉香濃郁,口感嫩滑,搭配上Parma Ham的鹹香味道,絕對值得推薦!椒鹽蛋白茶樹菇 🍄‍🟫遠睇係軟殼蟹,近睇係軟殼蟹,食落都以為係軟殼蟹,呢個茶樹菇好味到連唔食菇嘅同事都忍唔住係咁食彩虹蝦沙律 🥗賣相靚,味道好,有較少見既烤椰菜花 ,以鮮味蝦球當然是畫龍點睛 。Tiramisu cocktail 🍸侍應哥哥拎過嚟嘅時候以為呀fd嗌咗甜品 。飲落原來係Bailey”s 溝嘅Tiramisu cocktail. 忍唔住飲多咗兩啖 。玫瑰菊花茶 🌹港女養生之選,飲落去成身都舒服晒 。微微細雨,嘆著Aga 的美食和飲品 。適合小貓三兩隻或多人gathering. 港女已經諗好下次幾時再上嚟了 。

AGA係位於尖沙咀厚福街嘅樓上舖,嘢食嘢飲都係超乎水準 。

放工志在同同事吹吹水,所以 order 以輕食為主:

- 巴馬火腿芝士焗豬鞍:

椒鹽蛋白茶樹菇 🍄‍🟫

彩虹蝦沙律 🥗

Tiramisu cocktail 🍸
侍應哥哥拎過嚟嘅時候以為呀fd嗌咗甜品

玫瑰菊花茶 🌹
港女養生之選,飲落去成身都舒服晒 。

2024-10-30 72 瀏覽
#20241022 📝📍 #AgaRestaurantAndBar尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈5樓➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#脆炸軟殼蟹餅 $118💭 一上格見到面頭鋪左啲蟹籽同紫菜就感覺有啲和風既氣息,軟殼蟹好juicy,配印式既薄餅底本身已經有啲特別,再特別啲係佢係塊印式薄餅面搽左啲蜜糖🍯次次食親都係咸食,原來甜食都幾得意🦀.#秘密酒冬陰公紐西蘭青口鑽石大硯扁意粉 $128💭 啲海鮮極度吸睛🤩粒粒都超乎想像既大,個名淨係寫青口同大硯,但實則唔只得呢兩樣野,仲有隻勁大隻既帶子同一隻好爽彈既蝦🦐冬陰功汁杰身不過都夠撈成個麵,酸酸辣辣咁好開胃,好味到食完有啲唔夠喉🍝.#瑪格麗特薄餅 $128💭 好簡單既margherita pizza,但最簡單既野往往都係最考功夫,羅勒同mozzarella cheese個味都出而又無搶左對方既風頭呢樣最抵讚🧀另外佢將個原本應該係厚批底pizza轉左做薄脆餅底都好貼心,咁就唔會食完飽晒試唔到其他野🍕.#FlowerDelight $128#Capo $78💭 尼到啲咁chill既環境點可以唔叫返杯野飲下,有cocktail又有mockt
#20241022 📝
📍 #AgaRestaurantAndBar
➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
#脆炸軟殼蟹餅 $118

#秘密酒冬陰公紐西蘭青口鑽石大硯扁意粉 $128

#瑪格麗特薄餅 $128

#FlowerDelight $128
#Capo $78
💭 尼到啲咁chill既環境點可以唔叫返杯野飲下,有cocktail又有mocktail任君選擇,無論飲唔飲酒都可以chill返夠本,再唔係仲可以叫茶飲,同frd一齊聚下好正🍸