2024-10-02 217 瀏覽
間唔中會同朋友去大嶼山行山嘅我,成日喺東薈城都唔知道食乜~今次就試吓食韓國野主食我就叫咗肉醬牛胸肉蛋包飯,朋友唔食牛嘅,佢就食咗墨汁大蝦魚籽意粉。雖然佢唔食牛,但係佢見到我嘅蛋包飯都覺得好吸引,佢話下次要試吓冇牛肉嘅其他蛋包飯!店員切開雞蛋之後見到入邊嫩滑嘅半熟蛋漿,配合底下嘅炒飯同埋肉醬真係非常惹味,最重要嘅係上枱嘅時候都係熱辣辣嘅。非常推介!墨汁大蝦魚籽意粉驚味道都唔錯,意粉夠味,大蝦嘅肉質都鮮甜!只不過朋友覺得食得好論盡食到成個口黑鼆鼆haha炸雞拼盤可以揀三款口味,我哋就揀咗蜜糖、甜辣、同埋柑橘。基本上我每次食韓式炸雞都會叫甜辣口味。呢度嘅炸雞都好好食,係冇骨嘅,肉質都好嫩滑。朋友試咗新出嘅白桃甜蜜梳打,我就叫咗杯朱古力咖啡提神,味道都唔錯,咖啡唔會太甜或者太苦,就算之後啲冰溶咗都冇淡到講到最驚喜莫過於個甜品,我哋叫咗甘筍Oreo慕絲蛋糕,上枱嘅時候覺得真係好可愛🥰而且係好好味!面頭係Oreo碎,中間有mouse蛋糕,最底有白色嘅奶凍,好好味呀😍🥕🥕Will encore!😍👍🏻`✦ˑ ִֶ 𓂃⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹ ₊˚⊹🅕🅞🅛🅛🅞🅦 @jujube

Will encore!😍👍🏻
🅕🅞🅛🅛🅞🅦 @jujubeeshare
#eatwithJJB
#JJB東涌
2024-09-28 275 瀏覽
週末去咗東薈城行街掃outlet😎😎咁大個商場行得好舒服~滿載而歸🛍️留埋喺度食晚餐至捨得走~見到三樓呢間韓式餐廳裝潢好精緻就決定walk in入去啦🫰🏻🫰🏻一次過食飯兼打埋卡!!.🧡嚐吃套餐 Tasty Treat Combo $560🧡點完菜🤗🤗店員會先安排清爽嘅漬青瓜&蘿蔔俾我哋享用~跟住菜式都好有效率送到啦~✨炸雞拼盤可選三款口味🤩啱哂三心兩意嘅朋友🤩揀咗甜辣、柑橘、芝士炸雞!件件香脆無骨~非常香口卻唔油膩💯💯其實三款都好食~但如果必須要揀~個人最愛芝士味🧀濃郁芝士香氣同外脆內嫩炸雞~簡直係完美結合!!!.✨墨汁大蝦魚籽意粉大蝦肉勁彈牙紮實🦐加埋晶瑩三文魚籽添上咸香滋味!另外烏黑嘅墨汁掛上爽口意粉滿滿鮮味~食到成咀烏卒卒好funny😝😝.✨肉醬牛胸肉蛋包飯半熟蛋包飯好吸引😍😍牛胸肉咬落juicy又有牛味🐂搭配經典蕃茄肉醬好襯~伴碟仲有沙律菜~好豐富呢🫶🏻.✨焦糖芝士山咖啡(凍)Latte味道溫和唔會過濃烈~加上焦糖完美平衡~最特別係加上咗刨絲芝士碎~混合後味道唔錯又冰涼!!.✨焦糖蘋果紅豆沙冰極吸晴🤩微微甜嘅焦糖+淡淡蘋果果香味道🍎配上蜜紅豆打匀於沙冰~無論外形定味道都十分有甜美
🧡嚐吃套餐 Tasty Treat Combo $560🧡
炸雞拼盤
✨墨汁大蝦魚籽意粉
✨肉醬牛胸肉蛋包飯
✨焦糖芝士山咖啡(凍)
✨焦糖蘋果紅豆沙冰
極吸晴🤩微微甜嘅焦糖+淡淡蘋果果香味道🍎配上蜜紅豆打匀於沙冰~無論外形定味道都十分有甜美感❤️❤️
✨小甘筍芝士蛋糕
造型非常可愛🥕口感鬆軟~甘筍嘅清新味道中和咗芝士嘅膩感!!
✨加一服務費
2024-09-27 252 瀏覽
前排入東涌outlet買嘢順手搵下有咩好西食今次要為大家介紹既係 - Banchan & CookBanchan & Cook係位於東涌達東路20號東薈城名店倉3樓334號舖餐廳主打食韓國菜為主成個環境都好優雅食物個方面 我今次點左:玟瑰醬芫茜大蝦蛋包飯肉醬牛胸肉蛋包飯燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜小甘筍芝士蛋糕個人大愛個燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜佢醬油味好濃同埋個黑毛豬都好嫩Location : Tung ChungPrice : $200-$300/p.pEnvironment (10 is chill): 7/10Yummy (10 is delicious): 7/10
前排入東涌outlet買嘢

