2025-05-23
好耐無去韓國旅行,之後去襯韓國都會食醬油蟹原來 Bingo & cook 慶祝 10 周年,推出醬油蟹無限任食放題,醬油蟹控嘅我又點可以唔去食過夠本餐廳裝潢以2000年代韓式大排檔風格為主題,營造出懷舊的韓式氛圍,店內設有多個影相打卡位,如公路標誌、紅綠燈、韓國地鐵站櫈及街頭小食店等佈置,真係好似瞬間飛到首爾一樣食物方面:醬油蟹無限任食放題醬油蟹 : 醬油蟹選用韓國直送的藍蟹,選擇咗雌蟹,兩隻蟹都爆曬膏,肉質嫩滑鮮甜,醬油夠入味,再將蟹膏與蟹肉拌入紫菜飯中,真係最強白飯小偷,醬油蟹之後仲可以無限添加公蟹,服務員仲會主動加蟹,真係夠曬細心醬油海鮮拼盤 : 有醬油蝦,醬油鮑魚及醬油帶子,海鮮醬油夠曬入味,醬油蝦肉質結實又富彈性,蝦頭仲要充滿蝦膏,醬油鮑魚惹味彈牙爽口,醬油帶子口感滑溜煙韌,非常美味嘅醬油海鮮拼盤原味炸雞 : 外脆炸得極度香脆,肉質軟嫩,一定要襯熱食,再搭配啤酒就更加滋味年糕香腸串 : 年糕炸得煙韌香脆,蘸少少韓式辣醬就好惹味,香腸烤到外脆內軟,鐘意食韓國街邊小食嘅一定要叫排骨湯 : 排骨湯香濃入味,有大量排骨,食落啖啖,必點招牌菜飲品 : 有多款罐裝汽水選擇Ours Tip
醬油蟹無限任食放題