📍Bos Vinci Restaurant & Bar🍷#黃豆食黃店💛#黃豆碌到去旺角🌟推介指數:8/10分🎰-🥳鐘意呢個食評可以Follow, Like 同Share比朋友仔! Save低下次去又得🤣-呢間以電影凌凌漆做主題嘅西餐廳💛環境有情調 服務又好夠細心😳(係連上菜次序都講究)野食每樣都好唔錯幾有質素配搭有花啲心思👍🏻位置又夠就腳 旺中帶靜 慶生去就最好不過~!鍾意酒同蠔嘅朋友仔都可以去試試🤤聽講西班牙乳豬都好正🤫-🦀蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯🧀 $188 (8/10)🤤海量蟹膏! 勁香芝士味 每啖都好滿足 本身怕呢個組合會好鹹 點知同啲飯食啱啱好👍🏻🤤即叫即焗 夠晒熱辣辣 成個飯濕濕地唔會太乾 量都頗多2-3個人食都好夠🥲啲飯係熟透嘅 如果鍾情於微微生米嘅意大利飯口感可能會滿足唔到-🇨🇦燒加拿大保濕豬鞍🐖 $218 (7.5/10)🤤熟度剛好 夠軟熟易 外面爽脆入面夠嫩 同埋係無豬羶味又夠juicy🤤個配菜係薯蓉 烤雜菜配忌廉汁 呢個組睇落無咩特別 但係整得超好食超有誠意 薯蓉夠creamy又唔會好奶好膩 雜菜有南瓜同四季豆 juicy又夠多 個忌廉汁係好食到想成食碟lam乾淨
📍Bos Vinci Restaurant & Bar🍷
#黃豆食黃店💛
#黃豆碌到去旺角
🌟推介指數:8/10分🎰
呢間以電影凌凌漆做主題嘅西餐廳💛
環境有情調 服務又好夠細心😳(係連上菜次序都講究)
野食每樣都好唔錯幾有質素配搭有花啲心思👍🏻
位置又夠就腳 旺中帶靜 慶生去就最好不過~!
鍾意酒同蠔嘅朋友仔都可以去試試🤤
聽講西班牙乳豬都好正🤫
🦀蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯🧀 $188 (8/10)
蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯

🇨🇦燒加拿大保濕豬鞍🐖 $218 (7.5/10)

燒加拿大保濕豬鞍
🤤個配菜係薯蓉 烤雜菜配忌廉汁 呢個組睇落無咩特別 但係整得超好食超有誠意 薯蓉夠creamy又唔會好奶好膩 雜菜有南瓜同四季豆 juicy又夠多 個忌廉汁係好食到想成食碟lam乾淨🤣
🌿香草蜂蜜雞翼🍯$68 (8.5/10)
香草蜂蜜雞翼

🤤即叫即整 食嗰陣入面仲好熱! 外脆內嫩 炸漿又夠薄 雞翼中size啖啖肉 好食!
🤤蜂蜜唔係死甜而係清甜 香草夠惹味 配搭上有花心機 欣賞!
🍋焗法式檸檬撻🧁 $58 (8.5/10)
焗法式檸檬撻

🤤最怕好甜嘅檸檬甜品 呢個好重檸檬味仲夠酸! 食完飯食即刻無咁滯 撻又焗得夠熱 入面微微流心 面頭仲好靚🥺
💁🏻‍♀️可以同店員要求想寫咩字🤣!
👩🏻‍💼服務:親切有禮仲好細心 上菜次序都安排好逐碟上 前菜/小食>main>risotto >甜品咁上 一碟接一碟好smooth食得舒服
⏳等候時間:book咗枱唔洗等(入座時間為平日夜晚6點 7點9左右半滿)