Location : Tung Chung
Price : $200-$300/p.p
Yummy (10 is delicious): 7/10

2024-09-25 288 瀏覽
😌趁着放假 大老遠過嚟東薈城shopping 戰鬥之前當然要補充下體力先啦~響銅鑼灣都食過呢間餐廳 食物好有水準嚟到呢度一於就食佢💕肉醬牛胸肉蛋包飯有四大塊牛胸肉 食落偏瘦牛味濃郁配上芝麻醬沙律做配菜 而且仲有濃郁嘅肉醬雞蛋會先完整上枱 之後店員會幫手切開 滿滿嘅儀式感炒蛋夠晒滑溜 底下仲係蕃茄醬牛肉炒飯添 超惹味💕辛辣肉醬年糕年糕輕輕炸過 外層有酥脆嘅口感再配埋肉醬拉麵 冇諗過呢個類似整意粉嘅烹調方法原來同韓國菜係咁夾嘅💕炸雞拼盤好開心 一份炸雞可以食到三種味道分別係原味、芝士同甜辣鍾意食醬汁嘅 一定就係甜辣 有黏黏嘅感覺想要少少味道 但要比較乾爽嘅 就非芝士莫屬啦而我最鍾意就一定係原味雞肉外層酥脆 裏面好嫩滑 仲要係無骨炸雞 啖啖肉💕甘筍Oreo慕絲蛋糕盆栽咁嘅造型小朋友一定鍾意雖然話有甘筍 但食落只有淡淡嘅甘筍味道盆栽頂部係Oreo碎 跟住係朱古力慕絲 底下有奶凍係有層次嘅口感 最可愛係仲有幾粒甘筍嘅糖果做裝飾💕青檸梳打、荔枝梳打紫色嗰杯係青檸味 粉紅色就係荔枝味飲落好清新 冇諗過梳打都會做到咁igable 餐廳環境好闊落 如果鍾意開陽啲嘅仲可以要求店員俾餐廳外商場中間嘅位置添!
😌趁着放假 大老遠過嚟東薈城shopping
戰鬥之前當然要補充下體力先啦~
響銅鑼灣都食過呢間餐廳 食物好有水準

再配埋肉醬拉麵 冇諗過呢個類似整意粉嘅烹調方法
原來同韓國菜係咁夾嘅

💕炸雞拼盤
好開心 一份炸雞可以食到三種味道
分別係原味、芝士同甜辣
鍾意食醬汁嘅 一定就係甜辣 有黏黏嘅感覺

盆栽咁嘅造型小朋友一定鍾意
雖然話有甘筍 但食落只有淡淡嘅甘筍味道
盆栽頂部係Oreo碎 跟住係朱古力慕絲 底下有奶凍
係有層次嘅口感 最可愛係仲有幾粒甘筍嘅糖果做裝飾

