2023-11-04 17 瀏覽
雖然坐落於觀塘工業中心角落,上到黎外牆裝飾絕對唔馬虎,打卡位有,無意中發現呢度有Tea sets,咁就試下無妨,食物細緻,質素唔差,平時最怕甜品好甜,驚喜地味道剛剛好。怕肥既你們絕對放心,工作人員服務態度好。
2023-11-04 18 瀏覽
昨天睇社交平台有人讚好,即刻今日試下。partner 是素食者,呢間Cafe 啱闣。set lunch 試食匈牙利牛肉飯,牛肉好味,煮到啱啱好,唔會太淋。Partner 食掠食意粉,仲可以走蒜,職員招呼周到,值得再來試晚餐。
匈牙利牛肉飯午餐
匈牙利牛肉飯午餐
2023-11-03 14 瀏覽
好友相聚,難得在繁忙的午飯時段找到一家精心佈置的樓上店😉可以盡情閒聊、打卡之餘,又能品嚐美食。午餐選擇多,點了意粉和冷面,正好與朋友一起分享😋😋甜品蛋糕也不錯啊😋😋
好友相聚,難得在繁忙的午飯時段找到一家精心佈置的樓上店😉

可以盡情閒聊、打卡之餘,又能品嚐美食。

午餐選擇多,點了意粉和冷面,正好與朋友一起分享😋😋

甜品蛋糕也不錯啊😋😋

• 黑莓🍰👍🏻👍🏻👍🏻
2023-11-02 33 瀏覽
第一次同兩位同事去食午膳,味道都不錯,價錢都不算貴,最重要搵到我嘅素食,而同事佢哋係食肉者,變咗兩全其美皆大歡喜,今日試咗一杯焦糖海鹽咖啡味道不錯,如三五知己去食飯可以傾下偈,這是一個不錯算擇的好地方,有時間會再去。
2023-11-02
10 分鐘 (堂食)
2023-10-25 102 瀏覽
由於已經過咗午飯時間,一入餐廳沒有其他食客,服務員馬上告知我還有午餐可供選擇。我點了 Green Day Breakfast,無論賣相味道份量都合乎預期。餐廳環境非常舒服,令我會想再次回來幫襯佢另一個All for Your Breakfast。

2023-10-25
  • Green dAy  Breakfast
好鍾意嚟呢間餐廳,嘢食都好好食👍🏼👍🏼份量價錢都好好,值得一試再試!嚟咗呢度都3次以上!雖然間餐廳喺工廈7樓,但係其實真係好值得嚟食!!因為環境好舒服,靜靜地好岩同朋友嚟吹水坐下!!可能好多人都鍾意嗰啲落地玻璃窗嘅環境,雖然呢度冇,但食飯最緊要係對手🤣加上通常係同班朋友嚟講八卦,所以喺呢度個感覺就秘密啲,傾得好開心🤣🤣🤣🤣我本身食素,所以好鍾意呢啲嘢有真素餐!又可以約埋啲唔係食素嘅朋友嚟一齊享用自己鍾意嘅午餐!!份量價錢都好好,值得一試再試!
好鍾意嚟呢間餐廳,嘢食都好好食👍🏼👍🏼
份量價錢都好好,值得一試再試!
嚟咗呢度都3次以上!
我本身食素,所以好鍾意呢啲嘢有真素餐!
又可以約埋啲唔係食素嘅朋友嚟一齊享用自己鍾意嘅午餐!!
份量價錢都好好,值得一試再試!
All  day  breakfast  /  Green  Day  Breakfast
Green  day  breakfast
Green  day  breakfast
2023-10-18 44 瀏覽
最近出左觀塘試下間開左業唔耐嘅新餐廳All for One Cafe @all_for_one_cafe_,雖然佢位於觀塘嘅工業中心,但上到去係另一片天地。門口裝飾已經可以打打卡,入到餐廳係充滿住田園風格🌾,感覺好舒服,而且空間好大,可以唔駛怕要等枱。餐廳仲特設小房間,岩晒想靜靜地傾心事嘅姊妹們,房間數量有限,要打去問清楚。今次我同朋友、屋企人一齊嚟食晚餐,呢度仲有提供👶🏻嬰兒椅同兒童餐具,岩晒小寶坐定定食飯👍🏻👍🏻。大人可以輕輕鬆鬆傾下偈,聚下舊。講下食物先:特別推薦👉🏻蜜糖芥末手打牛肉漢堡🍔漢堡切開分享大細岩岩好,唔會太細覺得zip牙罅唔夠,又唔會食完覺得太飽食唔到其他菜式。仲要小朋友都岩食,小朋友就最鐘意食呢啲。另外配搭嘅薯條好香脆可口,食落有啲似蜜糖味嘅shakeshake薯條,但又比佢仲好食仲脆,我哋成班大人傾偈傾左一段時間,啲薯條都仲係脆卜卜嘅!好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟煙三文魚凱撒雜沙律🥗配料好多,份量好大份。煙三文魚味道唔錯👍🏻,配搭住麵包粒,口感加倍。好味指數:🌟🌟🌟🌟南瓜餐湯🎃呢間餐廳嘅南瓜湯係濃湯嚟,甜度適中,有開胃嘅感覺。好味指數:🌟🌟🌟🌟🌟法式孜然燒羊架🐏羊架火候足

