2020-07-20
今次係好姊妹帶我嚟,話試吓新野,入到去,簡直有種鶴立雞群嘅感覺因為成間餐廳, 30幾人,得我哋兩個亞洲人,全間餐廳坐滿晒,全部都講緊外語,都好嘅,大家都可以放心傾偈,因為反正都聽唔明隔離枱到底講緊咩。。餐牌,有中文、英文、同印度文,食物嘅選擇非常之多,足足有兩版,由主食到咖哩、小食,有好多好多選擇,但係大部份睇上去嘅感覺都差唔多,其實真係斷估亂咁嗌,因為佢嘅翻譯,我睇唔明至於點餐,只可以用英文,因為成間餐廳嘅服務員,都係印度人,我哋兩個盲篤左餐一輪,點左六樣野,有咖哩,有印度烤餅,有小食,仲有佢嘅特色食品基本上,係抱住食辣辣壽司嘅心情,等候食物上枱,因為真係唔知自己叫咗啲乜,最推介最推介,真係佢嗰個乳酪芝士波,超好食,脆口,而且係凍嘅,從來未食過呢種口感嘅食物,好特別,好得意,再叫多咗一碟。至於佢嗰個印度烤餅套餐,會有五款汁醬配埋,一款酸酸甜甜,一款咖喱,一款辣嘅,一款青綠色嘅我唔識得點形容佢係咩味。。心情好複雜。咖喱,比我想像中淡,不過入面勁多唔同香料,入口有好多種唔同層次嘅味道,佢大致上係白咖喱,青咖喱,你可以自由配搭白飯,或者各式各樣嘅烤餅,呢間餐廳嘅芝士,唔係我哋平時食開黃色嗰
入到去,簡直有種鶴立雞群嘅感覺
因為成間餐廳, 30幾人,得我哋兩個亞洲人,
全間餐廳坐滿晒,全部都講緊外語,
餐牌,有中文、英文、同印度文,
食物嘅選擇非常之多,足足有兩版,
由主食到咖哩、小食,有好多好多選擇,
但係大部份睇上去嘅感覺都差唔多,
其實真係斷估亂咁嗌,因為佢嘅翻譯,我睇唔明
至於點餐,只可以用英文,
因為成間餐廳嘅服務員,都係印度人,
我哋兩個盲篤左餐一輪,點左六樣野,
有咖哩,有印度烤餅,有小食,仲有佢嘅特色食品
基本上,係抱住食辣辣壽司嘅心情,
等候食物上枱,因為真係唔知自己叫咗啲乜,
最推介最推介,真係佢嗰個乳酪芝士波,超好食,
脆口,而且係凍嘅,從來未食過呢種口感嘅食物,
好特別,好得意,再叫多咗一碟。
至於佢嗰個印度烤餅套餐,會有五款汁醬配埋,
咖喱,比我想像中淡,不過入面勁多唔同香料,
入口有好多種唔同層次嘅味道,
呢間餐廳嘅芝士,唔係我哋平時食開黃色嗰啲,
佢係白色一粒粒嘅,基本上好淡,冇乜味道,
食落口好似一舊麵粉咁,口感似係一夠硬豆腐,
最主要係要配埋啲質料去食。
佢各式各樣嘅食物,價錢都好合理,
可能仲平過去茶餐廳,而且選擇多,
因為係素食餐廳,所以覺得好新奇,好特別,
我諗我都會再去多次,
因為仲想試吓佢餐牌上面其他嘢。