3天前 0 瀏覽
今個週末約埋朋友去酒吧chill下,呢度 每週星期六9至12 點有樂隊表演,音響設備齊全,加上抒情、爵士同熱門歌曲都有,放鬆身心。現場氣氛高漲,客人可以點歌聽,亦可以點歌自己唱。我朋友即場高歌一曲,大展歌喉。除咗有啤酒、紅酒,調酒師可因應個人需要調出特色調酒,自己偏好容易入口嘅,鮮橙雞尾酒有火焰效果,幾啱打卡,入口鮮甜帶微酸,食飽飯消下膩夠開胃。呢間環境優雅,枱與枱之間距離足夠,坐得舒服,全晚輕鬆傾計。

呢間環境優雅,枱與枱之間距離足夠,坐得舒服,全晚輕鬆傾計。
6天前 0 瀏覽
工作不順利 需要搵朋友傾計散心 便帶了我到銅鑼灣澳門逸園中心的一間酒吧飲野 入到去坐低 環境幾chill幾舒服 想睇下飲咩時朋友叫我唔使諗 一定係叫Signature Cocktail 心諗緊唔通好好飲 原來是bartender會根據你的口味而特別調製屬於你的酒 所以你跟我的Signature Cocktail都會不同我的那杯顏色好靚 有星空feel 應該是加了菠蘿汁和新鮮榨的檸檬汁 用vodka做基底 酸酸甜甜的感覺 很配合我的心情之後大約9點時開咗有Live band唱歌 氣氛便開始熱鬧起來 有些現場顧客仲好勇敢出去自己點歌自己唱 最後在開心歡笑氣氛下結束這個晚上

2024-09-08 0 瀏覽
星期六放工第一件事唔係食晚飯,食晚飯之前當然要happy hour,同事帶我去Banker Bar & Lounge。酒吧逢星期六都有live band,而且可以俾客人點歌👍🏻我地每人飲左兩杯cocktail,其中一杯係Mojito,另外三杯係signature cocktail,顏色代表客人唔同心情,每一杯都好好飲,加上昏暗燈光襯托美麗動人既歌聲,令人非常陶醉。Banker Bar有提供食物,不過我地book左其他餐廳所以無叫到任何食物,但朋友話食物質素高,尤其係刺身同串燒。

酒吧逢星期六都有live band,而且可以俾客人點歌👍🏻

2024-08-31
💫銅鑼灣的Banker Bar & Lounge🎶🍷紅酒到清爽白酒,從創意雞尾酒到精緻烈酒,每種酒都像是故事般的存在。斟滿高腳杯,緩緩細品,似乎可以隨著每一滴酒進入口腔,體會到不同風味的變化。🍟炸物拼盤從酥脆的炸雞翅到熱辣金黃的炸薯條,每一樣都讓人欲罷不能。每一口都能感受到那種獨特的香脆感🥂酒吧小食從小吃到主食,每一樣都精心烹制,口感極佳。其中還有些創意菜品的出現,儘享饕餮盛宴的同時也能有發現新口味的小小驚喜!🎤 Live Band每當夜幕降臨,樂隊便會開始演奏。從輕柔的爵士樂到熱烈的流行曲風,總能隨著音樂的節奏擺動身體。而當歌手開口唱歌時,整個氣氛都會隨之升高,似乎連周圍的空氣都充滿了音樂的魔力。💫暖色調的燈光營造出輕鬆的氣氛,配上現場樂隊的演出,簡直就是都市人的夢中天堂!#銅鑼灣 #BankerBarLounge #美酒佳肴 #LiveBand #夜生活好去處
💫銅鑼灣的Banker Bar & Lounge🎶

🍟炸物拼盤

🥂酒吧小食

🎤 Live Band

💫暖色調的燈光營造出輕鬆的氣氛,配上現場樂隊
的演出,簡直就是都市人的夢中天堂!

