2023-04-07 390 瀏覽
其實平時得閒就會嚟食野。我會叫呢度做北角人嘅後花園。🥰環境:多植物嘅工業風裝修,我室內地方唔會好似隔離啲食店咁好細好暗好窄。場地都非常之乾淨,最重要係洗手間都「痾able」,可以同朋友慢慢咁坐喺度享受。食物:雖然個Menu就唔會點變,但係每一碟都煮出水準來,叫Clam或者青口的話都唔會細細粒,薯條亦都好ok。而佢嘅酒就算係House,都唔會難飲。佢仲有室外三張枱仔,需要呼吸嘅朋友可以走出去。一個餐都係百零蚊,抵食。

其實平時得閒就會嚟食野。我會叫呢度做北角人嘅後花園。🥰

佢仲有室外三張枱仔,需要呼吸嘅朋友可以走出去。

一個餐都係百零蚊,抵食。
  • Moules Frites in White Wine Sauce
  • Carrot cake
2023-03-29 301 瀏覽
bad service quality服務態度好差咯 搏命催你點單 因為我冇點飲品,但一齊嘅朋友有order food and drink,我淨係點左一個cake,想加啲水(tap water)佢哋態度勁差,直接指個方向叫你自己去斟,(自己嚟其實都OK,因為平時去茶餐廳,阿姐忙唔過來,我都會自己郁手,但係當時店入面冇咩其他客人,佢哋唔係好忙,而且態度真係勁差)選擇都唔係話特別多 味道又好一般,所以有其他更多嘅選擇咯,唔係話一定要去呢間ga
bad service quality

服務態度好差咯 搏命催你點單

2023-03-16 1912 瀏覽
🌟經典油封鴨髀配橙汁乾果仁中東米 香草乳酪醬 🦆 $188 (9/10)這個本來是週末限定 但現在午市套餐也可以點 價錢也更加相宜 鴨腿很大一隻 而且肉量很多 肉汁嫩滑 也抱持了肉汁 配上酸甜甜咁的乳酪醬蠻開胃的 中東米粒粒分明 另外加了果仁 葡萄乾 蕃茄 口感很豐富 西拉牛扒配薯條 🥩 $144 (8/10)我們點了medium 肉色粉嫩 厚度適中 牛肉的味道算濃 用了黑椒調味 薯條的份量也蠻多 不過偏軟 🌟Tiramisu千層蛋糕 🍰 $65 (9/10)這個千層蛋糕賣相很可以呢 還放了一片玫瑰花瓣作裝飾 奶油的口感軟滑 帶有微的咖啡味 如果能更濃烈就好 Chamomile and banana 🍌 (8.5/10)本來有點擔心洋甘菊跟香蕉不搭 但意外地還不錯喝呢 洋甘菊的清新配上香蕉的香甜剛好 Fruit tea crush 🍹 (8.5/10)這一杯水果茶味道更清新 草莓的味道很突出 加上甘香的茶底 喝起來酸酸甜甜很開胃 OVERALL: 大推薦🤩 (9.5/10)很喜歡餐廳的木系裝潢 還有很多植物作點綴 有點置身於花園的感覺 蠻適合帶著筆電來工作 如果想要做窗口的位置可以在預

西拉牛扒配薯條 🥩 $144 (8/10)

🌟Tiramisu千層蛋糕 🍰 $65 (9/10)

Fruit tea crush 🍹 (8.5/10)

OVERALL: 大推薦🤩 (9.5/10)
很喜歡餐廳的木系裝潢 還有很多植物作點綴 有點置身於花園的感覺 蠻適合帶著筆電來工作 如果想要做窗口的位置可以在預定時指定喔
2023-03-16
  • 提拉米蘇千層蛋糕
2023-03-11 352 瀏覽
🪴 ARTISTRY BREWING COMPANY🪴成日覺得北角好遠,咁啱有一次去北角玩,見到有YouTuber推薦呢間Cafe🤩就一於試試佢😽不過佢都好隱蔽,都搵咗一陣先搵到,入到去環境真心有feel💕啲燈好適合影靚相🤪推!-❤️A.b.c 招牌芝士漢堡($168)🌟4.2/5❤️愛爾蘭黑啤燉牛肉($178)🌟4/5❤️Ice-fruit tea crush (+$18)🌟3.6/5-💰人均:$200♟ Artistry Brewing Company (北角)北角錦屏街43A號東發大廈地舖🕰️1100-2200-🤪睇完快啲Like & Share俾朋友放工放學一齊去啦!

