2022-07-04 108 瀏覽
經過佐敦,見到有間漢堡包小店,聞到有幾香嘅牛肉味,就入去試吓啦試咗一個鵝肝牛肉漢堡,令我喜出望外,估唔到鵝肝加埋牛肉係可以咁夾,鵝肝嘅騷味,原來能夠加強牛肉入邊嘅牛味,令到牛肉味提升左一個層次,推薦必食👍
2022-07-02 60 瀏覽
佐敦有唔同餐廳同Cafe,原來都有親民漢堡店,呢間@ burgerlabhk漢堡有唔同口味嘅選擇比起連鎖漢堡店更特色🥰🙂蜜糖蒜香雞翼 $40烤至兩邊雞翅表面焦糖色,好香蒜蓉味再配上蜜糖更加出咗香甜嘅感覺,份量有適中啱啱好,一定要推介你試吓😍😍烤豬頸肉漢堡 $63即叫即整特選豬頸肉部份,烤豬頸肉令肉汁鎖住咁腍又好香濃,配上菠蘿酸甜增加口感中和油膩感😍😍😍+$35 套餐有薯格同飲品 真係好抵😃即炸薯格有香脆,再配上一杯可樂,一直係絕配辣雞肉漢堡 $68除咗雞扒有漢堡,依間小店自家特製嘅雞肉用咗辣味配製所以更加濃厚嘅味道咬一口雞肉好juicy,我個人覺得辣椒🌶️啱啱適中🤩,意外驚喜,唔食牛肉即朋友不妨試吓😋😋😋+$25 套餐有薯條🍟 同飲品我是薯條即炸外邊揸到好鬆脆,食落去索索聲點買茄汁沒法抗拒,另外我自己解咗個柑桔檸檬汁🍋清吓喉嚨中和油膩感😚😚

蜜糖蒜香雞翼 $40

烤豬頸肉漢堡 $63
+$35 套餐有薯格同飲品 真係好抵😃
即炸薯格有香脆,再配上一杯可樂,一直係絕配

辣雞肉漢堡 $68
+$25 套餐有薯條🍟 同飲品

2022-06-25
5 分鐘 (堂食)
  • 烤豬頸肉漢堡
  • 辣雞肉漢堡
2022-06-30 55 瀏覽
Burger界既巨人呢間burger經常去食,店舖小小,堂食坐位不多,高枱櫈,舒適度差d,但有貼心的設計,枱底有掛勾,可以掛隨行物品。提供既burger 同炸物都係即叫即制,一定係堂食最好食😋必食推介是特級牛肉漢堡,如果跟餐,2個女仔share 1個都夠。 隨餐會附上膠手套,另選也可問店員拎餐具。第一次食,個🍔一黎,必定會嚇一嚇,大到咁,好難用手食,所以我都鍾意用🍴食。面包外脆內軟,好挺身,牛肉好厚,而且有預先調味過,食到有d似人蔘雞湯味。 內裡肉汁極豐富, 連帶蕃茄既juicy 同蛋汁既傾盤而瀉,立即成個盤都係湯汁😍 呢個包既配搭好好,有煙肉既脆口感,有生菜既爽脆,蕃茄既水份,洋蔥既少許辛辣感,牛肉既肉味,芝士既咸香,水煮蛋既滑溜,成個包好fresh,好juicy,無咩油膩感。好滿足,不得之了!另一個是魚柳漢堡,相對遜色,較淡味,口感亦無咁豐富。但魚柳都juicy, 好厚身,呢款配搭既芝士就相對淡身。跟餐配搭小食有幾款可選,今次選了薯條和炸洋蔥圈。薯條粗身,好脆,分量很多。炸洋蔥圈外脆內軟,夠肉地,分量都很足。 飲品選擇也不少,有汽水,茶類,椰子水等。🍔既配料都可以跟個人口味選擇。B
Burger界既巨人

