2021-08-14 534 瀏覽
成日經過九龍灣個間beans都大排長龍,今日行過將軍澳竟然唔洗等位,一於入咗去食。黃金蟹肉意粉 $68賣相好靚,蟹膏非常吸睛,下面鋪咗層滿滿嘅蟹肉。個汁係好creamy嘅忌廉,唯一美中不足嘅係比較細碟。BBQ Pork Rib Burger $86餐廳好貼心咁將豬仔骨撕到好似手撕雞一樣,啱似我呢啲想食但係又嫌麻煩唔想切嘅人。個漢堡非常足料,仲大過我個口,基本上好難拎住食,要切開慢慢食。配菜薯條都炸得好香脆,食完成個set超飽,性價比幾高。

黃金蟹肉意粉 $68

BBQ Pork Rib Burger $86

2021-08-04 528 瀏覽
今日放假休息, 想悠閒地過, 所以去左東港城既Beans Brekkie Room, 貪佢環璄好, 坐位舒服, 而且有甜品同咖啡飲。一黎到已經被蛋糕櫃吸引,有各式蛋糕,拿破倫及焦糖燉蛋等等既甜品,二話不說就留定個拿破倫一陣慢慢嘆。我點了一個主菜煙雞胸意大利飯,飲品配了香芋燕麥latte。不久主菜就送到,意大利飯上面是香煎過的雞胸,帶有金黃色的表面,聞上去好香,而意大利飯則用高湯煮成,不會太硬或太濕,口感剛剛好,混進了許多切片雞肶菇及雞胸粒,滿滿地吸收了高湯,咸度剛好,口感非常豐富。吃過意大利飯後就係甜品時間,拿玻倫賣相很精美,餅皮很鬆趣,咬下有卡刷一聲,吉士醬夠晒幼滑,帶來滿滿的幸福感!

2021-07-26
2021-08-02 354 瀏覽
呢間好早幾年喺荃灣排左好耐隊食過一次。最近發覺坑口開左好多間呢類型餐廳 加上我自己又中意食意粉,今次晚餐就同男友去食🍝今次我同男友嗌左兩碟一樣嘅意粉😂碟意粉個名好似叫磯燒 黑蒜 鮑魚 蜆肉意粉。頭幾淡咬落去意粉無咩味,可能汁未撈混?之後就愈食愈好有味道出左黎喇~ 蜆肉味不算出,但果粒磯燒鮑魚就幾好食,咬得開 唔un, 黑蒜就經調味料侵過,份量都算多,一個女仔都要勉強食得哂~意粉係包一杯指定餐飲,我嗌左果個檸檬蜜超級甜…🥲下次會試第二杯。我地加左$25 就有呢個薯條食。薯條就咁齋食都好好食 岩岩炸起,點埋黑松露醬一流 之後我們都嗌左個香辣單骨雞翼,老實講 我唔食得辣嘅人都完全唔覺有辣味😂但眼見雞翼上落左七味粉,唔食得辣嘅人放心食呢個吧😹成日經過都見呢間要排隊等人,當晚都等左5分鐘就入到。坐左喺冷氣位下面,啲野食好快都凍哂,可能呢點餐廳都要留意下~
磯燒 黑蒜 鮑魚 蜆肉意粉

黑松露薯條

香辣單骨雞翼

5 分鐘 (堂食)
2021-08-01 313 瀏覽
難得坑口開cafe想試好耐✨排隊唔算排咗好耐!不過限時90分鐘食得有少少趕_´ཀ`」 ∠):環境坐得好舒服有一種日系温暖tone嘅餐廳店員帶入座都好細心🔥問聲個座位對住風口 我會唔會介意∠( ᐛ 」∠)_食物方面好期待😚都無失望嘅!•豪華英式全日早餐🍳🍞🍅 (hkd 112)Deluxe Full English Breakfast 一黎到 見到個碟真係放啲食物放得好靚好精緻🤣非常多餸 每樣小食都有少少咁包括beans 特製圖形窩夫🥞、煙三文魚🐟、黑松露炒蛋🍳、煙肉🥓、香草豬肉腸、番茄🍅、茄汁豆、炒什菌🍄特別一讚!黑松露炒蛋好足料♪(´ε` )黑松露味好重!而且份量多 應該有兩隻蛋炒埋🌛仲有佢signature waffles 配上一小舊cream食~非常鬆軟 !做到外面小小脆內軟 有少少食巨大版雞蛋仔感覺👅🤍 唔點cream食都好好味!•安格斯牛肉漢堡配薯條🍔🍟 (hkd142)價錢算適中,同岀面burger 店一個lunch set差不多~佢個包都算幾大∠( ᐛ 」∠)_而且都非常足料 女仔食半個都已經有飽足嘅感覺✨牛肉好厚 重牛香味🐂🌟配埋太陽蛋🍳、番茄、生菜一齊食 成個包口感豐
難得坑口開cafe想試好耐✨
排隊唔算排咗好耐!
不過限時90分鐘食得有少少趕_
´ཀ`」 ∠):
環境坐得好舒服
有一種日系温暖tone嘅餐廳

