位置隱蔽左少少 不過勝在地方夠大好有韓國feel 🇰🇷外面仲有布帳馬車設計更係賣點之一 喺入面飲酒特別有風味除左大家成日食到既炸雞、烤肉、飯卷之外都有比較少食到既醬油蟹、鍋類、豬手等等😍 ♡ 50cm 韓式海鮮鍋 $380呢個海鮮鍋最近打卡既人都會叫 我都忍唔住要試下上到黎真係好誇張 超多海鮮好豐富有花蟹🦀、扇貝、鮑魚、蜆、青口、海蝦、魷魚等湯底都好有鮮味同埋有微微韓式辣湯既味道一定要加+$30麵條 吸哂海鮮湯既精華🥳♡ 蒜香醬油炸雞(半份) + 香腸年糕串 $140半份炸雞兩個人食都好足夠 蒜香醬油味甜甜地咬落熱辣辣好好食仲有蒜片係外層更加好惹味🤩♡ 牛骨湯 $145食完比較濃味野想食清啲嘅😛乳白色嘅湯底牛味好重 裡面有好多牛同埋麵條仲有配埋飯不過太飽食唔落 唔係嘅話加入湯度食一流☺️♡ 牛肉紫菜包飯 $65好足料嘅紫菜包飯 配料多飯少有牛肉、紅蘿蔔絲、青瓜、酸黃瓜、牛蒡同生菜
位置隱蔽左少少 不過勝在地方夠大好有韓國feel 🇰🇷
外面仲有布帳馬車設計更係賣點之一 喺入面飲酒特別有風味
除左大家成日食到既炸雞、烤肉、飯卷之外
都有比較少食到既醬油蟹、鍋類、豬手等等😍

♡ 50cm 韓式海鮮鍋 $380
呢個海鮮鍋最近打卡既人都會叫 我都忍唔住要試下
上到黎真係好誇張 超多海鮮好豐富
有花蟹🦀、扇貝、鮑魚、蜆、青口、海蝦、魷魚等
湯底都好有鮮味同埋有微微韓式辣湯既味道

乳白色嘅湯底牛味好重 裡面有好多牛同埋麵條
仲有配埋飯不過太飽食唔落 唔係嘅話加入湯度食一流☺️

♡ 牛肉紫菜包飯 $65
好足料嘅紫菜包飯 配料多飯少
有牛肉、紅蘿蔔絲、青瓜、酸黃瓜、牛蒡同生菜

2023-10-04 46 瀏覽
餐廳裝潢帶點工業風,設有室內、外座位。 由韓國人經營的韓國餐廳,就連服務生也來自韓國。主打炸雞及烤雞、海鮮鍋、醬油蟹等韓式料理。豬腳(燉煮豬腳)豬腳燉煮至軟又入味,味道清甜,肉質有嚼勁,豬皮Q彈,吃多少都不會膩。附送生菜包一份甜辣炸雞+香腸年糕(半份)炸雞外脆內嫩,一甜一辣,更可減少油膩感。香腸年糕煎至外脆內煙韌,再塗上甜辣醬,好惹味。牛骨湯牛骨湯鮮甜,伴隨牛肉香氣,牛展肉熬煮很久,入口即化。冷麵(辣)麵條帶有嚼勁,味道酸酸辣辣,口感清爽,非常開胃。
餐廳裝潢帶點工業風,設有室內、外座位。
豬腳(燉煮豬腳)
附送生菜包一份
甜辣炸雞+香腸年糕(半份)
炸雞外脆內嫩,一甜一辣,更可減少油膩感。
香腸年糕煎至外脆內煙韌,再塗上甜辣醬,好惹味。
牛骨湯
牛骨湯鮮甜,伴隨牛肉香氣,牛展肉熬煮很久,入口即化。
冷麵(辣)
麵條帶有嚼勁,味道酸酸辣辣,口感清爽,非常開胃。
2023-10-03 45 瀏覽
尖沙咀🇭🇰 大份又抵食嘅韓國菜🫣地方隱蔽但都坐滿人既韓國餐廳 每樣野食都好大份 因為得兩個人試唔到好多唔同款野食 是但嗌啲普通野 但都好食!都食都好飽🤣.🔸牛肉紫菜包飯成日係出面食嘅都係好厚飯但好少餡 呢間唔錯 餡多飯薄👍🏻.🔸泡菜豆腐鍋味道比較淡 唔係好夠泡菜味 但啲料都算多 配埋白飯食好食 .🔸辣炒豬肉超大碟 兩個人食唔晒要打包🤣 炒得好入味 又唔會好鹹 用黎送飯一流.📍Bingo & Cook🗺️尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場地下17-20 & 31-34號舖..#mytaste_尖沙咀#mytaste_韓國菜
尖沙咀🇭🇰 大份又抵食嘅韓國菜🫣

