這間位於啟德AIRSIDE商場中庭位置的餐廳,以通透玻璃屋為靈感設計,讓溫暖的日光照遍餐廳每個角落,配合開放式的廚房設計,加強了開揚的空間感,悠然享受愜意優雅的下午茶時光。🍀AIRSIDE Cafe Afternoon Tea $348/2位供應時間:逢星期一至五 下午3:00-5:00 精選簡潔的三層籐製茶點架,盛載各款精美鹹甜美點。鹹點 (三款)☘️龍蝦包|雞肉松露芝士三文治|蟹肉甜粟米撻龍蝦包以鬆軟的法式牛油麵包夾住龍蝦及虎蝦沙律,矜貴不失美味。雞肉松露芝士三文治加入馬加邦尼芝士及意大利青瓜,剛好平衡松露的香濃個性。蟹肉甜粟米撻佐以芫荽及脆野米,豐富了口感層次。甜點 (四款)☘️英式鬆餅|香橙千層酥|大溪地雲呢拿可麗露|經典馬卡龍英式茶點必備的英式鬆餅,佐以檸檬忌廉及紅桑子果醬,風味變化多端。酥脆甜美的香橙千層酥,與輕帶酸香的鮮橙果醬完美融合。法式傳統甜點的大溪地雲呢拿可麗露,外脆內軟,散發出雲呢拿獨有的溫和香氣。經典馬卡龍,色彩繽紛,令人愛不惜手。

供應時間:逢星期一至五 下午3:00-5:00

精選簡潔的三層籐製茶點架,盛載各款精美鹹甜美點。

鹹點 (三款)
☘️龍蝦包|雞肉松露芝士三文治|蟹肉甜粟米撻

甜點 (四款)
☘️英式鬆餅|香橙千層酥|大溪地雲呢拿可麗露|經典馬卡龍

2023-12-26 3500 瀏覽
今餐多謝哎呀契妹 C 小姐做東,來到啟德新開的 Airside 商場,三樓「Airside Café」吃歐陸菜。Airside 開了一段時間,小弟還是第一次來,由地鐵站一出已到,方便之極,內裏裝修甚stylish。回想以前細個搭飛機,要到「啟德機場」,有時早到就去附近九龍城食嘢。現在 Airside 食正舊機場的概念,餐廳食肆選擇已很多,來到真正可以 - 讓味蕾啓航。這裏中午逢星期一至六有套餐供應,兩道菜 (頭盤及主菜) 人均 $238 起,加配杯葡萄酒才 $298,以出品質素來說相當值。大廚是入行西廚多年的 Chef Danil,年青有為且相當謙虛有禮,善於利用不同香料配搭及蔬果根莖部位優勝之處來入饌,值得大家支持:我們每人叫了兩份兩道菜的 menu。「Scallop Crudo」淺漬帶子片,拼搭辣根、香橙柚子汁、昆布油一看造型已經秒殺,淺紫色貝殼打扮成在海洋的模樣,非常 instagrammable:鮮甜帶子片充滿柚子香氣氛圍,有像吃 carpaccio 的影子:大家吃帶子刺身,是否會沾山葵和豉油呢?廚師聰明地已混上辣根 (horseradish) 和日本昆布油,混合來吃,已帶少許

我們每人叫了兩份兩道菜的 menu。

Scallop Crudo

淺漬帶子片,拼搭辣根、香橙柚子汁、昆布油
大家吃帶子刺身,是否會沾山葵和豉油呢?廚師聰明地已混上辣根 (horseradish) 和日本昆布油,混合來吃,已帶少許微辛及鹹香,一脈相承,的確是漂亮又非常美味的頭盤。

Burrata

意大利水水牛芝士配水蜜桃、醃漬紅菜頭、紫蘇
我發覺水牛芝士的可塑性很高,Buratta 是由 mozzarella 及忌廉做成的芝士,口感與味道均與 mozzarella 十分相似,屬軟腍淡香的感覺:
之前在「ANJU」吃過它配韓國泡菜,一冷靜一熱情之火花味度出奇地匹配;而這個就以清怡性格作主導:
水蜜桃經火炙過,能將果甜釋放 (菠蘿是另一好例子呢) :
紅菜頭粒飽滿且汁液豐盈:
Burrata 甚香滑,加上紫蘇香氣加乘,是個很不錯的輕盈菜選擇。