💕青檸梳打、荔枝梳打
紫色嗰杯係青檸味 粉紅色就係荔枝味
飲落好清新 冇諗過梳打都會做到咁igable

餐廳環境好闊落 如果鍾意開陽啲嘅
仲可以要求店員俾餐廳外商場中間嘅位置添!
2024-09-21 282 瀏覽
前菜係醃蘿蔔,夠酸夠開胃A.肉醬牛胸肉蛋包飯/玫瑰醬芫茜大蝦蛋包飯/辛辣肉醬年糕/墨汁大蝦魚籽意粉🌟四選二揀左肉醬牛胸肉蛋包飯,個蛋未切開前係漲卜卜,個面好滑蛋包飯配肉醬同牛肉黎食真係唔會失手嘅配搭黎👍🏻墨汁意粉好掛汁,味道夠濃,不過食完要記得抹嘴,因為真係會好黑😆B.燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜/炸雞拼盤🌟二選一燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜呢個我十分推介,黑毛豬肉肥瘦間住,入口肉質軟嫩,豬皮軟林林,本身啲醬油已經好入味再加埋韓式大醬同泡菜都更加惹味,加埋蒜片同青辣椒食更加過癮C. Oreo慕絲蛋糕/小甘筍芝士蛋糕 二選一小甘筍芝士蛋糕造型可愛之餘,味道都幾特別,結合左甘荀蛋糕同芝士蛋糕嘅味道,好味自選飲品揀左白桃甜蜜梳打同士多啤梨紅桑子梳打,白桃嗰杯好清新,士多啤梨嗰杯就稍微甜少少,兩杯都係解渴之選餐廳環境係木系cafe嘅感覺,所以都好舒適Tasty TreatA+B+C+兩杯自選飲品$560
前菜係醃蘿蔔,夠酸夠開胃

揀左肉醬牛胸肉蛋包飯,個蛋未切開前係漲卜卜,個面好滑
蛋包飯配肉醬同牛肉黎食真係唔會失手嘅配搭黎👍🏻

B.燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜/炸雞拼盤🌟二選一

再加埋韓式大醬同泡菜都更加惹味,加埋蒜片同青辣椒食更加過癮

C. Oreo慕絲蛋糕/小甘筍芝士蛋糕 二選一

自選飲品

餐廳環境係木系cafe嘅感覺,所以都好舒適

Tasty Treat
A+B+C+兩杯自選飲品
  • 燒醬油黑毛豬白切肉配大醬生菜
  • 肉醬牛胸肉蛋包飯
行咗成個晏晝outlet行到對腳好酸軟想搵間餐廳醫肚就見到呢間cafe食完先知原來仲有其他分店現場見到好幾枱一家三口嚟食嘅客人地方闊落嘢食係大人細路都啱食✨肉醬牛胸肉蛋包飯✨墨汁大蝦魚籽意粉✨炸雞拼盤(芝士、甜辣、柑橘)✨甘筍Oreo慕絲蛋糕✨凍焦糖芝士山咖啡✨焦糖蘋果紅豆沙𣲙嗌咗個兩人套餐發現真係幾啱一家三口「蛋包飯」係餐廳嘅招牌菜推介份量比我想像中多而且更豐富蛋滑牛嫩個飯係炒過有味嘅連埋肉醬同沙律菜口感味道都好豐富炸雞拼盤係無骨嘅中間係乳酪醬我最鍾意嘅係芝士味🧀✨最後嘅植物甜品其實係慕絲蛋糕下面仲有類似布丁嘅做底唔算太甜整體熱量高所以食得開心同滿足感爆棚!
行咗成個晏晝outlet行到對腳好酸軟
想搵間餐廳醫肚就見到呢間cafe
食完先知原來仲有其他分店
現場見到好幾枱一家三口嚟食嘅客人
地方闊落嘢食係大人細路都啱食

✨肉醬牛胸肉蛋包飯
✨墨汁大蝦魚籽意粉
炸雞拼盤(芝士、甜辣、柑橘)
✨甘筍Oreo慕絲蛋糕

炸雞拼盤係無骨嘅中間係乳酪醬
我最鍾意嘅係芝士味🧀✨
最後嘅植物甜品其實係慕絲蛋糕
下面仲有類似布丁嘅做底唔算太甜
整體熱量高所以食得開心同滿足感爆棚!
2024-09-16 279 瀏覽
太耐冇食韓國嘢了,行完街搵嘢食就試試佢~A+B+C Set ($560), 有Main Course 2款,1款小食,1款甜品及飲品Main Course 🫧肉醬牛胸肉蛋包飯蛋包非常靚仔,蛋夠嫩滑,牛肉份量都幾多,係豐富改良西式版嘅蛋包飯✨🫧辛辣肉醬年糕將經典韓國食物變奏而成,辣炒年糕加上辛辣麵,再淋上肉醬,似肉醬意粉嘅味道,唔食得辣嘅都啱食~小食🫧炸雞拼盤可以自選3款味道,我哋揀咗芝士、洋蔥汁、甜辣炸雞,份量都唔少,最鐘意都係甜辣味🤭甜品🫧甘筍Oreo慕絲蛋糕造型好似盆栽十分可愛,成個甜品由面層Oreo、朱古力mousse、忌廉、朱古力啫喱組成,朱古力味濃~🫧溶化朱古力鐘意朱古力嘅人一定要飲!朱古力味非常濃郁,係平時朱古力奶濃度嘅三倍👍🏻🫧濟州綠茶鮮奶抹茶味係有回甘,唔係坊間飲嗰啲咁甜,飲落去好順滑,唔錯🫶🏻
太耐冇食韓國嘢了,行完街搵嘢食就試試佢~