🔸辣炒豬肉

📍Bingo & Cook
#mytaste_尖沙咀
#mytaste_韓國菜
叫左~海鮮鍋👍一個兩尺嘅爐配上1個長長嘅鍋,滾滾下,別有一番風味。有蟹,蝦(但不太新鮮),蜆,青口,魷魚等等,份量不算多,最多的是大豆芽菜,非想象中好味,越食越辣。甜酸炸雞加香腸年糕👍👍炸雞味道唔錯,每人都有兩舊,香腸普通,年糕只一舊。炒牛肉😀味道可以的,配料有洋蔥十菇十紅蘿蔔,太少了,啖啖都是肉。牛肉紫菜包飯😄味道ok麽地道店,坐在帳幕最尾位置,都幾有韓國feel,食到一半竟然傾盆大雨,原來紅雨啊,有一邊滴晒水,只好坐埋一邊,都OK的,冷氣一直都唔夠,竟然25度,但係去到紅雨嘅時候,竟然自動調到21度,真神奇。😂四個人,每人約$ 300,ok的,不過不夠和味,但柴娃娃又一晚呢😁
叫左~

海鮮鍋👍

甜酸炸雞加香腸年糕👍👍
炸雞味道唔錯,每人都有兩舊,香腸普通,年糕只一舊。

炒牛肉😀
味道可以的,配料有洋蔥十菇十紅蘿蔔,太少了,啖啖都是肉。

牛肉紫菜包飯😄
味道ok

• 甜辣炸雞 + 香腸年糕串 (半份)
2023-09-14 69 瀏覽
今日和honey 吃晚餐。這家餐廳是韓式餐廳,座位有點狹。餐牌是QR code下單,全部散點,主要是烤肉、炸雞、小食和海鮮鍋等。甜辣炸雞+香腸年糕串全份$218這炸雞有四至五件。炸雞有雞胸和雞肶部分,雞肶炸得又脆又嫩,十分juicy, 加上甜甜辣辣,十分惹味。雞胸肉質唔會好鞋,全部有骨,味道幾ok. 香腸是正常味道,而年糕口感煙韌,味道不錯。50cm 韓式海鮮鍋$380這個作為打卡-流,有鮑魚、帶子、蟹、青口、魷魚、蜆和蝦。上枱時,所有海鮮都係生的,湯汁只有辣味,但海鮮是幾新鮮的,蝦肉鮮美、帶子比較細粒,青口無乜味,蟹都幾新鮮,可惜魷魚比較韌,也許我們煮得太耐了。柚子茶這柚子茶很足料,柚子味甜甜的,整體比較甜。

