餐廳: BRICK LANE (中信大廈)
資訊:

2022-10-26 1116 瀏覽
入秋了🍂 好岩BBQ!呢間餐廳有秋冬限定既燒烤menu,仲有專人幫你燒🤣🥂加上二小時無限暢飲紅白酒、氣泡酒!另外有汽水、果汁~Outdoor位好chill!對住金融地帶既夜景✨除咗有扒類,仲有大虎蝦、青口、燒菠蘿等!大虎蝦真心正!🤤仲有自取沙律吧🥗餐廳以美食與健康身心結合為主題,於靚照大露台建構身心健康空間Well-being Space除設有玩樂設施,定期舉辦活動及工作坊,非常適合家庭或朋友聚會🥳
入秋了🍂 好岩BBQ!
呢間餐廳有秋冬限定既燒烤menu,仲有專人幫你燒🤣
🥂加上二小時無限暢飲紅白酒、氣泡酒!另外有汽水、果汁~

Outdoor位好chill!對住金融地帶既夜景✨

除咗有扒類,仲有大虎蝦、青口、燒菠蘿等!大虎蝦真心正!🤤
仲有自取沙律吧🥗

好耐之前去過沙田既BRICK LANE食野覺得唔錯,最近黎開金鐘見佢地既美食與健康身心結合做主題,於店內既大露台建構身心健康空間 (Well-being Space)🚲除左有靚靚維港景之外仲設有玩樂設施,定期舉辦活動及工作坊,岩曬家庭或朋友聚會架😍今次就同朋友係呢個Area嘆2小時無限燒烤((燒烤餐牌係秋冬季限定喔☺️ _All You Can Eat and Drink Menu 無限燒烤、酒、飲品、有獎遊戲及歡樂兩小時 ▪️SALAD提供沙律菜、番茄、粟米等配料,亦可DIY番一個Caesar ▫️BBQ紐西蘭西冷、豬肋骨組倫堡肉腸、雞脾菇、咖喱椰菜花菠蘿、羊架、大頭蝦雞翅、青口、粟米 ▪️STAPLE拿破崙意大利麵 在場會有staff keep住燒比大家食😄咁多款小編最愛紐西蘭西冷,大大塊肉質軟諗,本身亦有調味所以味道剛剛好😌

_
無限燒烤、酒、飲品、有獎遊戲及歡樂兩小時

▪️SALAD
提供沙律菜、番茄、粟米等配料,亦可DIY番一個Caesar

▫️BBQ
紐西蘭西冷、豬肋骨
組倫堡肉腸、雞脾菇、咖喱椰菜花
菠蘿、羊架、大頭蝦
雞翅、青口、粟米

▪️STAPLE
拿破崙意大利麵

秋冬季期間限定燒烤Menu🌊維多利亞港旁大露台Well-being Space,有桌球🎱等等玩樂設施,,小朋友天地,仲會定期舉辦活動及工作坊,非常適合家庭或朋友聚會 @BRICK LANE而家推出咗秋冬限定燒烤Buffet✨👧🏻Caca今次食乜嘢?🥗前菜沙律- 有車厘茄、粟米、生菜等等,仲有BBQ必備嘅腸仔、雞翼。🥩重量級肉扒-有牛扒、雞扒、羊扒,塊塊分量十足,仲有專人燒烤,任食任選,飽足感100%!🦐海鮮類-大蝦、青口,香烤後更滋味!🥦菜類-花椰菜、雞脾菇、粟米🌽、極正原片燒菠蘿🍍,香甜原汁原味😍🍝意粉無限添食!
秋冬季期間限定燒烤Menu

