2019-11-30 249 瀏覽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀❤JENG阿, 又一間韓式熱狗🌭過江龍係尖沙咀開店, 去時店內有2個幾令仔OPPA😻!~<-(錯重點😳) 小妹🐷今次去搵左2款熱狗+1款當店必食推介爆汁香腸年糕黎試, 齋聽都覺得Jeng☺☺⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀因為影嘅相全部都係同本人嘅合照,所以就Cut出嚟大家將就下啦😘①首款實係試下原汁原味韓式懷舊熱狗先la, 呢間熱狗整得幾好味, 外皮炸得鬆軟外脆, 條腸脆皮而有香肉味.🤩 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀②芝士🧀控嘅首選一定係意式馬蘇里拉芝士熱狗🌭~呢款賣飛佛ar😇, 芝士香濃可以拉好長絲, , 但要留意返咬到熱狗中間位先有芝士架~😛 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀③今次仲試左爆汁香腸年糕, 年糕食落似四川糍粑, 個醬料似韓式炸辣雞醬, 香辣而惹味, 一啖香腸一啖年糕都幾好食. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
2019-11-29 83 瀏覽
平時好鍾意食cheese,成日都會試食好多唔同芝士嘅食物🧀🧀早前行過尖東果邊,見到有間食韓國熱狗嘅鋪頭 batboys_hk ,仲有我最鍾意嘅cheese,即刻忍唔住買咗嚟試吓😆😆.佢嘅熱狗有好多唔同嘅款式,而我今次試咗英式車打芝士同埋韓式懷舊熱狗🌭🌭佢同普通熱狗唔同,外面係炸到金黃色,而裏面係軟軟嘅芝士,加埋沙律醬,口感外脆內軟,真係好正😋😋.當然唔少得嘅就係試埋我好鍾意食嘅韓式年糕,佢嘅年糕有辣有唔辣可以選擇,微辣加上煙韌嘅口感,十分不錯🤤🤤

2019-11-07 141 瀏覽
一向都鍾意食韓式熱狗嘅我知道左尖沙咀科學道有間新開張嘅韓式熱狗店 Bat Boys 👦🏻當然要即刻衝去試下🤩意式馬蘇里拉芝士熱狗🇮🇹熱狗上面嘅蕃茄醬同青醬好夠味,而馬蘇里拉芝士🧀嘅拉絲效果一流👍🏻 法式洋葱熱狗🇫🇷洋蔥醬加上外層沾上砂糖,令整體組合係甜鹹甜鹹,唔錯嘅選擇🤪印度辣味熱狗🇮🇳用上印度鬼椒醬汁製作,辣度應該只係到小辣程度🌶 紐西蘭美乃滋熱狗🇳🇿紐西蘭美乃滋醬汁一向都同好多食物好夾,更何況配上熱辣辣嘅熱狗,簡直係不敗組合😋 超級辣味香腸年糕串🌶🌶食完之後條脷已經有少少麻😰即炸嘅年糕外脆內軟,仲要好煙韌,連埋爆汁脆皮香腸,絕對食得過🤤如果唔食得辣嘅你可以叫微辣香腸年糕串,辣度相對低好多
2019-10-17
15 分鐘 (堂食)
$85.5 (晚餐)
  • 紐西蘭美乃滋
2019-10-31 50 瀏覽
尖沙咀科學道話曬都係食街一條,作為吃貨一名,當然要試下近期喺科學道新開張嘅韓式熱狗店Bat Boys喇!香腸年糕串(超級辣味)食第一啖個陣,已經喺依個香腸年糕串身上搵到「18禁薯片」嘅影子,佢嘅辣度係「譚仔三哥」嘅中辣至大辣程度,食左少少條脷已經好麻、似係俾野吉緊咁,食曬一串之後,條脷同個肚都慶慶地,雖然都辣,但如果係食開「譚仔三哥」大辣嘅話,應付依個香腸年糕串都係好輕鬆嘅事。不得不提,雖然要俾D時間等靚仔oppa整依個香腸年糕串,但絕對抵用時間去等,因為即炸嘅年糕真係外脆內軟超好食,年糕仲要軟得尼幾煙韌,香腸都有脆皮口感,但比起年糕就稍為失色。之前未食過韓式熱狗嘅我,今次先發現原來佢同平時食開嘅美式熱狗真係好大分別,韓式熱狗係用一條韓國豬肉腸裹上無添加粉團,熱狗即叫即炸,食落好酥脆熱狗會灑上蔗糖,搞到熱狗味道甜甜地幾得意,最後淋上Order左嘅醬汁。印度辣味熱狗用左吉尼斯世界紀錄中第二辣嘅印度鬼椒醬汁尼整,對於我依D無辣不歡嘅人尼講簡直係挈愛,雖然辣味都幾出,但無香腸年糕串個辣度咁高,所以有少少失望。法式洋葱熱狗奶油醬汁,幾creamy;有埋粒粒洋葱,熱狗嘅口感更加豐富。紐西蘭美乃滋