今日和honey 吃晚餐。這家餐廳是韓式餐廳,座位有點狹。

甜辣炸雞+香腸年糕串全份$218

50cm 韓式海鮮鍋$380

柚子茶

這柚子茶很足料,柚子味甜甜的,整體比較甜。

2023-09-13
為了海鮮煎餅而來卻被整個環境氣氛燒到了🔥成個環境100%還原韓國布帳馬車🇰🇷好似睇韓劇男女主角係街頭小吃攤飲燒酒既場景平日約了三五知己一齊去食晚飯 周圍都聽到韓文睇到係韓國人平時思鄉既飯堂啊~我地tag了明洞扮去了韓國出story點知真係有朋友問我 咦乜你去左快閃韓國啊!!🤣餐廳位於尖沙咀比較隱世既小巷要注意返餐廳既提示路牌啊🤏🏻🤏🏻🤏🏻📍海鮮煎餅 HKD148💕為佢而來但仍然有驚喜 真係好好味好足料✌🏻從沒有食過海鮮同大葱比煎餅多既海鮮煎餅感覺比較似食緊韓版天婦羅 口感非常豐富😋煎得金黃酥脆 每一啖都食到滿滿的海鮮同大葱有食到魷魚啊魷魚圈大蝦等等既海鮮~點埋醋醬味道更加提鮮 海鮮煎餅是必食👌🏻📍甜辣/蒜香醬油半半炸雞配香腸年糕串 HKD218串香腸年糕肥嘟嘟好QQ 🍢成串拎去炸過再查上蜜糖醬🍯年糕外面脆脆口感煙韌 香腸就比較普通炸雞每件都幾大舊每邊各五舊係屬於有骨炸雞🍗炸到外皮好脆 雞肉都幾嫩滑 但兩款味道都幾相似另外附送一碗椰菜沙律 都幾解膩~📍韓式燒烤套餐中size HKD420🥩套餐有一塊好厚既豬腩肉🐖配菜有雞髀菇 薯仔🥔生菜🥬原條泡菜洋蔥同埋蒜頭🧄餐廳店員會幫手全程燒肉同埋燒
為了海鮮煎餅而來卻被整個環境氣氛燒到了🔥
成個環境100%還原韓國布帳馬車🇰🇷
好似睇韓劇男女主角係街頭小吃攤飲燒酒既場景
平日約了三五知己一齊去食晚飯 周圍都聽到韓文
睇到係韓國人平時思鄉既飯堂啊~
我地tag了明洞扮去了韓國出story

為佢而來但仍然有驚喜 真係好好味好足料✌🏻
從沒有食過海鮮同大葱比煎餅多既海鮮煎餅
感覺比較似食緊韓版天婦羅 口感非常豐富😋
煎得金黃酥脆 每一啖都食到滿滿的海鮮同大葱
有食到魷魚啊魷魚圈大蝦等等既海鮮~
點埋醋醬味道更加提鮮 海鮮煎餅是必食👌🏻

📍甜辣/蒜香醬油半半炸雞配香腸年糕串 HKD218
串香腸年糕肥嘟嘟好QQ 🍢
成串拎去炸過再查上蜜糖醬🍯
年糕外面脆脆口感煙韌 香腸就比較普通
炸雞每件都幾大舊每邊各五舊係屬於有骨炸雞🍗
炸到外皮好脆 雞肉都幾嫩滑 但兩款味道都幾相似
另外附送一碗椰菜沙律 都幾解膩~

📍韓式燒烤套餐中size HKD420🥩
套餐有一塊好厚既豬腩肉🐖
配菜有雞髀菇 薯仔🥔生菜🥬原條泡菜
洋蔥同埋蒜頭🧄
餐廳店員會幫手全程燒肉同埋燒好所有既配菜🥰
咁大塊既豬腩肉全程起碼燒左20分鐘~
燒蒜頭整到好似薯仔咁 入口就化開