👧🏻Caca今次食乜嘢?
🥗前菜沙律- 有車厘茄、粟米、生菜等等
,仲有BBQ必備嘅腸仔、雞翼。
🦐海鮮類-大蝦、青口,香烤後更滋味!
🍝意粉無限添食!
2022-10-17 565 瀏覽
去到10月份開始天氣秋涼啦,秋涼最啱做啲乜嘢梗係BBQ la~~ 成日都覺得BBQ好麻煩又要自己透露又要燒又驚自己燒唔熟食咗啲生嘢~ •所以 開大餐 就推介去金鐘 bricklane食佢哋既燒烤餐,唔講你唔知呀金鐘嘅bricklane 有outdoor area ,可以邊食邊欣賞維港,同埋燒烤餐得秋冬季先至有㗎咋,所以一定要把握機會親身去體驗下🧡•餐廳美食與健康身心結合為主題,於維多利亞港旁的大露台建構的身心健康空間 (Well-being Space),現場除咗有有玩樂設施,仲會定期舉辦活動同工作坊, 非常適合家庭或朋友聚會~•佢哋個BBQ 任食餐牌好鬼正,入到去坐低揀好位,跟住就可以出去夾嘢食,嘢食會由專人燒烤,再放喺自助餐盤度排隊自己選擇又有沙律吧,食物款式都幾多種類,牛扒羊架雞扒豬扒都有,海鮮方面就有大頭蝦海蝦同埋青口~ 另外仲有意粉同埋其他蔬菜食物,仲有佢啲嘢飲都係任飲㗎! 又有啤酒紅酒白酒,非酒精飲品有橙汁可樂! 成個環境都勁舒服休閒,值得同朋友仔一齊chill下•

再放喺自助餐盤度排隊自己選擇又有沙律吧,

食物款式都幾多種類,牛扒羊架雞扒豬扒都有,
海鮮方面就有大頭蝦海蝦同埋青口
~ 另外仲有意粉同埋其他蔬菜食物,

2022-10-17 292 瀏覽
秋天終於到啦🍁係時間約人去BBQ😛但每次去燒烤都總會有幾個懶人出現🤣包括我自己在內。最近金鐘BRICK LANE就推出咗秋日限定嘅BBQ任食餐牌,除咗有專人幫你燒埋嘢食之外,餐廳Outdoor位置仲可以飽覽維港景色添!BRICK LANE金鐘分店以「美食與健康身心結合」為主題,於維多利亞港旁嘅大露台建構的身心健康空間(Well-being Space),除左設有玩樂設施,餐廳仲逾定期舉辦活動及工作坊,一個大平台有得玩有得食,非常適合家庭或朋友聚會㗎!。。🔘秋冬季燒烤餐牌🍗評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 呢個燒烤餐牌只會係秋冬季期間推出,而且仲要係任飲任食😍果汁、氣水、啤酒、紅白餐酒一應俱全,服務員refill得好快,差不多飲完就會主動問你要唔要多杯🫶🏼沙律吧🥗一出到去首先就係見到呢個沙律吧,粟米、蕃茄、麵包糠等等都有,而且有三款唔同嘅沙律醬汁俾你揀。燒烤區🔥有專人幫大家燒,坐係度就可以享用到美食😛羊架、牛扒、雞扒、青口、大蝦、雞翼、德國香腸等等全部都係即燒,食落去仲係熱辣辣!想食清啲都有燒粟米、燒菠蘿等等㗎。我最鍾意係佢哋嘅燒雞扒同德國香腸,燒到好香好有燒烤味🤤如果太肚餓等唔切,餐廳都有提供