💆🏻‍♀️環境:有情調 坐得舒服 燈光夠 乾淨企理
香草蜂蜜雞翼
2021-09-11 123 瀏覽
平日來到旺角仁安大廈附近看模型及手錶,逛累了想找餐廳食飯,由登打士街走到廣華街,在想不到食什麼之際,發現了這間餐廳,便進店試試位置(7/10):位於廣華街近豉油街,地點雖較偏,但其實也不算太遠,由港鐵油麻地站A2出口步行約7-8分鐘,附近亦有不少逛街熱點,如登打士街等環境(8/10):餐廳裝修較西式,酒吧格局,面積雖不大,但感覺不差,環境算是舒適服務(8/10):侍應有禮貌,會提供清水,亦會主動幫忙加水及提供餐具,下單上菜速度算快食物(8/10):餐廳主要提供西餐,有各式扒類、意粉及意大利飯等,味道不錯,同時亦提供各式小食,能方便來喝酒談天的客人由於我們有點餓,便點了一份乳豬及兩份主食:西班牙燒乳豬 ~ $308燒乳豬用上豬脾位置,皮炸至十分香脆,而肉質亦能保持鮮嫩,味道則偏向肉的原味伴菜有用印度香料調配的薯蓉,味道夠香但未必人人喜歡,另外有煮熟的翠玉瓜、紅蘿白及紅色燈籠椒,醬汁則是香草紅酒汁,個人覺得和乳豬有點夾不上,如有較香濃的醬汁會更佳蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯 ~ $188此款意大利飯焗得非常香,上菜亦夠快。蟹膏及芝士融合變成很香濃的醬汁,味道鮮甜香濃,而意大利飯較軟身,很合本人

由於我們有點餓,便點了一份乳豬及兩份主食:
西班牙燒乳豬 ~ $308

蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯 ~ $188
此款意大利飯焗得非常香,上菜亦夠快。蟹膏及芝士融合變成很香濃的醬汁,味道鮮甜香濃,而意大利飯較軟身,很合本人口味
如果可以多加一點海鮮或肉類,增加口感會更出色

買定離手!魚蝦蟹扁意粉
買定離手!魚蝦蟹扁意粉 ~ $178
足夠濃味的意粉,內含魚肉、蟹肉、鮮蝦及魷魚,加上一些香菇及車厘茄。扁意粉軟硬適中,混合這些鮮味的食材,味道及口感同樣豐富,卻稍為太濃味

荔枝梳打
荔枝梳打 (Lyche Soda) ~ $58
清新而有荔枝香味的梳打,在吃了一些肉類後,是很好的消化良物

椰林飄香
菠蘿可樂達/椰林飄香 (Virgin Colada) ~ $58
用上椰奶及鮮奶,再加入菠蘿調配的Mocktail,味道複雜但卻不夠突出,個人比較希望多放一點椰奶

整體來說,這間餐廳味道算是不錯,但位置有點偏,以至客人不多。由於餐廳主理盡是充滿熱誠的年青人,實在值得大家支持一下這間小店

🌺Bos Vinci Restaurant & Bar
🌺地址:旺角廣華街48號廣發商業中心地下1號舖
2021-09-08
買定離手!魚蝦蟹扁意粉
荔枝梳打
椰林飄香
2021-09-07 109 瀏覽
話說之前有一日我地清假過海去食,點知無開,我地岩岩呢個星期日無野做就再去,為左啦想再摸門釘,男人臨出門個時仲打去book枱,結果我地包場咁,但真心,呢間野好好食,唔應該係咁,所以我打尖寫左呢間先!仲有,我地兩個飽到夜晚只係食左烚菜同埋個我日勁口乾,一坐低已經乾左兩杯水,之後佢係咁同我refill到唔好意思XD 佢地仲話飲多尐水好🙈龍蝦湯 $88佢睇落雖然唔係好杰身,但個味好濃,個龍蝦味好出法式田螺薯蓉焗油炸鬼 $78通常食呢個都會剩低薯蓉,但我地兩個清哂,除左有油炸鬼咁特別之外,出色既地方係個薯蓉,我為左食佢有咩味,我清左XD 我覺得佢有放類似蒲汁既味,所以成件件事唔同哂蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯 $188呢個就係引男人既飯,結果佢食羊,我食呢個! 好食到一個點! 明明已經好飽,但真係太好食,忍唔到口,食下又一啖食下又一啖,就咁就... 清哂~唔好睇佢個risotto要近200蚊,佢俾足你,有蟹肉,濃濃既蟹膏,仲要焗到焦香既芝士! 我絕對會為左佢再過海食,但問題係,我會因為咁試唔到其他野XD烤焗保雲酥紐西蘭小羊架 $288我唔食羊既,男人話288有4條骨,仲要好好食,我有食尐蔬菜點個個汁