仲有雞蛋絲 酸蘿蔔等等 份量都大舊既
但價錢較貴 CP值較低🤏🏻
2023-09-06
2023-09-10 62 瀏覽
勁勁勁勁鍾意食呢間炸雞…平時喺尖沙咀返工…好少何有炸雞食樓下間炸雞連鎖店仲要關閉咗:(叫外賣嗌咗佢哋炸雞…今次叫咗蜜糖味 好似食緊某隻蜜糖味薯片叫人令人上癮😝😝😝真係好正!而且佢啲肉都幾多下~~~~唔會好似剩係得炸粉同啲骨…….超抵二百幾蚊有成隻!仲叫埋佢哋招牌沙律~~~超級清甜,而且啲蘑菇勁香!應該係有煎過?佢嗰個沙律汁酸酸甜甜 而家講起都想食另外佢之前菜都唔錯 不過泡菜有啲辣..下次唔試埋其他口味嘅炸雞!
勁勁勁勁鍾意食呢間炸雞
平時喺尖沙咀返工…好少何有炸雞
樓下間炸雞連鎖店仲要關閉咗:(
叫外賣嗌咗佢哋炸雞
今次叫咗蜜糖味 好似食緊某隻蜜糖味薯片
叫人令人上癮😝😝😝真係好正!
而且佢啲肉都幾多下~~~~
唔會好似剩係得炸粉同啲骨…….
超抵二百幾蚊有成隻!
仲叫埋佢哋招牌沙律~~~
超級清甜,而且啲蘑菇勁香!
應該係有煎過?
佢嗰個沙律汁酸酸甜甜 而家講起都想食
另外佢之前菜都唔錯 不過泡菜有啲辣..
下次唔試埋其他口味嘅炸雞
尖沙咀韓國街以外的韓國菜推薦✨今次呢間餐廳地點隱蔽,但係值得一試!味道正宗,由韓國人主理餐廳🇰🇷見到隔離枱炸雞陣陣飄香,一於試晒兩隻味!🙌🏼甜辣炸雞+香腸年糕(半份)$140蒜香醬油炸雞+香腸年糕(半份)$140炸雞非常酥脆香口,肉質鮮嫩,啖啖肉,對比兩隻味,小編兩隻都鍾意,但偏愛蒜香醬油炸雞😋 香腸年糕亦好好味,年糕吸晒醬汁但外脆內軟🍡泡菜豬肉鍋 $275份量比想像中大🤩 豬肉很肥美,亦有海量泡菜,泡菜掛汁好惹味!仲有南瓜烹餚,食左好多蔬菜🌱估唔到小編清晒呢一鍋🤭泡菜煎餅 $128煎餅就咁食味道一般,但小編用煎餅包泡菜咁食係昇華咗個層次👍🏼菠蘿汁食左又辣又炸,飲菠蘿汁超夾!清甜感清除左油膩感🌊📍 Bingo & Cook (尖沙咀)尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場地下17-20 & 31-34號舖
尖沙咀韓國街以外的韓國菜推薦✨

