2022-01-29 44 瀏覽
💠特級牛肉漢堡 $98 (加$10芝士)份量對是重量級,完全可以2個食😱超大份又高,比的的臉還要大😂😂因為是芝士控關係、追加了芝士🤤.餡料超豐富,足料,上面最高有洋蔥、水煮蛋、煙肉、蕃茄、生菜、利息芝士、和2塊厚的牛肉漢堡扒.因為追加了芝士的關係,芝士完全是瀑布一樣傾擁而出,水煮蛋半生熟,有流心的效果😍漢堡包很大,一口咬不了😂因為超多醬的關係,很juicy,超多汁流出來.所有材料即叫即做,很新鮮.牛扒超好味,有五成熟,口感軟熟,牛肉味香濃😍+$22 轉套餐 番薯薯條 + 柑桔檸檬跟餐包小食和飲品,番薯條炸得香脆,又長又大條,有甘甜的口感.💠芝士薯格 $32薯格與芝士醬分開,淨食味道已經好好食😊香脆可口,咸咸地,又不會太油膩.芝士醬好好味,和平時吃開的不同,沾完醬會更加香濃好食😌

💠特級牛肉漢堡 $98 (加$10芝士)

+$22 轉套餐
番薯薯條 + 柑桔檸檬

💠芝士薯格 $32
今日黎到呢間burger lab食漢堡🍔🍟買外賣返屋企食😆漢堡薯格都係即叫即整☺️完全係新鮮熱辣~~好吸引呀!!!🍔經典牛肉漢堡 $58漢堡整體都好多料🥬🍅🧀不但肉質嫩滑,又能夠鎖住肉汁,一口咬下去就感受到的清新蕃茄與濃郁肉汁💦💦口感酸酸甜甜,食起來也不會覺得膩。🍔芝士魚柳漢堡 $58魚柳鋪上厚實的芝士,加上大量清新既生菜,口感一流😛😛足料之餘一d都唔馬虎🤔🤔🍟芝士薯格 $32當然唔少得既係平時同漢堡係最佳配搭既薯格啦☺️☺️薯格炸出黎唔油之外,薯味好突出~~配埋呢個芝士醬超級惹味🧀🧀濃濃既芝士用黎點晒薯格之後都仲有好多😝我仲用黎撈埋落個burger到😛😛👍🏻👍🏻

🍔經典牛肉漢堡 $58

🍔芝士魚柳漢堡 $58

🍟芝士薯格 $32
《#American_taltal | #Jordan_taltal 》🇭🇰 𝔹𝕦𝕣𝕘𝕖𝕣 𝕃𝕒𝕓 @ 𝕁𝕠𝕣𝕕𝕒𝕟冇得堂食,大家都會選擇買外賣返屋企😋最方便就梗係買漢堡包啦🍔短短呢個咁糖食嘅period入面,都已經數唔到食過幾多次Burger。今次食咗佐敦Burger Room,份量十足到嚇親我!❥ 芝士魚柳漢堡 𝐅𝐢𝐬𝐡 𝐚𝐧𝐝 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 $𝟔𝟖 (ᴄᴏᴍʙᴏ +$𝟸𝟸)同麥記嘅魚柳包唔同,呢度嘅魚柳包用咗真正魚柳,一大塊魚柳配埋芝士同生菜,好fresh👍🏻咬落去見到一片片魚肉,如果加多個酸酸地嘅sauce就好了!❥ 芝士雞肉漢堡 𝐂𝐡𝐢𝐜𝐤𝐞𝐧 𝐂𝐡𝐞𝐞𝐬𝐞 $𝟓𝟖 (ᴄᴏᴍʙᴏ +$𝟸𝟸)巨型嘅漢堡夾住厚厚雞肉,超級Juicy!仲有洋蔥、椰菜、芝士。略嫌芝士唔係好夠味亦唔夠多,不過本身漢堡都好大份,已經好飽😋❥ 蕃薯條 | 薯條 套餐配咗蕃薯條/薯條🍟及汽水🥤,自己比較喜歡薯條,因為大約十分鐘車程,蕃薯條已經淋哂,相反薯條仲keep到脆👍🏻———📍 Shop 3, G/F, 14-20 Pilkem Street, Jordan | 佐敦庇利金街14-20號地下3號舖💰 ᴘ