仲有,我地兩個飽到夜晚只係食左烚菜

龍蝦湯 $88
佢睇落雖然唔係好杰身,但個味好濃,個龍蝦味好出

法式田螺薯蓉焗油炸鬼 $78

蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯 $188

烤焗保雲酥紐西蘭小羊架 $288
我唔食羊既,男人話288有4條骨,仲要好好食,我有食尐蔬菜點個個汁,又係一絕! 應該係紅酒汁但唔係只得紅酒,,應該仲有黑醋,而佢調教到個味... 好好食!
男人都讚個羊好食~

Follow ig送小食 - 炸雞軟骨
都好好食,正正常常,以送既份量黎講,好大份

佢地開頭唔知,以為我地share,佢地既ratice係逐樣上,但當我話我唔洗刀,佢地已經好醒咁講再問我地想唔想一齊黎~ 所以佢地係好有心,好細心同野食好好味!

2021-09-05
午餐
  • 法式田螺薯蓉焗油炸鬼
  • 蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯
2021-09-06 13 瀏覽
呢間以電影🎬明星周星馳拍嘅[007]為主題嘅西餐廳,周圍有好多電影入面嘅經典金句,幾有特色鵝肝牛柳粒炒飯 $168鵝肝煎得香脆,口感細膩軟滑,牛柳粒唔會韌,炒飯乾身爽口法式田螺薯蓉焗油炸鬼 $78見到呢個小食咁搞鬼就叫嚟試吓,第一次試咁嘅配搭,油炸鬼焗得好香脆,田螺肉質彈牙,配埋薯蓉三種層次,口感幾特別香草蜂蜜燒雞翼 $68雞翼即叫即炸,熱辣辣,外皮炸到好香脆,咬開肉質超嫩滑,隻碟入面仲要係勁多蜂蜜,我梗係唔輸蝕,將隻雞翼反轉再反轉點汁🤣🤣真係好好味😋Lyche Soda $58Passion Fruit Soda $58兩杯梳打都好夠氣,唔會太甜,解渴一流💦

鵝肝牛柳粒炒飯 $168
鵝肝煎得香脆,口感細膩軟滑,牛柳粒唔會韌,炒飯乾身爽口

法式田螺薯蓉焗油炸鬼 $78

香草蜂蜜燒雞翼 $68

Lyche Soda $58
Passion Fruit Soda $58
兩杯梳打都好夠氣,唔會太甜,解渴一流💦
約食飯唔知去邊慶祝好,唔想食來食去同一堆既餐廳,做足功課research附近有冇主題式餐廳,就系咁發現左呢間別樹一格既西式酒吧既主題餐廳聽講餐廳老闆系戲迷,餐廳裝飾怖置落唔少心機,而我自己最鐘意個「凌凌漆」既霓虹燈,令我諗起周星酏,況且牆上唔同霓虹燈設計,對打卡迷講非常吸引,由鋪外到鋪內裝修咁吸睛,證明揀呢到用餐系正確👉🏻法式田螺薯蓉焗油炸鬼呢個真系好讚不絕口,第一到食咁層次分明既薯蓉田螺,面頭系類似煙熏味道田螺、中間系蒜香薯蓉、最底系十分鬆脆油炸鬼,油炸鬼似平時食開既蒜蓉包味到,一齊食既時間3種滋味非常之夾,作為頭盤真系非常有驚喜,下次來都一定會再嗌👉🏻水牛城雞翼甜酸辣既水牛城雞翼,雞翼炸得夠脆卜卜,面頭既醬收汁吸晒落雞翼到,而冇令外皮因會醬汁變軟,口感依然地脆口,食得出即炸,甜酸辣3種味配搭勻稱,唔會太辣,唔食得辣都可以一試👉🏻蟹膏巴馬芝士焗意大利飯蟹膏味十足香,加埋巴馬芝士,整個焗飯既味道非常濃郁,身為鐘意食芝士同重口味既我,緊係愈濃愈欣賞啦💪🏻👍🏻😌冇諗到一個焗飯都可以煮出咁樣既效果當然意大利飯唔同平時茶餐廳焗飯咁俾個炒飯底就算,食得出真系即刻焗出嚟,製作時間都要比一般飯麵要再