主菜「Confit Chicken

油封三黃雞,伴椰菜花米及檸檬忌廉

三黃雞是指雞的羽毛、咀喙和腳部呈現黃色的雞隻,三黃雞出名肉質鮮美嫩滑、皮薄脆口,骨細味濃:
此雞用了法國油封鴨的處理方法主理,油封前在雞撒上鹽、蒜、百里香,用油覆蓋冷藏約三天,然後拿出來再經烤焗至皮脆肉酥嫩:
色澤金黃,吃時感到皮脆肉酥香,雞肉能做到豐腴美味,確是 Chef 精心處理的心機菜:
伴碟的不是澱粉質米飯,而是椰菜花粒,以輕巧檸檬汁提味:
減輕澱粉質吸收之餘也吃到蔬菜的另一姿態,整體相當有個性。

Barramundi
澳洲鱸魚,伴茴香及山葵奶油
來自澳洲的鱸魚 (即是盲鰽),Barramundi 原本不是英文,是澳洲原住民語言。
三件魚肉用先煎後焗的方法烹調,熱辣脆皮,表面金黃,配微辛的山葵奶油甚匹配:
每件鱸魚柳下面墊有已煮得腍身的茴香莖部用來索汁,亦是一脆一軟的巧妙組合:
茴香並不會淪為配角,除了平常一般花粉可以造成香料之外,莖部口感似洋蔥,煮熟後帶蔬菜甜,它富有抗氧化作用、也含豐富膳食纖維、維他命及礦物質,我自己就很喜歡:
最後感謝 C 小姐送上生日甜品Citrus Crème Fraîche
金橘酸忌廉,配蜜橙及陳皮

甜美橙味中帶少許「九製陳皮」的輕香,很特別的中、西 crossover:
再次感謝哎呀契妹的心意和祝福,新一年大家繼續在人生跑道上航行,天天都要咁開心,忘掉煩憂,最緊要身體健康!XD
2023-12-16
生日
  • Scallop Crudo
  • Burrata
  • Confit Chicken
  • Barramundi
  • Citrus Crème Fraîche
Airside開左一段時間,仲有好多新餐廳未試。今次就到訪位於中庭嘅AIRSIDE CAFE。餐廳用左透光玻璃屋設計,加上開放式廚房設計,感覺非常寬敞舒適。。3 courses $298 ppAppetizer布拉塔芝士 白色流心嘅布拉塔芝士,配搭醃漬紅菜頭。布拉塔芝士軟滑,同鮮甜嘅紅菜頭都幾夾。淺漬帶子依款係一個凍盤,用左一隻紫色大扇貝殼做碟,上面放上幾隻透明嘅帶子。帶子用咗淺漬方式,配搭香橙柚子醬,酸酸甜甜好開胃。Main油封三黃雞用咗肉味極濃郁嘅三黃雞,加上用油封嘅方式鎖住肉汁,連雞皮都好香脆㗎。澳洲鱸魚金黃色嘅鱸魚,一睇就知道夠晒火口。薄薄嘅魚皮煎到香脆,內層魚肉鮮嫩多汁,配搭山葵奶油就更加鮮味啦。Dessert士多啤梨• 乳酪雪糕•桂花蛋白餅白色嘅蛋白餅用上桂花點綴,口感香脆又大少許甜,加上冰凍嘅乳酪雪糕真係一流啊。飲品Unicorn依款係mocktail. 由紫色到紅色嘅漸變色,打卡都已經好靚。入面有菠蘿汁、橙汁、同埋雪碧做主調,務求帶出清新嘅感覺。Sparkling Mojito用左Rum酒做主調,配搭青檸和薄荷葉,味道相當清新。AIRSIDE Cafe (九龍城)九龍城