🔘秋冬季燒烤餐牌🍗
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑

沙律吧🥗

燒烤區🔥
有專人幫大家燒,坐係度就可以享用到美食😛

如果太肚餓等唔切,餐廳都有提供蕃茄意粉俾大家享用,我一開始都忍唔住食左半碟🫢

🔻餐廳設有小朋友室內活動空間,放電一流🤣
🔻室外有氣墊球枱俾大家娛樂下,大人小朋友都唔會怕悶啦🫶🏼
🔻秋冬限定!大家唔好錯過🤤
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️
2022-10-17 227 瀏覽
BRICK LANE金鐘店推出秋冬季限定嘅燒烤餐牌。廚師喺大露台即場炮製各款燒烤美食,包括紐西蘭西冷、羊架、大頭蝦、青口。羊架軟嫩易咬,羶味唔太重。大頭蝦幾鮮甜彈牙。仲有沙律任食同飲品任飲。連紅、白酒都係free flow🥂。食食下嘢仲可以去玩下氣墊球🤪。BRICK LANE金鐘店以「餐廳美食與健康身心結合」為主題,喺維港旁的大露台建設咗獨有嘅well-being space。除咗有玩樂設施,佢哋仲會定期舉辦活動以及工作坊, 非常適合聚會。📍BRICK LANE @bricklane_hk金鐘添美道1號中信大廈4樓404號舖Shop 404, 4/F, Citic Tower, 1 Tim Mei Avenue, Admiralty

📍BRICK LANE @bricklane_hk
金鐘添美道1號中信大廈4樓404號舖
到訪Bricklane超過十次一直幫襯開都係尖沙咀、銅鑼灣分店原來金鐘中信大廈都有一間呢而且週末人流唔多更加正可以悠閒舒服咁享受一下🥹第一次黎發現呢間仲要係有個大大既室外場地‼️位處維多利亞港旁邊嘅大露台可以飽覽勁靚嘅美景🎑係令人感到放鬆嘅氛圍下以美食、健康身心結合為主題建構出「身心健康空間 Well-being Space」唔單止有玩樂嘅設施仲會定期搞活動呀工作坊咁啱晒一家大細、情侶、朋友一齊嚟聚會就快仲會推出秋冬季限定嘅燒烤餐牌有得任食BBQ燒肉、海鮮、意粉、沙律等當然唔少得free-flow drinks啦❤️記得密切留意
到訪Bricklane超過十次
一直幫襯開都係尖沙咀、銅鑼灣分店
原來金鐘中信大廈都有一間呢
而且週末人流唔多更加正
可以悠閒舒服咁享受一下🥹
第一次黎發現呢間仲要係有個大大既室外場地‼️
位處維多利亞港旁邊嘅大露台
可以飽覽勁靚嘅美景🎑
係令人感到放鬆嘅氛圍下
以美食、健康身心結合為主題
建構出「身心健康空間 Well-being Space」
唔單止有玩樂嘅設施
仲會定期搞活動呀工作坊咁
啱晒一家大細、情侶、朋友一齊嚟聚會
就快仲會推出秋冬季限定嘅燒烤餐牌
有得任食BBQ燒肉、海鮮、意粉、沙律等
當然唔少得free-flow drinks啦❤️
記得密切留意
熱咗咁耐終於有啲秋意🍂 秋天最好就一班朋友食下𝗕𝗕𝗤,飲野傾計𝗖𝗵𝗶𝗹𝗹下🥂 最近金鐘𝗕𝗥𝗜𝗖𝗞 𝗟𝗔𝗡𝗘就襯秋冬季推出燒烤餐牌,多款海鮮、肉類、蔬菜由廚師即場烹製任食,更提供各款酒精同非酒精飲品𝗳𝗿𝗲𝗲 𝗳𝗹𝗼𝘄任飲🍺 餐廳結合美食同健康身心,選用維多利亞港旁的大露台建構的身心健康空間𝗪𝗲𝗹𝗹-𝗯𝗲𝗶𝗻𝗴 𝗦𝗽𝗮𝗰𝗲,可以望住維港海景放鬆享受美食。空間設有玩樂設施,更會定期舉辦活動同工作坊,啱哂家庭或者朋友聚會🙌🙌𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥👍 肉類肉類有多款選擇,包括紐西蘭西冷、豬肋骨、羊架、雞扒等。廚師功力深厚,各款肉類都燒得啱啱好。特別推介紐西蘭西冷及羊架,外層焦香,內層肉質依然粉紅色,非常嫩口。👍 海鮮青口同大頭蝦不斷refill😳 青口大大隻,燒完依然鮮嫩;大頭蝦燒得啱啱好,唔會太熟,蝦肉爽口彈牙,記得唔好錯過蝦頭嘅鮮味蝦膏🦐 📍BRICK LANE 金鐘添美道1號中信大廈4樓404號舖Shop 404, 4/F, Citic Tower, 1 Tim Mei Avenue, Admiralty