芝士魚柳漢堡

芝士魚柳漢堡
芝士雞肉漢堡
  • 蕃薯條
2022-01-26 33 瀏覽
前兩日去左佐敦附近,見到有一間賣漢堡包既小店,於是外賣左漢堡包食。我叫左一份經典牛肉漢堡同埋套餐,漢堡加煎蛋加生菜,套餐就要蕃薯條加芝士,飲椰子水,另外再加多左一份蜜糖雞翼。所有餐點都係即叫即做,大概等左15分鐘左右,就成份餐點俾到我手上。個外賣盒好似一個蛋糕盒咁,入面除左有我叫既野食外,仲另外附上一對膠手套。😋漢堡份量大、足料。麵包煙韌,煎蛋唔會太生太熟,咬落去仲有流心;牛肉厚實,味道不俗;生菜好多塊,堆到個漢堡好高,搞到唔可以一口咬晒成個包。😝蕃薯條拎到番屋企都仲脆脆地,食落香甜,除左附送既蕃茄醬之外,配搭芝士醬一咸一甜都幾滋味。👍🏻👍🏻蜜糖蒜香雞翼有5隻,整體上唔太甜,少少既蜜糖香味配搭蒜頭香味,食落唔膩。整體而言今次用餐體驗唔錯,絕對會有第二次。🥰🥰

整體而言今次用餐體驗唔錯,絕對會有第二次。🥰🥰

第二次食呢間餐廳!呢度d漢堡質素好高,認真令人回味無窮!而且地方都好就腳。價錢合理,即叫即做,熱辣辣好新鮮!今次開party,大家都食得好開心。🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🌸烤豬頸肉漢堡三個漢堡裏面我最鍾意呢個,入邊除咗香氣四溢嘅豬頸肉,仲有清新、甜道十足嘅菠蘿,第一次食呢個組合,咬下去菠蘿汁溢出,令整個漢堡不會太乾身,味道更豐富!🌸經典牛肉漢堡邪惡既芝士、新鮮的生菜同番茄片⋯ 果然係經典!牛肉漢堡厚身,仲要半生熟,肉汁豐富,更有秘製醬汁,心機之作!🌸芝士雞肉漢堡呢個雞肉漢堡味道都唔錯㗎 !入邊有沙律醬令到味道更加濃郁,亦都有洋蔥、青菜喺入邊,感覺上都算係一個清新嘅漢堡!🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀今次選擇左外賣自取,有一個好方便企理嘅外賣盒!仲貼心安排咗手套!總結來講會再回頭!
第二次食呢間餐廳!呢度d漢堡質素好高,
今次開party,大家都食得好開心。

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
🌸烤豬頸肉漢堡

🌸經典牛肉漢堡

🌸芝士雞肉漢堡

🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
2022-01-25 117 瀏覽
用心製作❣️外國風味漢堡包🍔經典牛肉漢堡🐮牛肉好厚身,肉質彈牙有牛香再加好多好多生菜🥬加上半溶既芝士🧀好有口感🥯鵝肝牛肉漢堡🦢鵝肝🦢牛肉🐮芝士🧀蕃茄🍅好邪惡💥好豐富佢個包皮好特別,好厚身🥯又香脆🍞另加+$22可以轉套餐套餐包括飲品+馬鈴薯條或者蕃薯條🍟我就揀咗馬鈴薯條🍟夠晒香脆,而且份量多💥好有滿足感👏🏻好有特色嘅漢堡包🍔大飽口福支持小店特別,有另類嘅風味❣️
用心製作❣️外國風味漢堡包🍔

經典牛肉漢堡🐮
牛肉好厚身,肉質彈牙有牛香
再加好多好多生菜🥬加上半溶既芝士🧀
好有口感🥯

鵝肝牛肉漢堡🦢
鵝肝🦢牛肉🐮芝士🧀蕃茄🍅
好邪惡💥好豐富
佢個包皮好特別,好厚身🥯又香脆🍞

另加+$22可以轉套餐
套餐包括飲品+馬鈴薯條或者蕃薯條🍟
我就揀咗馬鈴薯條🍟
夠晒香脆,而且份量多💥
好有滿足感👏🏻
好有特色嘅漢堡包🍔
大飽口福
支持小店特別,有另類嘅風味❣️