2024-09-07 0 瀏覽
星期六難得老公幫手湊仔所以同咗朋友去銅鑼灣酒吧飲嘢傾吓偈聚會下朋友帶咗我去左間叫Banker 既樓上酒吧個環境好正星期六9點至12點仲會有Live band可以點唱,又可以聽歌真係勁正我哋叫咗兩杯cocktail 飲感覺佢嘅調酒師好專業飲落酒嘅比例啱啱好好好飲睇住佢調教野飲個感覺好治癒同朋友喺度坐住傾計又可以一路聽歌感覺真係好relax將平日積積埋埋既壓力都可以釋放已經約定咗朋友,下次要再嚟飲嘢真係好舒服
星期六難得老公幫手湊仔
所以同咗朋友去銅鑼灣酒吧飲嘢
傾吓偈聚會下

朋友帶咗我去左間叫Banker 既樓上酒吧
個環境好正
星期六9點至12點仲會有Live band
可以點唱,又可以聽歌
真係勁正

同朋友喺度坐住傾計
又可以一路聽歌
感覺真係好relax
將平日積積埋埋既壓力都可以釋放
已經約定咗朋友,下次要再嚟飲嘢
真係好舒服
2024-09-06 0 瀏覽
朋友最近屋企有啲問題,話想出嚟放鬆吓,帶咗我嚟銅鑼灣一間有live Band的酒吧。Live band 的時間只限星期六9-12點客人可以自由點歌聽,如果夠晒大膽嘅話仲可以出去自己唱。餐廳環境氣氛唔錯,啱晒同朋友聚會傾偈放鬆吓。朋友同調酒師傾咗幾句,調酒師就已經知道我哋要嘅係邊類型嘅飲品而作出調配。朋友話呢啲叫signature cocktail。賣相不錯,啲顏色都幾鮮艷,味道方面俾我想像中易入口。第一次飲Cocktail嘅我,又長知識了!

Banker whiskey and wine bar 一大班同事星期六想飲杯Happy hour 又冇地方去,尋尋覓覓,竟然俾我哋喺鬧市中搵到呢一個好正嘅私藏酒吧!老實講,成大班人過到嚟最緊要都係氣氛,最正嘅係呢一度有live Band表演 9pm-12pm 除咗嘆返兩杯聽吓高質素音樂之外,仲有得自己點唱或者自己出去唱!!!所以成件事好有氣氛,第一次見到同事大展歌喉😂😂裏面嘅Cocktail 基本上都由 bartender 發揮,Signature cocktail 勁有feel 亦都好好飲,如果大家想成班朋友一齊玩,一定要推薦下~配酒飲嘅小食就走唔甩㗎啦,成班友基本上可以叫嘅都叫咗,Comfy food 既重點就係舒服,基本上全部都水準發揮ps. 可以試吓佢哋嘅免治雞肉棒,好正
Banker whiskey and wine bar

所以成件事好有氣氛,第一次見到同事大展歌喉😂😂

2024-09-03 25 瀏覽
星期五收工,同事拉隊去左銅鑼灣一間酒吧一齊happy hour,整個環境都好chill好有氣氛。呢間酒吧主要係做whisky同各式各樣嘅cocktail。見到bartender純熟嘅手勢都已經feel到有幾正,佢仲會因應容人嘅口味調出不同款式嘅signature cocktail,真係十分貼心。有酒當然要有餚啦,佢嘅免治雞肉棒絕對比得上日式餐廳嘅水準,入口軟綿綿又帶有燒烤嘅香氣,十分香口,用嚟配酒配對一流。而佢嘅雞泡魚乾更加係送酒恩物,一路食一路人,一班人把酒談歡真係好relax。呢度星期六晚都有Live Band,聽人唱又得,自己想落場唱又得,下次要嚟試下至得。