講下食物先:
蜜糖芥末手打牛肉漢堡

特別推薦👉🏻蜜糖芥末手打牛肉漢堡🍔

煙三文魚凱撒雜沙律🥗
好味指數:🌟🌟🌟🌟

南瓜餐湯🎃
呢間餐廳嘅南瓜湯係濃湯嚟,甜度適中,有開胃嘅感覺。

法式孜然燒羊架🐏
羊架火候足夠,食落去羊肉嫩口易入口,煮法一啲腥味都冇,又係一個唔錯嘅選擇。

蒜香燒春雞跟薯菜 🍗
呢個燒春雞有少少失望,食落鹹味over左,肉咬落都算可以,compare羊架,羊架好味好多,食完有少少口渴想飲水。
好味指數:🌟🌟🌟

最後,Cafe顧名思義就係要點返杯咖啡嚟飲啦☕️,呢間Cafe有市面上比較少搵到嘅Dirty,飲落去冰度好夠,奶同咖啡混得好好👍🏻,好滑身,飲完會想再飲多杯。

如果嚟到觀塘食嘢,想喺市區搵間唔使排好耐隊嘅餐廳,又或者同小朋友去完附近玩(eg.新開嘅茶果嶺海濱公園),不妨考慮行過嚟呢間餐廳度食住嘢傾吓偈放鬆吓😉!

#allforonecafe #觀塘美食 #觀塘飲食 #觀塘餐廳 #觀塘餐廳推介 #觀塘Cafe #打卡好去處 #親子餐廳 #田園風 #三五知己 #生日餐廳推介 #親子餐廳 #foodie #hkkol #hkrestaurant #hkfood #yummy #foodblogger #hkfoodblog #飲食推介 #crazy媽媽 #missmammy #missmammylove
蜜糖芥末手打牛肉漢堡
  • 南瓜餐湯
2023-09-30 59 瀏覽
假期來食午餐,食物味道算是不錯,匈牙利牛肉稔滑,黑松露雜菌扁意粉值得素友一試!咖啡亦有水準,薯條香脆,小朋友一定喜歡。價錢合理,人均花費大約50-100元。午餐值得一試👍
午餐
2023-09-18 163 瀏覽
lunch同同事係觀塘工業中心附近搵野食,喺樓下見到呢間餐廳嘅易拉架,見佢新開就諗住試下啦,點知非常失望!首先,我地幫襯果時店內嘅人已經唔多,叫野食嘅時候得我地一枱共4個人,4個餐分開上,最耐果個差唔多等左25分鐘。4個人之中 - 有1個叫沙律,另外3個叫意粉,意粉3個都比較濃味又咸,意粉煮得太耐又淋,完全衰過自己煮。到埋單時候同職員反映返,但佢無咩特別表示,講真觀塘大把餐廳好食過呢間啦,以後唔會幫襯!

