2024-07-14 94 瀏覽
自三月開始,每次經過K11 Art Mall,都會俾Arte by Padaria嘅甜點吸引住😍當中最吸引我哋嘅就係香港首創的「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球。每一個都具有三重層次的口感:鬆脆可頌酥皮、絕配夾心餡料及軟綿綿瑪德蓮的蛋糕。晴晴揀咗流心黑朱古力可頌球,三重口感配以香濃朱古力,相信冇人可以抗拒😋 共七款不同口味可供選擇❤️除咗可頌球,我哋仲試咗草莓忌廉芝士紅絲絨曲奇,特厚特大嘅曲奇一直係我哋嘅最愛,質感介乎於脆餅與蛋糕之間就是最高級的味覺享受!草莓忌廉芝士同紅絲絨曲奇味道好夾,絕對要encore!創意曲奇備有8款口味,每款都加入2至3種帶有不同口感的餡料。除咗可頌球同曲奇,呢度嘅創意慕絲撻系列都非常吸引,6款口味以「浪漫」的法式甜點風格裝飾,各有其獨特美感,下次一定要試埋❤️

2024-07-12 77 瀏覽
今日經過尖沙咀K11 見到Arte by Padaria係藝術館K11 Art Mall😍😍 忍唔住買左2件返屋企食😆😆😆😆😆😆甜品蛋糕都好靚,呢度仲有可頌夾心球、創意曲奇、創意慕斯撻,好多款式❤️ 仲見到有隻燒豬蛋糕好得意😂😂😂😂😂😂 士多啤梨杏仁慕斯撻外型好靚🥰新鮮士多啤梨一層層疊高🍓 慕絲幼滑,用埋朱古力杏仁脆皮餅底,好正👍👍👍👍藍莓杏仁慕斯撻 大大粒新鮮藍莓🫐好清甜帶小小酸連埋中間特製嘅藍莓醬一齊食😍口感豐富 朱古力杏仁撻底好脆 甜而不膩❤️❤️❤️真係視覺同味覺既享受😌😌😌

士多啤梨杏仁慕斯撻

藍莓杏仁慕斯撻
大大粒新鮮藍莓🫐好清甜帶小小酸
連埋中間特製嘅藍莓醬一齊食😍口感豐富
朱古力杏仁撻底好脆 甜而不膩❤️❤️❤️

真係視覺同味覺既享受😌😌😌
之前食過佢哋嘅西餅蛋糕同埋croissant roll覺得好食且性價比唔錯,今次再幫襯😙同婆婆慶祝生日一星期前online訂,揀咗門市取門市位置喺K11 art mall B2 Ikea出面除咗蛋糕仲有美式曲奇🍪高可頌球▶️ 提拉米蘇巴斯克芝士蛋糕Tiramisu Basque Burnt Cheesecake ($176)另加祝賀朱古力牌 (+$15)Standard 6‘’size,啱啱好切到8件Presentation一般,事關巴斯克蛋糕本身就係冇咩賣相可言😂特別在呢個係Tiramisu口味🤎可能我哋冇雪,蛋糕已經溶溶哋,但咁樣令到蛋糕超流心❤️‍🔥(難切少少,要好似高級西餐scoop tiramisu落碟)蛋糕分三層:啡色嗰層cream 有cappuccino味;白色泡泡cream味道鹹鹹地似奶蓋;面層係大量朱古力粉整體咖啡味超濃郁,好tiramisu-y鹹中帶甜令蛋糕唔滯👍🏻質感好幼滑細緻蓬鬆mousse個個都話好食😋俾婆婆食更加啱👵🏻夠流質易入口,且酒味淡-蛋糕有新意,味道水準一如既往高服務好好,上網訂單流程方便,打電話查詢有交代👍🏻唯一係訂購嘅朱古力牌放起密實袋,拎出嚟嘅時候
之前食過佢哋嘅西餅蛋糕同埋croissant roll
覺得好食且性價比唔錯,今次再幫襯😙同婆婆慶祝生日
一星期前online訂,揀咗門市取
門市位置喺K11 art mall B2 Ikea出面
除咗蛋糕仲有美式曲奇🍪高可頌球