Burgerlab呢個漢堡係我暫時食到過,最有驚喜同食過番尋味既漢堡。其他口味也不錯吃,但未去到驚艷級。經過佐敦,不再只懷念澳牛,同時也想念Burgerlab💋

推薦指數:💋💋💋💋💋(5/5)
  • 炸洋蔥圈
  • 特級牛肉漢堡
  • 薯條
2022-06-23 52 瀏覽
收藏左這間小店係open rice 既想去list, 今日經過記試下佢。小店座位不多,慶幸當時沒有其他客人。全部都係高枱櫈,唔係咁好坐。叫左個經典牛肉漢堡加餐,有番薯薯條同飲品。飲品都多選擇。店員比左手套我地用。店員即叫即整,個漢堡嚟到真係超驚喜,超級大份,好驚人,完全不知如何落口🫣漢堡十份足料,牛肉非常juicy ,係有質素嘅漢堡。番薯條食到停唔到口。太大份要人幫手先食得曬,不過真係食得有點狼狽,跌到周圍都係🙈

特級牛肉漢堡

特級牛肉漢堡
2022-06-19 42 瀏覽
去完m+去佐敦搵野食見哩間burger咁多好評就試下————————————經典牛肉漢堡($60)麵包幾軟熟入面都係基本配置 牛肉 生菜 蕃茄 芝士 牛肉就正正常常 肉味唔重同比較嚡但就真係好多肉汁烤豬頸肉漢堡($63)哩個個調味反而特別得黎係好食啲豬頸肉係細塊薄片 同想像中有啲唔同但口感都唔差 唔會話乾左硬左加埋新鮮菠蘿同埋個醬咸咸甜甜咁又好夾薯條+飲品($25)芝士醬($5)薯條新鮮炸起熱辣辣———————————價錢唔算貴不過得吧枱位 未必坐得咁舒服同埋鋪頭比較熱 夏天食真係要坐近佢部風機食先會涼啲
去完m+去佐敦搵野食
見哩間burger咁多好評就試下
————————————
經典牛肉漢堡($60)
麵包幾軟熟
入面都係基本配置 牛肉 生菜 蕃茄 芝士
牛肉就正正常常 肉味唔重同比較嚡
但就真係好多肉汁

烤豬頸肉漢堡($63)
哩個個調味反而特別得黎係好食啲
豬頸肉係細塊薄片 同想像中有啲唔同
但口感都唔差 唔會話乾左硬左
加埋新鮮菠蘿同埋個醬
咸咸甜甜咁又好夾
薯條+飲品($25)
芝士醬($5)
薯條新鮮炸起熱辣辣
———————————
價錢唔算貴
不過得吧枱位 未必坐得咁舒服
同埋鋪頭比較熱
夏天食真係要坐近佢部風機食先會涼啲
2022-06-16 36 瀏覽
Burger Lab辣雞肉漢堡🍔🍔$68 轉套餐+$25,辣🌶雞肉漢堡 雞肉🐥🐥大塊食落仲有肉汁💦💦,辣汁野味 😋😋辣汁主要喺啲菜度。芥末墨魚漢堡$78,芥末墨魚🦑漢堡🍔🍔食落淡淡芥末味唔會太攻鼻,墨魚🦑扒咬落仲有粒粒墨魚🦑配埋沙律菜🥗🥗🥗好有層次。小食拼盤$68,洋蔥🧅圈好好味,值得一試,蕃薯🍠條炸得夠乾身重好重蕃薯味,薯條🍟雖然唔係波浪個隻,但都夠粗身,食落仲食得出中間好多薯蓉🥔🥔🥔薯格正常。所有野食都係即叫即整,嚟到食都熱辣辣,雖然座位唔多但小店經營有誠意,而且價錢唔貴,值得一試。
Burger Lab

2022-06-16 51 瀏覽
聽日放假,今日晚餐就食啲好嘢。呢度嘅漢堡包係即叫即製,餐廳採用開放式設計,不過風扇開得夠大,所以夏天都唔驚會太熱。座位係面壁,啱晒而家疫情反彈嘅情況,同埋我呢啲獨自去覓食嘅人🤪🍔 特級牛肉漢堡 $90高到要分兩次食🤣 兩大塊厚身嘅牛肉漢堡扒鹹香味濃郁,肉汁多又有咬口,加埋半溶嘅芝士真係好正;水煮蛋一咬就爆出流心蛋黃,撈埋啲蛋汁同塊包食幾好;兩塊煙肉香脆乾身,唔會覺得油膩;生菜有驚喜,放到最尾食都好爽脆😋餐廳幾貼心,主動比獨立包裝嘅膠手套,方便又衛生👍🏻

