2011-09-05 455 瀏覽
在中環店同九龍糖店食過巧克力治療味﹐無特別不值得食﹐又食過草莓cheesecake味﹐但覺得太甜﹐也食過椰子味﹐有巧克力粒在裡面。今次來到沙田店﹐發現已經升價至同哈根大師一樣價錢﹐五十二蚊兩球﹐我買左一球chocolate fudge brownie加一球好多人都食過的紐約味﹐看巧克力雪糕底的顏色呢就係brownie味紅些﹐new york味灰些﹐但吃落濃度又無太大分別。不過我好明顯鐘意brownie味多些﹐因為new york味太多料: 核桃粒、太甜但挺適合我的白巧克力幾整格、牛奶巧克力一格、黑巧克力脆粒三四圓粒。。。brownie味簡簡單單加入做得好好的布朗尼﹐好吃喔!
在中環店同九龍糖店食過巧克力治療味﹐無特別不值得食﹐
又食過草莓cheesecake味﹐但覺得太甜﹐
也食過椰子味﹐有巧克力粒在裡面。
今次來到沙田店﹐發現已經升價至同哈根大師一樣價錢﹐
brownie味簡簡單單加入做得好好的布朗尼﹐好吃喔!
2011-09-05
30 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
  • brownie
2011-04-22 118 瀏覽
一早知道ben & jerry's 會搞個慈善雪糕日只需捐十蚊就有一個單球(原價$33) 咁抵當然要試!我仲排左兩次隊 食左兩杯添呀超級紐約 - 我鐘意佢呢隻朱古力雪糕既味 唔太甜 而且仲有d果仁 幾正架可惜有d白朱古力 太甜啦 破壞左成杯雪糕另一杯就係strawberry chesse cake呢杯好正呀! 有士多啤利肉 又有餅底碎 口感一流! 不過食到尾就有d溜不過如果要原價呢 就要考慮下 始終對我黎講有d貴
一早知道ben & jerry's 會搞個慈善雪糕日
只需捐十蚊就有一個單球(原價$33) 咁抵當然要試!
我仲排左兩次隊 食左兩杯添呀

可惜有d白朱古力
太甜啦 破壞左成杯雪糕
超級紐約
另一杯就係strawberry chesse cake
士多啤利chesse cake
不過如果要原價呢 就要考慮下 始終對我黎講有d貴
2011-04-12
5 分鐘 (外賣自取)
士多啤利chesse cake
2011-04-06 74 瀏覽
琴日放假同男朋友去街街..岩岩病好就去沙田搵阿Ben同Jerry啦..好耐冇見啦朋友..今次食三球$59..yeah!!真係超正..叫左糕糕甩..焦糖杏仁..士多啤梨芝士cake..推介焦糖杏仁!!勁正好好味..另外,亦見到4月12日3-8pm慈善雪糕日..只要捐款$10就送一球雪糕..有興趣既朋友唔好錯過喇!!
琴日放假同男朋友去街街..

今次食三球$59..yeah!!
真係超正..
叫左糕糕甩..焦糖杏仁..士多啤梨芝士cake..
推介焦糖杏仁!!勁正好好味..

另外,
亦見到4月12日3-8pm慈善雪糕日..
只要捐款$10就送一球雪糕..
有興趣既朋友唔好錯過喇!!
2011-04-05
外賣自取
$29.5
2011-01-19 54 瀏覽
Banana chuckyWhen I first put it in my mouth, full of banana taste!!! Not artificial flavour, just like I’m having a banana right a way! In between there’s some walnut inside which further enhance the taste, on the whole it’s not very sweet and and very milky, may b the icecream is using full creamed milk??? Well after completed the whole thing I feel very full~~
Banana chucky
2 分鐘 (外賣自取)
2010-12-02 57 瀏覽
趁之前openrice寄黎既ben & jerry free coupon未到期,0係沙田經過果陣即刻換左黎食 -v-見到個好似好濃既朱古力味, 個姐姐好好人話可以試,1試, 真係超好味 =w= 於是決定要呢隻!!chocolate therapy..果然非常朱古力, 正!!!

0係沙田經過果陣即刻換左黎食 -v-

見到個好似好濃既朱古力味, 個姐姐好好人話可以試,
1試, 真係超好味 =w= 於是決定要呢隻!!
2010-10-01 22 瀏覽
入左沙田行街.見到ben & jerry's.襯記得..等我用左8月openrice 寄黎既「你開飯我埋單」ben & jerry's 單球卷先!一行到去...因為自己超愛食brownies同chocolate.所以就叫左個Chocolate Fudge Brownie黎食.愛食cone既我當然要食cone先至安落啦見到店員好努力咁筆d雪糕.真係好期待啊嘩.好大球呢!!咬落去.甜甜既朱古力味仲有brownie既口感.好夾啊鐘意食chocolate既話要食呢個味啊以前我都食過Phish Food.但我食完呢個味都係覺得Chocolate Fudge Brownie 好食d
入左沙田行街.
見到ben & jerry's.
襯記得..

