2021-10-23
這是一間玩味的電影主題西式餐廳,兩邊牆身上的黑板都有一個淩凌漆電影的金句燈牌。餐牌上的一些菜名都帶有電影的元素,例如、「攞你命三千」、「買定離手!魚蝦蟹扁意粉」、「豬肉佬s推介」,幾攪嘢㗎😂法國鵝肝多士伴黑醋珍珠 (HK$118).熱辣辣的脆口多士,上面有大大片油脂豐富和creamy口感的鵝肝,配埋一咬就爆汁的黑醋珍珠,幾特別喎!小龍蝦醬伴墨西哥脆片 (HK$138) ⭐️必食⭐️.真係估不到小龍蝦醬是咁creamy和咁多小龍蝦!.每一片nacho塗滿小龍蝦醬咁食,最後nachos食晒,仲有小龍蝦醬剩,朋友用匙羹食埋佢脆炸雞軟骨 (HK$48).我哋去嗰日,係店主嘅fb post話follow餐廳嘅ig或fb頁面,餐廳送這一款小食.份量多,雞軟骨漢幾脆炸.伴有蜜糖芥末醬點埋一齊食西班牙燒乳豬 (HK$298) ⭐️必食⭐️.呢個招牌菜,我好期待呀🤤.乳豬皮脆,咬一口已經感受到肉嫩多汁,也有一些骨膠原.配搭看似螢光黃的牛油薯蓉,creamy滑口買定離手!魚蝦蟹扁意粉 (HK$178).白汁芝士醬,調得好味,又勁多芝士,朋友大讚.除咗有魚、蝦和蟹,仲有魷魚和菇類ριηα ¢σℓα∂α (нк$78
法國鵝肝多士伴黑醋珍珠 (HK$118)
小龍蝦醬伴墨西哥脆片 (HK$138) ⭐️必食⭐️
.真係估不到小龍蝦醬是咁creamy和咁多小龍蝦!
脆炸雞軟骨 (HK$48)
.份量多,雞軟骨漢幾脆炸
.伴有蜜糖芥末醬點埋一齊食
西班牙燒乳豬 (HK$298) ⭐️必食⭐️
.呢個招牌菜,我好期待呀🤤
.乳豬皮脆,咬一口已經感受到肉嫩多汁,也有一些骨膠原
.配搭看似螢光黃的牛油薯蓉,creamy滑口
買定離手!魚蝦蟹扁意粉 (HK$178)
.白汁芝士醬,調得好味,又勁多芝士,朋友大讚
.除咗有魚、蝦和蟹,仲有魷魚和菇類
ριηα ¢σℓα∂α (нк$78)
.一杯有椰奶,白冧酒和菠蘿汁的雞尾酒
.調味得好好飲呀
凍檸水 (HK$32)
.好夠凍的凍檸水,仲有片檸檬任篤𠻹,係好似40度體溫下飲,真係爽呀~