另加祝賀朱古力牌 (+$15)
Standard 6‘’size,啱啱好切到8件
特別在呢個係Tiramisu口味🤎
提拉米蘇巴斯克芝士蛋糕

整體咖啡味超濃郁,好tiramisu-y
鹹中帶甜令蛋糕唔滯👍🏻質感好幼滑細緻蓬鬆mousse
個個都話好食😋俾婆婆食更加啱👵🏻夠流質易入口,且酒味淡

蛋糕有新意,味道水準一如既往高
服務好好,上網訂單流程方便,打電話查詢有交代👍🏻
唯一係訂購嘅朱古力牌放起密實袋,拎出嚟嘅時候裂開晒,上面嘅朱古力又溶曬,冇成功放上蛋糕😅

性價比相當抵食,平均$22/件巴斯克蛋糕,值!
慶祝紀念
生日
提拉米蘇巴斯克芝士蛋糕
  • Tiramisu  burnt  basque  cheesecake
法式甜品店「Arte by Padaria 」登陸尖沙咀K11 Art Mall ✨💞主打香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球、各款造型或迷你蛋糕 以及全手工曲奇🍪全新推出創意慕絲撻系列用上多種極受歡迎的水果及堅果作主調6款口味以「浪漫」的法式甜點風格裝飾各有其獨特美感,令視覺、味覺獲得同步享受法式反烤蘋果杏仁撻🍎APPLE TATIN WITH VANILLA ALMOND TART蘋果餡料酸酸甜甜 非常開胃撻底酥脆可口 加上杏仁後口感豐富有層次咖啡朱古力歌劇蛋糕🍫☕️COFFEE CHOCOLATE OPERA CAKE蛋糕口感細膩精緻 層次分明醇厚的咖啡與滑順的黑巧克力互相配合兩者味道適中 甜而不膩兩款甜品面頭都有玫瑰點綴好靚 睇得又食得🌹😋
法式甜品店「Arte by Padaria 」
登陸尖沙咀K11 Art Mall ✨💞

主打香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球、
各款造型或迷你蛋糕 以及全手工曲奇🍪

全新推出創意慕絲撻系列用上多種極受歡迎的水果及堅果作主調
6款口味以「浪漫」的法式甜點風格裝飾
各有其獨特美感,令視覺、味覺獲得同步享受

法式反烤蘋果杏仁撻🍎

兩者味道適中 甜而不膩

兩款甜品面頭都有玫瑰點綴
好靚 睇得又食得🌹😋
2024-07-05 70 瀏覽
經過k11時見到呢間鋪頭既蛋糕幾靚,款式都幾多,買左2件同fd share。個人比玫瑰花吸引左,所以揀左2款玫瑰花既蛋糕。法式反烤蘋果杏仁撻 $70大大朵朱古力玫瑰花放系上面,貌相好精美,充滿浪漫色彩!不過玫瑰花比較硬身,要慢慢咬。撻底有少少脆,入面有好多蘋果粒,仲有啲mousse配搭。咖啡朱古力歌劇蛋糕 $65同樣有朱古力玫瑰花,不過就細朵啲。歌劇蛋糕一層層吾同口味,食落會覺得朱古力比咖啡味重,味道偏甜。另外佢仲有其他產品,有個幾得意既夾心球麵包,另外仲有大大塊曲奇餅!

個人比玫瑰花吸引左,所以揀左2款玫瑰花既蛋糕。

法式反烤蘋果杏仁撻 $70

咖啡朱古力歌劇蛋糕 $65

2024-07-05 58 瀏覽
K-11 Art Mall 見到Arte by Padaria甜品好吸引🤩最後揀咗全新推出嘅創意慕絲撻🫐🍎用上多種水果及堅果作主調,浪漫法式風格裝飾,非常精緻✨🍎法式反烤蘋果杏仁撻 $70Apple Tatin with Vanilla Almond Tart以法式經典蘋果撻為靈感撻底酥脆蘋果餡料酸甜可口杏仁為整體增添層次感🫐藍莓杏仁慕斯撻 $58Blueberry & Almond Mousse Tart大大粒juicy嘅藍莓配朱古力杏仁餅底而慕斯嘅質地細膩好岩夏天食