店員帶入座都好細心🔥
問聲個座位對住風口 我會唔會介意∠( ᐛ 」∠)_

食物方面好期待😚都無失望嘅!

•豪華英式全日早餐🍳🍞🍅 (hkd 112)
Deluxe Full English Breakfast

一黎到 見到個碟真係放啲食物放得好靚好精緻🤣
非常多餸 每樣小食都有少少咁

Deluxe  Full  English  Breakfast

•安格斯牛肉漢堡配薯條🍔🍟 (hkd142)

牛肉好厚 重牛香味🐂🌟配埋太陽蛋🍳、番茄、生菜一齊食 成個包口感豐富又juicy 蔬菜又可以中和返牛肉嘅油膩感🤤✨
唔會好dry 唔錯!(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

同埋佢送埋酸青瓜 怕會食牛肉burger同薯條會太油 戒膩~

•Iced Americao (hkd36)
不過不失 偏nutty 會俾埋奶同糖水
但想感受下佢本身隻咖啡豆嘅香味 所以冇加額外糖同奶(o^^o)

🔓Beans Brekkie Room

Address: 將軍澳重華路8號東港城一樓105號舖
2021-08-01
15 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
  • 豪華英式全日早餐
2021-08-01 295 瀏覽
💫黑松露軟殼蟹意大利粉$86軟殼蟹即炸非常新鮮,黑松露味非常濃郁,意粉份量較多,每一啖都充滿黑松露味,非常飽肚。💫流心抹茶芝士撻$58甜品賣相一流,流心抹茶芝士撻抹茶味🍵濃郁,非常流心,撻底脆身。香甜的紅豆上配上濃郁的抹茶味雪糕🍦,兩者非常夾,還有朱古力🍫 Madeleine馬德蓮蛋糕,整個甜品非常美。‼️餐廳的二人坐不太舒適甜品真的非常出色,下次要來試其他的甜品呢!人氣比較多需要排隊等候。
💫黑松露軟殼蟹意大利粉

💫流心抹茶芝士撻

‼️餐廳的二人坐不太舒適

甜品真的非常出色,下次要來試其他的甜品呢!