𝗕𝘂𝗯𝘂推介🔥
👍 肉類

👍 海鮮

📍BRICK LANE
金鐘添美道1號中信大廈4樓404號舖
2022-10-12 231 瀏覽
秋風起,最啱就係燒嘢食喇😎呢間餐廳推出咗秋冬季限定燒烤餐牌喺露台由專人負責幫手燒嘢食兩小時任飲任食!仲設有玩樂設施好啱同朋友嚟飲酒作樂呀🍻除此之外,餐廳亦會定期舉辦活動及工作坊喺維多利亞港旁嘅大露台建構身心健康空間 (Well-being Space)將美食與健康身心結合為主題非常適合家庭或朋友聚會呢!-🔸沙律吧有兩款沙律菜、粟米同車厘茄亦有麵包粒、煙肉碎同芝士片可以自行配搭落埋芝麻醬/沙律醬,更添滋味呢!🔸燒烤美食大約有十幾款當中以肉類為主,包括有羊架、豬肋骨、雞扒、雞翼同紐西蘭西冷🥩另外有兩款燒海鮮,包括大頭蝦同青口喔!個人覺得燒菠蘿最正🍍食完咁多肉,食啲水果會無咁膩呀!🔸飲品提供紅白酒同啤酒無限添飲啱晒一眾飲得之人呀🍻另外仲有汽水同橙汁供應!
秋風起,最啱就係燒嘢食喇😎
呢間餐廳推出咗秋冬季限定燒烤餐牌
喺露台由專人負責幫手燒嘢食
兩小時任飲任食!
仲設有玩樂設施
好啱同朋友嚟飲酒作樂呀🍻
除此之外,餐廳亦會定期舉辦活動及工作坊
喺維多利亞港旁嘅大露台建構身心健康空間
(Well-being Space)
將美食與健康身心結合為主題
非常適合家庭或朋友聚會呢!

🔸沙律吧
有兩款沙律菜、粟米同車厘茄
亦有麵包粒、煙肉碎同芝士片可以自行配搭
落埋芝麻醬/沙律醬,更添滋味呢!

🔸燒烤美食
大約有十幾款
另外有兩款燒海鮮,包括大頭蝦同青口喔!
個人覺得燒菠蘿最正🍍
食完咁多肉,食啲水果會無咁膩呀!

🔸飲品
提供紅白酒同啤酒無限添飲
啱晒一眾飲得之人呀🍻
另外仲有汽水同橙汁供應!
2022-10-10 236 瀏覽
主打英國菜的BRICK LANE於尖沙咀、銅鑼灣、沙田及金鐘均有分店,曾到銅鑼灣及沙田兩間分店用膳感覺上風格迥然不同,譬如沙田店就以輕便快捷的「Deli」為主題提供薄餅、漢堡等輕食。而位於金鐘的BRICK LANE則主張美食與健康身心結合,於維多利亞港旁的大露台創造Well-being Space推廣身心健康,除設有玩樂設施之外更會定期舉辦活動及工作坊,特別適合家庭或朋友聚會。室內黑白型格工業風與戶外位置的明亮悠閑感形成對比,但兩邊同樣寬敞舒適。踏入秋季正是燒烤的好時機,這裡的燒烤餐牌只會在秋冬季推出,尤其是於金鐘店的大露台進行更是充滿氣氛,可以好好享受燒烤樂趣,比起在郊外更加乾淨舒適。羊架、西冷牛扒、大頭蝦、青口等肉類海鮮應有盡有,燒得恰到好處略帶焦香。

