因為朋友推介,所以下午茶時段黎咗呢間餐廳食炸雞。間餐廳主打炸雞,但一打開餐牌,炸雞好多味都話sold out,雖然唔計賣完既味都仲有最少4-5個味揀,但有啲唔專業,而且佢主打炸雞,所以其他食物本身都少過其他韓國餐廳大半,基本上炒粉絲/煎餅果d都無,以小食為主,但都好多寫住sold out,所以如果你一心諗住食炸雞先好黎。我哋就叫咗全隻甜酸炸雞甜酸炸雞份量好足,每個位既雞肉都好嫩,juicy,全一件都掛滿甜酸醬,食曬全部都唔會好乾,入口甜酸味好開胃,後勁帶點微辣味,但以我食清湯米線食唔到辣既人,都食得到大半盤雞。除左甜酸炸雞,仲叫左炸芝士波,一上枱係熱既,即食先有拉絲效果炸皮煙韌,炸得都夠乾,唔會好油,但芝士饀唔算好勁芝士味,如果想食好重芝士味既你可能會失望。飲品方面,仲叫左杯珍珠奶茶🧋,唔值,奶茶味偏淡,珍珠無咬口,係樓下台式飲品店買好過。最後,呢間野零服務可言,一入門口,眼見得5-6枱客,但都無人會叫你安心出行,安排坐位之類,都唔會有水或餐具,餐具係張枱既櫃自己拎既。要按鐘先有人過黎,都算快既,但真心以呢個價錢零服務,炸雞好食,但未好食到再encore.
因為朋友推介,
所以下午茶時段黎咗呢間餐廳食炸雞
間餐廳主打炸雞
但一打開餐牌,
炸雞好多味都話sold out,
雖然唔計賣完既味都仲有最少4-5個味揀,
但有啲唔專業,
而且佢主打炸雞
所以其他食物本身都少過其他韓國餐廳大半,
基本上炒粉絲/煎餅果d都無,
以小食為主,
但都好多寫住sold out,
所以如果你一心諗住食炸雞先好黎。

我哋就叫咗全隻甜酸炸雞

甜酸炸雞份量好足,
每個位既雞肉都好嫩,juicy,

全一件都掛滿甜酸醬,
食曬全部都唔會好乾,
入口甜酸味好開胃,
後勁帶點微辣味,
但以我食清湯米線食唔到辣既人,
都食得到大半盤雞。

除左甜酸炸雞
仲叫左炸芝士波,
一上枱係熱既,
即食先有拉絲效果
炸皮煙韌,
炸得都夠乾,
唔會好油,
但芝士饀唔算好勁芝士味,
如果想食好重芝士味既你可能會失望。

飲品方面,仲叫左杯珍珠奶茶🧋,
唔值,
奶茶味偏淡,
珍珠無咬口,
係樓下台式飲品店買好過

最後,呢間野零服務可言,
一入門口,
眼見得5-6枱客,
但都無人會叫你安心出行,
安排坐位之類,
都唔會有水或餐具,
餐具係張枱既櫃自己拎既。
要按鐘先有人過黎,
都算快既,
但真心以呢個價錢零服務,
炸雞好食,
但未好食到再encore.

下午茶
  • Sweet  pick  me
2022-06-10 661 瀏覽
朋友推介炸雞,說甜辣炸雞很正宗。剛好昨天經過旺角,順便去試試。6點鐘去到,裡面有一張枱客人,可以直入。想了很久,叫了個芝士炸雞set,包兩杯汽水,3道菜。1.沙律不新鮮,蝦不爽,有點臭,少菜2.芝士波波及芝士薯條,只有芝士波波裡面有少少芝士味,外脆內軟,要吃到裡面芝士拉絲就要趁熱食,芝士粉薯條只吃到甜字,沒有芝士味3.芝士炸雞,我見全場有9成人點芝士炸雞,但芝士炸雞面頭的芝士粉與薯條的粉一樣甜,完全食不出芝士味
朋友推介炸雞,說甜辣炸雞很正宗。
剛好昨天經過旺角,順便去試試。
6點鐘去到,裡面有一張枱客人,可以直入。
想了很久,叫了個芝士炸雞set,包兩杯汽水,3道菜。