見到隔離枱炸雞陣陣飄香,一於試晒兩隻味!🙌🏼

甜辣炸雞+香腸年糕(半份)$140
蒜香醬油炸雞+香腸年糕(半份)$140

泡菜豬肉鍋 $275

泡菜煎餅 $128

菠蘿汁
食左又辣又炸,飲菠蘿汁超夾!清甜感清除左油膩感🌊

📍 Bingo & Cook (尖沙咀)
泡菜煎餅
甜辣炸雞+香腸年糕(半份)& 蒜香醬油炸雞+香腸年糕(半份)
泡菜豬肉鍋
泡菜煎餅
泡菜豬肉鍋
菠蘿汁
  • 甜辣炸雞 + 香腸年糕串 (半份)
  • 蒜香醬油炸雞+香腸年糕串
2023-09-01 100 瀏覽
呢間真係隱世韓國菜🇰🇷我直頭要打電話去餐廳問點樣去🤣竟然係一個唔起眼商場入面 商場咩都冇..餐廳仲有戶外位置 好似韓國街邊檔佈置‼️勁有feel~ 放心夏天都有冷氣🌀食物質素都唔錯 推介比大家🫶🏻📍50cm 韓式海鮮鍋($380)‼️餐廳招牌菜‼️ 50cm真係好誇張好長好大陣仗😎入面有青口、蝦、蜆、魷魚、扇貝 重點有一整隻蟹🦀 真心吸引材料都好新鮮 而且都幾快滾 3-4人share👌🏻湯底係辣海鮮湯🌶️超級惹味我食到一半加咗素面($25) 整辣海鮮麵🤣幼面嘅一種 口感彈牙 不錯不錯🤤📍手作豬肉蒸餃子 ($110)因為小編朋友唔食牛 所以叫咗豬肉🐷有好大個蒸爐蒸餃子🥟 keep住溫度🔥每一隻都好大粒 好飽滿入面材料係好厚實 完全冇偷工減料🤣個皮都算薄 而且包得好靚👍🏻📍炸蝦紫菜包飯 ($75)10件kimbap賣相幾好~炸蝦炸得好香脆 又夠大隻🍤入面材料仲有紅蘿蔔、青瓜、醃黃瓜🥒食落去好爽口 多重口感~亦都令成個kimbap無咁油膩✨————————————————————味道😋:8/10抵食🥳:7/10環境🥂:8/10
呢間真係隱世韓國菜🇰🇷
我直頭要打電話去餐廳問點樣去🤣
竟然係一個唔起眼商場入面 商場咩都冇..
餐廳仲有戶外位置 好似韓國街邊檔佈置‼️
勁有feel~ 放心夏天都有冷氣🌀
食物質素都唔錯 推介比大家🫶🏻

📍50cm 韓式海鮮鍋($380)
‼️餐廳招牌菜‼️
50cm真係好誇張好長好大陣仗😎
入面有青口、蝦、蜆、魷魚、扇貝
重點有一整隻蟹🦀 真心吸引
材料都好新鮮 而且都幾快滾 3-4人share👌🏻

湯底係辣海鮮湯🌶️超級惹味
我食到一半加咗素面($25) 整辣海鮮麵🤣
幼面嘅一種 口感彈牙 不錯不錯🤤

📍手作豬肉蒸餃子 ($110)
因為小編朋友唔食牛 所以叫咗豬肉🐷
有好大個蒸爐蒸餃子🥟 keep住溫度🔥
每一隻都好大粒 好飽滿
入面材料係好厚實 完全冇偷工減料🤣
個皮都算薄 而且包得好靚👍🏻

📍炸蝦紫菜包飯 ($75)
10件kimbap賣相幾好~
炸蝦炸得好香脆 又夠大隻🍤
入面材料仲有紅蘿蔔、青瓜、醃黃瓜🥒
食落去好爽口 多重口感~
亦都令成個kimbap無咁油膩✨

————————————————————
味道😋:8/10
抵食🥳:7/10
環境🥂:8/10
  • 50cm 韓式海鮮鍋
2023-08-31 67 瀏覽
50cm韓式海鮮鍋有幾大份⁉️🍽️食物方面:🥇海鮮煎餅💲148超大份 有甜椒 菜🧅🦑 金黃香脆 點埋醋好夾🥈50cm韓式海鮮鍋💲380小辣都好辣🥵有鮑魚青口蜆🦐🦀🦑扇貝芽菜菇 個湯好好飲 但食得好呢hea🥉甜辣/蒜香醬油炸雞+香腸年糕串💲218年糕炸過好好食 外脆內煙靭😍兩款🐔差唔多味唔夠濃 肉質實淨有啲乾 銅鑼灣分店嘅炸物出色啲ℹ️切餅費💲100 食完清晒枱都等好耐先上🎂staff熄燈播歌搖手搖鈴 好尷尬🫣📷打卡方面:室外似韓劇街邊檔 室內就一般餐廳 最架勢係海鮮鍋但2️⃣個爐好阻位 要傳嘢食🔈環境方面:位置隱蔽 搵咗陣路🗺️有🇰🇷👨🏻食餐廳有🔑去商場🚻但沖唔到廁 💬其他資訊:Bingo & Cook 📍尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場地下17-20 & 31-34號舖
50cm韓式海鮮鍋有幾大份⁉️

