2017-07-22 295 瀏覽
見開左都一段時間,就同媽咪去試下啦Lunch time時間冇咩人,入到去冇人帶位帶人比水,唔緊要,兩個人叫左碟菜(炒椰菜苗)同埋午餐豬手飯連一柸龍眼冰先嚟左個菜先,係唔熱嘅只係暖暖地但味道還可以之後等左勁耐個飯都未嚟,正常午餐都應該係整好,15分鐘我追左一次,佢答我整緊,25分鐘我再追一次都係話整緊,等左40分鐘先有得食,見佢一出就出左4-5碟,應該係等埋其他人個啲先一次過出坐我隔離個兩公婆叫左好多野食,又蝦又蟹又冬陰公湯咁,遲過我地叫都到晒,可能佢地叫貴野啦,所以要整佢地個啲先仲要遲左咁多一句唔好意思都冇,真係冇下次雖
見開左都一段時間,就同媽咪去試下啦

先嚟左個菜先,係唔熱嘅只係暖暖地
但味道還可以

仲要遲左咁多一句唔好意思都冇,真係冇下次雖
2017-07-12
2017-07-18 272 瀏覽
大埔食泰國菜嘅餐廳本來就唔多,開一間執一間,食過好幾間但大部分都已經唔存在,難得見到又有新開,我地呢啲咁愛泰國嘢食嘅人點都要一試話說我都唔記得係佢初開無耐去食應該係星期六日之類,好彩訂位如果唔係有排等。我地一行8個叫咗都幾多餸,最愛食 [ 弓車NAM 霸 ] - 即生蝦泰文,望到個價錢,咦…唔貴喎,一叫就2碟,可惜蝦唔夠爽,仲要漏單 ! 都算新鮮嘅!烏頭個湯底亦唔錯,條魚大大條好味 !最好味嘅竟然係個冬蔭公湯,唔太辣,同泰國有得揮。炒河粉最緊要夠濕,佢亦剛好其他都唔太差,最重要嘅係價錢唔貴,好過出九龍城咁遠啦!

烏頭個湯底亦唔錯,條魚大大條好味 !
最好味嘅竟然係個冬蔭公湯,唔太辣,同泰國有得揮。

炒河粉最緊要夠濕,佢亦剛好
其他都唔太差,最重要嘅係價錢唔貴,好過出九龍城咁遠啦!

2017-06-06
  • 冬蔭公湯
2017-07-08 187 瀏覽
今晚第一次食,雖然座位唔係特別寬敞,但係環境舒適,冷氣勁足!!除咗嘢食唔錯之餘,令我最滿意嘅就係店員嘅態度,唔明嘅菜式都好用心同我哋講解,大家都好親切有禮老闆仲連續幾次撩我哋傾計,食得開心嘅一晚
老闆仲連續幾次撩我哋傾計,食得開心嘅一晚
2017-07-04 145 瀏覽
今天下午搵野食,黎到呢間!因為我本身都是十分喜愛食海南雞飯,但入左去食第一個主打的 午餐A 海南雞飯!但是失望的是⋯雞沒有雞味,及正常應該是沒有骨的,但有一隻小腿!但又另只有小許恩惠,就係個湯是比較好飲!

但又另只有小許恩惠,就係個湯是比較好飲!
2017-06-16 139 瀏覽
平時行過見好多人排隊,就諗住去試吓啦但試過一次就好啦,下次唔會再去叫咗個豬仔骨,價錢就公道嘅, $6x 一碟但係有陣臭豬騷味,咬咗一啖就掉左叫咗個香茅雞翼,超重雪藏味值得一讚嘅係通菜,係整得唔錯,所以我哋叫咗兩碟(填肚😔)另外,餐廳環境超級擠迫,晚上七點半嘅時間,四個人要坐正常兩個人嘅枱,而且有好多蚊吱最重要餐廳個男人態度差,比錢買難受,下次咪搞😕😕😕Ps 冇相片提供,因為成餐飯谷鬼氣,冇影過相
平時行過見好多人排隊,就諗住去試吓啦
但試過一次就好啦,下次唔會再去

叫咗個豬仔骨,價錢就公道嘅, $6x 一碟
但係有陣臭豬騷味,咬咗一啖就掉左
叫咗個香茅雞翼,超重雪藏味
值得一讚嘅係通菜,係整得唔錯,所以我哋叫咗兩碟(填肚😔)

最重要餐廳個男人態度差,比錢買難受,下次咪搞😕😕😕

Ps 冇相片提供,因為成餐飯谷鬼氣,冇影過相
2017-06-11 118 瀏覽
一行六人試下里間新開的泰國菜,我地叫左生蝦、咖哩蟹、辣椒膏炒蜆、泰式豬手、生菜包、燒牛仔骨同椰青。生蝦肉質爽口,泰式辣汁好味又夠辣👍🏼👍🏼😋😋咖哩蟹,蟹肉比較淋同瘦。😓侍應話係因為而家係休魚期,所以啲海鮮唔靚。但個咖哩汁好好味👍🏼👍🏼配蒜蓉包同白飯都好夾😋😋辣椒膏炒蜆啲蜆好大隻,又新鮮👍🏼👍🏼燒牛仔骨夠入味,又嫩滑😋😋總括而言,所有食物都在水準之上😋😋下次一定會再來😊😊
生蝦肉質爽口,泰式辣汁好味又夠辣👍🏼👍🏼😋😋
辣椒膏炒蜆啲蜆好大隻,又新鮮👍🏼👍🏼
燒牛仔骨夠入味,又嫩滑😋😋
總括而言,所有食物都在水準之上😋😋
下次一定會再來😊😊
2017-06-09
  • 泰式生蝦
  • 咖哩蟹
  • 辣椒膏炒蜆
2017-06-03 154 瀏覽
星期日食晏,鋪面無乜人, 坐落都無乜野,叫個海南雞飯。餐廳係無奶茶咖啡,當日只有龍眼冰,要可樂無可樂,要雪碧無雪碧,只有芬達。到上菜個陣先話無晒油飯呀,白飯介唔介意?放低碟飯就走左去。。。切雞飯我唔駛入黎食啦,後面街市仲有汽水送。$55食切雞飯,你當自己咩地方以後都唔會再黎啦
$55食切雞飯,你當自己咩地方

以後都唔會再黎啦
2017-05-14
2017-05-30 156 瀏覽
落錯單兩次1. 兩個得1個2. 炸魚變燒魚叫轉返炸魚,話呢到無炸魚你睇錯最離譜係青咖哩豬,啲豬有臭,要求換。個男人行出泥寸我地啲豬無問題。無下次。全程食飯受氣中。排隊等左1個鐘
落錯單兩次
1. 兩個得1個
2. 炸魚變燒魚

叫轉返炸魚,話呢到無炸魚你睇錯
最離譜係青咖哩豬,啲豬有臭,要求換。
個男人行出泥寸我地啲豬無問題。

無下次。全程食飯受氣中。
排隊等左1個鐘