👉🏻法式田螺薯蓉焗油炸鬼

👉🏻水牛城雞翼

👉🏻蟹膏巴馬芝士焗意大利飯

當然意大利飯唔同平時茶餐廳焗飯咁俾個炒飯底就算,食得出真系即刻焗出嚟,製作時間都要比一般飯麵要再耐些少,賣相唔系十分特別,當第一啖後就會知龍與鳳

🍹柚子soda

甜度適中唔會過甜,唔會有藥水味,fresh既柚子清新味道,迎合晒女士既口味
整體來說,餐廳坐位舒服既,唔會貼得太近,怖置十分適合打卡/慶祝,甚至餐廳內提供唔少紅白酒、cocktail等等,好朋友相約來chill都會好正,服務好好,職員落單快手同細心,成餐飯既感受都都分放鬆
  • 法式田螺薯蓉焗油炸鬼
2021-09-04 14 瀏覽
Bos Vinci 係良心小店,主打西餐,而且以周星馳嘅電影「國產凌凌漆」作為餐廳主題,好有特色!經典凱撒沙律 $83除咗新鮮爽脆嘅甜菜、芝士碎、煙肉粒 之外,仲加上車厘茄及青瓜片,清新開胃!燒烤醬雞肉墨西哥脆片 $128香脆可口嘅墨西哥脆片,加上燒烤醬、雞肉粒、芝士等,有特色之餘仲好滋味!黑松露雜菌意大利飯 $148意大利飯口感軟綿,又creamy,配上黑松露醬及大量雜菌,香濃美味!Grapefruit soda $58Passion fruit soda $58兩杯梳打都清新甜美,夏天飲岩晒!

經典凱撒沙律 $83

燒烤醬雞肉墨西哥脆片 $128

黑松露雜菌意大利飯 $148

Grapefruit soda $58

Passion fruit soda $58

兩杯梳打都清新甜美,夏天飲岩晒!
2021-09-03 6 瀏覽
我就唔係周星馳嘅𝒇𝒂𝒏𝒔 但呢間用「國產凌凌漆」做主題嘅餐廳又幾特別🤩裝修都幾型幾有𝒇𝒆𝒆𝒍😎.📌焗海鮮飯 $88焗飯最緊要一定係個面夠吸引😍有超多芝士 仲可以拉絲 但食落完全唔濟🧀燒到脆脆地 好香口🤤海鮮有:兩隻青口,兩隻大蝦同魷魚🦐🦑飯係蛋炒飯底 飯粒煙韌爽口 似𝒓𝒊𝒔𝒐𝒕𝒕𝒐 🥰蝦好爽口 不過青口就焗得有啲窿 但好𝒋𝒖𝒊𝒄𝒚😝.📌燒紐西蘭牛柳 $118牛柳有兩大塊 不過一舊就太韌 另一舊就好軟淋😚牛味幾濃 冇點調味🐮底係薯蓉 但好特別 係用薑黃粉撈過 都幾濃味 未必個個都鍾意食🙈口感幾綿密幼滑😋仲有幾片醬油茄子同秋葵🤪.📌𝑩𝒐𝒔 𝑽𝒊𝒏𝒄𝒊小食拼盤 $148拼盤都幾豐富🥳腸仔係司華力腸🧐炸雞翼炸得外脆內𝒋𝒖𝒊𝒄𝒚 完全唔油膩🤩仲有炸魷魚圈同薯條🍟魷魚好夠鮮味🦑唔會好韌又爽口😝薯條都炸得勁脆 擺咗好耐冇變淋😌.📌餐湯,蒜蓉包,餐飲餐湯係腰豆忌廉湯 幾特別🤓係用咗腰豆𝒃𝒍𝒆𝒏𝒅碎咗 飲落腰豆味好重😆鹹鹹地 忌廉味唔重 唔太杰比較稀🤫蒜蓉包個蒜香味超濃🧄仲好有牛油香🧈多士偏薄身 但做到外脆內軟 好食😋
📌焗海鮮飯 $88

