2021-11-08 586 瀏覽
嗰日放工好夜先返到屋企,起身之後都係好攰,所以決定食返個靚早餐慰勞自己😍 於是入咗去依間black sugar Coffee到。食完之後全日都好開心,可以話係全日嘅好開始!🎈佢裝修好靚,有一種小清新嘅感覺。坐喺度成個朝早都唔會有問題😍空間大又舒服食物好適合打卡,點樣影都靚!見到啲咁靚嘅嘢食,心情都即刻靚好多!😍😍食物都非常好食,份量非常足夠,如果唔大食一定夠食。咖啡都好香,好飲下次如果有機會,一定會再幫襯❣️

下次如果有機會,一定會再幫襯❣️
2021-10-05 711 瀏覽
三年前同好友飛韓國,十一月十幾度嘅氣溫底下佢都成日拎個風扇仔出嚟吹。依家炎炎夏日,搵個盡量唔使暴露於室外嘅地方,chill chill地食個lunch。思前想後諗起早幾年食過嘅Black Coffee Sugar喺奧海城開咗分店,閒日十二點左右嚟到唔使等位,小店樓底高,天然採光, 木色黃燈加半開房式設計令人感覺溫暖。Pesto Chicken Penne $128香草醬味香濃,雞胸肉嫩滑,最後凍咗再食都唔覺油膩。Avocado and Egg Toast $98蛋炒得滑身,牛油果醬份量慷慨,伴上嘅沙律亦新鮮,感覺健康無負擔。Homemade Waffle with Ice-cream $88窩夫炮製時已飄來陣陣烘焙香氣,外觀無太花巧,窩夫係美式質感,微暖狀態下蛋香味突出;而雪糕用上Movenpick,香濃幼滑,不過略嫌楓糖合桃味太甜,有少少膩。
Pesto Chicken Penne $128
香草醬味香濃,雞胸肉嫩滑,最後凍咗再食都唔覺油膩。
Avocado and Egg Toast $98
黎左大角咀返工一個禮拜度,發現呢度真係好多小店,同好多好野食,要好好發掘一下先得~今朝提早返到公司附近,決定去試下呢間位於奧海城二期內的Black Sugar Coffee,來過Happy Friday!~早上都枕住有人來買外賣,但堂食就只有一、兩台客人:我點了一份Egg Benedict with Salmon同一杯Iced cappuccino 轉oat milk~佢地既Egg benedict係用酸種麵包做底,不是用英式鬆餅,三文魚大大塊,好味~Iced Cappuccino with oat milk, 第一口有d苦,之後再飲有咖啡香出黎~埋單$158。過了一個悠閑的星期五早上,迎接weekend ,假期~

早上都枕住有人來買外賣,但堂食就只有一、兩台客人:

Egg  benedict  with  Salmon

Iced  cappuccino

埋單$158。

過了一個悠閑的星期五早上,迎接weekend ,假期~
2021-08-06
$158 (早餐)
Egg  benedict  with  Salmon
Iced  cappuccino
2021-07-26 580 瀏覽
因為要到附近的Red Cross上急救班,便隨便找了間Coffee shop打發一下時間,看看書、發發呆。我沒帶著什麼期望的,點了一杯熱Latte,$40。那天是星期六,咖啡店人比較多。店舖長而窄,我找了個有陽光透進來的位子坐下,旁邊有幾位有些年紀的太太在卡卡大笑,在訴說當年,聊得很開懷。我心裡覺得笑聲有點煞風景,但朋友相聚是開心事,我這位過客喝完咖啡離開便是。沒多久便有員工端著咖啡走過來。這杯Latte的拉花做得不錯喔,咖啡剛剛好到杯頂。我呷了一口,心裡「wow」了一聲,有驚喜喔!🤩咖啡很香、很濃,texture很厚。看著書,呷著好喝的咖啡 — this is how a good day looks like! P.S. 想好好坐一下喝咖啡,平日來比較好喔。下次來奧運站附近,不妨試試這裡的咖啡☺️
因為要到附近的Red Cross上急救班,

我沒帶著什麼期望的,點了一杯熱Latte,$40。

Hot  Latte
Hot  Latte
2021-06-29 689 瀏覽
同舊同事食lunch,揀左呢間cafeCarbonara 配 Jasmine Pearl茶意粉比較幼,索哂香濃既蛋汁,肉粒有口感,唔太咸,幾好食。傾左成2個半鐘都無比人趕走,環境幾舒服,有時有飄住一陣咖啡同埋waffle香味😆,正。
同舊同事食lunch,揀左呢間cafe