🍎法式反烤蘋果杏仁撻 $70

大大粒juicy嘅藍莓配朱古力杏仁餅底
而慕斯嘅質地細膩
好岩夏天食
2024-07-04 31 瀏覽
之前經過見到好靚已經好想試真係估唔到打卡靚之餘仲幾好味🫐藍莓杏仁慕絲撻小朋友一見到就指住話好想食大量香甜爽脆的珍寶藍莓,酥脆餅底加上絲滑慕絲,配上酸甜藍莓醬,味道剛剛好🍓士多啤梨杏仁慕絲撻大大粒酸甜又多汁的士多啤梨,酥脆杏仁餅底外層再加上朱古力脆皮,口感豐富,甜而不膩仲其他創意甜品都好精緻,特別係主打香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球,同埋全手工創意曲奇,賣相真係好吸引,期待下次再試更多口味
之前經過見到好靚已經好想試
真係估唔到打卡靚之餘仲幾好味

🫐藍莓杏仁慕絲撻
小朋友一見到就指住話好想食

🍓士多啤梨杏仁慕絲撻

外賣自取
創意甜品店登陸K11 Art Mall😍行街經過見到呢間嘅甜品造型幾精美🤩主打特色口味曲奇、香港首創法式可頌夾心球,而且仲有創意慕絲撻系列🥳 今次我揀咗慕斯撻試吓🥧💕 藍莓杏仁慕斯撻大大粒藍莓佈滿整個撻,睇落好吸睛😚藍莓脹卜卜入口清甜多汁🤩中間有藍莓果醬,偏少少酸,不過連埋曲奇餅底一齊食就可以中和返😉💕The Only Love💞法式反烤蘋果杏仁撻俾個名吸引住😌感覺好浪漫🥰 上面有一朵立體紅色玫瑰花朱古力做裝飾🌹有點法式甜品風格👍🏻中間係烤蘋果果凍,加上杏仁餡味道幾清新又唔算太甜😍真係睇得又食得🫶🏻

💕 藍莓杏仁慕斯撻

💕The Only Love💞法式反烤蘋果杏仁撻
2024-07-01 19 瀏覽
放工同朋友去睇傢俬,剛好隔離有間賣甜品既鋪頭,甜品是超有特色的。居然係尖沙咀開左分店,佢地有多款選擇同獨創甜品;法式可頌夾心球、曲奇、撻等等。創意曲奇有8款口味,每款都有不同口感的餡料,曲奇又特厚又特大的,食落滿滿的幸福味蕾誘惑,一試便立即愛上。由於太鐘意食開心果,所以就叫開心果抹茶白朱古力曲奇,真係好足料!一想到白朱古力,會覺得超甜,不過呢個白朱古力味道唔會好甜,食落有淡淡既開心果味道,當中帶有搽茶既香味。撻類甜品用左不同種類且受歡迎的水果及堅果,再以法式甜點風格作裝飾,令到視覺、味覺獲得同時感受到高層次既感覺!而我買左藍莓杏仁慕斯撻,藍莓一啲都唔會酸,粒粒藍莓都好大粒,撻底超級脆卜卜再加上藍莓果醬,整體上層次豐富,味道豐厚!📍地址:Arte by Padaria (尖沙咀)尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓Kiosk 5 #香港美食 #香港探店 #香港旅游攻略 #香港 #香港生活 #我的美食日記 #美食日常 #美食探店 #探店 #人氣打卡餐廳 #香港美食推薦 #尖沙咀 #尖沙咀美食 #尖沙咀甜品 #全港獨創甜品 #全港獨創
放工同朋友去睇傢俬,剛好隔離有間賣甜品既鋪頭,

📍地址:

Arte by Padaria (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓Kiosk 5

2024-06-27 30 瀏覽
絕美造型甜品店登陸藝術館K-11 Art Mall,經過見到就被深深吸引住😍🍎Apple Tatin with Vanilla Almond Tart 法式反烤蘋果杏仁撻 (The Only Love) $70✨超吸睛外型🌹 立體玫瑰朱古力 夠晒特別,顏色鮮艷吸引🤩 烤蘋果餡清甜,配合果凍做法更鮮爽,中間有杏仁餡,底層撻餅底偏硬身👍🫐Blueberry & Almond Mousse Tart 藍莓杏仁慕絲撻 $58✨大量藍莓超吸引💙 夏日炎炎最適合食返啲水果味道又帶點清新嘅口味,好多珍寶藍莓!味道香甜,爽脆多汁😋 底層撻餅底偏硬身👍除咗有蛋糕仔之外,亦都有創意曲奇、法式可頌夾心球,非常有特色!難怪咁受歡迎🫶🏻