Main Course

甜品
🫧甘筍Oreo慕絲蛋糕

🫧溶化朱古力

🫧濟州綠茶鮮奶
抹茶味係有回甘,唔係坊間飲嗰啲咁甜,飲落去好順滑,唔錯🫶🏻
2024-09-10 405 瀏覽
本身同媽咪特登去東薈城去打卡因這裏有個活動名為「BT21魔法食譜:愛的味道」,在這期間Banchan and Cook有三個BT21餐為這個主題而設的。分別是:🦊<BT21 Magic Recipe>主題食品🍛芝士炸豬埭魔法蛋包飯🍰朱古力魔法甜點🥤魔幻星穻螺豆花蘇打而我呢就選擇咗以特餐及a la carte🩷芝士炸豬扒魔法蛋包飯 HK$168🩷朱古力魔法甜點 HK$138🩵橡果黑毛豬卡邦尼意粉 HK$102加配飲品🥤紅豆沙冰及🍮焦糖布丁 HK$45但真心覺得這個蛋包飯沒有想像中那麼好食😂,所以如果可以的話,下次會選擇其他菜式🤣反而魔法甜品朱古力卷🍰蛋糕,真的好食,但窩夫略嫌有點腍,如果佢脆口就更好了。另外,黑毛豬卡邦尼意粉🍝,比想像中好食,聽聞紅豆沙冰🍧係係侍應生推介的,他說好多人都叫這個紅豆冰,果然味道唔錯,還有焦糖布丁🍮真的很好味。🎈반찬앤쿡 Banchan and Cook (東統城名店倉)地址:東湧達東路20號東薈城名店3樓334號舖交通:港鐵東湧站 C 出口, 步行約1分鐘

🦊<BT21 Magic Recipe>主題食品

交通:港鐵東湧站 C 出口, 步行約1分鐘

芝士炸豬扒魔法蛋包飯
🍮焦糖布丁
2024-08-30
5 分鐘 (堂食)
🍮焦糖布丁
  • 橡果黑毛豬卡邦尼意粉
  • 紅豆沙冰
  • 焦糖布丁
2024-09-05 334 瀏覽
🧸老公忙左幾日,今日終於有時間同我去拍拖喇❤️見到呢度嘅擺盤真係超級可愛😍好開心呀😗🐽芝士炸豬排魔法蛋包飯🌈呢個蛋包飯好多份✅而且個蛋仲好滑添💯芝士加埋炸豬扒🥰又靚好啱打卡📸炸豬扒炸得好香口🔥咬落口脆到不得了🈵🍫朱古力魔法甜點🌈超豐富嘅甜品🍧入面有提拉米蘇牛角包窩夫🧇仲有朱古力卷添🥰小朋友見到一定好開心呢🥳🍹魔幻星空蝶豆花蘇打🌈睇得又好飲🥰見到個名魔幻星空蝶豆花蘇打已經充滿幻想💭好靚呀🥳🧀巴馬火腿卡邦尼年糕🌈卡邦尼意粉就食得多😋原來用黎做年糕一樣咁正喎💯中間用巴馬火腿圍繞咗一個圈✅再係圈中間放咗好多芝士🧀好喜歡😍🧋溶化朱古力 🌈朱古力濃度爆曬燈呀💡好正好好味😋

