2021-07-23 26 瀏覽
攞你命3️⃣0️⃣0️⃣0️⃣!講起《國產凌凌漆》第一樣我就會諗起呢句🤣今日同朋友去到以國產凌凌漆做主題嘅餐廳🍴餐廳入面有經典對白”My Name Is凌凌漆”同”You are very romantic”做裝飾💡連餐牌都有用到凌凌漆嘅金句,真係好趣🤟🏻買定離手!魚蝦蟹扁意粉🍝 ($178)意粉最重要緊係個汁,佢嘅忌廉汁有好香濃嘅海鮮味🤤 意粉面頭嘅配菜都好足料,足足有三隻大蝦,魷魚同埋蟹肉碎🍤 而且意粉軟硬度適中~ 龍蝦汁海鮮意大利飯🦞 ($178)好耐冇食過意大利飯啦~去到就梗係要叫返過嚟試吓啦~ 龍蝦湯就飲得多,估唔到意大利飯都係咁好食!啖啖龍蝦湯味~ 呢個飯嘅配菜都同樣好足料✨
攞你命3️⃣0️⃣0️⃣0️⃣!
講起《國產凌凌漆》第一樣我就會諗起呢句🤣

買定離手!魚蝦蟹扁意粉🍝 ($178)

龍蝦汁海鮮意大利飯🦞 ($178)
2021-07-23 23 瀏覽
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯 $168Bos Vinci 小食拼盤 $148Virgin Mojito $58Lemon Squash $58燒加拿大保濕豬鞍 $198甜品拼盤 $88 🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽✔️ 意大利飯香噴噴好濃蟹味,飯粒係短短肥身意大利米,特別索到蟹精華,上面鋪上巴馬臣芝士,咸香帶芝味✔️小食拼盤、甜品拼盤每樣都有啲,好啱同人share 食同送酒。小食拼盤炸得香脆,特別鐘意食雞翼,大大隻,外脆內juicy,仲帶有陣陣酒香。甜品拼盤首選檸檬撻,晶瑩誘人食慾,入口清新酸甜好開胃✔️豬鞍勁!厚!身!,啖啖肉嫩滑無筋骨。醬汁係忌廉汁,香滑增加層次感。伴碟有薯蓉同蘆筍,平衡油膩感。✔️兩杯特飲清爽沁涼唔太甜,配香口濃味野食好夾✔️食得大滿足埋單$800左右
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽
蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯 $168
Bos Vinci 小食拼盤 $148
Virgin Mojito $58
Lemon Squash $58
燒加拿大保濕豬鞍 $198
甜品拼盤 $88
🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽🍽

✔️兩杯特飲清爽沁涼唔太甜,配香口濃味野食好夾

✔️食得大滿足
埋單$800左右
2021-07-22 28 瀏覽
同朋友揀咗間浪漫情調西餐廳聚舊,氣氛除了適合三五知己聚會,更適合情侶二人拍拖💛,雖然餐廳上菜速度比較慢,但勝在可以慢慢坐慢慢傾計😆 🍟🍖Bos Vinic小食拼盤 $148餐廳signature小食拼盤包括牛油脆炸雞翼4隻、脆皮香腸、炸魷魚圈 和 炸薯條雞翼大隻又香脆魷魚圈 和 薯條 點番茄醬和蛋黃醬食好夾😋 🐷西班牙燒乳豬 $298燒得色澤均勻外皮香脆 肉質嫩滑💯配埋碟邊嘅燒烤醬汁食惹味有香滑薯蓉和烤蔬菜伴碟 真係好飽肚 🐟牛油白酒煎焗比目魚扒 $228魚扒煎得好岩火喉魚皮香脆可口肉質超嫩滑又juicy😍 🍋焗法式檸檬撻 $58撻皮好脆好香口酸甜到比例剛好酸酸哋可以一解油膩感覺 西柚梳打 $58熱情果梳打 $58