🪴 ARTISTRY BREWING COMPANY🪴
❤️A.b.c 招牌芝士漢堡($168)
🌟4.2/5

❤️愛爾蘭黑啤燉牛肉($178)
🌟4/5

❤️Ice-fruit tea crush (+$18)
🌟3.6/5

💰人均:$200
北角錦屏街43A號東發大廈地舖
🕰️1100-2200

🤪睇完快啲Like & Share俾朋友放工放學一齊去啦!
  • ABC  Burger
2023-03-10 221 瀏覽
隱藏係小巷盡頭既Cafe。屏錦街上有一排餐廳同Cafe,Artistry係盡頭位置。星期六日下午時間又無咩人光顧,唔需要等位。店內外都有好多植物擺設,門口仲有個櫥窗既小庭園。寵物可以坐係戶外位置,有兩張戶外枱同一張長櫈位。但坐戶外位要小心,因為樓上係住宅,逗留一個幾鐘期間遇到兩次有垃圾掉落黎… 如果坐戶外位,最好留返係太陽傘下面比較安全。今次到訪係想同朋友坐一陣,只叫左兩杯咖啡,質素正常。

店內外都有好多植物擺設,門口仲有個櫥窗既小庭園。

今次到訪係想同朋友坐一陣,只叫左兩杯咖啡,質素正常。
對呢條巷仔嘅餐廳印象係 都幾好食 晚餐時段過到嚟 諗住有乜食乜點知鄰近餐廳爆滿 行到最入見到呢間餐廳都幾靚 又有位 就試下喇點知一試 就知道點解有幾張吉枱西班牙海鮮飯係茶記質素 只係青豆番茄有汁飯 貝殼類分開煮無味又有沙 再有幾隻雪藏蝦咁 🫣 睇到眼都凸埋 請問係點好意思賣$198?酒煮青口 $188 叫做好啲 起碼無沙 餐湯餐包薯條都係普通食到一度想叫取消個甜品 已經無晒期望 覺得係嘥錢 但諗諗下 可能主打cafe 雖然晚餐差 但甜品好 都係試埋先喇但 原來蛋糕又係好普通 唔係$56嘅質素 而且餅底超厚 佔整件蛋糕高度1/4 究竟係食餅定食蛋糕?可能有人為咗打卡 咁可以一試(公道講 唔係難食)但只為食嘢 我就唔會再嚟 居然不似預期到 令我係openrice寫第一篇評價最後 關於服務 當晚有2位店員 一位係著花花衫嘅本地店員 行爲有過於恭敬過於卑微嘅感覺 另一位係外籍女士 言語粗魯過唔少茶記阿叔整體上 餐廳同本地店員好襯 海鮮飯同外籍店員好襯 對比好大 係呢個花花環境 食茶記餐 同時面對走向兩個唔同極端嘅店員 一度唔知自己係邊度 個人好錯亂 😵‍💫

點知一試 就知道點解有幾張吉枱

2023-02-20 249 瀏覽
同朋友想去chill下入面環境係幾靚,全部都係好woody音樂都舒服,傾計唔會太嘈但outdoor就睇天氣,因為出面地會濕同嘈Matcha latte $51奶唔重,偏苦茶味,下次未必會再叫Espresso tonic朋友飲,正常味道Blueberry cheese cake 大件得黎都幾好食既, 結實cake但有少少不滿服務態度,短頭髮個女仔態度好好,但有位外籍姐姐收錢,我比卡可能卡機未得就行,佢講一句wait, 卡機得就講fine態度係有少少差
同朋友想去chill下
入面環境係幾靚,全部都係好woody
音樂都舒服,傾計唔會太嘈
但outdoor就睇天氣,因為出面地會濕同嘈

Matcha latte $51
奶唔重,偏苦茶味,下次未必會再叫

Espresso tonic
朋友飲,正常味道

Blueberry cheese cake
大件得黎都幾好食既, 結實cake

但有少少不滿服務態度,
短頭髮個女仔態度好好,但有位外籍姐姐
收錢,我比卡可能卡機未得就行,
佢講一句wait, 卡機得就講fine
態度係有少少差
2023-01-07 403 瀏覽
咖啡完全不行 - 完全冇咖啡味蛋糕應該係重點,但係又係完全不行!簡單來講,無heart ,冇下次空有一個好嘅環境,但冇好味嘅咖啡亦都冇好味嘅食物,簡直係一個浪費如果你去開嗰條街,我建議你去 IntiMATE Coffee - 咖啡同食物都係有心機之作
咖啡完全不行 - 完全冇咖啡味

蛋糕應該係重點,但係又係完全不行!