1.沙律不新鮮,蝦不爽,有點臭,少菜

芝士炸雞
2022-06-09 236 瀏覽
✔︎韓國芝士粉炸雞 $178係我食過最好味嘅芝士炸雞!!🥺 炸雞外皮好香脆 雞肉好嫰好多汁 最重要係外皮灑滿左滿滿嘅芝士粉 芝士味好夠 可以話係一試難忘😚🤍🤍 佢另外會配乳酪比你用嚟點炸雞 但係我就覺得唔點好食啲🤣🤣✔︎芝士條 $58外面灑滿芝士粉 裏面就係軟淋淋嘅芝士 仲會拉絲添㗎!! 建議大家趁熱食 因為過咗陣凍左就會無左拉絲㗎啦🥲一上枱就好食啦芝士條一共五條 呢個份量嚟講 個人覺得少貴🧐但係又真係幾好味嘅 🤣✔︎芝士薯條 $58多粉版嘅大份shakeshake 薯條!!🤣 每一條薯條都會痴滿晒芝士粉 啖啖都係芝士味😚 而且每條都好脆同埋仲係熱辣辣的😙
✔︎韓國芝士粉炸雞 $178

✔︎芝士條 $58

✔︎芝士薯條 $58
2022-06-06 275 瀏覽
朋友好推介呢間炸雞,但係旺角分店冇得book位,所以都要等一陣位。餐牌上有好多嘢都貼左售罄,不過我哋叫其他無貼售罄嘅菜式都係售罄我哋叫咗一份沙律,同埋招牌嘅炸雞。等咗一陣有沙律食,份量都幾大兜,結果我哋都食唔晒。等咗好耐好耐炸雞都未到於是我哋提一提店員,佢話廚房個炸爐壞咗,所以要等耐啲。炸雞係有唔同部位嘅,調味粉好香甜,而雞肉亦好juicy。一上枱嗰下係最好味嘅,所以真係要趁熱食,諗住攤下消化下再食就變得乾身。飲品唔錯,好睇又好飲。作為炸雞專門店,招牌嘅炸雞的確唔失禮。可惜好多菜式都冇供應,同埋等候時間好長。

我哋叫咗一份沙律,同埋招牌嘅炸雞
等咗一陣有沙律食,份量都幾大兜,結果我哋都食唔晒。

等咗好耐好耐炸雞都未到
於是我哋提一提店員,佢話廚房個炸爐壞咗,所以要等耐啲。

飲品唔錯,好睇又好飲。
作為炸雞專門店,招牌嘅炸雞的確唔失禮。
可惜好多菜式都冇供應,同埋等候時間好長。
2022-05-07
15 分鐘 (堂食)
  • BBU-LINKLE
2022-06-05 253 瀏覽
上週末,與好友們一起到此韓式炸雞店享用晚餐。到此店前,先在OpenRice參閱菜單,看到有不同款式的炸雞及小食,已經垂涎三尺。然而,當到達店舖參閱菜單時,發現很多菜名上已貼上Sold Out兩個英文字,心想,會否中伏呢?在缺乏選擇下,便選擇了芝士味炸雞、芝士薯條、芝士波、芝士條,以上為一個套餐(朋友們是芝士控),包兩杯汽水,價值為$328。另外也叫了一碟甜辣炸雞。本以為食物的份量不多,但當店員送上食物時,為之一驚,每份炸雞有約10多件,部份有骨炸雞。芝士炸雞上的芝士粉猶如麥記的shake shake芝士粉般,但較易入口,亦較甜。不可或缺的是隨炸雞所附上的乳酪汁,令整件事較為清爽。(由於朋友們吃得較快,忘了拍照)而甜辣雞對不吃辣的我來說有點過辣,但相信能夠接受一般辣度的人會覺得不俗。期望下次再到此店吃炸雞時,可嘗試其他口味,不會再sold out了!
上週末,與好友們一起到此韓式炸雞店享用晚餐。

