2024-07-07
✨Butter Dosa 牛油薄脆餅 ♥️好好好巨型!霸咗大半張枱😱 見到唔少Family都會叫一份開心share。口感令我諗起台灣嘅豬肉紙,酥脆可口,再加淡淡牛油香。另附上四款醬汁,各有風味,不過我覺得就咁單食都唔錯!✨Chicken Tikka 用酸奶香料同香草醃製既雞肉,味道幾有特色,肉質較結實。✨Chicken Lolly Pop ♥️脆皮雞腿,醃得入味,雖然睇落外皮好似好乾,但食落肉質幾Juicy,推薦!-✨Onion Pakoda 炸洋蔥圈 洋蔥混合新鮮香草,獨有嘅味道,趁熱食幾酥脆,味道正常😝✨Cheese Dosa 鹹鹹香香,輕盈嘅芝士風味,配搭咖喱都唔會過分重口味。✨Kadai vegetable ✨Mutton Kurma 燉蔬菜口感濃稠,鹹味恰好。而羊肉棗就走甜味路線,非常甜😱 另外配飯同薄餅應該會較易接受。✨玫瑰牛奶 ✨朱古力奶昔 呢兩款都係香港人接受到嘅口味🫶🏻 香甜,好飲!如果多啲冰,更凍,就更好!
✨Chicken Tikka
用酸奶香料同香草醃製既雞肉,味道幾有特色,肉質較結實。
✨Chicken Lolly Pop ♥️
✨Onion Pakoda 炸洋蔥圈
洋蔥混合新鮮香草,獨有嘅味道,趁熱食幾酥脆,味道正常😝
✨Cheese Dosa
鹹鹹香香,輕盈嘅芝士風味,配搭咖喱都唔會過分重口味。
✨Kadai vegetable
✨Mutton Kurma