3 courses $298 pp

士多啤梨• 乳酪雪糕•桂花蛋白餅

飲品
Unicorn

Sparkling Mojito
用左Rum酒做主調,配搭青檸和薄荷葉,味道相當清新。

AIRSIDE Cafe (九龍城)
九龍城啟德協調道2號AIRSIDE 3樓L322-L323號舖
✲゚*。 🍴新派料理AIRSIDE Cafe 食物高質🫶🏻呢間餐廳位於AIRSIDE中庭位置 用左開放式廚房 景觀開揚 而且坐得好舒服 😆食物質素&服務都好好 幾欣賞餐廳嘅新派烹調方式 有幾款食物都好有驚喜 值得一試👍🏻𝐀𝐏𝐏𝐄𝐓𝐈𝐙𝐄𝐑 ▻ 季節生蠔 (+$28)▻ 淺漬帶子 (+$48)生蠔有兩隻 非常新鮮🦪帶子加左柚子醬&昆布油調味幾特別😋𝐌𝐀𝐈𝐍 𝐂𝐎𝐔𝐑𝐒𝐄 ▻ 油封三黃雞 (+$30)▻ 黑毛和牛 (+$50)三黃雞肉質好嫩滑 配菜有椰菜花米 個sauce係好獨特嘅檸檬忌廉🍋黑毛和牛牛肉味好突出 入口軟腍 配埋黑松露薯蓉超邪惡😈𝐃𝐄𝐒𝐒𝐄𝐑𝐓▻ 士多啤梨、乳酪雪糕、桂花蛋白餅蛋白餅就咁食會偏甜 不過加入左桂花又幾夾 😛有創意 而且賣相更加靚🌼另外再叫左兩杯MocktailUnicorn有幾個layers 顏色好靚🌈-✨ Lunch Set (2-course $238; 3-course $298)+10% service charge-📍 AIRSIDE Cafe @airsidecafe.hk @cafedecogroup 香港九龍啟德協調道2號AIRSIDE 322-
✲゚*。 🍴
新派料理AIRSIDE Cafe 食物高質🫶🏻