🍟🍖Bos Vinic小食拼盤 $148

熱情果梳打 $58
2021-07-21
  • 西班牙燒乳豬
2021-07-21 27 瀏覽
007係旺角啊!!!呢間set真係好鬼抵環境質素都有保證設計用心連杯野飲都特別好味最鍾意飲湯既我 好喜歡佢地呢碗粒粒口感又豐富 味道超濃重口味既我點可能唔鍾意💁🏻‍♀️😌咪睇多士好薄唔足料?錯!多士緊係環夠薄夠脆先叫正啦厚多士我不如去茶記食西多🙉軟殼蟹大大隻!見到有驚喜因為食過啲軟殼蟹漢堡好鬼死細又無乜肉呢個有食到肉架😱😱😱😱😱食漢堡餐第一時間最要留意係咩緊係薯條!愈簡單愈睇到功力啊唔少餐廳賣相擺設幾好一食薯條見真章😂😂牛扒既薯蓉或係有印度咖哩鍾意食開印度咖喱可以試佢#黎旺角記得黎呢到探下007
007係旺角啊!!!
呢間set真係好鬼抵
環境質素都有保證
設計用心連杯野飲都特別好味

最鍾意飲湯既我 好喜歡佢地呢碗
粒粒口感又豐富 味道超濃
重口味既我點可能唔鍾意💁🏻‍♀️😌
咪睇多士好薄唔足料?錯!
多士緊係環夠薄夠脆先叫正啦

• 生蠔
  • 龍蝦湯
  • Honey Herbs Chicken Wings
2021-07-21 21 瀏覽
夜晚相約朋友聚餐《凌凌漆》呢個名,好多人都會好熟識餐廳環境闊落,坐得舒服,可以同朋友一邊傾計一邊食 首先嚟咗個【Bos Vinci 小食拼盤 $148】有酥炸魷魚圈,口感酥脆,內裡綿軟、粗薯條、香草蜂蜜雞翼,少少甜,味道好特別、切片腸仔 必食推介【燒加拿大保濕豬鞍 $198】厚切大件豬鞍,廚師用咗保濕技術去鎖住豬鞍嘅肉汁,咬落勁Juicy,肉質鬆軟;配埋薯蓉,非常正嘅配搭 【蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯 $168】即叫即整,熱辣辣上枱;蟹膏味唔重,食落一啲都唔覺得腥,蟹膏同芝士撈飯,有菇類及一絲絲蟹肉,個意大利飯粒粒分明有咬口,飯入面都有芝士,焗得好香好食 揀咗2杯無酒精嘅【Virgin Mojito $58】飲落好Fresh,好清新嘅薄荷味;【Lemon Squash $58】檸檬味酸酸地,飲落夠開胃 飯後食番個【甜品拼盤 $88】有5款不同嘅甜品 Bos Vinci Restaurant & Bar (旺角)旺角廣華街48號廣發商業中心地下1號舖
夜晚相約朋友聚餐
《凌凌漆》呢個名,好多人都會好熟識
餐廳環境闊落,坐得舒服,可以同朋友一邊傾計一邊食

【蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯 $168】

飯後食番個【甜品拼盤 $88】有5款不同嘅甜品

旺角廣華街48號廣發商業中心地下1號舖
2021-07-19
2021-07-19 14 瀏覽
應該唔使我多講大家都知呢一句係邊套電影嘅經典對白無錯無錯,就係國產凌凌漆用呢一套電影來做主題嘅餐廳究竟食物質素會如何呢我哋叫咗三個小食一個主菜,兩個人食飽哂法式田螺薯蓉焗油炸鬼相信呢一個一定係呢間餐廳最特色嘅菜式超精緻,油炸鬼上面擺住少少薯蓉,仲有一粒田螺因為焗完,油炸鬼好乾身好脆又有軟綿綿嘅薯蓉同彈牙嘅田螺1啖有齊咁多豐富口感香煎鵝肝牛柳食完兩個前菜,等咗一陣主菜終於嚟啦鵝肝真係好正,兩邊都煎得好香燶邊又唔會過多,直頭油脂感大爆法牛柳牛味好香,同配襯嘅紅酒汁好夾我哋仲有叫咗啲炸物好新鮮香草蜂蜜燒雞翼,雞翼炸過仲有蜜糖汁包住荔枝梳打都算清新仲有好多佐酒小食,好啱朋友摸下酒杯底不過餐廳座位唔多,建議大家如果想去食就book位
應該唔使我多講
大家都知呢一句係邊套電影嘅經典對白
無錯無錯,就係國產凌凌漆
用呢一套電影來做主題嘅餐廳究竟食物質素會如何呢
我哋叫咗三個小食一個主菜,兩個人食飽哂

