2012-02-16 658 瀏覽
走過了長長的古舊商場, 終於來到了荃灣站, 食一食才上車吧, 沒有吃最出名的巴夫, 反而要了一樽鮮奶布丁和蘋果圈, 鮮奶布丁滑滑的, 但奶味不算太濃, 底部的焦糖十分淡口, 適合要健康的女士們, 蘋果圈不熱的, 暖以下, 放了大耐, 有蘋果的口感, 但味道不重, 有些少乾了的焦糖, 食…食…食, 好痴牙呀…
2012-01-18
2 分鐘 (外賣自取)
$20 (宵夜)
2012-01-02 300 瀏覽
十一月下旬‧晴這裡最成功之處,就是行過都聞到那焗泡乎的味道。買了一個,外皮脆而有淡淡的牛油香味,忌廉餡軟滑又有云呢拿的味道,這從點點的云呢拿籽可以看出來。價錢不便宜,但好吃的。
十一月下旬‧晴

這裡最成功之處,就是行過都聞到那焗泡乎的味道。

價錢不便宜,但好吃的。
凍了,都好吃
外賣自取
下午茶
用餐優惠
團購、信用卡優惠、其他
凍了,都好吃
2011-12-29 241 瀏覽
之前經團購網買了多張$20 coupon, 還剩下最後一張看看到期日是今年年底, 要快快食以免過期浪費. 今次試了其他款式, 因每次都被原味吸引住而令到很多款式都未試過.脆皮朱古力真是很脆但未至於硬的程度, 真是剛剛好. 朱古力味適中不會太甜太濃味, 芭芙很脆啊不是知否因回家後放入雪櫃一段時才吃引致呢. 下都都是放入雪櫃才吃~~~~內裏滿佈吉士真是滿足啊~~新嘗試, 外貎雖然不討好但見濃朱古力便試試吧, 可惜我不覺濃.......講朱古力味道重反而脆皮朱古力還要重些, 不過這個特別在於有一粒粒的曲奇很有口感. 有時做飯後甜品也不錯....如果沒有coupon我想如果經過地鐵站都會被那些香氣吸引我去買止一止條引~
今次試了其他款式
, 因每次都被原味吸引住而令到很多款式都未試過.
朱古力脆皮泡芙

用餐優惠
團購
朱古力脆皮泡芙
2011-01-04 159 瀏覽
小小的麵包, 軟軟的外層, 有些少牛角包的脆口, 夾著內面的忌念, 和十粒左右的芒果粒, 咬落好似食緊唔太凍既雪榚, 味道不算太甜, 忌念不算太多, 芒果不算太少, 一口可以咬了一半, 有些少漏, 最好配一杯咖啡
2010-12-24
5 分鐘 (外賣自取)
$20 (其他)
2010-10-29 135 瀏覽
新鮮烘起的泡芙, 漲BB, 灑上幼糖霜, 賣上討好, 初秋推出幾款合時口味, 以供選擇.Original Puff 原味, 香甜微凍的吉士CREAM, 十分軟滑, 泡芙本身烘得脆脆地, 一脆一滑, 十分好味道, 這是一個值得推介的甜品.

3 分鐘 (外賣自取)
2010-08-30 73 瀏覽
看過戲吃過午餐,梗係想食下甜野啦,行到地鐵,bread papa癮起,諗住買一個,點知見到呢期有promote,黑白配只要$22,就買兩個同老公一人一個了。所謂黑白配,即原味+朱古力曲奇,賣$22算抵啦。原味依舊好味,今次忌廉幾多下,都係即食好味d,有時拎到返去雪凍無咁好味。老公食朱古力曲奇,原來即係oreo面,可能平時食得原味多,今次覺得朱古力曲奇好味d,個皮有曲奇脆d呢。廣告哥「黑白配男生女生配」,我地都正好係一人一件,哈哈!