2023-08-05 276 瀏覽
今晚同幾個朋友食生日飯,去咗觀塘一間餐廳食西餐,食晚餐set,有湯有沙律有主菜有甜品仲有花茶,必須要講下其中三個主菜:三文魚扒、羊架&漢堡包,首先魚唔醒有油份,好味,跟住羊架煎完仲有啲粉紅色,啲骨嘅位仲有啲血水,啱啱好五成,又唔羶,最後漢堡包真係大件加抵食,環境幾好,食得開心,順帶一提呢間餐廳原來係有幾款素菜食物,哈哈!食素&食肉的朋友終於唔駛分開食嘞!起初諗住食得西餐,每人起碼都要3/4佰落樓啦!點知有驚喜,竟然2佰鬆啲就落到樓。哈哈!真心抵!
2023-08-04
慶祝紀念
生日
2023-07-19 294 瀏覽
有朋友回港!希望可以有地方傾到計!又要有肉食之餘又有素食!仲要一大班人聚會呢!剛好有人在觀塘工作!留意到呢度!問大家試吾試新嘢!呢度响觀塘地鐵出口一落就到!都幾方便!上到去環境清幽!地方寬敞!由於新開張無耐!人不多!更方便大家吹吹水!店員見我哋咁多人!建議個餐成份上!吾駛碟仔分上!Pizza,串燒,沙律同意粉每樣兩份!‘個素食意粉無影到添!’燒雞同豬肋骨一盤上!份量頗多!又有湯同甜品!個個人都食到堅飽呢!去開觀塘又吾想APM嗰邊咁迫人又嘈地食飯!呢度值得一試架呢!

2023-06-21
2023-07-16 256 瀏覽
星期五晚同老公拍拖,Openrice 睇到附近一間新開嘅西餐廳,喺觀塘工廈區,開頭以為好難搵,但原來一出地鐵站隔離就係餐廳所處的工廈了,好近地鐵站,交通好方便。餐廳地方好大,佈置帶田園風格,座位都好舒適。餐湯係薯仔西蘭花湯配蒜蓉飽,將薯仔打成蓉,飲落有濃濃薯仔香味同質感,但唔會杰撻撻,好好味😋蒜蓉包都好脆。前菜小食升級咗哈密瓜拼巴馬火腿,平時食到既哈密瓜一般都係切成片,呢度係一個哈密瓜波波,食落好juicy, 清新感滿滿,夾埋巴馬火腿好好味。黃金脆絲蝦皮炸得好鬆脆,好開胃👍🏻煎封魚柳配薯蓉魚柳共有兩大塊,魚皮煎到金黃色,好香好脆,魚肉又滑又有肉質,問咗經理,原來佢哋係用盲鰽魚,魚肉結實好適合煎煮。慢煮牛柳紅酒燒汁配薯蓉牛肉粉嫩有牛味,好稔唔會韌,薯蓉食得出是新鮮攪拌的,不是用水溝薯粉嗰種,薯蓉份量好多,唔止一個雪糕球份量,係一大pat薯蓉,男士肯定夠飽。餐飲點左紅粉佳人特飲,係荔枝玫瑰梳打,顏色好靚,味道清甜,但唔會太甜,炎炎夏日飲呢款飲品,清新又解渴😋最後食甜品,點了薄荷朱古力Tiramisu 同咖啡Tiramisu 兩款,今餐好滿足!

餐廳地方好大,佈置帶田園風格,座位都好舒適。

餐湯係薯仔西蘭花湯配蒜蓉飽,

前菜小食升級咗哈密瓜拼巴馬火腿,

黃金脆絲蝦
皮炸得好鬆脆,好開胃👍🏻

煎封魚柳配薯蓉

慢煮牛柳紅酒燒汁配薯蓉