2022-01-25 88 瀏覽
工作忙完好想食啲Comfort Food慰藉一下辛苦的心靈🥲Burger 就係我既好選擇🥰 比起連鎖快餐店 呢間店舖雖然比較小 但係每樣嘢都係即叫即整👍🏻 比起機械式嘅商店食到店主既心思😻⭐️ 鵝肝牛肉漢堡 🍔又有鵝肝又有牛肉好邪惡好豪華😈 首先漢堡煎得唔會太熟🔥有啖啖Juicy既肉味🥩肉質仲要滲曬到包入邊😋 加上充滿油香既鵝肝好滋味 聞到流曬口水🤤⭐️ 薯條 🍟跟餐選擇了普通薯條 手切得夠粗🥔 薯味濃 即叫即炸唔會林晒🤗⭐️ 蜜糖蒜香雞翼 🐔喺漢堡意外嘅大驚喜‼️ 即叫即炸超香脆🧡 雞皮唔會太油脂肪感 蜜糖味同蒜味相映成趣🍯 唔會過分重口味 🧄平時唔食皮嘅我都食埋🙊

⭐️ 鵝肝牛肉漢堡 🍔

⭐️ 薯條 🍟

⭐️ 蜜糖蒜香雞翼 🐔
蜜糖蒜香雞翼
自從無咗堂食之後 食burger既次數就多咗好多🍔因為收工之後基本上咩都冇得食 外賣burger似乎係最好😂今日揀咗呢間係佐敦既漢堡店行過佢門口俾佢既香味吸引住😍漢堡店係屬於小店模式經營 本身都係以外賣為主店內都有bar枱俾大家堂食既 隨大家喜歡當晚去到都幾多人等緊外賣 見到兩個師傅做唔停手😯😯又落單又接外賣又要整野食 行黎行去都唔得閒由於係小店 人手有限 大家真係要多多體諒🙏🏼漢堡選擇都幾豐富 大部份都偏各大眾化口味👍🏼亦都有素食既選擇 亦可選擇跟餐散叫或者加小食🍟-🔸烤豬頸肉漢堡 + 跟餐薯條首先要讚既係佢外賣既packing📦好有心機用上紙盒 大大減低漢堡變形同撞到既機會👍🏼即使拎遠啲路程都唔怕 呢個位係體貼既😌包既質地好挺身 但食落口係好軟身既底層會有生菜🥬 減輕咗因為肉而產生既油膩呢款漢堡口味比較東南亞 菠蘿配上豬頸肉🍍立即有一種好泰國既感覺出左黎😍配搭上完全無問題 味道亦都好夾豬頸肉比起一般豬肉油份會多啲🤏🏼但菠蘿就可以中和咗呢種油膩 係出色既配搭💯薯條比較粗身🍟 炸得幾香脆 跟餐黎講份量都唔少-🔸經典牛肉漢堡食burger點都要試吓佢地既牛肉🥩菜底唔會缺少 今次仲有埋蕃茄
自從無咗堂食之後 食burger既次數就多咗好多🍔

又一間值得去試吓既漢堡店
價錢合理 食物有質素 係有誠意既出品👍🏼
🧸🌞C.ookngbear推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟
2022-01-21
10 分鐘 (堂食)
烤豬頸肉漢堡
蜜糖蒜香雞翼
呢一間設計味濃充滿型格嘅漢堡包店又想黑白灰嘅設計再加上胡桃木色枱喺佐敦九龍公園附近 店舖面積唔大 有左右兩排bar枱高座位所有食物即叫即製 ♥︎ 特色田園漢堡 veggie green $53 套餐+$22 包♥︎薯條同♥︎嘢飲 可以選擇番薯薯條 🍟 嘢飲我揀咗椰青水 🍔 burger 用上牛油果 波特菇 生菜 番茄 田園沙律醬非常清新 又好食 啲蔬菜新鮮 味道清清地 係健康素食嘅選擇 !♥︎蜜糖蒜香雞翼 $38/5pcs 真係非常濃郁嘅蒜香 甜甜地鹹鹹地 外皮炸到脆卜卜 唔怪得知店長都特別推介
呢一間設計味濃充滿型格嘅漢堡包店

套餐+$22 包♥︎薯條同♥︎嘢飲
可以選擇番薯薯條 🍟
嘢飲我揀咗椰青水
非常清新 又好食 啲蔬菜新鮮 味道清清地
係健康素食嘅選擇 !