呢間餐廳位於AIRSIDE中庭位置
用左開放式廚房 景觀開揚 而且坐得好舒服 😆
食物質素&服務都好好

𝐀𝐏𝐏𝐄𝐓𝐈𝐙𝐄𝐑
▻ 季節生蠔 (+$28)
▻ 淺漬帶子 (+$48)
生蠔有兩隻 非常新鮮🦪
帶子加左柚子醬&昆布油調味幾特別😋

𝐌𝐀𝐈𝐍 𝐂𝐎𝐔𝐑𝐒𝐄
▻ 油封三黃雞 (+$30)
▻ 黑毛和牛 (+$50)
黑毛和牛牛肉味好突出 入口軟腍 配埋黑松露薯蓉超邪惡😈

𝐃𝐄𝐒𝐒𝐄𝐑𝐓
▻ 士多啤梨、乳酪雪糕、桂花蛋白餅
蛋白餅就咁食會偏甜 不過加入左桂花又幾夾 😛
有創意 而且賣相更加靚🌼

另外再叫左兩杯Mocktail
Unicorn有幾個layers 顏色好靚🌈
+10% service charge
香港九龍啟德協調道2號AIRSIDE 322-323號舖
Shop L322-L323, 3/F, AIRSIDE, 2 Concorde Road, Kai Tak, Kowloon City
2023-12-05 2591 瀏覽
自從airside開咗之後,就變咗常客。只要出去食飯,都會去😌商場不停開新餐廳,去極都未試哂。不過人流已經比以前少咗好多。商場暫時都係餐廳多,真係行街嘅店舖唔係好多,大部份都係文青風小店。今日黎到airside cafe,一入到去,已經感受到佢chill嘅氣氛。朋友上網見到有海鮮拼盤想試上,成$988,食晏黎講有啲誇張🤑餐廳有Lunch set,可以揀2-course 或者 3-course。我哋最後揀 2-course lunch set,咁就試到4款食物。椰菜苗紫菜粉 丨柑橘酸醬油Brussel Sprouts Seaweed Powder | Ponzu個賣相睇落唔係好吸引,但係食落椰菜苗整得好香口‼️味道帶少少辣。職員好細心過嚟問我哋覺得點,原來哩個係內部員工最愛前菜之一💯因為我唔太食得辣,職員講笑話佢會密啲嚟幫我加水🤣魷魚葫蔬浦瓜 丨海带 |紀州梅肉SquidPugua | Seaweed I Plum味道比起椰菜苗清爽,魷魚肉質好嫩。落埋少少青檸汁,好開胃。平目魚邊手捲義麵蒜頭 | 辣椒 | 山菜Engawa StrozzaprettiGarlic | Chili | San
自從airside開咗之後,就變咗常客。
只要出去食飯,都會去😌
商場不停開新餐廳,去極都未試哂。
不過人流已經比以前少咗好多。

椰菜苗
紫菜粉 丨柑橘酸醬油
Brussel Sprouts
Seaweed Powder | Ponzu

因為我唔太食得辣,職員講笑話佢會密啲嚟幫我加水🤣

魷魚
葫蔬浦瓜 丨海带 |紀州梅肉
Squid
Pugua | Seaweed I Plum

味道比起椰菜苗清爽,魷魚肉質好嫩。
落埋少少青檸汁,好開胃。

平目魚邊手捲義麵
蒜頭 | 辣椒 | 山菜
Engawa Strozzapretti
Garlic | Chili | Sansai

上網見到有人post相,覺得幾得意。
個醬汁幾creamy,味道唔錯,味道唔係好濃味,全部食材放埋一齊感覺唔太夾🤔

櫻花蝦寬麵
龍蝦汁 | 有馬山椒
Sakura Shrimp Fettuccine
Lobster Sauce | Arima Sansho

哩個意粉好惹味,帶少少辣味,但食落唔辣,我都食到。
兩個意粉比較下,哩個意粉比較出色。
有櫻花蝦,又有龍蝦汁,個味道好出,而且有特色啲。

整體食物都偏向濃味,成個用餐體驗好好,職員好有禮貌。
價錢屬於中上,所以lunch hour 唔係好多人。
建議想食lunch的話, 要預多少少時間。個氣氛太chill,唔小心食過鐘😂
而且餐廳較西式,食物逐道菜上,要啲時間。加上有啲位有太陽光,影相好靚,又會用多咗時間😆
只係食飯嘅時候,有啲曬🌞
2024-04-27 41 瀏覽
星期五臨放工先決定去AIRSIDE,首次踏足呢個商場,好多店舖同餐飲品牌都未見過,感覺新奇揀AIRSIDE Cafe係因為佢係Cafe Deco Group旗下,download app即送$200 dining credits,如果撞正生日月份更有25% off同甜品送。最正嘅係所有優惠可以一齊用!集團好大方,哈哈嘢食方面,試咗以下菜式:.魷魚 — 煮老咗唔夠嫩滑,但各種香料、梅同西檸嘅香氣十分清新,調味出色.炸粟米 — 以為係原條粟米切件炸,原來係將粒粒粟米黐埋成塊狀,又唔係平時啲粟米餅咁用魚肉/豬肉做底,口感香脆輕盈,個汁又開胃.千歲豬 — 由豬肉到個汁同配菜,樣樣都好好食!.蟹肉手捲麵  — 第一次食呢種意粉,口感幾好,同忌廉汁好夾。蟹肉不過不失,如果有得揀海膽或明太子就好喇.焗西蘭花  — 西蘭花有焦香味,加咗脆脆嘅杏仁片同估唔到咁夾嘅醃菜.南瓜雪糕 — 配料好豐富,各樣單獨食ok但加埋唔算有提升。雪糕加咗好似薑咁有少少辣嘅調味,幾特別餐廳價錢本身唔平,但坐得舒服又唔趕你走,間中聚會可以考慮,用埋app送嘅vouchers就更值得試想表揚有個著全黑、望落比較細個嘅同事,好殷勤

