2021-03-08
ig上超紅既cafe,上到去店員告知要等半個鐘左右,可以留電話會call back,於是留左資料就去行個圈。結果真係差唔多時間就打返電話黎話有位,入座之後scan QR code就可以叫野食,好似有限用餐時間,冇記錯應該係90分鐘左右。Milk Bread Toast/ Scrambled Egg/ Bacon $58Strawberry Sando $68Milk Chocolate $40Matcha Latte $48其實本身唔肚餓係想坐下,一心試Strawberry Sando,之後一人一杯野飲,不過見到隔離食Toast覺得好吸引所以加單!本身我唔鍾意食甜既三文治覺得好奇怪,估唔到呢個Strawberry Sando打破左我既印象,中間啲cream cheese好好食,成件事好夾。Scrambled egg toast都好好食,炒蛋好嫩滑好香,加上煙肉同埋面頭既沙律醬 超級好食!多士都烘得好好!不過當時唔係好餓所以食左2/3就覺得好飽,好彩有人share。飲品方面,朱古力幾夠濃但有啲細杯,好既地方係可以customize揀唔同既奶;matcha latte就淡淡既抹茶味,個人覺
Strawberry Sando $68
Milk Chocolate $40
Matcha Latte $48
Scrambled egg toast都好好食,炒蛋好嫩滑好香,加上煙肉同埋面頭既沙律醬 超級好食!多士都烘得好好!不過當時唔係好餓所以食左2/3就覺得好飽,好彩有人share。飲品方面,朱古力幾夠濃但有啲細杯,好既地方係可以customize揀唔同既奶;matcha latte就淡淡既抹茶味,個人覺得唔夠熱,然後好快就凍左。
p.s. 想坐室外要登記個陣講定,因為係分開排的,會難等啲,我地入座個陣先知,但店員好好,同我地講可以照排隊,如果排到可以幫我地換位,結果到我地差唔多食完(1個鐘後)終於有,最後都廢事轉了,下次有機會先。
Milk Bread Toast/ Scrambled Egg & Bacon