2021-03-23
Between Coffee @ Central - 港女打卡cafe真係得個樣⁉️相信唔少人已經去過哩間位於中環大館嘅打卡Cafe!雖然已經開咗好幾個月底見唔少人話要排隊🙌🏻前排搵左個星期六去 可能我地成兩點幾先到 等左10分鐘內就有位啦 仲要係戶外座位👍🏻裝修已日系簡約風為主 座位比想象中多 好有空間感 而且等位嘅時候都可以睇下佢地個souvenir corner解悶!如果大家想坐室外就記得喺攞位嘅時候request喇🙌🏻cafe係為半自助形式 用QR落單 水同餐具都係自助 值得一讚係餐廳雖然多人但亦非常整潔美觀 同埋餐廳並冇限制用餐時間 食都食得輕鬆啲喇!Uni Pasta $258(Hokkaido Uni/ Tagliatelle/ Shiso Leaf/ Nori Seaweed)望落份量唔多 但係原來都幾濟!食落頗有驚喜 麵上個海膽並冇發臭或者變苦嘅情況之餘重要好鮮甜美味 而且份量都有6粒 唔係求求期期擺一兩粒落去就算!扁意粉軟硬度適中 底部嘅海膽汁非常之濃郁同creamy🙌🏻價錢比其他熱食高但值得推介👍🏻Egg Sando $58(Japanese egg/ Chive/
Uni Pasta $258
望落份量唔多 但係原來都幾濟!食落頗有驚喜
Uni Pasta
Egg Sando $58
(Japanese egg/ Chive/ Mayonnaise)
哩個價錢有兩件雞蛋三文治 內有三隻切開左嘅日本雞蛋再配以雞蛋碎、蛋黃醬同蔥花而成 一口咬落去好滿足 好有層次 但唔好expect好有驚喜🙌🏻
Egg Sando
Strawberry Sando $68
哩個價錢有一件士多啤梨配乳酪三文治 雖然頗貴 但我覺得值得一試 士多啤梨大粒而且鮮甜多汁 配合乳酪解膩更為健康 充滿少女心👍🏻
Strawberry Sando
Sesame Mountain $68 (COLD)
(Coconut milk)
賣相特別 好似山水畫咁 味道正常發揮 椰奶上面嘅芝麻溶可以再濃啲
Sesame Mountain
Matcha latte $48 (HOT)
(Oat-milk)
Matcha latte
Mocha $50 (COLD)
(Fresh milk)
Matcha latte
哩兩杯係朋友嗌嘅 賣相好簡潔 非常ig able 佢地冇特別負評 應該唔錯喇!
📍 Between (大館) (中環)
中環荷李活道10號大館賽馬會藝方2樓