2022-06-04 366 瀏覽
本身個menu選擇已經好少,乜都冇得揀,6點幾7點已經話乜都sold out咁濟。去到嗌咗兩樣野,一個炸雞,,一個湯飯。個飯上黎先,但食完等咗半個鐘個炸雞都未上。催完單,等多半個鐘都未有,就直接cancel order走人算,仲要個半個鐘有2個人過黎睇咗3次單。埋單個陣個侍應話部機壞咗,所以好遲先有,我望住隔離枱啲人食一樣嘅野都有,真的得啖笑。專門做炸雞嘅餐廳同我講部機壞咗,成個鐘都出唔到炸雞,你唔好等執笠算。你同我講你自己壞咗我會冇咁嬲,嘥我成個鐘,垃圾餐廳。

你同我講你自己壞咗我會冇咁嬲,嘥我成個鐘,垃圾餐廳。
2022-05-20 462 瀏覽
呢間韓國過江龍炸雞店最出名一定係炸雞🍗🇰🇷不過我更加鍾意佢地嘅芝士系列小食🧀炸芝士波波,炸芝士條同炸芝士薯條都超推介🍟必食佢地嘅芝士波波🔥外脆內軟綿 仲可以拉絲 真係人間美食💕

2022-05-16 370 瀏覽
身為一個韓國粉絲🇰🇷呢一間咁出名嘅韓國過江龍炸雞店一定要試🍗炸雞可以加錢轉做雞翼同雞鎚🤩個外皮真係炸到超級香脆 食落完全唔油膩 肉質好嫩滑夠Juicy👍🏼食多幾舊都完全唔會覺得漏😚最鍾意食係芝士味 面頭灑滿芝士粉 鹹香十足😆
記得三年前我喺韓國食過一次,估唔到香港都有得☺️嗌左佢嘅招牌芝士炸雞,最好最好嘅就可以選擇雞翼或者雞鎚 芝士粉超級超級多 基本上成個碟都係芝士粉😅 不過佢嘅芝士味比較特別但係食到第二舊嘅時候就覺得芝士粉太多😂佢嘅炸雞本身有少少柚子味 食落去冇咁油膩同埋好滑兩個人食六件都覺得有啲多😆不過我落單就差唔多等咗45分鐘先有得食…如果唔駛等咁耐就更加好啦同埋佢嘅環境都比較狹窄,兩個人坐嘅枱比較細 放完份炸雞基本上都冇乜位放其他食物
記得三年前我喺韓國食過一次,估唔到香港都有得☺️
但係食到第二舊嘅時候就覺得芝士粉太多😂
佢嘅炸雞本身有少少柚子味 食落去冇咁油膩
同埋好滑
兩個人食六件都覺得有啲多😆
不過我落單就差唔多等咗45分鐘先有得食…
如果唔駛等咁耐就更加好啦
芝士雞鎚炸雞
2022-04-16
下午茶
芝士雞鎚炸雞
2022-04-25 704 瀏覽
之前係韓國食完之後念念不忘🥺但見到open rice 嘅評論話服務態度好差🥴所以就一直都冇食到🤧個日去係4點已經係冇咩人但叫極人都冇人理🤷🏻‍♀️建議大家好好利用個鐘😳但好死唔死我地個位鐘壞咗🫠大家食呢間真係預咗冇服務可言🥲🔺BBU-LINKLE🍗 $178每舊炸雞都沾滿芝士粉芝士粉係偏甜同有好微嘅芝士味😆炸雞都好大舊而且都有好多舊🫶🏻但除咗雞翼同雞髀外其他都好柴😕極度建議大家加10蚊要全部雞翼或雞髀‼️炸雞岩岩黎到個陣係十分熱🔥大家要小心熱🔺BBU-LING FRIES🍟$58超級無敵推介🤩係韓國食嘅味道😍會為咗呢個再去食🤪每一條薯條都沾滿d粉😆但d粉係同炸雞嘅粉一樣🤣個人覺得配薯條更適合💓份量都好多🙌🏻食到最後就有d膩但會keep住想食😙真係好好食🤤🔺BHC CHEESE BALL🧀$58外層係年榚包住芝士🧀年榚都幾煙靭😚而裡面嘅芝士可以拉絲🤩但記得襯熱食👐🏻如果唔係會冇得拉絲👻

