2021-12-23 767 瀏覽
It was my first time to eat at Beerliner at Langham Place in Mong Kok. If you want to find this awesome restaurant, it’s at 13th floor. Ambience, it gives you a very chill vibe because of the blue light projected at the ceiling. They play some 80’s music too.

Pork  Knucle
Pork  Knucle
2021-12-19 688 瀏覽
有朋友生日又再次到Beerliner German Bar & Restaurant慶祝🥳, 因為地點太方便, 加上食物質素好就是我選擇的因素👍🏻。 時隔一年多又再次來到這德國餐廳, 📌點了德國豬手$238、腸仔拼盤$238和沙律$98, 還有啤酒$78、汽酒$68和紅酒$298。 德國豬手皮脆肉嫩, 腸仔拼盤有幾款腸🥨, 豬肉腸是我最喜歡吃的🤤, 配菜有酸菜和薯仔, 份量很多又美味。 太多肉類都要食返沙律🥗中和一下, 另外點少得酒類, 完美的一餐。 每次必點德國豬手和腸仔拼盤😋, 之前食過幾間德國餐廳,最喜歡都是Beerliner German Bar & Restaurant😁。

2021-12-15
慶祝紀念
生日
2021-12-18 463 瀏覽
夜晚同男朋友19:00 入座 朗豪坊到夜晚 成層都會黑黑地又有啲藍色 好有feel 旺角好小地方係咁❤️ 20:00 都係HH 好抵飲 啤酒好大杯 可以懷念下以前去德國的日子叫左豬手 皮好脆👍👍店員幫手切 十分好 👍👍牛排都好抵食 好大份 有埋骨 但冇咩牛味薯條都好味 下次會想再黎❤️原來好多分店都汁左了 希望依間會長做😍😍
夜晚同男朋友19:00 入座

Drinks
豬手
  • 德國咸豬手
2021-12-13 449 瀏覽
老朋友相聚約會旺角朗豪坊食晏,選來 13/F Beerliner。套餐餐湯或沙律任選一款。🥄匈牙利牛肉湯一碗好濃味好咸湯,如果有個餐包或多土可能會好一點。😅🍴香煎三文魚 $168賣相漂亮三文魚魚油煎香特別香氣惹味,魚皮煎得香口,皮下層油脂甘香油潤營養豐富,魚肉火喉控制恰好不會難口。👍🍴牛扒 $280朋友的七成熟牛扒,開心分享了一口有牛的濃香味,個人喜歡五成熟所以覺得好有嚼口。😄☕️🎄朗豪坊十三樓天台食肆環保開揚空間十足,聖誕節都幾有氣氛。服務方面不過不失。
套餐餐湯或沙律任選一款。
🥄匈牙利牛肉湯
一碗好濃味好咸湯,如果有個餐包或多土可能會好一點。😅

🍴香煎三文魚 $168

🍴牛扒 $280
☕️

🎄朗豪坊十三樓天台食肆環保開揚空間十足,聖誕節都幾有氣氛。
服務方面不過不失。
2021-12-02 551 瀏覽
🍔 原始德國頂級牛肉漢堡 $160以為啲煙燻味係來自塊漢堡,但原來係啲芝士,唔知係咪佢真係正宗,飽飽地都忍唔住食多兩啖,成日覺得只要有茄汁+酸瓜=麥當勞漢堡包味,佢有1秒哩個feel但根本冇得比。啲洋蔥圈好juicy好脆好好食!薯條都好唔錯!Menu寫住佢係original hamburger,德國hamburg嘅hamburger…無聊講句之前寫copy嘅時候已經知,話hamburger同burger嘅分別係在於hamburger係正宗地夾左牛肉漢堡喺中間。🍕德式煙三文魚薄餅 $155雖然唔知水瓜榴、蒔蘿同芝麻菜係咩,而且後尾先知原來仲有我最憎嘅牛油果,但哩個pizza係好食嘅~🍻Beer Flight $128有啲係似青島易入口啲,有啲岩女仔帶花甜香嘅,有強啲嘅黑啤~
🍔 原始德國頂級牛肉漢堡 $160