法式田螺薯蓉焗油炸鬼
相信呢一個一定係呢間餐廳最特色嘅菜式
超精緻,油炸鬼上面擺住少少薯蓉,仲有一粒田螺
因為焗完,油炸鬼好乾身好脆
又有軟綿綿嘅薯蓉同彈牙嘅田螺
1啖有齊咁多豐富口感

香煎鵝肝牛柳
食完兩個前菜,等咗一陣主菜終於嚟啦
鵝肝真係好正,兩邊都煎得好香
燶邊又唔會過多,直頭油脂感大爆法
牛柳牛味好香,同配襯嘅紅酒汁好夾

我哋仲有叫咗啲炸物好新鮮
香草蜂蜜燒雞翼,雞翼炸過仲有蜜糖汁包住
荔枝梳打都算清新
仲有好多佐酒小食,好啱朋友摸下酒杯底
不過餐廳座位唔多,建議大家如果想去食就book位
2021-07-15
2K
#細味周星馳’零零漆’系列電影-康城電影展剛剛落幕 想當年 我極度追捧周星馳電影 原來’同道中人’好多 旺角廣華街有間餐廳 用星爺電影’零零漆’做主題 餐廳做緊周年誌慶 follow佢哋社交平台 請食燒雞軟骨小食😋-🥠#法國鵝肝多士伴黑醋珍珠 $118醮黑醋食鵝肝係常識 小店搞搞新意思 將黑醋製成粒粒小爆珠 然後放喺鵝肝上面 每咬一啖多士 口腔充滿澎湃感 有鵝肝豐腴油脂 黑醋再由爆珠粒湧出嚟 非常精彩-🍖#燒西班牙乳豬 $298人氣主菜燒乳豬有水準 烤豬件外皮焦香脆口 肉地嫣紅嫩滑 食埋底下嘅薯蓉 已經好飽肚 如果西蘭花配菜整得翠綠啲 咁就💯-🍹#Virgin mojito $58🍹#Passionfruit soda $58無酒精版mojito有薄荷葉 入口加倍透心涼 熱情果味梳打比較少見 味道清新 甜甜酸酸 -📍#Bos Vinci Restaurant & Bar旺角廣華街48號廣發商業中心地下1號舖
#細味周星馳’零零漆’系列電影

無酒精版mojito有薄荷葉 入口加倍透心涼
熱情果味梳打比較少見 味道清新 甜甜酸酸
📍#Bos Vinci Restaurant & Bar
旺角廣華街48號廣發商業中心地下1號舖
今日同朋友黎左哩間主題餐廳食飯,餐廳主色調係黑白灰,環境型格,以周星馳凌凌漆做主題。除左餐牌上面既選擇,牆身上面亦會有一啲熱門推介,今次我地就叫左以下既食物share。🥗招牌沙律$148沙律滿滿一大兜,材料非常豐富,有煙三文魚、雞扒、hams、超多芝士、蕃茄、青瓜同埋生菜,醬汁係紅酒醋,味道酸酸甜甜,開胃之選。🎈法式田螺薯蓉焗油炸鬼$78田螺薯蓉同油炸鬼哩個配搭都幾新穎,田螺薯蓉都加上香草,油炸鬼收埋左喺幼滑既薯蓉入面,但係入口仍然保持香脆,兩者既味道亦好夾。🎈法國鵝肝多士伴黑醋珍珠$118鵝肝都幾大舊,入口充滿油脂香,鵝肝上面仲有黑醋珍珠,中間有沙律菜,正好能夠中和油膩感。🎈西班牙燒乳豬$298哩隻燒乳豬真係不得了!外皮燒得香脆,內裏肉質嫩滑,入口充滿油香,真係好好食!另外仲配有薯蓉、西蘭花、烤茄子、荷蘭豆同蕃茄,好食推介👍🏻🍮甜品拼盤$88甜品拼盤非常豐富,入面有檸檬撻、圓型泡芙(奶油、榛子)、長條型泡芙(朱古力、奶油、咖啡)同埋馬卡龍,有朋友生日既話仲可以叫店員幫手寫上Happy birthday既字眼。🍹Apple juice$32🍹Fassion Fruit soda$58整