人氣比較多需要排隊等候。
2021-07-25 353 瀏覽
🖌「本分店限定 」?☝🏻利申已經是第二間分店見到此牌了 (之前於馬鞍山店都有見過)價錢可媲美麥記早餐,最平$28(+加一)有交易。🪑一個星期五的 8:20am,人流不多,即刻有位。到離坐時,大概 8:50am 就可能要等一等執枱了。🍳<𝙀𝙜𝙜 𝙍𝙤𝙮𝙖𝙡𝙚 $32>(班尼迪蛋、黑魚子、煙三文魚、新鮮沙律)個muffin包烤熱了,再一大片煙三文魚,放上軟軟的水煮蛋,並鋪上少少酸的法式鮮蛋黃醬,和一小匙的黑魚子(裝飾用)。🥗沙律方面,菜看似幾新鮮,菜面看似完整,切口都無氧化雜菜的種類繁多,然後鋪上酸酸的法式醋汁,相當開胃。☕️為了稍後可帶著咖啡上班,專登叫了杯ice americano 用外賣杯裝。💵最後埋單,$39 = ($32 + 凍飲$3)*加一作為星期五(一週最後工作天)的早餐,感覺相當心情舒暢,好似週末提前開始咁 (´▽`)
🖌
「本分店限定 」?
☝🏻利申已經是第二間分店見到此牌了
(之前於馬鞍山店都有見過)
價錢可媲美麥記早餐,
最平$28(+加一)有交易。
🪑
一個星期五的 8:20am,
人流不多,即刻有位。
到離坐時,大概 8:50am 就可能要等一等執枱了。
🍳
<𝙀𝙜𝙜 𝙍𝙤𝙮𝙖𝙡𝙚 $32>
(班尼迪蛋、黑魚子、煙三文魚、新鮮沙律)
個muffin包烤熱了,
再一大片煙三文魚,
放上軟軟的水煮蛋,
並鋪上少少酸的法式鮮蛋黃醬,
和一小匙的黑魚子(裝飾用)。
🥗
沙律方面,
菜看似幾新鮮,菜面看似完整,切口都無氧化
雜菜的種類繁多,
然後鋪上酸酸的法式醋汁,
相當開胃。
☕️
為了稍後可帶著咖啡上班,
專登叫了杯ice americano 用外賣杯裝。
💵
最後埋單,
$39 = ($32 + 凍飲$3)*加一
作為星期五(一週最後工作天)的早餐,
感覺相當心情舒暢,
好似週末提前開始咁 (´▽`)
(早餐)𝙀𝙜𝙜 𝙍𝙤𝙮𝙖𝙡𝙚
班尼迪蛋
$39 (早餐)
(早餐)𝙀𝙜𝙜 𝙍𝙤𝙮𝙖𝙡𝙚
2021-07-15 282 瀏覽
Beans(將軍澳東港城店)星期五的晚上,客人越來越多,年輕的待應很nice,食物一一送上,沒有等太久,疫情關係坐得開很舒服,點了蟹意粉、all day breakfast、龍蝦包,一貫水準;今次試新野,3D造型 &彩虹拉花 飲品都好有驚喜(這2杯飲品好靚等多一陣都值得);最後點了有乾冰既甜品,內有3款,充滿朱古力的甜蜜蜜。
2021-06-25
2021-07-14 194 瀏覽
下午茶時間黎到呢間cafe,見到裝潢時尚,座位舒適,網評都唔錯就試下。食物選擇相當多,除左all day menu, 仲有tea set。我地叫左個牛油果炒蛋多士配蜂蜜綠茶。有半個牛油果,多士脆,算唔錯。驚喜嘅係個tea set麻曙流心多士,多士topping 係一個雪糕球,中間麻曙流心溫熱軟綿綿,而多士相當脆,三者配合相當好,十分美味,絕對值得一試。配一杯Earl grey latte都只係$58。而且食物擺碟好靚,絕不馬虎,值得一讚。
  • 麻糬流心多士
2021-07-06 260 瀏覽
Peking Duck Bun $122好特別嘅包,中式包加北京燒鴨嘅fushion組合,其實比想像中冇咁好食,不過勝在夠特別同埋好有驚喜。The Backyard Breakfast $138Normal嘅all day breakfast,不過個waffle真係好好食。Soft-shell crab Black Truffle Spaghetti $108有驚喜嘅黑松露意粉同埋外脆內軟嘅軟殼蟹,意粉唔會煮到好淋身,而且味道適中,唔好太重口味。Sparking Americano $39Rose Earl Gery Tea Latte $39Raspberry Mille feuille $42辛苦晒,各位醫護人員。Overall黎講,良心店舖,好好食,不過等位真係要耐小小,甜品淨係外賣食都好正。

Peking Duck Bun $122
The Backyard Breakfast $138
Sparking Americano $39
Rose Earl Gery Tea Latte $39
Raspberry Mille feuille $42
辛苦晒,各位醫護人員。

2021-06-21
2021-07-06 197 瀏覽
來到對於我來講很遙遠的坑口,只因當天一大早跑去相思灣玩直立板,玩完一整天後肚超餓,本來還理想地覺得還有能力搭車去將軍澳,但實在體力有限,到就近的東港城Beans Brekkie Room,這樣的店名是主打早餐店嗎?。一行4人怒叫4個main dish + drinks.(對我們四個'女孩子'的食量來講是有點多)作為荃灣人,由荳子的第一間店已經默默支持,到現在每次經過都排長龍,只因食物質素好。以往每次選擇的菜色都招牌的焦糖香蕉全日早餐,這次吃晚餐多了點選鹹點。黃金蟹肉意粉 ($102) 每次都必食的item,蟹殼的裝飾贈添視覺享受總覺得滿滿的蟹肉很足料。意粉上的黃金(鹹蛋)醬汁撈埋蟹肉,還有蟹柳作伴碟,係超級好味,作為這次澱粉質的支撐! 藍芝士雞肉卷 ($148)以為藍芝士會很濃,但其實沒有很重口味。雞肉卷有點硬,炸皮不鬆軟之餘跟雞肉分離,卷內的芝士也是分離的T_T 整個菜色很單一,吸引力不高。咖哩海鮮意大利飯(118)咖哩醬汁味道普通,平日茶餐廳會吃到的港式咖哩味,不要幻想是日式/印度香料那種。他們選擇把海鮮都拿去炸...很油膩還把鮮味炸走,不太推介。(半) 燒豬仔骨 ($188) 醬