2024-09-02 34 瀏覽
同朋友係銅鑼灣食完飯,大家都未想返屋企,就決定搵個地方飲杯嘢再傾吓偈😛搵到呢間Bar and Lounge,一入去見到有live band表演正呀!飲住酒聽住音樂最舒服☺️☺️叫咗杯signature’s cocktails,酒精感唔太重,酸酸甜甜咁好岩女仔飲!😚而朋友就話想飲shot,望住著晒火咁😂😂飲完個喉嚨都暖粒粒呀,雖然好勁咁但都幾好飲的~呢度環境好好,鍾意 chill吓傾吓計,揀呢度真係好適合🥰

呢度環境好好,鍾意 chill吓傾吓計,揀呢度真係好適合🥰
2024-09-02 24 瀏覽
等朋友放工去食飯點知佢要OT 唯有搵個地方 Hea 吓先😍朋友介紹去銅鑼灣 Banker Bar & Lounge 飲杯野等佢😅因時間太早未算太多人,Bar 環境寬敞座位舒適,燈光柔和,原來 星期一 至 五(6 pm - 9:00pm)有 Happy Hour星期六 (9:00pm -12時) 有 Live Band,還可以自己點歌唱,下次一定要約一班朋友來唱吓歌🎹🎼🎻🥁簡簡單單叫杯 cocktail🍹調酒師好專業,問客人想飲咩味道會即場調理,因每一杯cocktail都是特別為客人而調制,沒有規定🍹叫咩名,超正的配搭🍹👍🍹 Signature Cocktail 有小小小酒味,芒果味/菠蘿味/橙味,又唔甜真係好正👍
等朋友放工去食飯
點知佢要OT
唯有搵個地方 Hea 吓先😍
朋友介紹去銅鑼灣
Banker Bar & Lounge
飲杯野等佢😅
因時間太早未算太多人,
Bar 環境寬敞座位舒適,
燈光柔和,
原來 星期一 至 五(6 pm - 9:00pm)
有 Happy Hour

調酒師好專業,
問客人想飲咩味道
會即場調理,
因每一杯cocktail
都是特別為客人而調制,
沒有規定🍹叫咩名,
超正的配搭🍹👍

🍹 Signature Cocktail
有小小小酒味,
芒果味/菠蘿味/橙味,
又唔甜
真係好正👍

2024-08-31 38 瀏覽
📍Banker Bar & Lounge (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心27樓Weekend 當然要去relax 下約咗好姐妹去飲杯野🥂🍻呢間banker bar and lounge 朋友介紹氣氛吾錯Bar snack 有好多款式🍗🫔仲有好多泰式食品我哋試咗燒雞同泰式湯粉冇諗過落bar 都有咁多吾同款式嘅嘢食🍜🥃🍺🍶🍻🍹🥂Cocktail 非常特別Cocktail signature 係調酒師按照不同客人而特制的佢為我整咗杯黃色嘅cocktail 味道甜甜🥳好飲👅姐妹們試左白酒一樣正🕶️🕶️重點係逢星期六9-12 有live band 架!!!超有氣氛可以點歌或者自己上去唱🤣聽住歌傾計好有mood ❤️❤️飲呀🍻#銅鑼灣軒尼詩道 #飲嘢 #聽歌點歌
📍Banker Bar & Lounge (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心27樓
佢為我整咗杯黃色嘅cocktail
味道甜甜🥳
好飲👅
姐妹們試左白酒一樣正🕶️🕶️
重點係逢星期六9-12 有live band 架!!!
超有氣氛
#銅鑼灣軒尼詩道 #飲嘢 #聽歌點歌
飲野吹水
飲野吹水
2024-08-30 17 瀏覽
前陣子約左班老友出嚟慶生,朋友安排左一個好特別既celebration 方法比主角,因為主角好鍾意唱歌🎤但又唔想去K房,於是就搵到一間係銅鑼灣可以聽歌、唱歌、又好氣氛既餐廳。朋友幫手book 左Banker Bar & Lounge ,一入到去已覺得好有氣氛,歌手和樂隊在台上唱住帶有R&B feel的歌曲,坐低後就點了一些小食同埋Signature Cocktail,我地一行4個女皇每杯都唔同,原來調酒師會同我地溝通後會配合返個喜好嚟特製調配,好有「omakase」既感覺🍸心思細密既朋友一早就同band講左,想叫佢地幫手唱「birthday song」,主角聽到後真係好感動。最後主角當然唔放過可以同live band一齊大展歌喉🎶🎙️呢間餐廳逢星期六 9-12點有 Live band,環境同服務都唔錯,見到隔離枱有生蠔🦪食,下次都可以直接過嚟慶生唱歌enjoy the weekend!