🥗招牌沙律$148

🎈法式田螺薯蓉焗油炸鬼$78

🎈法國鵝肝多士伴黑醋珍珠$118

🎈西班牙燒乳豬$298

🍮甜品拼盤$88

🍹Apple juice$32
🍹Fassion Fruit soda$58

整體黎講,餐廳環境舒適,食物亦唔錯,係旺角要搵嘢食既話,可以去試下。

2021-07-15 10 瀏覽
朋友介紹旺角有間以周星馳電影國產凌凌柒為主題嘅西餐廳,覺得幾有心思,所以去試吓!佢哋嘅餐牌及霓虹燈牌設計都配合呢個主題,甚有玩味。.蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯 $168 🦀🍚一上枱就聞到濃濃嘅芝士味, 表面焗到燶燶地有份焦香。呢個焗飯唔會有一般Risotto果種熟唔透嘅口感,飯粒微軟但仍煙煙韌韌。飯入面混有蟹膏蟹肉,味道濃郁,仲加咗好多雜菇,令口感更豐富。不過焗飯即叫即整,所以要等耐啲架(´д`).烤香草保雲酥紐西蘭小羊扒4支骨 $268 🐑羊扒幾厚身亦好新鮮,一啲羊膻味都冇,跟咗餐廳推薦要五成熟,羊扒表面沾有香草及脆脆麵包糠,煎得好香口,而裡面嘅肉質色澤粉嫩,口感軟嫩濕潤,真係冇overcook。無用太重嘅醃料或調味,食到羊肉嘅原汁原味,如果想食濃味啲可以蘸搭配嘅醬汁。高度推介!.焗法式檸檬批 $58 🍋檸檬味突出,酸酸地唔太甜,口感軟滑。批底焗得好脆,富牛油香味。.Virgin Colada $58 🍍🥥呢杯Mocktail係菠蘿汁mix椰汁,酸酸甜甜,口感milky。.Passion fruit soda $57 🍹熱情果味清新,夠晒氣好解渴。.總括而言:食物質素及味道都相當有水準

蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯 $168 🦀🍚

烤香草保雲酥紐西蘭小羊扒4支骨 $268 🐑

焗法式檸檬批 $58 🍋

Virgin Colada $58 🍍🥥
Passion fruit soda $57 🍹
熱情果味清新,夠晒氣好解渴。

總括而言:食物質素及味道都相當有水準,製作用心值得支持,有啲菜式仲幾有新意!餐廳空間雖然唔大但氣氛唔錯,店內仲有供應生蠔、小食及多款酒類飲品,好啱同朋友嚟食吓嘢飲吓酒,放鬆一
//【 旺角凌凌漆型格西餐廳 — Bos Vinci Restaurant & Bar🥂💛 】//"𝑇ℎ𝑒 𝑏𝑒𝑙𝑙𝑦 𝑟𝑢𝑙𝑒𝑠 𝑡ℎ𝑒 𝑚𝑖𝑛𝑑. “雖然國產冇好野眾所周知🤗不過相信有一樣國產貨大家一定好鐘意🤩就係「國產凌凌漆」啦😍今次同大家介紹旺角一間型格西餐廳餐廳用左電影「國產凌凌漆」做主題除左有經典對白外❤️連蠱惑的槍都有啊🔫🔫真係好親切啊😚店內裝修都好有氣氛暗暗嘅燈光 加上牆身上充滿回憶嘅霓紅燈真係食完忍唔住講一句「You Are Very Romantic 💕」座位大概有30個內💫夜晚同朋友嚟談心chill下都不錯😆食物方面都不遑多讓🤤除左有精致晚餐外🥩平時都有brunch menu 最啱假日過來chill 一chill 💆🏽‍♀️💆🏽另外都有唔同品種嘅生蠔🦪同送酒小食🍶🍖總之就集所有美食於一身勁過攞你命3000啊🤩——————————————————————〖法式田螺薯蓉焗油炸鬼🥔〗$78係❗️你冇睇錯 ❗️係焗油炸鬼見到依個咁中西合壁嘅fushion 菜就知廚師同達聞西一樣咁有研究精神😂食物口感方面出奇地好食田螺 +薯蓉+油炸鬼 各有不同口感夾埋一齊令到好有對比同層次😋而且