🍔 特級牛肉漢堡 $90

餐廳幾貼心,主動比獨立包裝嘅膠手套,方便又衛生👍🏻
2022-06-15 84 瀏覽
餐廳位於庇利金街細細間,座位唔算多漢堡係即叫即製🍔而且有好多選擇添!!食漢堡會提供手套十分貼心🥰—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-✾ 烤豬頸肉漢堡 $63漢堡包有烘過,外脆內鬆軟多塊烤過爽口豬頸肉片🤤加上煎過酸甜菠蘿,新鮮洋蔥同生菜配上沙嗲沙律醬口感豐富惹味之餘帶有水果酸甜中和膩感🫶🏻✾ 套餐--- 番薯條+百事可樂 $25番薯條炸得乾身又香口!!甜甜地,食到停唔到口✾ 芝士雞肉漢堡 $63雞肉漢堡厚身帶有微微黑椒味,仲Juciy🫶🏻加埋半溶車打芝士,新鮮洋蔥同椰菜 配上田園沙律醬味道比較清淡健康!✾ 套餐---馬鈴薯條+百事可樂 $25粗薯條即叫即炸,好香脆!!有黑椒同鹽調味唔洗沾番茄醬都好食—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-
餐廳位於庇利金街
細細間,座位唔算多
漢堡係即叫即製🍔
而且有好多選擇添!!
食漢堡會提供手套
十分貼心🥰

—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-

✾ 烤豬頸肉漢堡 $63
漢堡包有烘過,外脆內鬆軟
多塊烤過爽口豬頸肉片🤤
加上煎過酸甜菠蘿,新鮮洋蔥同生菜
配上沙嗲沙律醬
口感豐富惹味之餘
帶有水果酸甜中和膩感🫶🏻

✾ 套餐--- 番薯條+百事可樂 $25
番薯條炸得乾身又香口!!
甜甜地,食到停唔到口

✾ 芝士雞肉漢堡 $63
雞肉漢堡厚身
帶有微微黑椒味,仲Juciy🫶🏻
加埋半溶車打芝士,新鮮洋蔥同椰菜
配上田園沙律醬
味道比較清淡健康!

✾ 套餐---馬鈴薯條+百事可樂 $25
粗薯條即叫即炸,好香脆!!
有黑椒同鹽調味
唔洗沾番茄醬都好食

—-✄———-✄———-✄———-✄———-✄—-
食漢堡最怕要擘到個口大一大,比人見到好尷尬架嘛😳,好彩小店只有八個位,每個都係高櫈面牆bar 枱,啱晒一個人黎,大口大口咁嘆Burger☺️。🌖烤豬頸肉漢堡 $63漢堡一向都係牛肉當道,豬肉做嘅比較少見,豬頸肉放入漢堡🍔呢個組合更係少之又少!豬頸肉彈牙,但同時因為呈薄片關係又好柔軟,味道同日式牛肉丼相似但較濃味,與最常見嘅泰式豬頸肉大相逕庭,唔會感覺有啖油係口入面;配搭生菜🥬、菠蘿片🍍一同進食,感覺更見清爽。醬汁較稀,進食時從漢堡中流出,好彩餐廳有提供膠手套,咁就唔會食到成手都係汁水,不過依然會滴到薯條同枱面,如果漢堡入住係個紙袋仔度會更好。🌗跟餐配薯條🍟/番薯條、飲品 +$25揀左番薯條🍠同清熱檸檬飲,番薯條份量合理,炸得幾好唔油膩,有淡淡番薯嘅甜味,但係配茄汁真心唔多夾,希望店家考慮轉配梅子粉🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️;清熱飲係入貨嘅都無乜好comment,不過同漢堡番薯條實在唔多夾🙈,健康嘅野都係留返聽日先諗啦🤪。