黃金蟹肉意粉 ($102)

藍芝士雞肉卷 ($148)

咖哩海鮮意大利飯(118)
(半) 燒豬仔骨 ($188)
醬料用上平日嚐到的BBQ醬,濃濃的焦香味,豬仔骨煮得好淋而且啖啖肉,加上以薯條作配襯,食得好滿足。分量較大,此菜色宜Share!
(半) 燒豬仔骨
Blue Lemonade ($31)
Ice Hazel Mocha ($31)
Ice Mocha ($31)
熱玫瑰伯爵茶 ($29) - 玫瑰味過重及假Beans的飲品在我來講還是一般般~

Beans Brekkie Room
將軍澳重華路8號東港城1樓105號舖(Shop 105, 1/F, East Point City Shopping Arcade, 8 Chung Wa Road, Tseung Kwan O)
(半) 燒豬仔骨
2021-06-01 522 瀏覽
難得假日同男朋友瞓到好晏先出街食lunch,見好耐冇響坑口食,就openrice揀咗間東港城嘅Beans Brekkie Room,淨係聽個名都估同將軍澳間BEANS有關係,但個間每次見到都大排長龍,所以都諗住去到睇下咩環境再算。好好彩我地當日三點零到,雖然冇得即入,但門口都冇人排隊,等咗大約5-10分鐘就已經入得去。去到我地每人各自點咗一個主食加杯咖啡,等咗陣野食就送到。我點咗個卡邦尼黑松露煙肉意大利粉+ 榛子莫加 Hazelnut Mocha。卡邦尼黑松露煙肉意大利粉 - 擺盤靚,散開後意粉比想像中多,醬汁能夠沾滿每一條意粉,夠creamer但唔會太漏。除咗有煙肉做配料,仲有兩款菇,都算多配料。榛子莫加 Hazelnut Mocha - 偏甜,另外加咗少少榛子,豐富咗口感。另外男朋友點咗手撕豬仔骨漢堡+卡布奇諾 Cappuccino。手撕豬仔骨漢堡 - 豬仔骨肉好juicy,burger比較大,食起上黎就唔太方便,不過就好滿足。薯條即使放咗段時間,都保持到咁脆卡布奇諾 Cappuccino - 無試到味,不過夠哂美觀食完員工收碟仲俾咗份甜品Menu,+$25就可以有佢地嘅handm

去到我地每人各自點咗一個主食加杯咖啡,等咗陣野食就送到。

卡邦尼黑松露煙肉意大利粉

榛子莫加

。薯條即使放咗段時間,都保持到咁脆

手撕豬仔骨漢堡

卡布奇諾 Cappuccino - 無試到味,不過夠哂美觀

卡布奇諾

食完員工收碟仲俾咗份甜品Menu,+$25就可以有佢地嘅handmade Cake,但因為好快要再食晚餐,我地就冇試到了。最後埋單大約$300。

整體黎講用餐體驗都很好,相信會再黎試其他野食
值得一讚係間餐廳裝潢,考妙地利用玻璃同鏡,大大增加咗餐廳嘅空間感。
餐廳夠光,檯與檯之間有足夠空間,係間坐得舒適、適合聊天嘅Cafe
2021-05-29
10 分鐘 (堂食)
卡邦尼黑松露煙肉意大利粉
榛子莫加
手撕豬仔骨漢堡
卡布奇諾
2021-05-08 503 瀏覽
呢間黃店食過好多次,不過多數都係午餐同晚餐,第一次喺下午茶時間試左焦糖香蕉熱烘窩夫全日早餐。一上枱望落已經好豐富,香蕉面嘅焦糖好脆,焦糖同香蕉真係perfect match,炒蛋應該加左牛奶炒,食落都幾香滑,煙肉煎得幾香口又唔會過於乾身,窩夫就正常發揮,配埋熱蜂蜜檸蜜,整體味道及配搭都啱啱好。