"𝑇ℎ𝑒 𝑏𝑒𝑙𝑙𝑦 𝑟𝑢𝑙𝑒𝑠 𝑡ℎ𝑒 𝑚𝑖𝑛𝑑. “

色彩繽紛 打卡一流😚
酸酸地又好濃既熱情果味
飲落好fresh✨
夏天熱辣辣一定要試💕
吾飲酒既朋友可以試下!

〖Orange Juice〗$32
唔飲酒又唔飲有氣既飲品
就揀左橙汁🤣
好清涼 不過可以少啲冰🤪
橙味會更加出☺️

☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎☀︎︎

#eatwithnous_旺角
#eatwithnous_西式
#eatwithnous_黃店

2021-07-07
2021-07-13 34 瀏覽
星爺嘅fans絕對唔可以錯過!😎今次去咗以星爺電影做主題嘅BOS VINCI 店內嘅霓虹燈裝飾更係國產凌凌漆嘅經典對白🤪連menu都係寫住機密文件👀可見兩位老闆真係好鍾意呢套電影-睇完menu感覺佢哋主打fusion菜 例如田螺配油炸鬼 鵝肝配黑醋珍珠 呢啲都係從未試過嘅組合🤓除咗啤酒 紅酒 白酒 佢哋仲有cocktail Happy hour (4pm-7pm)仲平啲添 唔想飲酒 仲可以叫mocktail 選擇都好多🍹最特別佢哋有生蠔叫 唔係間間餐廳都有 生蠔嚟自世界各地 全部即叫即開🦪-1️⃣小食🥔法式田螺薯蓉焗油炸鬼 $78見田螺配油炸鬼幾特別 所以叫咗嚟試下😯面頭係田螺 跟住薯蓉 油炸鬼再喺底鋪多層薯蓉 本身以為田螺係連殼 但原來已經拆哂啲肉出嚟🤪肉質食落彈牙 唔會韌 油炸鬼食落都幾脆 薯蓉就有啲特別 首先顏色比平時深色好多 食落都濃味好多🤯我哋估加咗葡汁或者咖喱啲frd落薯蓉度🤔🤔 -2️⃣主菜🥩烤香草保雲酥紐西蘭小羊扒4支骨 $268小羊扒我哋跟咗店員建議叫咗5成熟 羊扒其中一面鋪滿香草同麵包糠 店員仲話切開4支骨再用手拎起食係最正😋唔使怕整污糟隻手 佢哋會提供濕紙巾 切開羊扒比我

1️⃣小食
🥔法式田螺薯蓉焗油炸鬼 $78

2️⃣主菜
🥩烤香草保雲酥紐西蘭小羊扒4支骨 $268
小羊扒我哋跟咗店員建議叫咗5成熟 羊扒其中一面鋪滿香草同麵包糠 店員仲話切開4支骨再用手拎起食係最正😋唔使怕整污糟隻手 佢哋會提供濕紙巾 切開羊扒比我哋想像中熟 不過食落都好腍😚而且唔會好羶 配埋個汁一齊食 酸酸地幾正😝另外羊扒下面泥狀物體 係咪覺得似曾相識呢?😂係啊原來呢個都有葡汁味薯蓉 冇為意添 滿滿碳水化合物嘅一餐🤣