位置隱蔽 搵咗陣路🗺️有🇰🇷👨🏻食
餐廳有🔑去商場🚻但沖唔到廁

💬其他資訊:
Bingo & Cook
📍尖沙咀 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒❝大份兼抵食!😍地道韓國菜🇰🇷新鮮醬油蟹❞之前去過Bingo & Cook銅鑼灣分店 原來尖沙咀都有地舖 裝修更有氣氛同寬敞!✨呢間韓國野係我心目中算幾高質又抵食 樣樣都好大份 岩晒一班朋友黎聚餐🥳🍻幾推介的! 🦐海鮮煎餅 $148 (4/5)大大份煎得好香脆 滿滿既菜同蔥☺️煎餅中間軟綿煙韌 如果再薄身少少就更好 同埋海鮮份量唔多 但呢個價錢整體都唔錯!🤭食唔晒打包拎番屋企再焗熱食都仲係咁好食!🙌🏻😆🍙炸蝦紫菜包飯 $75 (4.5/5)包係飯卷中間既炸蝦仲係好香脆!🍤配上其他爽脆清新蔬菜 有10舊性價比高!☺️🥘玫瑰醬炒年糕 $188 (3.5/5)玫瑰醬即係類似辣味carbonara🔥我覺得都幾辣😂鍋中有辛辣麵 年糕 香腸 魚糕 雞蛋等配料 加上有芝士 好膩建議多人share!🥳🦀醬油蟹(連飯) $270/1隻 (4/5)我細妹係醬油蟹愛好者 原來佢之前都食過好幾次Bingo & Cook既醬油蟹! 都算新鮮又多膏 配上紫菜麻油飯一流!😍🍚 $380/2隻會更抵食啊! (但我當日腸胃一般所以就冇我份 細妹一下子清晒😂)꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇
📍尖沙咀 𝚃𝚜𝚒𝚖 𝚂𝚑𝚊 𝚃𝚜𝚞𝚒
❝大份兼抵食!😍地道韓國菜🇰🇷新鮮醬油蟹❞

海鮮煎餅
🦐海鮮煎餅 $148 (4/5)
炸蝦紫菜包飯
🍙炸蝦紫菜包飯 $75 (4.5/5)
玫瑰醬炒年糕
🥘玫瑰醬炒年糕 $188 (3.5/5)
醬油蟹
🦀醬油蟹(連飯) $270/1隻 (4/5)

꧁꧁ ——𝓂𝑜𝓇𝑒 𝒾𝓃𝒻𝑜𝓇𝓂𝒶𝓉𝒾𝑜𝓃—— ꧂꧂
📍Bingo & Cook

玫瑰醬炒年糕
醬油蟹
2023-08-26 185 瀏覽
朋友介紹的這間韓國料理,位於一個相當靜的商場內,但一走進去就聽到餐廳傳出的談話聲,想不到竟然在死場都能做得起,證明質素絕對有保證😉✏️位置(9/10):麼地道商場內,尖東地鐵站口就在旁邊✏️環境(8/10):餐廳很有氣氛,設戶外區,又是另一種風格✏️服務(8/10):掃碼下單,戶外區設鈴鐘可呼喚店員,十分貼心✏️食物(8/10):韓國師傅主理,口味正宗且味道不錯未下單前會先上四款前菜,有泡菜、芽菜、甜薯及茄子,其中泡菜新鮮而味道正宗,食多多也不夠😎🌟海鮮煎餅 - $148大大塊有層次的海鮮煎餅,充滿香蔥味,有泡菜、鮮蝦、魷魚圈等食材,口感十分香脆,沾上附上的韓式辣醬火辣惹味😊🌟炸蝦紫菜包飯 - $75脆身的紫菜外皮,包飯紮實飽滿,配料多樣,炸蝦香脆惹味,口感豐富,值得一試☺️🌟藥膳人參雞湯 - $168裝至滿瀉的人參雞湯,慢煮至連骨也可輕易咬碎,人參及雞味香濃出色,滲出淡淡甜味,暖肚亦飽肚😍🌟甜辣炸雞+香腸年糕串(半份) - $140有半份的甜辣風味炸雞、香腸串及年糕串,甜辣醬正宗香辣,炸雞沾滿醬汁,外脆內嫩,香腸鮮味,年糕預炸過,口感獨特🥰🏠Bingo & Cook (尖沙咀) 📬地址:尖沙