Carbonara 配 Jasmine Pearl茶
意粉比較幼,索哂香濃既蛋汁,肉粒有口感,唔太咸,幾好食。

2021-06-23 473 瀏覽
Brunch menu available at 11:00-14:30. Sandwich or Pasta, free Americano, top up for other coffee or drinks.Nice coffee, spaghetti carbonara was not creamy though, less cheese and egg. Maybe their sandwiches will be better. 😉Dirty +$15Spaghetti Carbonara $108

Dirty +$15

Spaghetti Carbonara $108
  • Dirty
2021-06-08 485 瀏覽
#BLACKSUGARCOFFEE💛成日經過奧海城都見到佢個霓虹燈狼設計🐺今次小編特登抽時間去啦🤤🤤 嗰日就算係朝頭早10點 都已經好多人 爆晒場‼️小編好好彩咁坐到最後一張枱😋 所以建議想食嘅朋友 要早少少去排定隊啦🤩環境🤩舖頭設計做到好靚 好舒服❤️真係可以坐係到成日 Chill😚 小編私心佢哋個霓虹燈設計😻😻 坐落都幾舒服😌有吧枱 或者長枱都有💓💓Tuna Melt Sandwich W/ Salad $98💰(8/10)個碟一嚟到張枱 即刻聞到好香嘅烘三文治嘅味😋😋 啲芝士仲要係超級流心‼️係食得出分咗兩隻芝士嘅味🤤係Cheddar Cheese 同埋 Swiss Cheese 🧀 兩種口感加埋一齊真係冇得彈 而吞拿魚方面 食落去都唔會腥 仲要好滑 加埋啲蛋黃醬 真係食得好滋味💓每一啖咬落去 都有填滿個口嘅口感🙈🙈 個包仲要烘得唔錯 但係略嫌有少少硬 🤏🏻 但整體來講係真係好好食😋小編極度推介👍🏻 而配菜方面有沙律 🥗 佢有隻自家製嘅醬汁加埋 甜甜地幾易入口 😚小編食晒成個沙律 👀 整體來講係唔錯嘅選擇 但係小編食唔晒個三文治 因為對小編來講有啲大🙈🙈 性價比見仁見智 👀因為其實個三
#BLACKSUGARCOFFEE💛

環境🤩

個碟一嚟到張枱 即刻聞到好香嘅烘三文治嘅味😋😋 啲芝士仲要係超級流心‼️係食得出分咗兩隻芝士嘅味🤤係Cheddar Cheese 同埋 Swiss Cheese 🧀 兩種口感加埋一齊真係冇得彈 而吞拿魚方面 食落去都唔會腥 仲要好滑 加埋啲蛋黃醬 真係食得好滋味💓每一啖咬落去 都有填滿個口嘅口感🙈🙈 個包仲要烘得唔錯 但係略嫌有少少硬 🤏🏻 但整體來講係真係好好食😋小編極度推介👍🏻 而配菜方面有沙律 🥗 佢有隻自家製嘅醬汁加埋 甜甜地幾易入口 😚小編食晒成個沙律 👀 整體來講係唔錯嘅選擇 但係小編食唔晒個三文治 因為對小編來講有啲大🙈🙈 性價比見仁見智 👀因為其實個三文治可以係屋企整到🙈🙈

ICE Super Fruit Tea $45 💰 (2/10)
個感覺唔知點講👀 但係小編真係好唔推介呢一個🤏🏻 飲落去完全唔知飲緊啲咩 仲要冇果茶味🙈有啲苦🙈 建議如果想去覓食嘅朋友 可以試吓佢啲咖啡☕️ 因為其實佢係主打咖啡🤣🤣 小編下次應該會飲返咖啡 🤩🤩

推薦指數🌟 8 / 10 🌟
2021-06-02 419 瀏覽
係網上都睇過呢間型格風柴犬主題Cafe🐕 —“Black Sugar Coffee”,之前試尖沙咀店,睇下見唔見到柴犬店長糖兄妹😽,仲有唔同柴犬精品/咖啡出售。一直抽唔到時間去,今日咁啱經過佢哋大角咀分店就先試一試☕️!睇返網上專訪指店主是世界咖啡師大賽評審,對精品咖啡相當講究,加上滿座嘅店舖,自然期望比較高,以下為全自費個人感受⬇️————————————————👅Latte (Hot $40)🔸我飲咗Match Dirty比較重味,飲返Latte淨係飲到偏苦☕️。以作公平就交比咖啡愛好者J生評價一下:味道正常,都幾順滑嘅,但以呢個正常價錢,相較之下偏小杯🤭,大啖啲兩三啖都飲哂👅Match Dirty (Iced $58)🔸先將濃縮咖啡加抹茶粉打勻,再一氣呵成倒入裝有牛杯嘅玻璃杯🍵,不過都沖散晒本身應該好靚嘅漸層,入口會係咖啡同抹茶嘅苦澀,甚至帶一點酸,個人口味唔太啱🙊同想像中嘅污糟版抹茶Latte有出入,或者係我唔識貨啦————————————————🚩總結:今次都唔知點總結好🤔有機會去返尖沙咀總店試多次作準———————————————— 🌟注意:當日週末下午需要排一陣隊———————