香腸年糕串(超級辣味)

印度辣味熱狗

法式洋葱熱狗

紐西蘭美乃滋熱狗
紐西蘭走地雞蛋整出尼嘅美乃滋醬汁,比起平時食開個d無咁甜,美乃滋配炸熱狗就好似食緊天婦羅咁。

意式馬蘇里拉芝士熱狗
蕃茄醬加青醬,甜酸開胃;馬蘇里拉芝士嘅拉絲效果超勁,食完都幾有滿足感。
2019-10-31
15 分鐘 (堂食)
  • 英式車打芝士
  • 紐西蘭美乃滋
位於尖東嘅Bat Boys韓式熱狗店嘅老闆就係3位黎自韓嘅oppa,老闆們又高又帥真係好似韓星。呢間店鋪嘅所以食材都係由韓國嘅自家工場製造,絕對係真正嘅made in Korea。 八款韓式熱狗片化表8個國家唔同嘅口味。我就揀左Thai Spicy同Italian Mozzarella,泰國口味嘅熱狗入面係原條腸仔,外面嘅皮炸到金脆,配上泰式辣醬,非常惹味可口。而意式嘅熱狗串就有馬蘇里拉芝士係入面,芝士嘅拉絲好勁,又香又濃。 除咗熱狗串之外,仲有地道嘅香腸年糕。一舊香腸一舊年糕,食落去好有咬口,仲有唔同辣道比大家選擇。

2019-10-26 36 瀏覽
🍢香腸年糕串(超1辣)$20🍢3樣食物中最平仲最好食即炸嘅 所以熱狗腸同年糕表皮都脆脆地年糕非常煙韌 熱狗腸帶微甜超級辣醬汁好過癮 會辣到出汗🔥呢個cp幾好✌. 🍖韓式懷舊熱狗$29🍖🍝英式車打芝士$32🍝兩個都係熱狗腸外裹上薄薄嘅麵包熱狗腸本身係幾彈牙同有肉香但外面麵包太薄 加上醬汁令麵包更淋🍞有點失色 假如厚身啲就好啦😢醬汁正常 冇年糕串咁濃味👉👈
🍢香腸年糕串(超1辣)$20🍢
但外面麵包太薄 加上醬汁令麵包更淋🍞
有點失色 假如厚身啲就好啦😢
醬汁正常 冇年糕串咁濃味👉👈
2019-10-22 19 瀏覽
前幾日同朋友行尖沙咀經過一間睇落好乾淨嘅韓式野🤩 個店主真係Oppa嚟㗎!間野係食韓式熱狗嘅 睇落好吸引啊!🥰-我同朋友各嗌咗一個熱狗🌭同埋一串香腸年糕share😋 我嗌左意式mozzarella味 而朋友就嗌咗法式洋蔥味🤣 佢係用有機蔗糖整 好好味啊!個芝士拉絲好正🤩 可以拉到好長🤣 啱晒我依啲芝士控! 咬咗啖朋友嘅洋蔥味 個洋蔥醬好好味啊!佢係即叫即製 嗌完之後睇住Oppa即時整㗎!👍🏼 所以個皮好香脆! 可能因為當地人整 所以同我去韓國旅行食嗰啲係一模一樣味㗎! 掛住韓國就可以去食住先頂一頂癮🤩♥️ 香腸年糕個醬都好正~係酸酸甜甜小小辣咁😚 下次再嚟探Oppa先🤩
前幾日同朋友行尖沙咀經過一間睇落好乾淨嘅韓式野🤩
個店主真係Oppa嚟㗎!
間野係食韓式熱狗嘅 睇落好吸引啊!🥰