📌燒紐西蘭牛柳 $118
燒紐西蘭牛柳

📌𝑩𝒐𝒔 𝑽𝒊𝒏𝒄𝒊小食拼盤 $148
𝑩𝒐𝒔 𝑽𝒊𝒏𝒄𝒊小食拼盤

📌餐湯,蒜蓉包,餐飲
燒紐西蘭牛柳
𝑩𝒐𝒔 𝑽𝒊𝒏𝒄𝒊小食拼盤
今日行旺角搵嘢食,因為太晏所以都係搵小食為主👀 行行吓比我哋發現咗呢間餐廳!餐廳以周星馳電影做主題🔫 餐廳有唔少霓虹燈作裝飾,我覺得幾特別幾有feel😆❤️ 脆炸雞胸軟骨 $48呢款小食唔喺個餐牌度, 而係寫咗喺牆上塊黑板度🤭 我同朋友都好鍾意食雞軟骨,雞胸軟骨係呈長條形,比較有咬口,炸得都夠乾身同夠脆👌🏻❤️ Bos Vinci 小食拼盤 $148呢度有幾款小食揀,選擇困難症嘅我最啱就係叫個拼盤咁就每樣都可以試吓啦!🤣 拼盤有4隻雞翼、腸仔、魷魚圈同薯條,全部都炸到脆卜卜,新鮮即炸🔥 兩個人食分量都算多,建議4個人叫就啱啱好,仲可以試多啲其他嘢😙❤️ 辣肉腸蘑菇賓尼迪 $98呢個亦都唔喺餐牌到,牆上面有個brunch menu,有幾個brunch選擇💁🏻‍♀️ Egg benedict 個樣都好靚仔吓🤩 隻蛋一切開都非常流心👏🏻 另外呢個會跟餐湯同一塊蒜蓉包,是日餐湯係紅腰豆忌廉湯,蒜蓉包蒜香味濃又脆口,有驚喜!❤️ 焗法式檸檬撻 $58食到最後我哋叫咗個甜品,呢個檸檬撻相當唔錯🤤 首先佢係熱上,上枱時香噴噴,而佢嘅撻皮好薄好酥脆,檸檬餡係軟心,食落酸酸甜甜,食多都唔覺得膩☺️❤️ Virgin

❤️ 脆炸雞胸軟骨 $48
脆炸雞胸軟骨

❤️ Bos Vinci 小食拼盤 $148
Bos Vinci 小食拼盤

❤️ 辣肉腸蘑菇賓尼迪 $98
辣肉腸蘑菇賓尼迪

❤️ 焗法式檸檬撻 $58
焗法式檸檬撻

❤️ Virgin mojito & Lemon squash 各$58
Virgin mojito & Lemon squash
另外我哋點咗兩款飲品都好啱夏天飲,啱哂行街行到身水身汗嘅我哋🙊

餐廳推薦度:⭐️⭐️⭐️⭐️ (4/5)
呢間良心店真係啱哂周星馳粉絲去捧下場,有興趣就支持吓啦!
2021-08-28
$257.4 (午餐)
2021-08-31 4 瀏覽
📍Bos Vinci Restaurant & Bar旺角廣華街48號廣發商業中心地下1號舖#gogo旺角-跟朋友路過經過見到這間少少酒吧feel的餐廳就進去試試後知後覺才發現是電影主題餐廳有電影語句還有「聞西」的形象logo餐廳不算大但枱與枱之間並不擠逼當天去人流不算太多還播著輕快的音樂整體感覺不錯~-🍹Passion fruit soda🍹Grapefruit soda🍚 黑松露雜菌意大利飯🍖 BBQ 西班牙乳豬-💁🏻‍♀️食物方面黑松露味夠香雜菌切條狀方便入口仲有芝士吊味很喜歡~而BBQ西班牙乳豬則是很柔軟既不會太咸又有蔬菜配碟✨加上飲品適合作為邊食邊聊天的小食兩杯無酒精梳打味道沒有太大驚喜但顏色超好看~很賞心悅目呀😆
📍Bos Vinci Restaurant & Bar