🌖烤豬頸肉漢堡 $63

番薯條

🌗跟餐配薯條🍟/番薯條、飲品 +$25
2022-06-08
2022-06-13 48 瀏覽
我又出動去食burger啦🤩呢間burger小店係內街入邊😉雖然唔多顯眼~座位亦都唔多!但以佢價錢同味道來講💕性價比算高!我嗌左佢地嘅經典牛肉漢堡🍔另外加咗$25要買套餐😉有一支道地蜂蜜綠茶同薯條🍟比完錢坐定定之後店員就比野飲同膠手套我👍等左5分鐘左右個餐就上枱啦😆塊牛肉漢堡比我想像中厚身🤩齋睇已經見到勁多肉汁🤩食個陣啲肉汁一路邊滴出黎😆唔怪得知店員要比膠手套我啦🤣個麵包係烘到好香脆嘅☺️配埋新鮮嘅生菜、蕃茄同洋蔥架😉當然唔少得一大塊半熔嘅芝士啦🤤落單嗰陣可以揀薯條有無鹽同埋黑胡椒😊個人比較喜歡原汁原味😆所以乜都無落🤣薯條係粗薯條黎嘅🍟炸得脆口乾身唔油諗諗👌有機會一定要試埋佢其他漢堡😋Burger Lab (佐敦)佐敦庇利金街14-20號地下3號舖
我又出動去食burger啦🤩
呢間burger小店係內街入邊😉
雖然唔多顯眼~座位亦都唔多!
但以佢價錢同味道來講💕性價比算高!

我嗌左佢地嘅經典牛肉漢堡🍔

齋睇已經見到勁多肉汁🤩
食個陣啲肉汁一路邊滴出黎😆
唔怪得知店員要比膠手套我啦🤣

個麵包係烘到好香脆嘅☺️
配埋新鮮嘅生菜、蕃茄同洋蔥架😉
當然唔少得一大塊半熔嘅芝士啦🤤

落單嗰陣可以揀薯條有無鹽同埋黑胡椒😊
個人比較喜歡原汁原味😆所以乜都無落🤣
薯條係粗薯條黎嘅🍟炸得脆口乾身唔油諗諗👌

有機會一定要試埋佢其他漢堡😋

Burger Lab (佐敦)
佐敦庇利金街14-20號地下3號舖
2022-06-13 34 瀏覽
年幾前食過一次之後,一直都想返黎再食,座位大約十個,成日怕去到冇位😆我好支持小店漢堡包🍔真係特別好味嫁鵝肝牛肉漢堡~麵包質感帶脆皮,牛肉扒半熟令肉扒厚得黎又多汁鮮味,吾會乾巴巴。鵝肝少少焦脆內軟,煎得啱啱好,油脂爆發,充滿油香,亦帶有騷味,同埋牛肉麵包一齊食就即刻減少油膩感我鍾意嘅辣雞肉漢堡❤️ 保證吾會令你失望,雞肉焦焦地,每塊吾算厚,保持肉嫩口感,但肉份量亦夠多,一D都吾乾身!!加上香辣勁惹味🤤我真係好鍾意食番薯條炸到金黃😋不失本身既甜味依加香港人食漢堡包愈黎愈勺鑽🙌我上次有加多隻水煮蛋😂重量級足料漢堡,可以按你嘅口味,再加配料,完全滿足到你