廣告哥「黑白配男生女生配」,我地都正好係一人一件,哈哈!
情迷黑白配
原味
朱古力曲奇
黑白配男生女生配
2010-08-29
1 分鐘 (外賣自取)
情迷黑白配
原味
朱古力曲奇
黑白配男生女生配
  • 黑白配
2010-04-17 50 瀏覽
食完飯之後,就行過呢頭。唔知點解好想食puff。咁就買個食啦,呢隻有小小似冬甩既look。puff又幾好食既,唔算太甜個puff。而且好重吉士味。味道算唔錯既,食得過。期待下次新出既新puff啦。
呢隻有小小似冬甩既look。

puff
又幾好食既,唔算太甜個puff。而且好重吉士味。
味道算唔錯既,食得過。

期待下次新出既新puff啦。
2010-04-13
puff
用了地鐵站儲分換的10元現金卷,到此店買 芒果乳酪puff, $16,減了10元後,只需6元~我也是第1次吃此店的puff~唔算好大個,不過咬落去真係甜絲絲又軟軟的~糖霜在此puff 的味道幾重喔~~而且似食緊棉花糖的感覺,唔駛點樣咬下去,便會在舌頭上擴散甜絲絲的味道~當日買此puff的芒果,真的幾新鮮,,,吉士也很好~不過甜左少少..但吉士味比乳酪味重喔.雖然這甜品好味,我想卡路里,熱量一定不少吧~間唔中食都不錯的~反而相比起冬甩,我還是愛冬甩實實在在的口感~每次經過此店,一定有不少食客購買~~!!人氣很高,而且每次經過,也是香噴噴的,遠遠也看見很多新鮮出爐的puff~~扲了meau,原來有很多款式呢,非常特別,還因應季節而改變食材~喜歡包裝袋上的bread papa,有點像聖誕老人~^v^
用了地鐵站儲分換的10元現金卷,
到此店買
芒果乳酪puff, $16,
減了10元後,只需6元~
我也是第1次吃此店的puff~
唔算好大個,
不過咬落去真係甜絲絲又軟軟的~
糖霜在此puff 的味道幾重喔~~
而且似食緊棉花糖的感覺,
唔駛點樣咬下去,便會在舌頭上擴散甜絲絲的味道~
當日買此puff的芒果,真的幾新鮮,,,

吉士也很好~不過甜左少少..
但吉士味比乳酪味重喔.

雖然這甜品好味,我想卡路里,熱量一定不少吧~
間唔中食都不錯的~
反而相比起冬甩,我還是愛冬甩實實在在的口感~

每次經過此店,一定有不少食客購買~~!!人氣很高,
而且每次經過,也是香噴噴的,
遠遠也看見很多新鮮出爐的puff~~

喜歡包裝袋上的bread papa,有點像聖誕老人~^v^
包裝袋~
芒果乳酪puff
直接包住puff的包裝紙
吉士味比乳酪味重~
包裝袋~
芒果乳酪puff
直接包住puff的包裝紙
吉士味比乳酪味重~
2009-10-27 47 瀏覽
上次朋友帶我去荃灣玩~又見到papa~今次唔食泡芙,試左泡芙以外的東西~就係果個三文治啦!不過裡面d涵都係甜ge~我買左個朱古力果仁三文治~個朱古力果仁涵好好味,d果仁都好香,不過個waffle皮就好似雪到硬身左d,麻麻地~整體感覺都ok~不過下次都係食返泡芙好d~=0)
2009-10-11 20 瀏覽
原味泡芙($55/5個)這次買咗無立即食,攞番屋企再食,味道依然不錯.大大粒puff, 外面望落去實正,咬落去最多層軟脆,外層即刻與內面泡芙的面包纖維融為一體配上最入面豐富又濃嘅吉士忌廉,好好味,一路食一路有陣淡淡嘅忌廉香味.食完,完全無油膩 飽滯嘅感覺.家人個個都話好味.
原味泡芙($55/5個)
2009-10-09
$11 (其他)
  • 原味泡芙
2009-09-04 15 瀏覽
前幾日到啦,去左呢度食泡芙。都唔知幾耐無食過啦,行過呢度就食番舊啦。應該都咁好食既。雪糕泡芙都幾好食既,中間有舊雲呢拿吉士味既雪糕。個味道就好似普通既忌廉泡芙既味,只不過變左雪糕咁解。泡芙個皮好脆,好好食架。講真,唔係行開呢度都唔會食架。下次行過都會食舊既。
啦。應該都咁好食既。