2022-10-03 330 瀏覽
今次係食restaurant week 2022 lunch menu,$148/head。餐廳環境比較普通,雖然有outdoor位可以望到維港,但整體環境同我想像中好chill既感覺有啲唔同。Starter有Parma Ham with Melons同Salad,選擇比較少,但都ok既,而且有餐湯。Maincourse就嗌咗一個fish and chips同roasted chicken,兩道菜都係上菜需時既,但食得出係即叫即整,尤其係fish and chips,好crunchy,熱辣辣~兩道菜味道同賣相都還好,如果一般黎食個飯都好既,但如果係特登黎celebrate一啲日子就個人認為麻麻~Menu本身唔包dessert,所以就諗住+$30要件cake,可惜已經賣曬lu~ 值得加分既係waiters waitresses都好friendly好helpful^^

講到最適合秋天嘅活動,就梗係去BBQ啦,但想再Chill啲,就推介位於金鐘嘅BRICK LANE喇!BRICK LANE近期推出嘅秋日啓動燒烤派對,就有專人幫大家燒埋嘢食,成班朋友就可以輕輕鬆鬆一齊望住維港邊食邊飲嘢傾吓計,真係Chill到好多朋友。BRICK LANEBRICK LANE一向以地道英國菜式及全日早餐為主打,而每間分店都有唔同主題,其中金鐘嘅BRICK LANE分店就設有一個可以飽覽維港景色嘅大露台,餐廳仲會定期舉辦提升快樂指數嘅活動同工作坊,為大家喺用餐同時帶嚟歡樂,而今次嘅秋日啓動燒烤派對就喺呢個大露台舉行。秋日啓動燒烤派對坐喺室外,望住維港真係好好feel呀!一坐低店員已經為我哋送上飲品, BRICK LANE提供餐酒、啤酒、汽水、果汁等選擇。沙律開胃嘅前菜有青菜沙律、蕃茄沙律、凱撒沙律、粟米沙律,款款都夠晒清新!BBQ燒烤食物方面,BRICK LANE嘅BBQ提供紐西蘭西冷、羊架、豬肋骨、雞扒、紐倫堡肉腸、大頭蝦、雞髀菇、雞翼、咖哩椰菜花、青口、菠蘿同粟米等。我哋就特別鍾意豬肋骨,肉香而且非常juicy,仲帶有BBQ最重要嘅焦香味呢!另外,紐西蘭西冷同羊架嘅時間

BRICK LANE

秋日啓動燒烤派對

沙律

BBQ
燒烤食物方面,BRICK LANE嘅BBQ提供紐西蘭西冷、羊架、豬肋骨、雞扒、紐倫堡肉腸、大頭蝦、雞髀菇、雞翼、咖哩椰菜花、青口、菠蘿同粟米等。我哋就特別鍾意豬肋骨,肉香而且非常juicy,仲帶有BBQ最重要嘅焦香味呢!另外,紐西蘭西冷同羊架嘅時間控制得好好,肉質軟腍,肉味香濃!如果鍾情海鮮仲可以upgrade添,每日提供嘅海鮮會視乎供應有所不同,訂位時可以問清楚當日會有咩海鮮供應,而我哋今晚就有花甲、鮑魚、長腳蟹、帶子、蠔同虎蝦,相信總有食物啱大家胃口。

主菜
BRICK LANE嘅秋日啓動燒烤派對仲有幾款主食俾大家追加,包括拿破崙意大利麵、鱸魚同埋波士頓龍蝦等,真係夠晒豐富呀!