簡單來講,無heart ,冇下次

2023-01-04
2022-12-26 395 瀏覽
The atmosphere is fine but doesn't give high hope for the tree or plant from the picture.Service is fine but the food was the worst ever. The chicken was bloody cold. The gravy tasted like water and can feel they use a package to make it because there is some precipitate still in the gravy. Therefore, we requested to have a new one. Even though they cooked a new one, their chicken was dry and tasteless.The mussels were average and taste nothing. The soup was watery. One thing to watch up for is

The mussels were average and taste nothing. The soup was watery. One thing to watch up for is that the fried was dry, really dry. Even McDonald made better fried than them.

When my colleague returned to the office, she felt a stomachache and regretted giving them a second chance for that chicken.
2022-12-22
喺OpenRice搵到呢一間食店,環境相當不錯,好啱三五知己食嘢傾偈。店主非常有禮、親切,食物味道,外觀,飲品相當不錯。值得推介,店舖自家製的蛋糕味道非常好,整體來講價錢食物環境,我比98分。如果食物同飲品能夠再熱啲,就值100分😋🤭
2022-12-23
向來知道北角好多餐廳 ᴄᴀғᴇ遠距離限制 入去的機會少之又少終於可以涉足一下這個美食之地 揀咗好多間 最後綜合晒就選了一家環境同食物都看似不錯的 餐廳位於錦屏街北角站ʙ4出口 成條街都係ᴄᴀғᴇ 上面係住宅 望落都舊了 前後睇咗幾間 最後都係食一開始相中的💁🏻‍♀️點了2 ᴄᴏᴜʀsᴇʙʀᴜɴᴄʜ 包前菜+主菜+飲品 · ┈┈┈┈┈┈ · ꕥ · ┈┈┈┈┈┈ · ✿ 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝 ✿ 𝐃𝐚𝐢𝐥𝐲 𝐒𝐨𝐮𝐩 ✿ 𝐑𝐨𝐚𝐬𝐭 𝐁𝐞𝐞𝐟 & 𝐘𝐨𝐫𝐤𝐬𝐡𝐢𝐫𝐞 𝐏𝐮𝐝𝐝𝐢𝐧𝐠烤牛肉配竹碳約克郡布丁 紅酒蘑菇燒汁 $𝟐𝟒𝟖:燒牛肉不會太韌 個汁好ᴍɪʟᴅ 點住食都唔會好影響肉味 不過個人喜好係吃得ʀᴀᴡ一點😝伴碟有好多烤過的配菜💁🏻‍♀️🥔 🥕 🍄 青豆 仲有平時係配薯條 呢間就係ʏᴏʀᴋsʜɪʀᴇ ᴘᴜᴅᴅɪɴɢ 像sᴏᴜғғʟᴇ 英國人的食法係點肉汁 食唔慣 最後就咁食🤣肉的話如果多2塊就ᴘᴇʀғᴇᴄᴛ了 ✿ 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐏𝐚𝐞𝐥𝐥𝐚 $𝟏𝟗𝟖:呢個見到隔離枱點 見到賣相很不錯 又叫埋一份😍海鮮有蝦 青口 蜆 濕潤的ʀɪssᴏᴛᴏ 唔知係咪吱🍋汁太重手 加上係茄汁底 有點酸 不
向來知道北角好多餐廳 ᴄᴀғᴇ

✿ 𝐏𝐫𝐚𝐰𝐧 𝐒𝐚𝐥𝐚𝐝

✿ 𝐃𝐚𝐢𝐥𝐲 𝐒𝐨𝐮𝐩

烤牛肉配竹碳約克郡布丁 紅酒蘑菇燒汁 $𝟐𝟒𝟖

✿ 𝐒𝐞𝐚𝐟𝐨𝐨𝐝 𝐏𝐚𝐞𝐥𝐥𝐚 $𝟏𝟗𝟖
:呢個見到隔離枱點 見到賣相很不錯 又叫埋一份😍海鮮有蝦 青口 蜆 濕潤的ʀɪssᴏᴛᴏ 唔知係咪吱🍋汁太重手 加上係茄汁底 有點酸 不過都好食