我同朋友各嗌咗一個熱狗🌭同埋一串香腸年糕share😋
 我嗌左意式mozzarella味 而朋友就嗌咗法式洋蔥味🤣

掛住韓國就可以去食住先頂一頂癮🤩♥️

2019-10-18 23 瀏覽
最近開多左韓國🇰🇷熱狗店黑洞都係第一次係香港食咋🙈-🔹爆汁香腸年糕黑洞超中意個甜辣醬 好惹味🤤年糕表面煎到微脆一嚿年糕一嚿腸仔 perfect池💕食晒成串都吾算好膩胃😬-🔹紐西蘭美乃滋即叫即炸超級脆卜卜麵包外層炸完都吾算油⭕️美乃滋醬味道清新-🔹英式車打芝士重口味黑洞私心更中意呢款😍車打芝士夠濃😛芝士控可以一戰
最近開多左韓國🇰🇷熱狗店

🔹英式車打芝士
重口味黑洞私心更中意呢款😍
車打芝士夠濃😛芝士控可以一戰
2019-10-16 48 瀏覽
黎到尖東緊係要去掃街啦,見到咁多人排,我緊係唔執輸要試下呢間由Oppa主理嘅韓式熱狗小食店。必食爆汁香腸年糕有不辣/微辣/中辣 可以揀。今次點左微辣食,食落有少少甜味,之後先至再係辣味。食咗一啖,就會好似食薯片咁想追住來食,因為越食越惹味。法式洋蔥熱狗個皮好酥脆。而且好重洋蔥味,感覺好fresh好開胃,會想再點來食。意式馬蘇里拉芝士熱狗入面真係有好大舊芝士,而且好重芝士味!芝士迷必食。每樣野都係$30左右,都算幾抵食啊!

必食爆汁香腸年糕

法式洋蔥熱狗

意式馬蘇里拉芝士熱狗
入面真係有好大舊芝士,而且好重芝士味!芝士迷必食。

每樣野都係$30左右,都算幾抵食啊!

2019-10-16 8 瀏覽
오빠,사랑해요!💛韓流永遠都唔會過時!☺最近天氣轉涼行行下街想食啲暖野。行過見到兩個靚仔Oppa賣熱狗忍唔住買咗三串。👅韓式懷舊熱狗,大大支即炸熱狗,熱辣辣配上糖粉,蕃茄醬🍅同芥末醬,傳統既配答係歷久不衰既,簡單直接既好味。韓式熱狗既特點在於,熱狗由外面有一層麵包糠同糖粉,味道層次更加豐富飽肚而風味更好🤤。配合傳統醬汁亦非常合適。紐西蘭美乃茲,濃香既美乃滋無論同任何食物都配合得天衣無縫🤪,美乃滋遇上韓式炸熱狗更加係新奇既組合,絕對值得一試。😤香腸年糕串,韓式燒烤醬同年糕都係韓國食物既代表,年糕既煙韌,醬汁既味道,完美解釋咗不可不試既原因!🥺就算唔試熱狗,都要試下年糕串帶黎既味道體驗。👅

2019-10-15 300 瀏覽
男朋友話公司附近開咗間韓國過江龍,係首爾及釜山都有分店,由OPPA主理既韓式熱狗外賣店,聽d同事講幾好味~今日趁有空就接佢食lunch,試一試啦!舖頭係尖東既一條食街度,地點都幾方便,掃街黎呢度就一流 餐牌簡單易明,show晒咁多款熱狗嘅分別,款款都望落去好邪惡好吸引😆我地總共帶咗三款嘢食,首先嚟嘅係香腸年糕串。望落好似好普通咁,但簡單嘅食物最難整得好食,好多舖頭既年糕都求其煮然後裏面唔多冧,但呢度唔知係原材料特別好定點,烤到外脆內軟糯,配上脆皮腸同最經典嘅韓國辣醬,一口一啖啱啱好我哋另外仲叫咗兩款corndog。唔好誤會啊,叫做corndog但其實入面唔係有粟米架!Corndog姐係炸熱狗,以玉米粉加麵粉整成粉糰後,薄薄包係香腸外面,炸好再係外層鋪上蔗糖,最後配上各種醬料。喺世界各地食過唔同嘅炸熱狗,我覺得呢個韓式製作方法係最好味,因為外層香口得黎帶d煙韌,粉漿又唔會好厚,無外國個d咁油膩同heavy。值得一提既係,原來舖頭既食材主要黎自韓國既自家工場,無論炸油、無添加粉糰、香腸定有機蔗糖都係黎自韓國架,岩哂我呢d為食得黎又唔想食咁多千年汁同添加劑既港女😝話明oppa主理,當然要試下