2021-04-25 489 瀏覽
🔸Eggs Royale即係其實係煙三文魚egg benedict,但係好食!出色!蛋嘅流心程度係剛剛好,個包係鬆軟帶少少牛油香,比起我係半島食嗰個真係好食好多😂希望下次黎食嘅時候keep到一樣好味。(想睇下半島食嗰個係點?留言話我知你想睇😂)🔸芝士薯條芝士薯條囉,都係見佢問我加唔加$2x要,咁加埋啦🔸蘋果肉桂茶我見都係茶包,不過唔知係佢地整成茶包定入貨,幾好飲嘅,好香蘋果味然後不經意間再帶d肉桂味咁😌
🔸Eggs Royale
(想睇下半島食嗰個係點?留言話我知你想睇😂)

🔸芝士薯條
芝士薯條囉,都係見佢問我加唔加$2x要,咁加埋啦

🔸蘋果肉桂茶
2021-04-16 539 瀏覽
呢間cafe可以話係🍄🍄經常幫襯的,因為飲品和食物選擇都唔少。本身鐘意飲佢既咖啡,配埋3d拉花真係好正!佢果款rainbow latte 拉花都係打卡No. 1焦糖單骨雞亦幾乎每次都想點🤤🤤醎蛋黃蟹肉意粉,成個蟹蓋上,醬汁濃厚超美味,讓🍄🍄最近愛上了。驚喜的會冒煙(乾冰效果)的shakerato會比較苦,但上枱果刻又真係好興奮。漢堡方面:手撕豬柳條包份量好大呀!片皮鴨包果包皮真係食開果隻包住片皮鴨的麵粉,鴨肉份量多和入味!漢堡餐有埋薯條做配菜,真係好抵食!仲有咖啡以外既飲品都唔少,傳說中的特濃巧克力,面頭果層巧克力好香好滑,裡面既朱古力奶就一般般啦!Beans 既All day breakfast 就係由始至終keep住人氣既!甜品方面自家製蛋糕、pancake都保持水準!

焦糖單骨雞亦幾乎每次都想點🤤🤤

甜品方面自家製蛋糕、pancake都保持水準!

焦糖單骨雞亦
醎蛋黃蟹肉意粉
焦糖單骨雞亦
醎蛋黃蟹肉意粉
2021-04-12 424 瀏覽
長假期走左去坑口覓食本來都未諗好食咩,但一見到呢間BEANS無咩人排就咩都唔諗即刻入座!(大家都知BEANS平時要等幾耐架啦~)我叫左豪華英式全日早餐,男朋友就係安格斯牛肉漢堡+薯條真係好"豪華"咩都有,全部配料都好高汁,番茄/bacon/腸/豆呢d standard野正常水平~~最難忘係個冬甩甜甜地點cream(?!)同我最中意佢好多菇 仲有黑松露炒蛋好creamy又香!!男朋友個burger就超級大個,佢話太陽蛋d汁流入個包同安格斯好夾仲有酸瓜剛剛好平衡到個burger既膩兩碟你睇都知好大份,我地幾乎食唔哂 (本來仲諗住嗌既蜜糖單骨雞翼就留番下一次啦~)甜品:佢叫"Cheese",外形係芝士既芝士蛋糕,好搞笑亦幾有創意(?!) 細細件岩哂已經食到好full既我地!! 味道有少少檸檬酸,軟身幾有趣特別
長假期走左去坑口覓食

(大家都知BEANS平時要等幾耐架啦~)
我叫左豪華英式全日早餐,男朋友就係安格斯牛肉漢堡+薯條

豪華英式全日早餐

最難忘係個冬甩甜甜地點cream(?!)同我最中意佢好多菇
 仲有黑松露炒蛋好creamy又香!!

仲有酸瓜剛剛好平衡到個burger既膩

兩碟你睇都知好大份,我地幾乎食唔哂
 (本來仲諗住嗌既蜜糖單骨雞翼就留番下一次啦~)
Cheese

2021-04-03
5 分鐘 (堂食)
豪華英式全日早餐
Cheese