2024-12-13
Amelia今晚約左個好耐無見既frd 食amelia。之前係ig 已經見到呢間放題狂賣廣告,睇落好吸引,可以任食牛扒。我地一入餐廳,個侍應就講左好多規矩比我地聽,小食每張枱10分鐘只可以嗌一次,一次只可以嗌4款。主食例如牛扒果d,一次每人只可以嗌一份,要上左先可以再嗌。一聽到呢d規矩,我都打左個突。第一次聽自助餐咁多限制,同埋佢個餐又唔係特別平,心知不妙。好啦,到嗌野食果陣先知,小食既份量好小,基本上一兩啖就食完,由於佢要隔10分鐘先可以落一次,搞到要mark時間,好唔舒服。而主食係手寫單,我地第一次落單係正常,但係到左第二次,就開始漏單,嗌左成20分鐘都無上,仲要佢個規矩係上左菜先可以再嗌,真係好差。不過呢間餐廳既食物味道係水準之上,但總括黎講,係唔會翻焯,或者推比朋友。