嘢食方面,試咗以下菜式:
.千歲豬 — 由豬肉到個汁同配菜,樣樣都好好食!
想表揚有個著全黑、望落比較細個嘅同事,好殷勤,加水、收碟做得好足,問vouchers點用又好有耐性咁答同幫我哋處理,都反映到餐廳喺training方面做得幾好
連埋其他同事整體服務ok,只係感覺做嘢有啲趕,如果從容啲、笑容多啲、收碟放碟細力啲會更好
2024-04-26
2024-04-04 97 瀏覽
我家有很多小朋友,以往很少聯絡,身為長輩確實少了點關懷,難得近來無事可忙,多番邀請終約得在 Airside 來個悠閒午餐。餐廳環境開揚,近日天氣尚冷,穿透玻璃幕牆的陽光正好為食客添一點溫暖。午市以套餐為主,價錢中上,兩道菜套餐索價$238,叄道菜則要$298,正好讓我一顯長輩的實力,為小朋友的努力學習打打氣。生蠔冰涼爽甜,加上清新的柚子凍和紫蘇油,胃口即時大開。魷魚的份量看似不大,不知怎的卻怎也吃不完,魷魚是高蛋白食材,因此口感也厚實,整個菜式的配搭很新穎,葫蘆浦瓜與海帶平衡了魷魚的厚實而梅肉正好為魷魚解膩。這道菜有三隻鮮甜有彈力的蝦肉,寛麵感覺是自家出品,質感柔軟帶筋道,蘸滿濃滑的龍蝦醬汁及捲上脆囗櫻花蝦的寛麵很可口。既然減肥是終身事業,便點了以椰菜花米作主糧的油封三黃雞。雞皮煎得香脆,雞肉則微微乾了一點,幸好檸檬醬汁清新鮮香兼順滑,滋潤了整份雞肉。套餐不含任何飲品,必須加配。

季節生蠔 柚子軟凍|西柚冰沙|紫蘇油

生蠔冰涼爽甜,加上清新的柚子凍和紫蘇油,胃口即時大開。
魷魚    葫蘆浦瓜|海帶|紀州梅肉

櫻花蝦寛麫    龍蝦汁|有馬山椒

油封三黃雞    椰菜花米|檸檬忌廉

凍檸茶

套餐不含任何飲品,必須加配。
2024-01-19
季節生蠔 柚子軟凍|西柚冰沙|紫蘇油
魷魚    葫蘆浦瓜|海帶|紀州梅肉
櫻花蝦寛麫    龍蝦汁|有馬山椒
油封三黃雞    椰菜花米|檸檬忌廉
之前已經好想試呢間位於𝗔𝗶𝗿𝘀𝗶𝗱𝗲 3樓平台嘅餐廳 環境好靚🪵,木系裝修加埋吊燈幾有格調✨ 雖然價錢唔平但真係有質素🤎 .📍海鮮拼盤($988) 𝗖𝗼𝗹𝗱 & 𝗥𝗮𝘄 𝗦𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗣𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲𝗿 生蠔|海蝦|龍蝦茶碗蒸|帶子|磯煮鮑魚|三文魚籽 一共6款海鮮,賣相夠晒澎湃 原隻龍蝦飽滿彈牙,龍蝦鉗爆曬肉仲好鮮味🦞 凍茶碗蒸加入龍蝦膏🧡,味道濃郁 蝦肉彈牙有鮮味🦐;帶子鮮嫩;磯煮鮑魚𝗤彈入味😍 唯獨生蠔好細隻🦪而且太淡味🙈 .📍蟹肉手卷義麵($198) 𝗟𝘂𝗺𝗽 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗦𝘁𝗿𝗼𝘇𝘇𝗮𝗽𝗿𝗲𝘁𝘁𝗶 手卷義麵賣相特別✨,🧀配上濃郁芝士醬汁再加入大量蟹肉同烏魚子🦀,鹹香帶鮮味👍🏻 .📍汁燴牛面頰肉($258) 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗖𝗵𝗲𝗲𝗸 牛面肉做得非常出色👏🏻,入口就化,唔使點咬👍🏻醬汁濃郁,牛肉充分入味好好食🤤 下層再配咗輕盈幼滑嘅芹菜根蓉 .📍南瓜雪糕($78) 𝗛𝗼𝘂𝘀𝗲𝗺𝗮𝗱𝗲 𝗣𝘂𝗺𝗽𝗸𝗶𝗻 𝗜𝗰𝗲 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 南瓜雪糕非常幼滑🎃,食落仲帶啲微辣好有趣🌶️旁邊配咗焦糖朱古力脆片同芒果粒🥭,配搭好新鮮 .📍柑橘酸忌廉($78) 𝗖𝗶𝘁𝗿𝘂𝘀 𝗖𝗿è𝗺𝗲 𝗙𝗿𝗮𝗶𝗰𝗵𝗲 酸忌廉唔夠香