✿ 𝐅𝐫𝐮𝐢𝐭 𝐓𝐞𝐚 𝐂𝐫𝐮𝐬𝐡

張枱仲保留住樹木 枯爛嘅㾗跡🪵
感覺舒服🤎用上流線型黃燈管
營造出少小昏黃氛圍 但又唔會
暗沉 無加一收費 人均💲𝟐𝟐𝟕

Follow my instagram 📍tr.eatday
2022-10-09
2022-10-27 637 瀏覽
最近發現原來北角都好多小店cafe,知左之後成日放假都會去果頭食野,今次就去左一間比較隱蔽的餐廳,行到好入先見到的!😳不過入面環境好靚,好多花花,岩晒打卡呀😍海鮮扁意粉🍝 $98呢款意粉佢地落左蝦仁入去炒,啲蝦食得出係雪藏的蝦黎的,呢點有小小失望😣 炒意粉的份量岩岩好,細食的女仔會食得飽,大食的女仔同男仔就咁食一個佢地的餐就未必會飽啦🙈 係個意粉汁方面,menu冇講到佢地係會用咩汁去炒,食落口之後,食到係有啲酸酸地咸咸地的味道,感覺係清新開胃跟餐佢地係會送熱飲,如果想飲凍飲或者其他特色飲品,例如Latta,就要加錢啦🫠Artistry Brewing Company (北角)北角錦屏街43A號東發大廈地舖

海鮮扁意粉🍝 $98

Artistry Brewing Company (北角)
北角錦屏街43A號東發大廈地舖
2022-10-18 465 瀏覽
一間想試好耐既隱世cafe 裝修好舒服,周圍擺左好多唔同既植物,每張檯凳都好特別,亦有唔少藝術品裝飾。是日下午係下雨天,無乜人wallk-in, 因為都真係幾隱蔽。🥩西冷牛扒配薯條-肉一般,有一半都好韌,難切又咬唔開-粗薯條正常🍰 TIRAMISU提拉米蘇千層蛋糕-口感creamy 軟滑-千層做得好薄-不太甜由於個日落雨,無得係出面打卡,不過室內都幾靚既,好適合下午同朋友hea 下。食物質素都ok , staff 就真係唔多,所以order 同出餐都要d 時間。
一間想試好耐既隱世cafe

🥩西冷牛扒配薯條
-肉一般,有一半都好韌,難切又咬唔開
-粗薯條正常

🍰 TIRAMISU提拉米蘇千層蛋糕
-口感creamy 軟滑
-千層做得好薄
-不太甜

午餐
2022-10-11 443 瀏覽
大約年幾前黎過呢到食野 個時覺得食物都ok 環境又幾舒適 於是今次又諗住返黎食 Dinner Set跟個湯 味道普普通通 小插曲: 落單既時候問個店員今日係跟咩湯 佢話係蕃茄湯 聽到後面個枱既客人都係叫湯 黎到既時候個店員完全無同我地講話餐湯變咗粟米湯 而淨係同後面個客人講 我同朋友都完全唔能夠接受個位外籍店員既服務👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻😡 白酒煮青口 - 呢個真係十分令人失望 啲青口細隻到不得了 仲要係幾乎每隻都咁細粒 啲青口又腥又鞋 😵‍💫😵‍💫😵‍💫講真真係好肚餓都食唔落👎🏻👎🏻👎🏻唯一好彩係啲薯條都正正常常 整體來講真係唔會再嚟呢到食了 🤢🤢🤢
大約年幾前黎過呢到食野 個時覺得食物都ok

講真真係好肚餓都食唔落👎🏻👎🏻👎🏻

唯一好彩係啲薯條都正正常常

整體來講真係唔會再嚟呢到食了 🤢🤢🤢

2022-10-04 388 瀏覽
看到網上的介紹,於是,決定今天在這裡作為北角的消費點,這間位於北角一條小巷盡處,頗為隱蔽的咖啡店。四周環境清靜,咖啡店的裡外都被各式各樣的綠色植物包圍著,予人一種置身叢林的感覺,彷似鬧市的小綠洲,Cafe提供異國料理、特色蛋糕、精品咖啡、手工啤及Cocktails等,咖啡店環境清幽,佈滿綠色植物和循環再造的實木傢俱,為小小的咖啡店增添一份生命力。今天,我試了他們的海鮮扁麵,一杯Expresso Martini cocktail, 和千層Tiramisu, 很滿意!Artistry Brewing Company錦屏街43A

Artistry Brewing Company
錦屏街43A