兩杯無酒精梳打味道沒有太大驚喜
但顏色超好看~
很賞心悅目呀😆
2021-08-29 13 瀏覽
"You are very romantic " , 今日去左間有啲romantic 又有啲型格嘅餐廳,名字係Bos Vinci Restaurant &Bar,餐廳周圍都會見到"國產凌凌漆"既經典對白,喺呢個周星馳年代成長既我,好有歸屬感😎😎餐廳既裝潢以灰暗工業風格為主,配上營光顏色既燈飾, 頓時好有感覺。我同朋友今日叫左兩個brunch,"黑松露雜菌乾炒扁意粉 $98"同"燒紐西蘭牛柳意粉 $128"。 小食叫左"軟殼蟹沙律 $108"。Brunch包左餐湯同蒜蓉包。今日既餐湯係磨菇忌廉湯,飲得出唔係罐頭湯既味道,飲落好足磨菇味,配合蘑菇蓉口感,加埋脆脆蒜蓉包,好味😋主菜: "黑松露雜菌乾炒扁意粉"黑松露既香味好出好夠,黑松露多到排牙都攝住左黑松露碎🤣"燒紐西蘭牛柳意粉" 牛🐂雖然係全熟但係肉汁好豐富, 唔會韌。小食:"軟殼蟹🦀沙律"沙律菜🥗好新鮮,配白芝士粒🧀同蕃茄仔🍅,再加埋黑醋伴碟,賣相同味道都唔錯,軟殼蟹亦有D肉撈左入沙律菜入邊👍🏻😍

主菜:
"黑松露雜菌乾炒扁意粉"

黑松露既香味好出好夠,黑松露多到排牙都攝住左黑松露碎🤣

"燒紐西蘭牛柳意粉"

牛🐂雖然係全熟但係肉汁好豐富, 唔會韌。

小食:
"軟殼蟹🦀沙律"
🌸旺角🎞美食🌸Bos Vinci Restaurant & Bar🔫油尖旺區內一帶充斥著各式各樣的餐廳美食,今天相約熱愛港產片喜劇電影的朋友一起吃特式西餐,於是我們特意來到一間電影主題西餐廳 - 「Bos Vinci Restaurant & Bar」享用是日午餐❗餐廳鋪面寬敞舒適而且五臟俱全❗而且餐廳佈滿港產片喜劇的各式各樣霓虹燈裝飾,以黑白灰為主調❗而且服務員的工作態度也十分友善,他們都非常之清楚了解餐廳提供的食物❗能夠向客人詳盡地介紹餐點❗餐廳的座位寬闊,客人都能在輕鬆舒快的環境下享受餐點❗我們一行2人共點了以下套餐及甜品:1️⃣🌟燒紐西蘭牛柳配薯菜 $128厚厚的紐西蘭牛柳香嫩多汁,容易切割,肉質鮮嫩,配搭餐廳秘制的醬汁,味道一流❗而薯菜配菜十分豐富,有炸得黃金香脆的薯條及不同種類的清新時蔬包括翠肉瓜及三色椒等❗美味指數:⭕⭕⭕⭕❌賣相指數:⭕⭕⭕⭕❌抵食指數:⭕⭕⭕⭕️❌2️⃣🌟黑松露什菌乾炒扁意粉 $98矜貴的黑松露配搭什菌少的肩扁粉,充滿著啖啖香濃的黑松露味,而扁意粉亦炒得恰到好處,口感彈牙,味道一流❗美味指數:⭕⭕⭕⭕❌賣相指數:⭕⭕⭕⭕️❌抵食指數:⭕⭕⭕⭕️❌3️⃣🌟法式田螺薯蓉焗油

我們一行2人共點了以下套餐及甜品

1️⃣🌟燒紐西蘭牛柳配薯菜 $128
賣相指數:⭕⭕⭕⭕❌
燒紐西蘭牛柳配薯菜

2️⃣🌟黑松露什菌乾炒扁意粉 $98
黑松露什菌乾炒扁意粉

3️⃣🌟法式田螺薯蓉焗油炸鬼 $78
這個是一道法式及港式混合的創意菜式,有法式田螺薯蓉配合港式炸油炸鬼,有鮮嫩的田螺、香軟幼滑的薯蓉及香脆油炸鬼,口感有豐富層次,配搭創新,十分滋味❗

4️⃣是日精選餐湯及包 跟餐
是日精選餐湯為黑松露忌廉湯,味道極為香濃可口,清新怡人,配搭經烘焗後香脆的方包配搭餐湯一起食用味道更為豐富❗
是日精選餐湯及包

5️⃣焗法式檸檬撻 $58
檸檬撻賣相精緻,有新鮮藍苺、士多啤梨作點綴,而且碟面有精美的朱古力醬,賣相精緻,而檸檬批味道酸酸甜甜,十分開胃❗

6️⃣🌟Grapefruit Soda 跟餐+$38
配有特色杯墊,西柚梳打呈鮮橙色,味道鮮甜適中,冰涼透心,是夏天消暑之選❗
美味指數:⭕⭕⭕⭕️❌
7️⃣🌟Virgin Colada 跟餐+$38
呈奶白色,帶清甜的椰子味,甜度適中,味道清新怡人❗
美味指數:⭕⭕⭕⭕️❌

