2025-06-17
朋友喺附近上堂,呢日約埋佢一齊黎呢頭食飯,因為我收工過黎都好方便,成日覺得新蒲崗好似好遠,原來都只係地鐵站行五分鐘,好方便。喺朋友上堂嘅對面就係萬迪廣場,佢話想食西餐所以揀左呢度。 首先喺收銀下單,坐低等食就可以。我地叫左兩份意粉share食。 慢煮雞胸羅勒青醬扁意粉近年越來越多餐廳有青醬意粉,我亦都好鍾意,這道意粉的雞胸肉慢煮所以很嫩滑,有4片,份量剛好,配上滿滿香濃而清新的羅勒青醬,味道十分豐富。 經典煙肉卡邦尼扁意粉一向鍾意食卡邦尼嘅我當然要點,好彩朋友都好鍾意食。呢道意粉賣相好靚。意粉寫住係經典,係用左傳統做法黎煮,所以醬汁比較杰身,蛋味好香,再配上黑椒味提升口感。煙肉香脆,而且唔會乾身,有肉汁鮮甜味,很高質。意粉軟硬度剛好,帶有嚼勁。 開心果燕麥(開心果奶蓋 生椰乳 燕麥奶 開心果仁)是用了OATLY牌子的開心果燕麥奶製作,餐廳亦加了自己調味,層次更豐富,面頭仲有開心果碎,好香。 茉莉燕麥奶綠(冷泡茉莉花綠茶 燕麥奶 鮮奶油 抹茶粉)這款飲品朋友點的,佢話好清新,茉莉花味香。 這間小店的質素很高,我們今次點了的所有食物和飲品都覺得非常美味,而且身在小店的感覺非常舒服,很適合和
慢煮雞胸羅勒青醬扁意粉
經典煙肉卡邦尼扁意粉
開心果燕麥
(開心果奶蓋 生椰乳 燕麥奶 開心果仁)
茉莉燕麥奶綠
(冷泡茉莉花綠茶 燕麥奶 鮮奶油 抹茶粉)
這款飲品朋友點的,佢話好清新,茉莉花味香。
這間小店的質素很高,我們今次點了的所有食物和飲品都覺得非常美味,而且身在小店的感覺非常舒服,很適合和朋友聊天,渡過了一個愉快的晚上。