🔺BBU-LINKLE🍗 $178

🔺BBU-LING FRIES🍟$58

🔺BHC CHEESE BALL🧀$58
2022-04-24 427 瀏覽
之前係呢度樓上打拳🥊每次都忍口好想落黎食翻幾盆炸雞🍗但每次夜晚黎總係大排長龍!今次weekend lunch time 刻意早少少黎,即刻少人啲😚-▪️ MACHO KING $178黎咗咁多次每次都一定叫呢個口味!個醬汁係一種比較近乎中式菜式嘅口味,甜甜地嘅豉油口味混雜住紅辣椒、青辣椒、京蔥粒以及海量新鮮蒜頭🧄甜同辣相互混雜,味道好特別!叫左whole chicken,包括不同部位:雞翼、雞槌、雞胸肉等。雞肉嫩滑就不在話下,最正係個炸皮香脆得黎又煙韌索哂啲汁😋▪️BBQ-ING FRIES $58⭕️必點必點⭕️海量甜甜地嘅芝士粉包裹住每一條幼身炸薯條,份量超級大,隱藏食法:記得request店員拎乳酪醬,酸酸甜甜同個薯條完美絕配🍟▪️CHEF’S SPECIAL RAMEN超級肚餓叫多咗個拉麵🍜點知原來其實係辛拉麵,一模一樣完全無任何烹調技巧😅湯底奇辣🌶️不過另外配備個五花腩肉都有少少驚喜,香濃酒精同韓式辣醬醃製,我自己都幾喜歡個肉!
▪️ MACHO KING $178

▪️BBQ-ING FRIES $58

▪️CHEF’S SPECIAL RAMEN
  • MACHO-KING
  • FRIES
2022-04-06 1099 瀏覽
入到去啲員工淨係叫你掃安心出行,無人帶位,又有幾張台無人執。叫極都唔會有waiter,落單都要叫幾次,行過當睇你唔到。成個menu十樣有九樣都無,叫左個BBU-LINKLE CHICKEN(芝士炸雞),嘢飲只係得汽水, 最後都等左半個鐘先到埋單嘅時候,先會見到有職員衝過黎。BBU-Linkle chicken炸雞面好多芝士粉,加個乳酪醬,食落幾新鮮。咬落去肉質都唔差。食到有啲口乾,想加水都要自己走出執問職員,㩒鐘係無人理你。

最後都等左半個鐘先到
埋單嘅時候,先會見到有職員衝過黎。

BBU-Linkle chicken
炸雞面好多芝士粉,加個乳酪醬,食落幾新鮮。

2022-04-04 2691 瀏覽
呢間已經係第二次去啦😆😆 係我最愛炸雞店名單頭幾位🤤🤤特別最後呢度既芝士炸雞🐥🐥平時兩個人會食炸雞加薯條🍗🍟今次見到佢有套餐就諗都唔使諗就即刻嗌套餐食 🤣🤤-🐥BBU-LINKLE plater $338 (另加一)🍽 套餐有 全隻芝士炸雞、沙律、薯條、芝士波及兩杯指定飲品(可+38 upgrade 特飲)-🧀🍗Bbu-Linkle chicken 芝士炸雞🧀🍗真係超份量十足 🤩🤩雞件炸到脆卜卜加上超多超多芝士粉🤩 鍾意係佢既芝士粉 🧀🤩鹹鹹地 甜甜地 同炸雞好夾🤤 係其他餐廳食唔返呢個味道🤤🤤 百吃不厭😂🙈😆雞髀 雞翼位🐥炸到外脆肉軟 肉汁鮮嫩雞胸肉位置 就有啲鞋🙈不過都正常😆仲可以點酸甜的乳酪醬 又係另一番風味-🥗Cobb salad 🥗材料豐富🤩 有水煮蛋、蕃茄、烤雞肉、洋蔥、煙肉片及芝士碎味道酸酸辣辣 好開胃😆 食完又可以食多幾舊炸雞及薯條😆 -🍟 BHC Special fries 🍟 薯條炸得好香脆 灑滿芝士粉厚切波浪薯條 可以沾上好多芝士粉 🤩🤤 食落充滿芝士味道🧀🤤 -🧀 cheese ball 🧀呢個食落有啲失望🥺雖然外層同樣炸得香脆但一咬開 口感較厚實 麵粉感重🥲