✏️位置(9/10):麼地道商場內,尖東地鐵站口就在旁邊
✏️食物(8/10):韓國師傅主理,口味正宗且味道不錯
前菜

🌟海鮮煎餅 - $148

🌟炸蝦紫菜包飯 - $75

🌟藥膳人參雞湯 - $168

🌟甜辣炸雞+香腸年糕串(半份) - $140

🏠Bingo & Cook (尖沙咀)
📬地址:尖沙咀麼地道37-41號港匯廣場地下17-20 & 31-34號舖
2023-08-17
前菜
甜辣炸雞+香腸年糕串(半份)
最近睇緊王之國 見到炸雞就想食下韓國野!餐廳有室內同室外用餐區域室外嘅係地邊攤area 好有地道feel⸜(๑⃙⃘'ᵕ'๑⃙⃘)⸝⋆︎*韓式菜式好齊全 海鮮鍋、醬油海鮮、飯卷等๑醬油蟹飯🦀 • $270醬油蟹好鮮味 醬油散發微微嘅甜味 附上一碗紫菜白米飯🍚蟹膏配白飯一齊吃 絕對係perfect match🤤食盡醬油蟹嘅精華๑蜂蜜黃油炸雞🍗 • $130炸雞即炸熱辣辣 外表超香脆✨食落有濃濃嘅蜂蜜香味 雞肉亦都好juicy半份夠哂兩個人share🥳๑豆腐泡菜湯🥣 • $130好濃味嘅豆腐湯 湯內有大量排骨肉、泡菜面頭有五大舊豆腐 必定要叫配碗飯黎食🥄๑吞拿魚紫菜包飯🍙 • $65Gimbap有多款口味 另有牛肉、芝士等口味內裡有紅蘿蔔🥕、青瓜🥒、黃蘿蔔๑清河清酒🍶 • $80 ๑檸檬梳打🍋 • $42
最近睇緊王之國 見到炸雞就想食下韓國野!
餐廳有室內同室外用餐區域
韓式菜式好齊全 海鮮鍋、醬油海鮮、飯卷等