🐽芝士炸豬排魔法蛋包飯

🍫朱古力魔法甜點

🍹魔幻星空蝶豆花蘇打

🧀巴馬火腿卡邦尼年糕

🧋溶化朱古力

🌈朱古力濃度爆曬燈呀💡好正好好味😋
今個暑假夏天,BT21現已降臨Banchan & Cook東薈城名店倉分店 ,店內由牆上裝潢都係BT21嘅佈置,仲有今次主題推出3款以魔法為主題嘅料理,好有心思,食完仲可以喺東薈城BT21魔法主題嘅地點打卡,BT21嘅fans 千祈唔好錯過。芝士炸豬排魔法蛋包飯飯團係RJ嘅造型,賣相好可愛,飯團嘅飯粒粉分明,帶有麻油香,係韓國卷飯嘅味道;蛋包飯既滑蛋嫩滑,仲刻上英文字句,旁邊仲有新鮮沙律菜伴碟,減低油膩感。朱古力魔法甜點朱古力卷蛋係 Shooky嘅造型,好可愛,卷蛋口感軟滑,朱古力味濃郁。旁邊窩夫用上牛角包去整,口感層次感豐富,另外可以沾埋朱古力忌廉嚟食,口感好滑。巴馬火腿卡邦尼年糕年糕用上長條形幼身嘅年糕,口感煙韌,撈埋卡邦尼醬汁同埋蛋汁,每條年糕都沾滿香濃奶油同埋散發出蛋黃香氣,口感滑順,另外配上充滿咸香味道嘅巴馬火腿,好美味。魔幻星空蝶豆花蘇打蝶豆花同埋藍莓嘅天然色素豐富咗梳打嘅顏色,漸變藍色好夢幻,仲可以抗氧化同埋提高免疫力,好養生,梳打味道酸酸甜甜,啱哂炎炎夏日飲,另外有藍莓口味嘅爆珠,非常有口感。溶化朱古力好香濃嘅朱古力凍飲 ,口感幼滑,入口香醇。上層有忌廉、朱古力碎粒同埋

芝士炸豬排魔法蛋包飯

朱古力卷蛋係 Shooky嘅造型

巴馬火腿卡邦尼年糕

魔幻星空蝶豆花蘇打

溶化朱古力
好香濃嘅朱古力凍飲 ,口感幼滑,入口香醇。上層有忌廉、朱古力碎粒同埋朱古力粉,朱古力碎粒令到成杯朱古力味道更香濃出眾,味道多層次。
2024-08-18
10 分鐘 (堂食)
  • 朱古力魔法甜點
  • 芝士炸豬扒魔法蛋包飯
2024-09-03 111 瀏覽
BT21主題好得意,唔單止裝修得意吸引,連食物都加插唔少主題元素,不禁大呼好cute呀😍魔幻星空蝶豆花蘇打 $68溶化朱古力(凍)$98魔幻星空蝶豆花蘇打造型好夢幻,味道酸酸甜甜;凍朱古力唔算濃,入口唔會好甜👌🏼巴馬火腿卡邦尼年糕 $98韓式風格卡邦尼,換上煙煙韌韌嘅年糕,面頭生雞蛋外有幾片巴馬火腿,口味幾夾👍🏻芝士炸豬扒魔法蛋包飯 $168造型絕對💯,厚厚炸漿層內藏半溶芝士及同豬扒,豬扒口感唔算鬆脆,反而滑蛋好滑溜同入口甜甜日式咖哩,味道唔錯朱古力魔法甜點$138同樣sell可愛造型,朱古力捲蛋質地棉滑,窩夫口感紮實幾有口感

魔幻星空蝶豆花蘇打 $68
溶化朱古力(凍)$98
巴馬火腿卡邦尼年糕 $98
芝士炸豬扒魔法蛋包飯 $168
朱古力魔法甜點$138
2024-08-18
2024-09-02 163 瀏覽
行完outlet,上咗東薈城呢間韓式cafe食晚飯。好多BT21公仔係門口,原來做緊期間限定BT21 crossover。試吓佢嗰三款BT21特色美食芝士炸豬扒魔法蛋包飯食物都係公仔好靚就唔講,個芝士炸豬扒真係好好食,外面卜卜脆入面係豬肉包著流心芝士。汁係咖喱汁,個蛋炒得超級滑,切開仲係液態。魔幻星空蝶豆花梳打其實係藍莓味嘅梳打,唔會好甜,又有漸層效果朱古力魔法甜點分別有一個朱古力卷蛋蛋糕,同埋一個Tiramisu牛角窩夫。個蛋糕做得幾濕潤,已經夠好食。好牛角,窩夫有趣又香濃。值得一試。不過佢嗰個期間肯定應該就快做完。想試都要快啲去。