🍕德式煙三文魚薄餅 $155
🍻Beer Flight $128
有啲係似青島易入口啲,有啲岩女仔帶花甜香嘅,有強啲嘅黑啤~
2021-10-04
2021-11-25 540 瀏覽
是日同友人行中旺角行街,中途搵地方休息一下,入座就叫左:-(1) 德式香腸拼盤配椰菜及燒薯 ($238)份量好多,有五款腸:圖林根香腸、墨西哥辣椒芝士腸、農家肉腸、紐倫堡腸、迷你辣肉腸,差不多十條,個人喜愛辣肉腸,另外仲有酸菜,燒薯同炸豬皮,呢間店D酸菜好好味,不太酸,剛好很開胃,可惜分量不夠三人分,燒薯同炸豬皮就SOSO。(2) 雞翼配炸洋蔥圈 ($88)雞翼有四隻,另外配一籃子炸洋蔥圈,雞翼汁醬好濃味,炸洋蔥圈剛炸起,好香口,分量不多,做小食送野飲一流。(3) Erdinger Dunkel $76 / Erdinger Weisse $76 / Hula Hoop $58 食德國野當然要飲啤Erdinger Dunkel同Erdinger Weisse係大路常叫酒,麥味香濃,無乜苦味,同行有友人唔飲得酒就叫左杯Mocktial Hula Hoop,有點似士多啤梨乳酪,又靚又好味。Beerliner German Bar & Restaurant旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓05號舖 人均: $200-$250抵食: 💰💰💰💰味道: 😋😋😋😋😋服務: 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️
是日同友人行中旺角行街,中途搵地方休息一下,入座就叫左:-

(1) 德式香腸拼盤配椰菜及燒薯 ($238)

(2) 雞翼配炸洋蔥圈 ($88)

旺角亞皆老街8號朗豪坊13樓05號舖

人均: $200-$250
抵食: 💰💰💰💰
味道: 😋😋😋😋😋
服務: 💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️💁🏻‍♀️
環境: 😉😉😉😉😉
2021-11-20
2021-10-04 1489 瀏覽
假期前黎咗朗豪坊行下,睇下mirror口罩😬原來係要朝頭早九點去攞籌㗎😓所以買唔到有開心事所以想去食個扒慶祝吓,我就揀咗呢間開餐🤗 7:30去到但要安心出行所以我哋等到8:00👐🏻終於食得啦但係點知冇哂steak🥩so sad😢😢😭算啦,下次再嚟食啦,我要早啲問吓🙄🙄食物方面就一般啦,青口筒個汁係好食嘅👍🏼豬扒就冇乜興趣,點番頭先個汁就OK👌🏼薯條就偏硬🍟最好笑個貝殼粉好似韓國嘅蠶蟲🤣🤣呢個就似避風塘嘅味道,辣辣地都OK🥳燉豬肉就好林好好食😛

2021-09-27 1151 瀏覽
跟姐妹去逛街時經過朗豪坊,最高層的Beerliner German Bar & Restaurant聽大家一直有讚沒彈的,一直沒什麼機會嘗嘗,餐廳環境氣氛和情調很不錯,環境亦不太嘈雜!叫2杯mocktail慢慢聊聊天,很Chill很Relax.秘制德國鹹豬手($238)豬手咸香入味,份量大,隨碟配的酸菜薯蓉味道不錯,很開胃. 龍蝦汁海鮮意式燴飯($175)意大利飯份量足夠,我跟姐妹分剛剛好,飯粒有咬勁吸湯力強,海鮮配料有青口、蝦、帶子、魷魚等等的,啖啖鮮甜,非常足料.

秘制德國鹹豬手($238)
豬手咸香入味,份量大,隨碟配的酸菜薯蓉味道不錯,很開胃.

龍蝦汁海鮮意式燴飯($175)
2021-09-07 1152 瀏覽
同朋友好耐冇見,今晚難得一聚,所以都揀咗間可以訂位嘅餐廳,免卻大家要等位嘅煩惱!我book咗6:30,當時去到冇乜人,只有大嘅3-4枱客人,可能時間尚早啦!去到德國餐廳,梗係要食德國腸同埋鹹豬手呢啲嘢啦!食物嚟到啦~大大碟、熱騰騰,好好味亦份量十足!另外我哋叫咗3杯mocktail 飲品,飲品亦好好味亦好冰凍🥶大家都食得相當滿足亦好開心😃⋯⋯不過美中不足嘅係,去到8:00已經要迫我哋交枱了!可能當時有人等位吧!所以我哋唯有埋單轉地方再傾個痛快吧。
2021-08-04 1778 瀏覽
同朋友係happy hour 時段去 我地6點45分倒入座8點要交枱食得有點急Waiter都有比少少壓力如果想慢慢傾慢慢食慢慢飲就唔好揀happy hr 啦🙈但環境係幾好嘅 我地揀咗坐出面 暗暗地有個打咗藍色嘅天花板正👍🏻叫咗個小食拼盤同薄豬扒配薯條上菜好快手呢兩樣都幾好食不過其實兩個女仔 一個小食拼盤加每人一杯嘢飲都幾飽薄豬扒加埋就好飽😂個人覺得小食拼盤好食啲幾樣唔同嘅嘢食😋嘢食叫咗兩杯都易入口嘅 一杯係mango and peach 嘅cocktail 一杯係荔枝味嘅果味啤酒整體黎講都覺得係飲下嘢傾下計嘅好地方👍🏻
同朋友係happy hour 時段去

