2022-12-02
🖤黑白配⚪️今次去咗食Rosewood嘅Bayfare Social ,聽聞呢間餐廳口碑好一位難求,所以想食嘅朋友記住早啲去網站度預訂啦,餐廳環境有一貫五星級酒店嘅作風,高貴優雅,而呢間西班牙菜嘅餐廳主打西式風格,燈光幽暗,啱晒傾偈拍拖👩🏻🤝👨🏼價錢方面幾貼地同埋大眾化,喺酒店咁嘅環境呢個價錢真係絕對值回票價😽Seafood Paella 🥘 (Medium) $300呢款西班牙炒飯係餐廳職員推薦,個飯係用龍蝦汁煮,食落去濕濕地,每一粒都食到海鮮嘅鮮味😍😍,但係海鮮嘅份量就真係唔係好多,不過勝在味道夠濃Steak Frites🥩 $280呢個牛扒極力推薦!一咬落去好Juicy!啲肉汁鎖住係個肉裏面😋個肉質好粉嫩好嫩口,再配埋個牛油食,食到晒牛嘅油脂同埋口感 🐮,另外會配埋薯條🍟做side dish ,薯條係幼身,食落去都幾脆👍🏻👍🏻Churros $85呢款鬼佬油炸鬼即叫即炸,外層鋪滿左糖粒上碟嘅時候仲係熱辣辣,一咬落去外皮脆卜卜,點埋朱古力醬,甜到啱啱好,而且食落去煙煙韌韌亦都唔會話太油膩嘅感覺
Steak Frites🥩 $280
Churros $85