2019-03-24
有日經過尖沙咀港鐵站見到依間麵包店,就被此店既三文治吸引住,因三文治既賣相真係好靚,於是乎依間店既職員講啲三文治係即日送過嚟好新鮮,咁我就買咗個玫瑰劈腿族(Classic Ham & Egg Sandwich - Rose) 價值HKD$28。食咗之後, 份量係夠飽既,因為有三塊麵包夾住啲餡,所以啲澱粉質可填飽個肚;個包都好重玫瑰花味,餡料方面:用了火腿夾住啲碎蛋,我覺得幾有新意,但整份三文治只有一粒車厘茄&少量菜,對於鐘意食多菜既人就少咗一啲。沙律醬方面:沙律醬份量啱啱好,但味道就試不到,主要原因係包有較重的玫瑰花味,依種既玫瑰花味蓋過咗三文治入面餡料&沙律醬既味道。總括來講,如果要求只係填飽個肚、外觀&新鮮既話,依個三文治係不錯既選擇,因為價錢都可以接受;但如果講求質素&營養既話,依個三文治可以算係不合格之作。