話明oppa主理,當然要試下佢地既韓式懷舊熱狗啦。茄汁唔會太酸,mustard唔會太攻鼻,一切啱啱好,係經典嘅美味!
另外,我地亦試左法式洋蔥corndog。奶油洋蔥醬汁豐腴滋味,奶油帶甜香,三款裏面我最鍾意係呢款❤️
2019-10-14 22 瀏覽
.Fat Boys!!!呀..原來係Bat Boys👦🏻.超邪惡既韓式熱狗🌭️..但Bat Boys和我印象中既超厚麵包十分唔一樣😳超薄的粉漿炸到外脆內軟..但少了大大啖既滿足感🙈.•)紐西蘭美乃滋帶有小小辣..美乃滋唔會太重味🤤入面的香腸味唔重..但香腸啖啖肉完全唔粉👍🏻•)印度辣味聞到都覺得辣🌶入口好香香料味..但辣味原來係後勁😳好似辣雞麵既辣一直會keep住係口🙈.•)香腸年糕串稍稍炸過既年糕外脆內軟·超級軟糯😋香腸超juicy同熱狗既香腸唔一樣·好香脆😆.
Fat Boys!!!呀..原來係Bat Boys👦🏻

•)紐西蘭美乃滋

•)印度辣味

•)香腸年糕串

稍稍炸過既年糕外脆內軟·超級軟糯😋
香腸超juicy同熱狗既香腸唔一樣·好香脆😆
2019-10-11
5 分鐘 (堂食)
  • 香腸年糕串
2019-10-14 25 瀏覽
韓國Oppa主理既韓式熱狗店😍每次K去到韓國都會買熱狗棒食,依家香港都有得買啦🤗係尖東街頭既呢間熱狗店由三位韓國oppa主理,除左一般傳統口味外,仲有泰式/印度辣味、經典美式、法式洋蔥、紐西蘭美乃滋、英式車打芝士同玩拉絲既意式馬蘇里拉芝士共八種口味,醬汁口味十分國際🤣🤣🤣K今次就揀左紐西蘭美乃滋($32)同埋英式車打芝士($32),熱狗棒即點即炸,所以落左單都要等一陣~食落熱辣辣,外皮炸得十分香脆,中間再包住粗身脆皮腸,美乃滋酸酸地幾醒神;車打芝士醬味道亦濃郁!另外仲點左香腸年糕串($20),佢有分原味、微辣同超級辣,今次K揀左原味甜甜地,厚身年糕煙煙韌韌配搭烤香腸口感更豐富!

外賣自取
2019-10-11 12 瀏覽
今朝同屋企人去咗飲酒,所以到lunch都未肚餓行行下好熱😂買杯珍奶飲下嘅時候見到隔離有間賣熱狗腸,一開頭係被佢音樂吸引咗,K-pop大聲到隔幾間舖位都聽到!我叫咗意式mozzarella熱狗腸,朋友叫咗泰式酸辣熱狗腸,我嗌嗰個真係超正!趁熱食有拉絲效果,調味得好好,好豐富!個炸漿唔知點整,真係好好味!朋友嗰個真係酸酸辣辣,好過癮😂下次無買嘢飲就試埋佢啲飲品先,好似都幾正另外仲叫咗韓式年糕串,原來係一條熱狗腸、一條年糕咁串成!上面有啲酸辣醬,一口煙韌、一口口感,都只係$20!我覺得呢串真係勁抵食!我見隔離小食店啲空心雞蛋仔都係賣$20😨下次經過一定會再食!
今朝同屋企人去咗飲酒,所以到lunch都未肚餓

午餐
  • 意式mozzarella熱狗腸
  • 韓式年糕串
2019-10-08 24 瀏覽
今日同男朋友一齊去尖沙咀行街街 行行吓覺得好肚餓所以就去左新文華嗰度搵嘢食 本身諗住買珍珠奶茶飲但係見到隔離有間韓式熱狗好似幾正 我就揀咗法式洋蔥味甜甜地仲有啲洋蔥味 又臭又香😚本身以為個皮會好厚 點知都幾簿幾脆 中間仲有大大條腸仔 口感幾豐富男朋友鍾意食辣所以揀咗印度辣味見到菜單有三隻辣椒都有的怕 我就冇試到啦男朋友話辣得過癮另外都叫咗香腸年糕串 $20一串唔好見佢得一串但係食完一條當一餐飯都得超飽肚 香腸爆汁年糕又煙un

我就揀咗法式洋蔥味

男朋友鍾意食辣所以揀咗印度辣味