————————————————
👅Latte (Hot $40)

👅Match Dirty (Iced $58)

🚩總結:今次都唔知點總結好🤔有機會去返尖沙咀總店試多次作準
🌟注意:當日週末下午需要排一陣隊
📍 Black Sugar Coffee
地址:大角咀海庭道18號奧海城二期地下G16號舖
🗺地區:#bem大角咀
📥分類:#bem咖啡店 #bem黃店日常
💰人均消費:#bem_51至100蚊
2021-04-24 407 瀏覽
行完街,諗住同個朋友去搵間cafe坐下,點知間間黃點都滿晒,唯有行返去奧海城,隨便揀一間坐低。因為第一次嚟,有想坐耐少少,隨意點左杯cappuccino同flat white, 慢慢飲。一開始覺得地方細細,坐係吧台感覺有少少逼,但坐坐下可以一邊睇住職員沖手沖咖啡,由選豆,磨豆,沖水,試味,一連串氣味同動作都好有趣。而咖啡味道亦係好飲嘅,奶泡感亦恰到好處,會值得下次會黎試下佢d手沖咖啡。題外話:佢用清酒🍶樽同杯serve手沖咖啡感覺幾新鮮幾好玩,隻貓貓杯亦好靚好得意👍🏼

2021-04-24
-今次介紹一間環境舒服的黃店Coffee shop🥰(除左大角咀,仲有其他分店😆)想簡簡單單飲杯咖啡☕️放鬆下😇-Iced Americano☺️ ($40)口味較淡,微苦,味道都不錯👍-Latte☕️ ($45)拉花都幾靚,味道幾香❤️-Name🏠:Black Sugar Coffee Location📌: 大角咀海庭道18號奧海城二期地下G16號舖(港鐵奧運站 D3 出口)價錢💰: Iced Americano ($40),Latte ($45)

今次介紹一間環境舒服的黃店Coffee shop🥰
(除左大角咀,仲有其他分店😆)
想簡簡單單飲杯咖啡☕️
放鬆下😇
Iced Americano☺️ ($40)
口味較淡,微苦,味道都不錯👍
Latte☕️ ($45)
拉花都幾靚,味道幾香❤️

Name🏠:Black Sugar Coffee

2021-02-28 397 瀏覽
因為公司附近開咗Black Sugar Coffee,自從試過佢哋嘅咖啡同食物味道都唔錯之後,有時都會趁lunch time過嚟食個午餐,之前食過Avocado Toast,今次就叫咗Parma Ham & Brie Cheese Panini with Soup。-Panini 裡面有Parma Ham同Brie Cheese 🧀 火腿片份量幾足料,芝士味道就比較濃郁,可能唔係每個人都接受到,但對我來講係OK嘅😂 除咗Panini之外,仲有細細份沙拉🥗同一小碗龍蝦湯🦞,我不嬲都覺得佢哋嘅沙律菜幾新鮮,醋汁都幾開胃,唔錯唔錯💚 龍蝦湯味道都幾濃郁,飲得出係落足料👍🏻 成個餐我覺得幾balanced ,有沙律有湯有三文治,係一個唔錯嘅午餐選擇☀️
2021-01-31 343 瀏覽
Latte(Large size: $45)Latte味道ok,不過不失😉Parma ham & brie cheese panini with lobster soup ($108)飛碟入面夾住風乾火腿🍖、芝士🧀同菜🥬,芝士味濃,呈半溶狀態,風乾火腿帶有咸香,幾惹味。另外再配埋龍蝦湯🦞,狀態不算杰身,但都幾鮮味🤤會追住黎飲😋😋😋😋服務方面非常好,本身因為全店差唔多full,一入座係坐高櫈的,之後有客人離開,店員主動問我哋使唔使轉坐下面既位,真係非常貼心😍😍😍另外裝修舒服,用餐工具精緻,帶有和風感覺⛩⛩
Latte(Large size: $45)
Latte味道ok,不過不失😉