之前已經好想試呢間位於𝗔𝗶𝗿𝘀𝗶𝗱𝗲 3樓平台嘅餐廳
環境好靚🪵,木系裝修加埋吊燈幾有格調✨
雖然價錢唔平但真係有質素🤎
📍海鮮拼盤($988)
𝗖𝗼𝗹𝗱 & 𝗥𝗮𝘄 𝗦𝗲𝗮𝗳𝗼𝗼𝗱 𝗣𝗹𝗮𝘁𝘁𝗲𝗿
生蠔|海蝦|龍蝦茶碗蒸|帶子|磯煮鮑魚|三文魚籽
一共6款海鮮,賣相夠晒澎湃
原隻龍蝦飽滿彈牙,龍蝦鉗爆曬肉仲好鮮味🦞
凍茶碗蒸加入龍蝦膏🧡,味道濃郁
蝦肉彈牙有鮮味🦐;帶子鮮嫩;磯煮鮑魚𝗤彈入味😍
唯獨生蠔好細隻🦪而且太淡味🙈

📍蟹肉手卷義麵($198)
𝗟𝘂𝗺𝗽 𝗖𝗿𝗮𝗯 𝗦𝘁𝗿𝗼𝘇𝘇𝗮𝗽𝗿𝗲𝘁𝘁𝗶
手卷義麵賣相特別✨,🧀配上濃郁芝士醬汁
再加入大量蟹肉同烏魚子🦀,鹹香帶鮮味👍🏻

📍汁燴牛面頰肉($258)
𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗖𝗵𝗲𝗲𝗸
牛面肉做得非常出色👏🏻,入口就化,唔使點咬👍🏻
醬汁濃郁,牛肉充分入味好好食🤤
下層再配咗輕盈幼滑嘅芹菜根蓉

📍南瓜雪糕($78)
𝗛𝗼𝘂𝘀𝗲𝗺𝗮𝗱𝗲 𝗣𝘂𝗺𝗽𝗸𝗶𝗻 𝗜𝗰𝗲 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺
南瓜雪糕非常幼滑🎃,食落仲帶啲微辣好有趣🌶️
旁邊配咗焦糖朱古力脆片同芒果粒🥭,配搭好新鮮