🌟為是次餐廳用膳的推薦菜色❗

總括而言,此餐廳食物質素不俗❗價錢親民,而且餐廳裝修別緻,富有特色經典喜劇電影主題,加上餐廳地點鄰近油麻地站,屬於油尖旺一帶罕有的特色別緻電影主題西餐廳❗
2021-08-22
5 分鐘 (堂食)
午餐
燒紐西蘭牛柳配薯菜
黑松露什菌乾炒扁意粉
是日精選餐湯及包
2021-08-23 9 瀏覽
點樣食推介✨💛良心西餐💛💛旺角黃店💛Bos Vinci Restaurant & Bar (旺角)地址:旺角廣華街48號廣發商業中心地下1號舖🍖黑松露薯條 $68 (7.8/10)佢個薯條醬好好食!係用左甜甜酸酸嘅沙律醬撈勺黑松露醬,本身仲要雪得幾凍下,同新鮮炸起嘅薯條點黎食好似冰火交融咁正🤣🤣,個醬超級解到油炸野嘅膩!薯條本身係粗薯好有口感,份量仲要多到喊😂,兩個人食完兜薯條已經飽左,絕對係送酒一流嘅小食!🍖法式田螺薯蓉焗油炸鬼 $78 (7.7/10)依個菜式勁fusion🤣,佢最底嘅薯蓉夠曬滑,但上面個油炸鬼係好脆好煙韌嘅口感,再加埋田螺軟軟微微有彈性嘅口感一齊食真係好特別😬,可以一試!🍖燒加拿大保濕豬鞍 $198 (7.8/10)佢個豬鞍燒得勁香口!有陣好獨特嘅煙燻味,係類似乳豬嘅香味,食落的確如佢名所講,夠曬保濕唔會乾,仲要係厚切,食落口勁有滿足感,拌碟仲有好多菜同薯蓉,夠曬健康🤣,朋友對依碟豬有好高評價,都真係唔錯👍🏻回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)好坐指數: 🧎🏻‍♀🧎🏻‍♀️️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️(滿分:🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️🧎🏻‍♀️)話說店內太多霓虹燈,
點樣食推介✨

💛良心西餐💛
💛旺角黃店💛

地址:旺角廣華街48號廣發商業中心地下1號舖

🍖黑松露薯條 $68 (7.8/10)

🍖法式田螺薯蓉焗油炸鬼 $78 (7.7/10)

🍖燒加拿大保濕豬鞍 $198 (7.8/10)

回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)

話說店內太多霓虹燈,影出黎d相都係紫色有d奇怪🤣🤣,但佢d野食係真人靚過上鏡㗎!食物有中上水平但價錢都好合理,小店需要大家嘅支持🙆🏻‍♀️

2021-08-20 9 瀏覽
店內有霓虹燈裝飾的電影金句打卡位,搶眼又有玩味。食物方面,招牌菜都幾多,介紹下我地最後揀左個幾款~🍗香草蜂蜜雞翼 $68雞翼香脆,外層食到油脂香味,同面層嘅香草好配搭,加埋蜂蜜甜甜地,整體好味。🥩燒加拿大保濕豬鞍 $218豬鞍肉厚身,調味夠。肉嘅油份唔多,所以肉質偏結實,不過因為烹調時間控制得唔錯,肉唔會覺得鞋。邊位燒到焦焦地嘅部份特別香脆,有燒豬嘅味道,好食。薯蓉煮到又香又creamy,再加少少薯仔粒口感。其他配菜調味都唔錯。🥘蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯 $188面層芝士香脆,味道香濃,菇大大片,豐富左口感,亦無咁令人覺得濟。蟹膏濃郁,蟹肉都唔少,食落有D似吞拿魚口感,整體惹味。🍹Passion Fruit Soda $58 (左)甜甜熱情果味,加埋梳打,冰涼清新。🍸Lyche Soda $58 (右)淡淡荔枝味,相對淡味些,神奇的有飲到椰果味😂
店內有霓虹燈裝飾的電影金句打卡位,搶眼又有玩味。

