2018-07-25 810 瀏覽
港式茶餐廳翠華旗下烘焙品牌「Beat」係一間每日本地烘焙🍞 用日本麵粉同天然酵母製作 亦都無防腐劑🤓🤓🤓-呢個box有8款包 咁就介紹一下啲特色包比大家😋😋大家應該都對黑色個舊麵色有d興趣🤣 其實嗰舊係墨魚汁包黎😳入面有啲火腿同洋蔥係入面 味道係咸 味道幾特別但個人覺得幾好味😖-藍色嗰舊係藍苺乳酪包入面真係幾濃藍苺味 d 乳酪幾creamy 個人認為雪過落雪櫃應該仲好食😳-墨魚汁包後面啡色嗰舊係蕃薯🍠包叫薯薯家族🍠個名改得幾搞笑😌第一次食咁番薯嘅包😂真係勁番薯🍠個心擺左成條黃番薯 外面再有紫薯包住😎健康嘅朋友一定啱 唔會好甜 比較淡味 番薯應該係冇落糖 所以應該係原汁原味😂至於外皮我覺得味道有啲似聖安娜出個款紫薯包 冇乜好特別😂整體黎講 我都推薦比大家 想食健康包嘅朋友啱晒🤟-到藍苺包前面嗰個好似蛋糕既包仔🤓大紅大紫 裏面有大量紫薯蓉 紫薯控啱曬😌包個面就有啲火龍果籽 要對比的話 個包仲甜過個紫薯蓉 換言之 紫薯真係冇乜味😂不過鍾意健康啲嘅朋友都幾啱嘅🤓-因為d包都係以健康為主 味道可以會偏淡 所以都要睇反自己重口味程度揀反自己既包仔啦😖😖😖🤓🤓-
呢個box有8款包 咁就介紹一下啲特色包比大家😋😋
藍色嗰舊係藍苺乳酪包