♥︎蜜糖蒜香雞翼 $38/5pcs
真係非常濃郁嘅蒜香 甜甜地鹹鹹地
外皮炸到脆卜卜 唔怪得知店長都特別推介
2022-01-22 25 瀏覽
講開漢堡包,我都算係專家,因為我真係好鍾意食,特別係宜家開左咁多間漢堡包專門店,好多我都會去試。今次就試下佐敦呢間burger lab ,好多款漢堡可以選擇,我就當然揀我認為最正既鵝肝牛肉漢堡啦,➕$22 就係combo , 可以有埋野飲同薯條。即叫即整夠新鮮,雖然等左耐少少,但服務態度好好,呢個值得讚。對於今次的漢堡,有少少意見。漢堡大大份,鵝肝都煎🉐️好香好正,而牛肉都大大塊,夠曬厚肉,不過唔夠juicy , 希望可以juicy d, 而漢堡包蓋不夠脆,建議個漢堡包用其他麵包更好。另外薯條可以改蕃薯條,這個選擇幾特別,因為好多地方都係只有薯條選擇,所以我喜歡。
2022-01-13
2022-01-22 17 瀏覽
禁晚市堂食都阻唔到我對漢堡嘅熱情~係Burger Lab外賣回家慢慢嘆!Burger係即叫即製,落完單之後要等十分鐘左右就可以拎。漢堡用盒擺放著。呢道有普通嘅漢堡,亦有墨魚扒漢堡、豬頸肉漢堡、鵝肝漢堡呢d比較特別嘅款式~🔸芝士雞肉漢堡 ➖ $58免治雞肉好夠味道,入面加咗洋蔥,所以油脂減少咗,唔會太膩。芝士微溶,夾埋一齊好好味!🔸芥末墨魚漢堡 ➖ $78特別的漢堡餡料。將墨魚膠煎成餅狀。墨魚口感彈牙,同芥末醬味道好夾,辣辣地好開胃。
禁晚市堂食都阻唔到我對漢堡嘅熱情~
係Burger Lab外賣回家慢慢嘆!

🔸芝士雞肉漢堡 ➖ $58

🔸芥末墨魚漢堡 ➖ $78
外賣自取
佐敦即叫即製手工漢堡I went to a burger restaurant called" Burger lab" located in Shop 3, G/F, 14-20 Pilkem Street, Jordan(佐敦庇利金街14-20號地下3號舖) to order takeaway.A dozen flavour with different proteins(beef,chicken,pork),veggie flavours burgers are provided!!"The classic burger"經典牛肉漢堡HKD$58The beef patty is over one finger thick.Very tender,juicy...The bread is soft with nice buttery flavour!..The price is very affordable yet delish!!"BBQ sauce chicken wings"燒烤汁雞翼HKD$38/5 pcs..Nice seasoning...With smoky fla
佐敦即叫即製手工漢堡

"The classic burger"
HKD$58

"BBQ sauce chicken wings"
燒烤汁雞翼
HKD$38/5 pcs

Nice seasoning.

With smoky flavour and little bit sour and sweet tastes!

affordable price for 5 pcs of wings!