食物方面,招牌菜都幾多,介紹下我地最後揀左個幾款~

🍗香草蜂蜜雞翼 $68

🥩燒加拿大保濕豬鞍 $218

🥘蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯 $188

🍹Passion Fruit Soda $58 (左)
甜甜熱情果味,加埋梳打,冰涼清新。

🍸Lyche Soda $58 (右)
淡淡荔枝味,相對淡味些,神奇的有飲到椰果味😂
去旺角食飯最方便梗係去良心店集中地廣華街,人龍台灣菜行前啲開左間以星爺為主題嘅西餐,一入去就見到凌凌漆燈牌,仲有句”You are very romantic”,明嘅就明。店內燈光較昏暗,幾適合飲返杯,見menu有杯叫“攞你命3000”,好好奇係咩黎,可惜第二日要返工就作罷,見隔離枱飲到情緒高漲,氣氛唔錯。(w/ 10% service charge)🍽西班牙燒乳豬  Cochinillo ($308)呢個係餐廳嘅招牌菜,當然要試吓啦。豬件嘅外皮焗到脆卜卜,切開時有肉汁流出,肉質軟腍,配薯蓉同酸椰菜啱晒。🍽香草醬什菜大啡菇炒扁意粉 Portobello Mushroom Linguine with Pesto ($138)乳豬啖啖肉,所以另一個主菜就叫左素意粉,上枱時已聞到好香pesto味,大啡菇厚身唔乾,什菜有茄子、西蘭花、蕃茄乾等,如果無咁油就更好。☕️Passion Fruit Soda/ Grapefruit Soda ($58/each)唔飲酒嘅可以揀mojito等mocktail,我地叫左兩杯清新消暑嘅水果梳打,西柚嗰款酸酸甜甜,熱情果嗰款甜度就高啲。餐牌:
🍽西班牙燒乳豬  Cochinillo ($308)
Passion Fruit Soda
Grapefruit Soda

餐牌:
香草醬什菜大啡菇炒扁意粉
今次就試下依間用霓虹燈裝修既餐廳 望真啲原來係電影‘國產凌凌漆’既佈置黎 好有心思😚.連menu都印住機密文件🤭 除佐一系列既酒類 小店另有brunch menu同埋生蠔🦪供應~~.▫法式田螺薯蓉焗油炸鬼 $78 見到配搭油炸鬼覺得好特別😳 田螺大大粒彈牙帶點嚼勁 搽咗一大pat蒜所以好香口 個薯蓉好creamy 夾埋一齊食好match😆先有蒜味再有牛油香 最後再夾層脆口既油炸鬼 冇咗平時嗰種油膩感 反而口感豐富左~.▫BBQ極黑豚排骨 半份 $238好貼心地比我影咗相先 再幫我地拆骨食😛 雖然話半份但都切咗大約5-6件~ 都幾多肉 bbq醬夠入味但唔會過濃 食落都嫩口同juicy😍 除佐沙律菜同薯蓉 仲有烤茄子🍆翠肉瓜 蕃茄粒做伴碟~.▫️virgin colada $58▫️lyche soda $58好夏天feel既飲品😂 應該係菠蘿溝佐d椰奶 飲落有啲似milkshake 幾香滑~ 夏天真係好鐘意飲梳打 貪佢有氣😛 依稀會飲到荔枝味 但唔算好重desu.總結,食物質素唔錯 feel到小店幾有誠意去經營~ 要讚揚下個薯蓉好好食 沙沙der🤤 田螺嘅配搭夠特別 黑豚排骨都整得嫩口入味

▫法式田螺薯蓉焗油炸鬼 $78

▫BBQ極黑豚排骨 半份 $238
BBQ極黑豚排骨

BBQ極黑豚排骨

▫️virgin colada $58
▫️lyche soda $58
lyche soda

總結,
食物質素唔錯 feel到小店幾有誠意去經營~ 要讚揚下個薯蓉好好食 沙沙der🤤 田螺嘅配搭夠特別 黑豚排骨都整得嫩口入味 一大班人黎就可以試多啲順便飲返兩杯😛