📍柑橘酸忌廉($78)
𝗖𝗶𝘁𝗿𝘂𝘀 𝗖𝗿è𝗺𝗲 𝗙𝗿𝗮𝗶𝗰𝗵𝗲
酸忌廉唔夠香,反而旁邊嘅蜜糖脆脆同杏仁脆片更好食

🍺西班牙金星啤酒𝗘𝘀𝘁𝗿𝗲𝗹𝗹𝗮 𝗗𝗮𝗺𝗺 𝗜𝗻𝗲𝗱𝗶𝘁 𝗕𝗲𝗲𝗿
今次仲飲咗金星啤酒配個海鮮拼盤
酒味唔濃好易入口,餘韻仲有浸花香味,好啱女仔飲
2024-03-28 84 瀏覽
Airsidecafe推出左個海鮮冷拼盤同啤酒嘅pairing,西班牙金星頂級小麥啤酒都幾易入口,比一般嘅啤酒更易接受,都幾襯海鮮!呢個海鮮冷拼盤有齊生蠔、海蝦、龍蝦茶碗蒸、帶子、磯煮鮑魚等,都幾好味!主食嘅烤季節鮮魚都幾驚喜,當日special 係黃花魚,配左個咸檸檬牛油汁都幾夾,而且起晒骨,岩晒我呢啲懶人食☺️ 和牛後腰脊肉油脂唔多但肉味好強烈,岩晒我呢啲減磅人士進食😂 甜品嘅香蕉凍慕絲都幾特別,好似雪糕咁,帶有啲咖啡味,都唔錯!

嘩😍!!! 超誇張的海鮮拼盤呀(≧▽≦)///最近啟德的🍽️𝐀𝐢𝐫𝐬𝐢𝐝𝐞 𝐂𝐚𝐟𝐞 與𝐄𝐬𝐭𝐫𝐞𝐥𝐥𝐚 𝐃𝐚𝐦𝐦 𝐈𝐧𝐞𝐝𝐢𝐭攜手推出🎊海鮮組合優惠)⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)呀! 一間新派烹調料理概念店,與西班牙金星頂級小麥啤酒合作😏,當然要一家人去試試囉~餐廳環境開揚,以通透的玻璃屋為設計靈感,用餐感覺好舒服呀! 食物選擇多,不過我們是為海鮮優惠而來,已經選好吃什麼了~即日至𝟓月𝟏𝟖日,有四重優惠🥳:惠顧全份海鮮冷拼盤,即可免費獲得𝐈𝐍𝐄𝐃𝐈𝐓金星啤酒一支。額外加購只需優惠價$𝟏𝟖𝟖 。惠顧淺漬帶子、脆炸忌廉蠔餅、烤八爪魚烤季節鮮魚 或 龍蝦扁義麵,即可享優惠價$𝟏𝟖𝟖加購 𝐈𝐍𝐄𝐃𝐈𝐓金星啤酒一支。惠顧𝐀𝐢𝐫𝐬𝐢𝐝𝐞 𝐂𝐚𝐟𝐞,即可以優惠價$𝟐𝟐𝟖品嚐𝐈𝐍𝐄𝐃𝐈𝐓金星啤酒一支。☆ 全份海鮮冷拼盤🦞$𝟗𝟖𝟖超級誇張的海鮮拼盤,有原隻龍蝦、生蠔🦪、帆立貝、凍蝦、鮑魚 及 龍蝦膏三文魚子茶碗蒸🥚。龍蝦大隻,肉質結實彈牙。生蠔和凍蝦鮮甜,而有濃濃龍蝦香的茶碗蒸則最有驚喜~☆ 𝐈𝐍𝐄𝐃𝐈𝐓金星啤酒🍻被世界級餐廳視為葡萄酒以外的最佳佐餐選擇的 𝐈𝐍𝐄𝐃𝐈𝐓金星啤酒,當然有品質啦~揉合傳統啤酒及小麥啤酒,加
嘩😍!!! 超誇張的海鮮拼盤呀(≧▽≦)///

☆ 全份海鮮冷拼盤🦞$𝟗𝟖𝟖

☆ 𝐈𝐍𝐄𝐃𝐈𝐓金星啤酒🍻

被世界級餐廳視為葡萄酒以外的最佳佐餐選擇的 𝐈𝐍𝐄𝐃𝐈𝐓金星啤酒,當然有品質啦~揉合傳統啤酒及小麥啤酒,加入胡荽、橙皮及甘草,綿密氣泡,口感細滑有層次☺️!