呢間已經係第二次去啦😆😆
係我最愛炸雞店名單頭幾位🤤🤤
特別最後呢度既芝士炸雞🐥🐥
平時兩個人會食炸雞加薯條🍗🍟
今次見到佢有套餐
就諗都唔使諗就即刻嗌套餐食 🤣🤤
🐥BBU-LINKLE plater $338 (另加一)
BBU-LINKLE plater

雞髀 雞翼位🐥炸到外脆肉軟 肉汁鮮嫩
雞胸肉位置 就有啲鞋🙈不過都正常😆
仲可以點酸甜的乳酪醬 又係另一番風味

🥗Cobb salad 🥗
材料豐富🤩 有水煮蛋、蕃茄、烤雞肉、洋蔥、煙肉片及芝士碎
味道酸酸辣辣 好開胃😆

呢個食落有啲失望🥺
雖然外層同樣炸得香脆
但一咬開 口感較厚實 麵粉感重🥲
芝士味道較淡😩
Special  fries  &  cheese  ball

🍹Marry Me (+$38)🍹
因為唔想飲汽水 所以都係加錢轉特飲
呢杯由西柚汁 藍莓 紅莓 組成
賣相係夢幻橙紅色🥰🥰 仲有玫瑰花冰粒
飲到一半冰粒融化 就會見到玫瑰花🌹
味道酸酸甜甜 入口舒服 😌
Marry  me

🍹the mystery of the sea (+$38) 🍹
由檸檬果汁 青檸 藍莓 紅莓製成

Btw 店員大部分都係外國籍 要講英文落單🙈
上菜速度好快 但可能真係人手不足
叫杯水叫左好耐都冇送到😩😩

2022-04-02
10 分鐘 (堂食)
BBU-LINKLE plater
Cobb  salad
Marry  me
The  mystery  of  the  sea
  • BBU-LINKLE
  • Marry Me
2022-03-28 438 瀏覽
《BHC》 食物:🐷🐷🐷🐷/5服務:🐷🐷🐷/5CP 值: 🐷🐷🐷/5環境:🐷🐷🐷/5BBU-LINKLE PLATTER (芝士炸雞set 🤣)$ 318•BUU-LINKLE CHICKEN 芝士炸雞啲雞勁juicy 🤤沾滿左滿滿嘅芝士粉🤤又香又濃味😈重口味人士必叫😈🤪•COBB SALAD 沙律普普通通嘅沙律 勝在夠大兜🥰食到炸雞膩膩地 可以解膩😛•CHEESE FRIES AND CHEESE BALL 芝士薯條加芝士波波世一芝士薯條and 芝士波波 😍😍一嚟到熱辣辣 薯條炸到超香脆🤤🤤加埋芝士炸雞嘅芝士粉 真係世一🤤🤤芝士波波可以拉絲🤤🤤超邪惡😈EGG LOL $108普通嘅韓式蛋捲 雖然入邊有滿滿嘅芝士但係略嫌裏面有點老🤥‼️由於Menu係英文 所以都係看圖講故事🤣🤣‼️Staffs 都係講英文🤣‼️
《BHC》

EGG LOL $108
普通嘅韓式蛋捲 雖然入邊有滿滿嘅芝士但係略嫌裏面有點老🤥

• 芝士炸雞
  • BHC Cheese Ball
成日經開見到佢個黃色大招牌已經想試,當日見唔係好多人等位就決定試試佢嚟到呢間一定要試佢嘅炸雞,嗌咗最多人叫嘅BBU-LINKLE,炸雞即叫即整所以等得耐少少,一嚟到已經聞到好香濃嘅芝士味,啲炸雞面頭鋪滿晒芝士粉一咬落去勁多肉汁好juicy,表皮又炸得好香脆,同啲芝士粉勁夾!食完一舊完全忍唔住係咁食,難怪每枱都叫一碟。另外叫咗個主食,韓國泡菜豬骨湯飯,豬骨湯好香濃,分量亦都好足夠,又夠熱,咁凍嘅天氣食湯飯真係一流豬骨熬得好淋好入味,個湯就算飲晒都唔會口渴!仲叫埋佢個經典小食-炸芝士波,炸到外脆內軟,入面嘅芝心好好食,唔會好膩,一個人食幾粒都冇問題!

豬骨熬得好淋好入味,個湯就算飲晒都唔會口渴!

泡菜豬骨湯飯
BBC  cheese  ball