雪糕泡芙
都幾好食既,中間有舊雲呢拿吉士味既雪糕。個味道就好
架。

講真,唔係行開呢度都唔會食架。下次行過都會食舊既。
2009-08-31
2009-05-04 24 瀏覽
忌廉泡芙($12)"和"朱古力脆皮泡芙($13)"各一。這些泡芙是即場製作的,十分新鮮。1.忌廉泡芙---泡芙質感鬆脆,內裡包著大量吉士醬(Custard),口感像奶昔,非常幼滑,奶味蛋味濃郁,甜度適中。2.朱古力脆皮泡芙---忌廉泡芙表面加上一層朱古力脆皮。泡芙質感鬆脆,內裡的吉士醬奶蛋味濃郁。朱古力脆皮口感微脆朱古力味很香,甜度適中。

2009-04-05
2009-03-25 10 瀏覽
食完個味千後回家途中經過港鐵站之前換左d mtr shop $10 coupon, 買個puff做甜品啦而家新出左好多唔同口味花多眼亂最後揀左個cuppucino味見幾新奇用完coupon後只係$4 XDD買完後好心急即刻拎黎食puff皮脆卜卜, 一咬開入面d cream咇晒出黎唔知係咪就收工既關係, 個staff咇左好多cream比我呀一路食一路有好香濃既咖啡味呀連我平時唔飲咖啡都覺得好味食到最後一啖都仲滿口cream好滿足呀!!
食完個味千後回家途中經過港鐵站

而家新出左好多唔同口味
花多眼亂
最後揀左個cuppucino味
見幾新奇
用完coupon後只係$4 XDD

買完後好心急即刻拎黎食

puff皮脆卜卜, 一咬開入面d cream咇晒出黎

一路食一路有好香濃既咖啡味呀

連我平時唔飲咖啡都覺得好味
食到最後一啖都仲滿口cream

好滿足呀!!
2009-03-24
2009-01-08 12 瀏覽
由於是日無食lunch所以放o左學出o左荃灣o既時候就口癢想搵o野食幾經思考... 同友人決定o黎beard papa搵好o野食諗o左好耐... 決定買原味落o左order先發現, 原來只有"爆漿"o個o的先可以加熱...{其實我係想食熱o野先諗o左咁耐的lei~}好耐無食過beard papa了~ 水準都係咁la~個殼夠脆~ 唔太甜~ 但如果可以重返多少牛油味就好la~而o的餡就好滑~ 甜o左少少~ 但match埋個殼就very good la~下次要試o下佢o的"爆漿"系列先得!!
由於是日無食lunch

所以放o左學出o左荃灣o既時候就口癢想搵o野食

諗o左好耐... 決定買原味

{其實我係想食熱o野先諗o左咁耐的lei~}

好耐無食過beard papa了~ 水準都係咁la~

個殼夠脆~ 唔太甜~ 但如果可以重返多少牛油味就好la~

下次要試o下佢o的"爆漿"系列先得!!
Beard Papa's 原味泡芙
2008-12-25 11 瀏覽
每次經過beard papa 都聞到好香好香gei puff味今次經過剛巧有d 肚餓咁就買黎食啦~~特濃朱古力曲奇泡芙, 好靚呀~ 外層係朱古力脆粒, 入面係原味吉士打, 雖然好好味, 但有少少失望, 因為佢叫【特濃朱古力曲奇泡芙】, 我以為佢入面個餡會係朱古力tim.... 不過, 都幾好食gei~其他個d 款都好似好好味咁~下次都會繼續買黎食呀!!
今次經過
剛巧有d 肚餓
咁就買黎食啦~~

其他個d 款都好似好好味咁~
下次都會繼續買黎食呀!!
特濃朱古力曲奇泡芙
特濃朱古力曲奇泡芙