15 分鐘 (外賣自取)
  • "Theclassicburger" 經典牛肉漢堡
  • "BBQsaucechickenwings" 燒烤汁雞翼
2022-01-22 483 瀏覽
🍔Burger Lab🍔經過佐敦 見到呢間好吸引既漢堡包店 成間鋪頭都有好香既肉汁味 就比佢吸引左去買🙈因為晚市禁堂食既關係 所以唯有外賣反屋企食🥡包裝好用心 仲有埋手套附送 好貼心 即叫即製 所以要耐心等候😍見到餐牌有各式各樣配料既漢堡 有一種特別吸引我 我係極度鐘意食鵝肝 再加上牛肉香 就叫左個鵝肝牛肉漢堡🍔 轉套餐+$22 加左個番薯條同解茶🥤🍔呢個CP值極高!好巨型 個包皮有烘過 脆身 個包裏面有三塊鵝肝 仲要勁厚身 有油脂香😋牛肉勁juicy 再搭配埋洋蔥、芝士、生菜、蕃茄 好惹味滿足🥰🍟番薯薯條唔係到到都有 難得有得食 緊系要試吓佢既味道啦 番薯條炸到金黃色 乾身香脆 再配埋茄汁 好惹味😋番薯條甜甜地 灑左小小鹽同黑椒 真係必叫!🥤食完咁油膩邪惡既食物 一定要飲反枝解茶 佢套餐可以簡解茶 飲完咩油膩感都無晒🙈蜜糖蒜香雞翼🐣 $38(五隻)不得不讚下佢地既雞翼 好新鮮 大大隻唔乾 啖啖肉 蜜糖味好足🍯 蒜香味勁出 雞翼係煎既 脆脆地有口感 甜甜地又好香口👍🏻
🍔Burger Lab🍔

蜜糖蒜香雞翼🐣 $38(五隻)

2022-01-21
10 分鐘 (外賣自取)
  • 蜜糖蒜香雞翼
  • 蕃薯條
  • 鵝肝牛肉漢堡
2022-01-21 22 瀏覽
繼續無晚市堂食,繼續外賣回家近排返尖沙咀,周圍睇尖沙咀、佐敦附近有咩好食,見呢間有鵝肝漢堡,好吸引,可惜嚟到嘅時候今日咁岩賣晒,唯有下次經過再食🍔Chicken Cheese Burger💰$58+$10(egg)包係軟包質地,加$10要多隻煎蛋,好彩有加,好食好多,仲要係有少少流心嘅,juicy啲,加埋溶溶哋嘅芝士係好食嘅🍔Fish & Cheese💰$68魚塊厚身大件,食晒一個都飽,醬汁加埋一齊幾夾,即叫即整,其實最好係堂食熱辣辣,如外賣回家再加熱會好啲好貼心咁有手套跟埋,咁就唔會整污糟手,方便~加💰$22升級至套餐,有🥤飲品、🥔薯格一份脆薯格,返到屋企為咗影相靚啲,先將佢放咗喺兩個碟上面,2個人都好夠食,由於拿到返屋企大半個鐘,我就再加熱返,熱食都脆💰$165/2ppl🚩Burger Lab (佐敦)📍佐敦庇利金街14-20號地下3號舖
繼續無晚市堂食,繼續外賣回家

🍔Fish & Cheese💰$68
好貼心咁有手套跟埋,咁就唔會整污糟手,方便~

加💰$22升級至套餐,有🥤飲品、🥔薯格

💰$165/2ppl
🚩Burger Lab (佐敦)
📍佐敦庇利金街14-20號地下3號舖
2022-01-19
10 分鐘 (堂食)
2022-01-20 18 瀏覽
有日男朋友收工經過佐敦,見到有間小店賣漢堡包🍔價錢都幾合理,所以就專登外賣返黎比我食🥰經典牛肉漢堡餡料好豐富,有生菜🥬蕃茄/芝士,牛肉好厚好juicy😋 而且size都好大個,我自己一個食唔哂,要同男朋友share🙈蜜糖蒜香雞翼 🍗蒜香十足,加上蜜糖嘅甜味,好惹味炸洋蔥圈 🧅洋蔥香氣十足而且炸得好酥脆,非常可口番薯薯條🍠唔係脆卜卜果種薯條,係軟身嘅,番薯味突出雖然係外賣但整體唔錯,下次一定要去堂食再試下😌

蜜糖蒜香雞翼 🍗
蒜香十足,加上蜜糖嘅甜味,好惹味

炸洋蔥圈 🧅
洋蔥香氣十足而且炸得好酥脆,非常可口

番薯薯條🍠
唔係脆卜卜果種薯條,係軟身嘅,番薯味突出

雖然係外賣但整體唔錯,下次一定要去堂食再試下😌