☆ 和牛後腰脊肉🥩$328

軟腍鮮美的和牛後腰脊肉,肉香豐富,調味得宜。

☆ 龍蝦扁意大利麵🍝$𝟒𝟔𝟖

龍蝦超大隻,色澤鮮橙,非常吸引呀😏! 龍蝦結實有彈性,好高質~意粉被濃香的龍蝦醬汁包裹,好好吃。

☆ 柑橘酸忌廉🍊$𝟕𝟖

柑橘味道酸甜,加上焦糖脆脆,口感豐富。

☆ 士多啤梨乳酪雪糕🍦$𝟕𝟖

同樣是微酸的甜品,清新又不膩呀~
2024-03-21 74 瀏覽
早前 airside 呢個新商場開幕,就特登去睇吓有啲咩嘢食,輾轉之間就選擇咗呢間西餐廳。一入到去就已經發現個環境相當好,間餐廳係半開放式,好開揚,枱與枱中間有一定距離,侍應服務態度亦都好好,有時甚至過分熱情。個Menu都係典型嘅西餐廳Menu,包括有前菜、小、薄、意、特色食物等等。嗰個人推薦佢個生蠔拼盤同生牛肉他他。一開始見到個生牛肉他,都有啲震驚,因為其實我係第一次食生牛肉他他,但係個味道係非常之好。至於生蠔配埋特色醬料,係非常鮮甜,一啲腥臭味都冇。我哋嗰日兩個人,唔算嗌咗好多嘢都$1000以上埋單,所以呢間餐廳屬於典型貴價但又唔太飽嘅西餐廳。不過我個人都覺得性價比可以接受,因為啲食物水準真係頗高。

生蠔

經典馬卡龍:草莓|朱古力

飲品:
✨Unicorn $78
✨Mango Mojito$78
落單落左半個鐘,都係得個前菜食見到有成7-8枱既人入左黎半個鐘都無野食真係唔知點解⋯個個就係到等食催極都未有真係唔知點解會有正評如果一間西餐廳以呢個速度係香港做生意應該都頂唔到幾耐離曬譜佢地連自己個職員都覺得有問題話廚房d 單冧晒檔話個管理層都管都管唔到個廚房問題
落單落左半個鐘,都係得個前菜食
見到有成7-8枱既人入左黎半個鐘都無野食

佢地連自己個職員都覺得有問題
話廚房d 單冧晒檔
話個管理層都管都管唔到個廚房問題

2024-02-14
2024年全新精致下午茶菜单‼️‼️✨很久沒有去Airside了,終於約上朋友來到了Airside Cafe 品嘗他們2024年全新推出的下午茶菜單 ✨新派烹調料理概念店 Airside Cafe環境簡潔溫馨,環境盡享自然光亮,這次與姐妹蛋糕精品店AIRSIDE Pâtisserie 合作,打造全新時尚的下午茶菜單,點心每日現做✨咸點龍蝦包:虎蝦|蘋果|三文魚籽雞肉鬆露芝士三文治:馬加邦尼芝士|義大利青瓜蟹肉甜粟米撻:芫茜|野粟米✨甜點英式松餅:覆盆子果醬|橙子果醬|忌廉精選迷你糕點:芒果慕斯配朱古力蛋糕香橙千層酥大溪地雲呢嗱可麗露經典馬卡龍:草莓|朱古力飲品:✨Unicorn $78✨Mango Mojito$78
2024年全新精致下午茶菜单‼️‼️

品嘗他們2024年全新推出的下午茶菜單

✨新派烹調料理概念店 Airside Cafe
環境簡潔溫馨,環境盡享自然光亮,
打造全新時尚的下午茶菜單,點心每日現做

✨咸點

飲品:
✨Unicorn $78
✨Mango Mojito$78
2024-02-06 174 瀏覽
去Airside必食cafe,lunch menu 2道菜238$,但份量大,食物高質,對得住價錢,待應服務同環境都唔錯。頭盤分別試咗炸甜粟米、布拉塔芝士(+32$)、淺漬帶子(+48$),都非常唔錯。主菜嗌咗平目魚邊手捲義麵、黑蒜蘑菇扁義麵、牡丹蝦魷魚義麵,推薦平目魚邊手捲義麵,手捲義麵口感特別,醬汁creamy,平目魚邊油脂甘香,必試!