2024-08-23
打工人一天辛苦下來,🥂想必要找個地方跟三五好友一起微醺放鬆。🍺銅鑼灣新開的一間酒吧,🎇店面走現代型格路線,🕯️在柔和燈光下跟朋友摸酒杯底十分寫意。酒吧平日8點半開門,流連到凌晨四點先走又得。🎤每逢星期六晚上9點至12點會有小型live Band,🔊氣氛熱鬧高漲,🎶有信心的話可以自己點唱,🥁亦可以點歌讓liveband唱。🥃飲品選擇方面特別豐富,除了常見的餐酒、whisky之外,Bartender 亦可以按客人嘅想法調制專屬的Cocktail,🍹你想喝什麼顏色什麼口味的Cocktail都能為你度身訂造,十分貼心。📍Banker Bar & Lounge 🏠銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心27樓⏰20:30 - 04:00🚙港鐵銅鑼灣站D2出口#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hkfoodies #instafood #hkfoodbloggers #hkigers #ilovesharingfood #openrice #hkinfluencer #foodiehk #相機食先 #香港美食 #銅鑼灣美食 #香港食評 #香

📍Banker Bar & Lounge
🏠銅鑼灣軒尼詩道525號澳門逸園中心27樓
⏰20:30 - 04:00
🚙港鐵銅鑼灣站D2出口

#hkig #hkfoodie #hongkongfood #hkfood #hkfoodporn #hkfoodies #instafood #hkfoodbloggers #hkigers #ilovesharingfood #openrice #hkinfluencer #foodiehk #相機食先 #香港美食 #銅鑼灣美食 #香港食評 #香港美食指南 #香港探店 #銅鑼灣酒吧 #深宵酒吧 #liveBand #Musicperformance #liveshow #bandshow #即席點唱 #摸酒杯底 #微醺
2024-07-29
2024-08-27 19 瀏覽
約埋三五知己放工之後想聚下舊,而朋友介紹去位於銅鑼灣呢間,一聽個名就以為係銀行家先可以去,但係原來唔係只招待會員嘅,每一個人隨時上去都冇問題。呢間餐廳嘅裝修都幾型格,食物亦都好高質,飲嘢當然就唔使講啦!呢度所有cocktail都係signature,我覺得佢哋好飲嘅就係呢杯玫瑰花cocktail,好易入口,玫瑰花味亦都好香。後來先發現原來呢個星期六九點到12點都有live Band!可以自由點歌,聽人哋唱自己最鍾意嘅歌呢啲cover style我真係好鍾意,覺得特別有情調。整體嚟講都好高質,以後都會約朋友多啲嚟呢度。

2024-08-18 50 瀏覽
香港有氣氛嘅lounge bar 唔多,小編前後去過Banker Bar & Lounge 幾次,每次都同朋友飲得好盡興🥰調酒師會因應客人要求調出不同signature cocktails🍸;客人亦可選擇紅酒、白酒、啤酒、Rum、Gin、Vodka等等,包羅萬有,總有一款岩你心水🥰同時,店內亦提供不同Bar Snack,小編試過幾款包括銀鱈魚乾&免治雞肉棒,味道相當不錯,價錢亦合理👍🏻👍🏻值得一提,每逢星期六都會有Live Band,客人可任意點歌外,亦可展歌喉,點歌自己唱😊😊