🦀買定離手!魚蝦蟹扁意粉 $178
係過年必玩嘅魚蝦蟹🤣個名改得幾盞鬼 顧名思義 個意粉又有魷魚又有蝦又有蟹肉🤓仲加咗啲菇 重點喺個汁度 我哋估用咗鹹魚去整(唔sure架lol) 因為味道非常濃烈😵又鹹鹹地咁 不過聞同食都唔會覺得臭 意外地又幾夾😏非常特別嘅一次嘗試

3️⃣Mocktail
🍹Grapefruit Soda $58
呢款係朋友叫嘅 飲落好清新嘅西柚味 朋友話飲落幾似酒😆
🍹Virgin Mojito $58
呢款係我叫嘅 究竟mojito冇酒精係點嘅呢?🧐味道飲落似青檸梳打 本身我麻麻哋薄荷 不過呢杯薄荷味啱啱好😙唔會重到衝撃大腦 所以我都幾鍾意呢杯

總括食物好有驚喜 好多都係新嘗試😉如果叫埋個甜品就perfect池✨環境氣氛都好啱同朋友飲酒吹下水 去開旺角油麻地 不妨可以試下呢間😙
p.s. 漏咗講 店員好有禮貌 服務好好!
  • Virgin  Mojito
  • 烤香草保雲酥紐西蘭小羊扒4支骨
2021-07-12 14 瀏覽
店內有不少充滿玩味的霓虹燈裝飾,相當搶眼。Lyche Soda / Passion Fruit Soda ($58)甜度適中,味道清爽。餐湯是蕃茄湯,湯色紅艷,入口番茄味香濃,帶天然的果酸香,酸甜有致又帶微微辣勁,喝起來順喉,十分開胃。燒紐西蘭牛柳薯菜 ($128)肉質軟嫩,牛肉味濃郁多汁;薯條金黃香脆。烤香草保雲酥紐西蘭小羊扒4支骨 ($268)外層酥脆,不肥不膩,肉質軟腍,沒有羶味,肉香滿滿,口感鮮嫩且有濃濃香草氣息。

店內有不少充滿玩味的霓虹燈裝飾,相當搶眼。

甜度適中,味道清爽。

燒紐西蘭牛柳薯菜 ($128)

肉質軟嫩,牛肉味濃郁多汁;薯條金黃香脆。

烤香草保雲酥紐西蘭小羊扒4支骨 ($268)

2021-07-11 7 瀏覽
Bos Vinci Restaurant & Bar (旺角)同朋友慶祝生日,係旺角放工附近搵到間新開嘅西餐,菜式新穎特別,環境以藍粉紅燈為主題,每日有唔同嘅精選生蠔推介,職員細心講解,服務態度一流。招牌沙律$148有ham,雞扒,煙熏三文魚,蕃茄,蔬菜,青瓜,上面仲有滿滿嘅芝士,好有誠意嘅沙律,加上黑醋汁特別開胃,健康之選。法式田螺薯蓉焗油炸鬼$78薯蓉同油炸鬼嘅配搭味道已經唔錯,再加上醃好咗嘅田螺,新穎好食,油炸鬼卜卜脆。法國鵝肝多士半黑醋珍珠$118鵝肝肥厚香口,黑醋珍珠少少酸酸甜甜,可以中和鵝肝油膩感,Good match。西班牙燒乳豬$298配菜有青豆、蕃茄仔、茄子、薯蓉、西蘭花及梅、有少少酸梅味嘅醬汁,乳豬皮卜卜脆,肉質鮮嫩,勁好食,推介!甜品拼盤$88包括有三款唔同口味嘅泡芙條,朱古力味、咖啡味及奶油味,綠茶及士多啤梨味馬卡龍,兩件檸檬撻,榛子及奶油味泡芙,好豐富。Apple juice$32Fassion Fruit soda$58唔整體而言非常之唔錯,掂呀!啲嘢都好食,服務又好,環境又唔錯,會再嚟同朋友慶祝生日。