試吓佢嗰三款BT21特色美食

芝士炸豬扒魔法蛋包飯

魔幻星空蝶豆花梳打
其實係藍莓味嘅梳打,唔會好甜,又有漸層效果

朱古力魔法甜點

不過佢嗰個期間肯定應該就快做完。想試都要快啲去。
2024-09-02 102 瀏覽
最近去咗間超靚嘅韓式Cafe叫「Banchan & Cook」,佢哋同BT21搞咗個crossover,有超可愛嘅打卡位同食物,我個Army fd開心到爆炸😂今次叫左好多BT21系列,全部都有超得意既公仔!「芝士炸豬排魔法蛋包飯」,炸豬排外脆內嫩,配上滑溜溜嘅拉絲芝士勁濃郁。最正就係個蛋包飯,超級嫩滑,口感綿密,真係好好食!「巴馬火腿卡邦尼年糕」,年糕Q彈,同巴馬火腿一齊食真係絕配,仲有濃郁嘅卡邦尼醬汁「朱古力魔法甜點」係一個朱古力蛋捲同一個朱古力窩夫,甜度啱啱好,加上少少朱古力苦澀味,very good!叫左兩杯野飲都唔錯,「溶化朱古力」 係綿密既朱古力奶昔,幾好飲。「魔幻星空蝶豆花蘇打」,層層疊疊嘅色彩好似星空,打卡好靚!

2024-08-27 109 瀏覽
今日同朋友去咗東涌東薈城度行街 Banchan & Cook 做緊韓國BT21聯乘活動 餐廳裝修行復古風格 用咗好多木去營造氣氛 餐廳無論裝飾定係食物都超級多BT21公仔 少女心爆發啊 可以瘋狂打卡影相叫左幾款期間限定BT21系列食物芝士炸豬排魔法蛋包飯 炸豬扒外皮脆卜卜入面麵包住留心芝士極邪惡 連個飯都係公仔超可愛 玉子奄列夠晒嫩滑朱古力魔法甜點 朱古力蛋捲 Tiramisu牛角包窩夫 口感豐富 忌廉輕盈 一啲都唔油膩魔幻星空蝶豆花蘇打 超靚嘅漸變藍色 仲有專屬嘅杯墊有好多唔同嘅BT21公仔 巴馬火腿卡邦尼年糕 年糕係麵條形狀索晒卡邦尼醬汁非常Creamy 溶化朱古力

叫左幾款期間限定BT21系列食物

溶化朱古力
2024-08-27 135 瀏覽
🧀🍛芝士炸豬扒魔法蛋包飯($168)白飯係有RJ個頭!可愛到唔捨得整爛佢黎食😋 炸豬扒捲捲裡面釀咗滿滿嘅creamy 拉絲芝士 好好食既外脆內軟口感!蛋包飯既雞蛋好香滑,半生熟既狀態好流心🤗🍝🍡巴馬火腿卡邦尼年糕($98)!super creamy and cheesy carbonara sauce! This was a very special dish (and was my favourite of the night) ! 韓式年糕係被整成一條條既超粗烏冬咁!超級煙韌彈牙 !🍫朱古力魔法甜點($138)朱古力卷蛋係 Shooky嘅造型😍super cute! The chocolate cake was so moist with a rich chocolate mousse creamy filling ! And!!! They had a waffle made out of CROISSANTS!🥐🥐🧇🧇! Its a CROFFLE!!!! 🥰 so buttery and flaky, with a super dense and smooth cream o

🧀🍛芝士炸豬扒魔法蛋包飯($168)

🍝🍡巴馬火腿卡邦尼年糕($98)

🍫朱古力魔法甜點($138)
朱古力卷蛋係 Shooky嘅造型😍super cute! The chocolate cake was so moist with a rich chocolate mousse creamy filling ! And!!! They had a waffle made out of CROISSANTS!🥐🥐🧇🧇! Its a CROFFLE!!!! 🥰 so buttery and flaky, with a super dense and smooth cream on top 😋

💙魔幻星空蝶豆花蘇打($68)
This blue soda was so special!裡面有藍色既粒粒爆珠😂口感好特別 超級適合打卡

🤎溶化朱古力($42)
Very nice and thick iced chocolate. Made with thick cream and not too sweet 🥰

😛🍝另外叫左番茄炸豬扒意粉 ($92)
味道好濃郁,番茄醬掛滿係意粉上面

😛🍗韓式炸雞 (cheese + honey) ($218)
So fresh and hot and crispy 😋