2024-06-25 44 瀏覽
前幾日行開K-11 Art Mall,諗住入宜家傢俬,睇吓佢嗰個榴槤雪糕有幾誇張嘅時候,經過小店嘅透明櫥窗可以睇到每款精緻嘅甜品🍮然後眼睛就被各款小蛋糕、慕絲撻深深吸引住!✨香橙朱古力慕斯撻 法式甜點風格裝飾,外型特別立體亦夠特別,香橙配上朱古力真係最夾嘅選擇,橙味嘅酸正好中和左朱古力嗰份甜度,慕絲好滑身唔膩口!✨熱情果杏仁慕絲撻夏日炎炎最適合食返啲水果味道又帶點清新嘅口味,除咗視覺享受之外,味覺都獲得同步嘅歡愉!熱情果嘅味道濃郁得黎非常清新,撻皮咬落尚算鬆脆。呢間小店除咗有蛋糕仔之外,亦都有創意曲奇、法式可頌夾心球,非常之有個人特色!推薦大家行過都去欣賞吓佢嘅玻璃櫥窗,相信你都可以買到心頭好(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)📍K11 Art Mall B2/F Kiosk No. 5

✨香橙朱古力慕斯撻

✨熱情果杏仁慕絲撻

2024-06-25 27 瀏覽
放工同朋友去睇傢俬,剛好隔離有間賣甜品既鋪頭,

📍地址:

Arte by Padaria (尖沙咀)
尖沙咀河內道18號K11購物藝術館B2樓Kiosk 5

2024-06-25 18 瀏覽
經過K11 Art Mall ,發現咗一間創意慕絲撻、創意曲奇同首創法式可頌夾心球。主打香港首創「鹹甜點藝術品」法式可頌夾心球,今次試咗伯爵茶芒果牛角波 ,外層係鬆脆可頌酥皮,內裏包含軟綿綿嘅伯爵茶伯瑪德蓮,夾住豐富芒果肉。 仲有,幾款口味小藍球,蝦醬蛋糕配夾心肉鬆幾得意。創意慕絲撻以華實相稱,款款都好精緻,幾被「法式反烤蘋果杏仁撻」所吸引,酥脆嘅批皮配合柔軟香甜嘅蘋果粒同啫喱口感,上層朱古力玫瑰更顯浪漫。

有新店開張,今次呢間勁有特色仲要好精緻!K11 老細出名有品味中意藝術。ARTE by Pandaria入駐K11 Art Mall,好岩呢到個文化vibe💖因為佢哋嘅法式甜品創意真係好值得欣賞!❣️紅絲絨杏仁可頌球 $38圓咕碌好可愛😍睇得又食得,其實啫係croissant球體版,創作意念好破格。究竟改變傳統形狀嘅croissant,味道係點?我答你,好好食🤪煙煙韌韌又香脆,入面勾起Marcel Proust 童年回憶嘅Madaleine 蛋糕,軟綿綿,同外皮相映成趣。夾心果醬份量剛好,唔會太甜😙味道層次好豐富!🍋青檸慕斯達克瓦兹撻 $58Dacquoise 係我最中意嘅法式甜品之一,因為軟脆兼備,口感好特別。蛋白加奶油嘅濃郁,綴以青檸嘅酸甜,為味蕾帶黎驚喜!下次可以買去朋友屋企tea party😚

❣️紅絲絨杏仁可頌球 $38

🍋青檸慕斯達克瓦兹撻 $58
2024-06-06
  • 青檸慕斯達克瓦兹撻
2024-06-20 14 瀏覽
每次由地鐵站入K11都會經過依間法式精緻甜點店🍰除左好吸睛既法式可頌夾心球 仲有創意曲奇同慕斯撻同埋玩味好重既乳豬造型蛋糕!🐷✿ 朱古力香橙片曲奇 $45 ✿✿ 草莓忌廉芝士紅絲絨曲奇 $45 ✿曲奇有8款可選 全部賣相都好靚😚巨大化曲奇真係有成隻手掌大😱曲奇厚身 咬落軟淋似蛋糕🍰 朱古力味濃郁 再用香橙既清新中和一下🍊草莓就偏甜唔酸 忌廉芝士creamy好夾🍓🧀

每次由地鐵站入K11都會經過依間法式精緻甜點店🍰
除左好吸睛既法式可頌夾心球 仲有創意曲奇同慕斯撻