遊戲活動
平時帶小朋友去郊野公園燒嘢食,最重要係俾佢哋盡情放電,嚟到BRICK LANE,餐廳都劃分咗一個小朋友天地,放有唔少玩具同書藉,咁就唔會悶親佢哋,大人們亦可以有自己嘅metime啦!另外,餐廳亦有氣墊球俾大家食飽飽玩吓,郁動之後又可以再食過再飲過啦,真係夠晒盡興!
2022-09-17 537 瀏覽
在金鐘揀來揀去後,最後預訂了這間餐廳試試其午餐,結果是有點驚喜。餐廳環境不差,我們是早到的,所以食客不多,感覺很舒服。座位距離並非分隔很開,卡位是有人坐在你旁的,不過是可以接受的。我們都是點了兩客不同味道的 benedict,軟穀蟹及煙三文魚, 賣相吸引,味道可口,絕對值得再來品嚐。我們亦點了兩款甜品, 不過我都忘記了是甚麼了,就是店員把它們一放在眼前,我的心情就歡愉起來。不過再細看一點時,發現小太陽花上被好幾條長長的塵絲纏繞著。哈哈,百密一疏吧!不過整頓午餐不會因這一小點瑕疵而受損,我們都是開開心心地渡過一個快樂中午。雖然是週末,不過將近1點時,餐廳亦坐滿了人,這亦是我們吃飽飽了後離開人群了。

2022-07-26 1276 瀏覽
之前去過bricklane嘅尖沙咀分店,最欣賞all day breakfast,份量大,價錢合理。呢日約咗個閨蜜星期日兩個人去chill下,就揀咗bricklane嘅金鐘分店,餐廳環境幽靜,座位寬敞舒適,慢慢食嘆個靚brunch,傾下計,享受下悠閒嘅星期日下午~*Lobster Egg Benedict*賣相非常精美!龍蝦🦞唔算大隻,但係煮熟程度適中,肉質爽口彈牙。一切開水波蛋時,香濃嘅蛋汁就流晒出嚟,流心效果一流😍muffin點上蛋汁再加Hollandaise sauce,超級好食,伴碟沙律幾清爽👭去chill點可以無酒,餐廳呢排做緊*Chandon Garden Spritz*嘅推廣,橙味汽泡酒好易入口,好適合係呢個熱到爆炸嘅夏天飲,吾駛驚會好甜,帶點酸酸苦苦嘅柑橘皮味

*Lobster Egg Benedict*

2022-07-25 948 瀏覽
週末假日又熱🔥又想🅒🅗🅘🅛🅛下又唔想去太遠。臨近市區都有又寧靜又有海景兼價錢恰到好處的地方,位於金鐘 𝐁𝐑𝐈𝐂𝐊𝐋𝐀𝐍𝐄咁多間分店之中最悠閑自在之一🙋🏻‍♀️剛剛餐廳舉辦左一個𝗢𝘂𝘁𝗱𝗼𝗼𝗿限定活動🙆🏻‍♀️其中會有幾個𝓑𝓸𝓸𝓽𝓱有不同的紅酒、白酒、𝑪𝒐𝒄𝒌𝒕𝒂𝒊𝒍🍸、甚至本地手工啤酒🍻選擇。其中個人喜歡以果味的𝑪𝒐𝒄𝒌𝒕𝒂𝒊𝒍,完全迎合炎夏之選。最特別是以「茶」釀酒,手工啤有驚喜之作。八月份更有不同工作坊,一個地方多方面學習亦可閑情一番。𝓢𝓾𝓶𝓶𝓮𝓻 𝓒𝓪𝓻𝓷𝓲𝓿𝓪𝓵 𝓑𝓻𝓾𝓷𝓬𝓱 $288/ 𝓹𝓮𝓻 𝓱𝓮𝓪𝓭 💁🏻‍♀️𝟑 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞 𝐌𝐞𝐧𝐮 可以選擇👏🏻🔸精選湯/青菜沙律🔸松露薯條/酥炸魷魚鬚/芝士焗玉米片🔸各三款全日早餐/班尼地蛋食物的配搭大多以英式為主,𝑨𝒍𝒍 𝑫𝒂𝒚 𝑩𝒓𝒆𝒂𝒌𝒇𝒂𝒔𝒕平時配咖啡☕️改為配美酒亦相當🅒🅗🅘🅛🅛 😍 松露薯條及酥炸魷魚鬚即叫即整,熱辣辣添上美酒一樂也。

𝟑 𝐂𝐨𝐮𝐫𝐬𝐞 𝐌𝐞𝐧𝐮 可以選擇👏🏻
🔸精選湯/青菜沙律