2009-02-11
早排約朋友 Gathering,又想食日本野,所以揀左呢間日式鐵板燒既餐廳試下。上到去見個侍應企响門口,好有禮貎咁招呼我地入去坐,地方雖然細,但係環境同氣氛真係唔錯,本人幾鐘意佢地既燈光調較到暗暗地,感覺寧靜舒服,好好 FEEL,可以o係度靜靜地食下野,傾下偈,真係人生一大樂事!(過幾日就係「情人節」,呢間餐廳應該係一個唔錯既選擇)食物方面 order 左牛油果帶子沙律,刺身拼盤、燒銀鱈魚、鐵板蝦、蒜片牛肉、鵝肝釀雞翼、燒南瓜、粟米、雞軟骨串 & 串燒等等... 好豐富呀!牛油果帶子沙律 → 一個字「正」,用料豐富刺身拼盤 → 新鮮燒銀鱈魚 → 非常好味又唔膩鐡板蝦 → D 蝦勁大隻燒粟米 → 菜式雖然普通 (但係當粟米加上牛油,味道真係你估唔到咁正)最後,值得一讚係侍應既服務態度真係好好,成日加茶,由於今次 order 左太多野食既關係,試唔到侍應既推介 (雞泡魚乾、紫蘇秋刀魚) 所以遲下會約埋三五知己再幫襯過。
牛油果帶子沙律 → 一個字「正」,用料豐富
刺身拼盤 → 新鮮
燒銀鱈魚 → 非常好味又唔膩