一行到去...
因為自己超愛食brownies同chocolate.
愛食cone既我當然要食cone先至安落啦

見到店員好努力咁筆d雪糕.
真係好期待啊

嘩.
好大球呢!!
咬落去.
甜甜既朱古力味仲有brownie既口感.
好夾啊

鐘意食chocolate既話要食呢個味啊

以前我都食過Phish Food.
openrice寄黎既你開飯我埋單;)多謝openrice!
好多人圍住要買黎消暑呢!
Chocolate Fudge Brownie Single Cone
2010-09-27
2 分鐘 (外賣自取)
下午茶
好多人圍住要買黎消暑呢!
2010-09-05 21 瀏覽
今日路過一田,見到Ben & Jerry's 分店及手上有換領卡於是試試Mint Chocolate Cookie 一般的薄荷雪糕都係綠色,但Ben & Jerry's 的是類似雲呢拿雪糕色。但入口仍然感到非常強勁薄荷味及透心涼感覺 最後,店員見到我是使用換領卡。亦不忘提醒留意有效日期,抵讚
於是試試Mint Chocolate Cookie

最後,店員見到我是使用換領卡。亦不忘提醒留意有效日期,抵讚

店舖環境及雪糕櫃
Mint Chocolate Cookie
2010-09-05
$32 (其他)
店舖環境及雪糕櫃
Mint Chocolate Cookie
2010-01-06 20 瀏覽
食完滇家菜行到黎一田見到BEN & JERRY D 雪糕幾吸引同朋友買左2個SHARE黎食一個好像叫chocolate therapy, 一個係chocolate brownie 雪糕好滑, 唔係太甜, 岩哂我~
食完滇家菜行到黎一田

見到BEN & JERRY D 雪糕幾吸引
同朋友買左2個SHARE黎食
雪糕好滑, 唔係太甜, 岩哂我~
2009-09-08
美國既雪糕最好食就係ben n jerry!一向都覺得佢好食過Häagen-DazsDublin mudslide而我至愛就係dublin mudslide~其實佢好多味都好食~因為雪糕既質感唔錯!好重既coffee味同chocolate味~仲有好多sauce混左入去~(irish cream liquear,choc chip,cookies, coffee fudge swirl)我通常係英國都係一買就買一盒返屋企食~而呢隻味係hk都只係得family size~不過唔緊要~多多我都食得哂!一路睇tv就食哂~哈...好在我男朋友未鬧我食咁多雪糕啫~肥少少唔怕啦~~卡卡
美國既雪糕最好食就係ben n jerry!
一向都覺得佢好食過Häagen-Dazs

Dublin mudslide

dublin mudslide
dublin mudslide
2009-05-14 7 瀏覽
晚飯過後...又係時候出發去搵甜品啦 紐紋芝士餅口味: 好rich..好重芝士味..好似食緊New York Cheese Cake咁..正雪糕中間好多一粒粒既chocolate brownie..勁好咬呀!!!朋友點左另一款口味....心情唔好既佢似乎比雪糕治療左...好滿足咁食食食...哈哈一於下次再黎過!!!
晚飯過後...又係時候出發去搵甜品

!!!

朋友點左另一款口味....心情唔好既佢似乎比雪糕治療左
...好滿足咁食食食...哈哈

一於下次再黎過
!!!
紐紋芝士餅口味(Cheesecake Brownie)
紐紋芝士餅口味(Cheesecake Brownie)
2009-04-04 11 瀏覽
apr 04, 09嚟開沙田...........心思思去食從未食過嘅雪糕店........習慣食2球,所以要了regular : 1) black raspberry frozen yoghurt + chocolate therapy-未食之前,當然要先試吓味啦...........除咗試呢2隻之外,仲有揀到chocolate fudge brownie同士多啤梨芝士餅嚟試味-還是選了比較輕盈嘅乳酪同濃濃黑朱古力嘅組合-呢2個喺好大對比嘅味道-喜歡黑桑莓乳酪嘅酸may may..........但是越食越唔喺酸,可以酸d就更好-朱古力治療就徹頭徹尾同初試嘅感覺貫徹始終..........好黑朱古力,除咗有濃濃嘅朱古力雪糕之外,仲會食到少少朱古力碎...........好似仲有朱古力餅碎添.........唔會好甜,好啱chocoholic嘅口味

-還是選了比較輕盈嘅乳酪同濃濃黑朱古力嘅組合
-呢2個喺好大對比嘅味道
2009-04-04
$49 (其他)
2008-12-15 18 瀏覽
又一個早前已經聽過的店子, 聽朋友說味道很好心思思就和怪獸買了一球來吃 ;)草莓芝士餅: 很美味啊~ 有餅碎, 草莓肉在雪糕球內芝士餅味濃濃的, 我們一人一口的很快便吃光。雖然$29才有一球, 不過味道很好, 還有很多其他口味,下次要再試呢 ;0)
又一個早前已經聽過的店子, 聽朋友說味道很好
心思思就和怪獸買了一球來吃 ;)

草莓芝士餅: 很美味啊~ 有餅碎, 草莓肉在雪糕球內
芝士餅味濃濃的, 我們一人一口的很快便吃光。

雖然$29才有一球, 不過味道很好, 還有很多其他口味,
下次要再試呢 ;0)
草莓芝士餅味
2008-12-05 12 瀏覽
n 年前的食評。平時經過見價錢與haagen dazs 差不多,當然會吃ha 不吃ben 啦。好久前有一次慈善日,只要捐款10元以上就有一個單球雪糕,於是就試下。點了一個chocolate therapy:顧名思義,朱古力味,一口吃下,勁濃朱古力味,而且不是太甜,還有朱古力碎,好滑,好正,果然係therapy,不消一會便吃完,非常滿足。chocolate的味道能與h 記相比,不錯。(當然h 記好一點)

n 年前的食評。

點了一個

慈善poster
近鏡的chocolate therapy
$12 (其他)
近鏡的chocolate therapy
  • chocolate therapy
買了一盒2味的prepacked.內已有我的2個favor-flavor------brownie同埋個個...白色有曲奇趣趣。2個夾埋仲好味,又有曲奇又有朱古力餅起入面。同友人一晚食左半筒。p.s.....where is Peanut Butter Cup?
買了一盒2味的prepacked.
2個夾埋仲好味,又有曲奇又有朱古力餅起入面。
同友人一晚食左半筒。