一杯係mango and peach 嘅cocktail

一杯係荔枝味嘅果味啤酒

整體黎講都覺得係飲下嘢傾下計嘅好地方👍🏻
2021-07-14 1694 瀏覽
個餐湯係OK擺盤都幾有feel都正正常常到主菜有一個係脆薄豬柳配薯條啲配菜係完全唔match個豬柳竟然用麵包糠去炸好似食緊一塊脆嘅超級薄嘅白麵包咁成塊野仲要冇味配搭豬柳嗰個汁仲要係唔match得個薯條係好食個燴飯就正正常常意粉都係正正常常只係個汁有啲kam 成餐最難飲就係佢杯嘢飲佢好推cocktail但係兩杯都好難飲一杯就係藥水味一杯就係好重酒精味兩杯都唔好飲CP值極低冇乜嘢都可以去食其他西餐廳會好好多
個餐湯係OK
CP值極低
冇乜嘢都可以去食其他西餐廳
會好好多
2021-06-19 1676 瀏覽
德國鹹豬手同酸菜薯蓉份量充足,豬手咸香味唔錯,本人覺得唔加mustard 更好。德式pizza 餅底薄脆香口,上面係洋蔥煙肉同炸豬皮幾特別。大蝦意粉有幾多蝦,肉質ok,幾抵食,而且香草醬汁好味,如果再嚟可以encore 。No alcohol beer有麥味同花果香,又凍又清新,真的有啤酒既感覺。座位都算闊落舒服,waiters 服務好,會keep 住幫手加水,又冇不停問使唔使收餐具,所以成班朋友傾計好開心舒服。
2021-06-07 1181 瀏覽
Curbing travel lust with international cuisines? It’s about time to note down the next spot 🇩🇪 〘 Baked Cheesecake 〙HKD68With soft praline gelato sitting atop a dense cheesecake, this dessert is a showpiece on its own. Cheesecakes are available almost everywhere - yet this one garnished with lemon curd and honeycomb scored points with the embellishments 🍯〘 Appetizer Platter 〙HKD253This platter with pork sliders, smoked salmon on muesli grain bread, chicken wings, pork knuckle rolls, deep fried on

〘 Baked Cheesecake 〙HKD68

〘 Appetizer Platter 〙HKD253
This platter with pork sliders, smoked salmon on muesli grain bread, chicken wings, pork knuckle rolls, deep fried onion rings and grilled cauliflower with pulled chicken is perfect for sharing - a quintessential if one hopes to try more of each starter while reserving an appetite for main dishes!

〘 Roasted Triple A Grade Pork Knuckle 〙HKD238
A beautiful roasted German style Schweinshaxe with sauerkraut and mashed potatoes - ruby and crisp on the exterior, plump and falling right off the bone on the insides! Indispensable for high-protein hunks 🍖
2021-05-28 1377 瀏覽
約咗朋友放工後食飯,想傾吓計飲下啤酒,但係又唔想太嘈,於是上左朗豪坊呢間德國餐廳食Erdinger嘅黑啤係我嘅最愛,仲要係draft beer,無敵呀!呢個青口都好好食,用黎餸酒就啱啱好朋友話飲酒唔可以無雞翼喎,對我來講就不過不失啦。呢個米蘭豬扒係我嘅最愛,基本上去親德國嘅餐廳都會叫黎食。其實就係用咗層好薄嘅粉再拎去炸,所以豬扒本身唔會大乾身。每間都有唔同做法,呢間係上面再加左醬同炸豬皮,有啲就會加火腿咁。建議如果想飲返杯又唔想太迫太嘈,可以黎呢度食,靜得黎又唔會太拘謹,正呀

呢個青口都好好食,用黎餸酒就啱啱好

朋友話飲酒唔可以無雞翼喎,對我來講就不過不失啦。

2021-04-26 1697 瀏覽
約咗朋友喺旺角見面 知道依間餐廳地方闊落又可以坐得舒服 所以我哋就訂左位黎食#蕃茄黑松露醬大蝦意粉 $175賣相精緻 大蝦份量都幾多 唔會話得一舊半舊蕃茄嘅酸酸甜甜夾埋芝士脆脆既鹹香食落都幾開胃🥰#白酒煮青口 $108青口份量好多 我同朋友一啖接一啖咁樣食 點知啲殼堆到個碟都滿咗都仲有食咁多舊都冇一舊個肉係梅既 都算係咁👍🏻#特色德國黑麥啤燒乳豬 $238配椰菜甘筍絲沙律&紅酒燴洋蔥呢個燒乳豬真係幾好味🍖個人覺得好味過佢哋嘅招牌德國豬手🤩個乳豬皮夠晒脆 因為烤得得啱啱好又唔會覺得好油膩畫龍點睛一定係個紅酒燴洋蔥😆

#蕃茄黑松露醬大蝦意粉 $175
賣相精緻 大蝦份量都幾多 唔會話得一舊半舊