招牌沙律$148

法式田螺薯蓉焗油炸鬼$78

法國鵝肝多士半黑醋珍珠$118

西班牙燒乳豬$298

甜品拼盤$88

Apple juice$32
Fassion Fruit soda$58

2021-07-09 11 瀏覽
星爺既戲細個成日睇,今日試試佢主題餐廳好想chill 一下,叫左半打生蠔,分別叫咗三種唔同嘅味道,都係來自🇫🇷礦物質重去到淡 ,鹹去到甜,同朋友一致認為4號仔係最好食,比較厚身同埋鮮甜。龍蝦湯唔似平時出面飲嘅好重忌廉味、反而飲得出佢係落得好多龍蝦足料龍蝦湯,啲龍蝦仲要啖啖肉,唔係龍蝦絲,仲配左一件好脆嘅多士法式田螺薯蓉油炸鬼 $78好新奇特別,薯蓉配油炸鬼,油炸鬼好香脆。鵝肝多士配黑醋珍珠 $118鵝肝唔算大份但係啱晒過下口癮,黑醋珍珠真係有黑醋味香草蜂蜜雞翼$68六隻雞翼,滿滿嘅蜂蜜,香脆嘅雞翼,簡直係神的雞翼。檸檬批$58食完飯嘅結尾當然要食甜品,呢個甜品絕不甜,因為佢係檸檬批,當然要係
星爺既戲細個成日睇,今日試試佢主題餐廳

法式田螺薯蓉油炸鬼 $78
好新奇特別,薯蓉配油炸鬼,油炸鬼好香脆。

鵝肝多士配黑醋珍珠 $118
鵝肝唔算大份但係啱晒過下口癮,黑醋珍珠真係有黑醋味

香草蜂蜜雞翼$68
六隻雞翼,滿滿嘅蜂蜜,香脆嘅雞翼,簡直係神的雞翼。

檸檬批$58

2021-07-05
1 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
紀念日
玩味超濃嘅酒嘅西餐廳🤪 食得又睇得!仲要加入咗星爺凌凌漆主題原素 非常盞鬼呢✨當日早咗小小食飯 6點都未到就入咗座點知 6點半就已經滿到要拎飛喇 如果要食嘅話 最好預先訂定枱 天氣咁熱 唔洗企係出面等位((´・ェ・`))♡🔖 龍蝦湯龍蝦味超濃 仲要有粒粒龍蝦肉 認真足料❤️但唔係ᴄʀᴇᴀᴍʏ個種湯 不話用嚟ᴅɪᴍ包食就岩晒🔖 香草蜂蜜燒雞翼真係好好食! 小編要獨吞三隻唔讓比朋友🥳雞翼煎得金黃脆卜卜 咬開肉質超嫩滑絕對稱得上外脆內軟💯重點係 超級多蜜糖汁 增添不少邪惡度可以將雞翼碌到360度都有 簡直令味蕾幸福了~(不過食完又要做多啲運動還債喇(、 ._.)、ᴏᴋ!)🔖 買定離手!魚蝦蟹扁意粉本身爭扎緊叫蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯定呢個但見太多人食焗飯 所以身先士卒試呢個先😝有2隻大蝦 超多魚肉蟹肉 仲有魷魚 份量超多!仲要勁多汁 咁就唔怕意粉會好ᴅʀʏ喇
玩味超濃嘅酒嘅西餐廳🤪 食得又睇得!
仲要加入咗星爺凌凌漆主題原素 非常盞鬼呢✨

真係好好食! 小編要獨吞三隻唔讓比朋友🥳
雞翼煎得金黃脆卜卜 咬開肉質超嫩滑
絕對稱得上外脆內軟💯
重點係 超級多蜜糖汁 增添不少邪惡度
可以將雞翼碌到360度都有 簡直令味蕾幸福了~
(不過食完又要做多啲運動還債喇(、 ._.)、ᴏᴋ!)

🔖 買定離手!魚蝦蟹扁意粉
本身爭扎緊叫蟹膏巴馬臣芝士焗意大利飯定呢個
但見太多人食焗飯 所以身先士卒試呢個先😝
有2隻大蝦 超多魚肉蟹肉 仲有魷魚 份量超多!
仲要勁多汁 咁就唔怕意粉會好ᴅʀʏ喇
買定離手!魚蝦蟹扁意粉