๑醬油蟹飯🦀 • $270

炸雞即炸熱辣辣 外表超香脆✨
食落有濃濃嘅蜂蜜香味 雞肉亦都好juicy
半份夠哂兩個人share🥳

๑豆腐泡菜湯🥣 • $130
好濃味嘅豆腐湯 湯內有大量排骨肉、泡菜
面頭有五大舊豆腐 必定要叫配碗飯黎食🥄

๑吞拿魚紫菜包飯🍙 • $65
Gimbap有多款口味 另有牛肉、芝士等口味
內裡有紅蘿蔔🥕、青瓜🥒、黃蘿蔔

๑清河清酒🍶 • $80
๑檸檬梳打🍋 • $42

呢晚收咗工就過嚟尖沙咀食韓國菜🥰 我哋就嚟咗呢間超級隱蔽但好評不斷嘅 Bingo & Cook ,因為佢有好多幾特別嘅韓國菜式食❣️🍲 50cm Korean Seafood Stews ($380)一嚟到我哋就揀咗呢個超級大份嘅50cm韓國海鮮鍋,店員上台嗰陣時真係覺得有啲驚嘆😂 超級大鍋!入面真係有超多海鮮,包括有鮑魚、青口、蝦、蟹、魷魚同扇貝,冇諗過呢個價錢可以食到咁多海鮮😍 另外加左個韓國手工麵,加入湯底裏面好入味🤤🫔Seafood Pancake ($148)小食方面,我哋叫咗呢個海鮮煎餅,其實我當前完全冇諗過咁大份,但呢度係超級大份!兩個人完全食唔晒,起碼要四個人先至食得落🥲 煎餅超級足料,落咗唔同海鮮同香蔥落去煎,金黃香脆,點埋醋食好好味🤤🍳Kimchi Fried Rice ($108)最後我哋叫多個泡菜炒飯,越食越開胃,唔錯👌🏻☕️Americano ($30) Citron Tea ($32)飲品方面,叫咗個美式咖啡同埋韓式柚子茶,可以解辣解膩。整體而言,覺得上兩個成日都好滿意,一定會再返嚟食😋

🫔Seafood Pancake ($148)

🍳Kimchi Fried Rice ($108)
最後我哋叫多個泡菜炒飯,越食越開胃,唔錯👌🏻

呢間人氣韓國菜係由韓國人主理 夠晒正宗🥰之前都去過銅鑼灣分店 喺尖沙咀嘅分店最有feel!!戶外露天用餐位係紅色透明膠帳篷 真係好似去左首爾咁呀🏕️.📌韓式前菜 $free泡菜超好食refill左兩次 味道唔會太鹹/太辣 好適中嘅甜辣 口感爽脆🌶️🥬仲有麻油翠玉瓜, 甜醬腸仔, 涼拌茄子 款式特別 可以無限refill架🥒🥓🍆.📌 Bingo特製紫菜包飯 $80原本係配牛肉 我轉咗炸蝦 特製款比普通多咗芝士 增添份鹹香味🧀️蝦肉爽彈 炸皮薄脆唔油膩🍤內餡仲有魚糕, 雞蛋, 紅蘿蔔絲, 青瓜, 牛蒡, 酸蘿蔔, 生菜碎 口感豐富 味道清爽🍥🥚🥕🥒🥬飯得薄薄一層 麻油香唔出 飯粒較鬆散 唔會太強飽腹感 係清新之選🍙.📌玫瑰醬年糕鍋 $188呢個必食呀 同朋友都覺得勁出色‼️湯底完全係濃香版嘅韓國卡邦尼辣雞麵😍拉麵好索汁 每一款配料都沾滿醬汁 再撈埋塊芝士 冇得輸🧀️年糕份量都幾多 不過就硬左啲啲🤏🏻魚糕超軟淋 本身嘅甜 加埋個醬 好惹味 配料仲有半隻雞蛋同香腸🍥🥚記得趁熱食 凍左個汁變杰 就會比較膩🔥唔好嘥個醬 識食一定係將紫菜包飯浸落去 一流😏.📌(中)韓式燒烤套餐 $420中份都勁大份 有大兩塊

📌韓式前菜 $free
韓式前菜

📌 Bingo特製紫菜包飯 $80

📌玫瑰醬年糕鍋 $188

📌(中)韓式燒烤套餐 $420
中份都勁大份 有大兩塊豬肩肉同豬腩肉🐽
店員會幫手燒肉 再切成一舊舊 仲會炒香配菜 懶人最愛😎
(中)韓式燒烤套餐
豬肩肉雖然瘦啲 相對冇咁嫩滑 但豬香味好濃郁🥩豬腩肉肥瘦均勻 層層相間 肉質軟嫩 燒過之後 迫左啲油份出嚟 豬嘅油脂香十足 豬皮好爽彈🐷
(中)韓式燒烤套餐
配料有: 生菜, 酸辣泡菜, 香甜洋蔥, 蒜頭, 雞髀菇同薯仔片 用生菜包晒所有材料 唔洗加醬汁都勁滋味🥹
韓式前菜