2017-11-21
舊同事轉左新工, 地點係觀塘, 今晚約左出黎食飯, 舊同事新工係觀塘, 由佢話事, 佢揀左, 餐廳之前食過, 印象好好 ! 舊同事都揀得唔錯 !轉左新工後, 舊同事都幾忙, 我預早去到餐廳, 邊等邊上網。餐廳位於觀塘駱駝漆大廈, 乘搭港鐵在觀塘站B出口, 在觀塘廣場出會較近, 在地下向馬會方向直行2-3個街口,便到達。大約5-6分鐘。我最早到達, 當時未有太多人, 我揀了旁邊位置, 餐廳裝修新穎, 而且舒適, 實在係傾計一流的地方。而晚市套餐價錢大約由$120蚊起, 已包餐湯,多士,主菜及飲品。加上環境又靚,唔算貴。最後和舊同事點了 : 香蒜全蜆意大利粉 $133焗厚切法式豬鞍扒伴黑松露醬 $162餐湯係雜菜湯+蛋沙律多士雜菜湯味道較淡, 水份太多, 蛋沙律多士唔錯, 但係太的式了, 唔夠食呢 !香蒜全蜆意大利粉上枱時很有心思, 蒜蓉唔夠多, 蜆肉很新鮮, 個人喜歡蒜蓉, 如果再多點會更好焗厚切法式豬鞍扒伴黑松露醬厚切最怕太厚變得過 , 但廚師則燒得恰到好處, 豬鞍肉很嫩, 黑松露醬比得多, 可以均勻給每一切開小件, 雖然配有汁, 但已夠入味。另配有沙律菜,小蕃茄。飲品點了熱檸水, 味
香蒜全蜆意大利粉 $133
焗厚切法式豬鞍扒伴黑松露醬 $162
餐湯係雜菜湯+蛋沙律多士
香蒜全蜆意大利粉
焗厚切法式豬鞍扒伴黑松露醬
厚切最怕太厚變得過 [鞋], 但廚師則燒得恰到好處, 豬鞍肉很嫩, 黑松露醬比得多, 可以均勻給每一切開小件, 雖然配有汁, 但已夠入味。另配有沙律菜,小蕃茄。
飲品點了熱檸水, 味道正常
不少得的甜品, 比個名吸引而叫左 [草莓脆脆雪心蛋糕] $48 (原價$58, 套餐可以平$10)
有少少失望, 係甜品原來比較普通, 味道還可以啦 !!