另外裝修舒服,用餐工具精緻,帶有和風感覺⛩⛩
2021-01-15 321 瀏覽
天寒地凍,好想飲杯熱野暖暖身,奧海城入面有間以柴犬為主題既咖啡店,襯禁堂食時間就完前,極速坐低落單Basque Cheesecake呢期熱爆既甜品,間間咖啡店都會見到佢出現,燶面係佢signature, 成件芝士味濃郁,最特別既係食到咸咸地既味道,相信係加左海鹽,個咸味又幾夾幾有驚喜Cinnamon Bun因為食過某間5星酒店既超水準肉桂卷後,對肉桂卷都變得好嘴刁,呢個卷造得唔夠鬆軟,死死實實咁,同太甜了Flat White奶泡唔算打得十分好,飲落咖啡豆帶有煙草既味道,但成杯都算順滑,飲完暖返晒Dirty咖啡同奶既分層明顯,但見到杯野就凍,所以無試飲,相信啡味都不錯呢度都坐得幾舒服,門口隔離放左一d柴柴既產品同咖啡用具可供選購,整體都不錯

Cinnamon Bun

Flat White

Dirty

Basque Cheesecake
你知唔知道大角咀其實都係一個咖啡店集中地呢?隨手一數都有好幾間有特色又好飲的店,如果你想搵個地方靜靜地又舒服食個靚早餐嘆杯咖啡,奧海城這間 Black Suger 係一個好選擇啊。咖啡店位於奧海城二期地下,亦係 GU 隔離、Franc Franc 對面,由地鐵站過來都好方便,一落電梯就見到。店內座位話多唔多,話少亦唔算少,這天周未十一點多來到,完全唔驚無位幾好。其實我都成日經過這間咖啡店,平日的話都唔難搵位既,假期下午就可能有人龍,所以鋪頭門口都預備左排隊位。Black Suger 在香港有四間分店,品牌以柴犬為主題,我之前去尖沙咀分店有遇過仲攬過店狗,哈哈。各間分店的配色和裝修風格都幾一致,帶點復古風的咖啡色調悠閒寫意。除了餐牌上的鹹食餐點,檯台上有各種不時替換的蛋糕甜點,這天就有磅蛋糕、肉桂卷和芝士蛋糕等等。喜歡食甜品的話,這裡的窩夫都好受歡迎架。柴犬主題咖啡店當然都搵到一系列柴犬精品啦。產品都好精緻吸引喎!店內有雜誌架和自助勘水角落。餐牌第一版係各種手沖豆子,恕我目前都係鍾意飲奶啡,直接翻去後面。飲品咖啡和茶都有,仲有抹茶Dirty添,其實我唔明點解近期大家都喜歡飲Dirty,明

柴犬主題咖啡店當然都搵到一系列柴犬精品啦。

產品都好精緻吸引喎!

店內有雜誌架和自助勘水角落。

飲品咖啡和茶都有,仲有抹茶Dirty添,其實我唔明點解近期大家都喜歡飲Dirty,明明只係將咖啡倒在奶上面。咖啡有分大杯細杯,想飲濃一點我建議揀大杯有 Double shot,幾滿足架。

餐點有一個算係蛋奶素食,其他都有肉肉。不過這天我有吃過才出門,所以揀了肉桂卷。

肉桂卷 HK$35 / Latte HK$45(大)

肉桂卷好夠肉桂香又唔會太甜,麵包都幾有咬口,我覺得好食過隔離間肉桂卷專門店囉。咖啡我揀左大杯 Double shot,喜歡濃濃的感覺。

Black Suger 奧海城店交通方便又氣氛悠閒,我覺得食早餐幾好喎,得閒再來坐下。
2021-01-02
2020-12-26 225 瀏覽
其實好耐之前去過尖東果間分店 當時友人幫我order過手沖咖啡係nutty 啲幾好飲 不過menu唔多見所以就簡單飲杯朱古力算🤩同waffle share😌(事後問朋友原來要另外request menu😅😅)-📌homemade waffle w/ice cream $88一上枱熱辣辣 果種類似麵包剛出爐的味道勁香😍😍相信係新鮮岩岩整好☺️waffle 再加一球Movenpick雪糕簡直係perfect match☺️一啖接一啖📌Latte $38試左一啖其他咖啡味都好香入口係好smooth 不過...飲過佢嘅手沖咖啡就返唔到轉頭😂📌Cocoa $44Dark chocolate 沖出嚟味道勁香濃 絕對唔會死甜🤩🤩 凍朱古力真係消暑恩物❤️
其實好耐之前去過尖東果間分店
📌Latte $38