番薯條炸到金黃😋不失本身既甜味

2022-06-10 28 瀏覽
好耐都冇食burger! 🍔最近路過見到附近有間burger 店裝修都幾靚, 成間舖頭全部都係返bar枱!外賣嘅話都好貼心咁會俾埋手套同紙巾😳用一個好似蛋糕盒咁裝住 都幾有趣😂漢堡選擇都幾豐富 另外都有素食選擇另外小食都有好多款🥰🥰-🥢classic burger($60)Burger用錫紙包住 能夠好好咁保存佢嘅熱力🔥食嗰時都唔會feel到好油burger份量十足 一大塊肉加埋芝士蕃茄同大量嘅生菜🥬令到Burger唔會容易食到膩肉扒充滿肉汁 同時又結實咬開會見到仲有少少紅色不過食落唔會覺得生 生熟度都啱啱好🔥-🥢芝士薯格($35)我呢個係散嗌既小食芝士薯格只係除咗茄汁之外俾多個芝士醬你薯格有啲淋左 (我翻去10分鐘路程左右)至於個芝士醬係比較硬身(?)🧀唔知係咪放喺雪櫃太耐🧐勝在芝士味都算濃同埋食得多好容易膩不過暑假份量都又多又大塊🥰-整體來講呢間burger店好有自己風格亦都食得出好用心做 但亦未算得上非常出色好多地方都比起其他美食連鎖店不同值得一試!
好耐都冇食burger! 🍔
最近路過見到附近有間burger 店
裝修都幾靚, 成間舖頭全部都係返bar枱!
外賣嘅話都好貼心咁會俾埋手套同紙巾😳
用一個好似蛋糕盒咁裝住 都幾有趣😂
漢堡選擇都幾豐富 另外都有素食選擇
另外小食都有好多款🥰🥰
🥢classic burger($60)
Burger用錫紙包住 能夠好好咁保存佢嘅熱力🔥
食嗰時都唔會feel到好油
burger份量十足 一大塊肉加埋芝士蕃茄同大量嘅生菜🥬
令到Burger唔會容易食到膩
肉扒充滿肉汁 同時又結實
咬開會見到仲有少少紅色
不過食落唔會覺得生 生熟度都啱啱好🔥
🥢芝士薯格($35)
我呢個係散嗌既小食
芝士薯格只係除咗茄汁之外俾多個芝士醬你
薯格有啲淋左 (我翻去10分鐘路程左右)
至於個芝士醬係比較硬身(?)🧀
亦都食得出好用心做 但亦未算得上非常出色
好多地方都比起其他美食連鎖店不同
值得一試!
外賣自取
放工後想去睇Jurassic Park 急急食個晚餐就算數但,食的有點趕不代表吃得不好喔甫出地鐵站就看到 Burger Lab同行保守派友人點了經典牛肉漢堡漢堡層次分明,牛肉漢堡呈粉紅色,牛油香味四溢,肉汁豐富,經典漢堡老是常出現的蕃茄片、芝士、生菜及洋蔥圈配上就是一種comfort food 的滋味嗜辣的我見到辣字就點了辣雞肉漢堡大大塊的棉胎式雞扒十分吸眼球~辣味雞扒的辣是香辣,其實辣味不重,漢堡吸收雞肉的精華,令人回味無窮因為近來爆瘡,不敢吃掉全份薯格,但結果上菜時份量大得令人驚訝最正係每一塊都炸得脆卜卜怱怱吃完晚餐就去看戲,劇透就不了但Blue生左個仔呢個劇情對於我來說同007揸家庭車一樣咁CLS…。・゜・゜・。。・゜・゜・。今日order 📝1)經典牛肉漢堡 $60.002)辣雞肉漢堡 $68.00(轉套餐 +$35.00)
放工後想去睇Jurassic Park
急急食個晚餐就算數
但,食的有點趕不代表吃得不好喔

甫出地鐵站就看到 Burger Lab
同行保守派友人點了經典牛肉漢堡
漢堡層次分明,牛肉漢堡呈粉紅色,
牛油香味四溢,肉汁豐富,
經典漢堡老是常出現的蕃茄片、芝士、生菜及洋蔥圈
配上就是一種comfort food 的滋味

嗜辣的我見到辣字就點了辣雞肉漢堡
大大塊的棉胎式雞扒十分吸眼球~
辣味雞扒的辣是香辣,其實辣味不重,
漢堡吸收雞肉的精華,令人回味無窮

因為近來爆瘡,不敢吃掉全份薯格,
但結果上菜時份量大得令人驚訝
最正係每一塊都炸得脆卜卜

怱怱吃完晚餐就去看戲,劇透就不了
但Blue生左個仔呢個劇情
對於我來說同007揸家庭車一樣咁CLS…

。・゜・゜・。。・゜・゜・。

今日order 📝

1)經典牛肉漢堡 $60.00
2)辣雞肉漢堡 $68.00
(轉套餐 +$35.00)
位於食肆臨立的街道~店鋪不大,座位就只有8個~主打即點即整漢堡🤤🤤 除了一般的牛/豬/雞/素堡外,還有蝦堡及墨魚堡~第一次來當然要試其經典堡☺️👉🏻經典牛肉漢堡 $60漢堡實物比照版靚仔😍😍好高身👍🏻 牛肉超厚~煎至美麗的粉紅色,一咬下去~肉汁流到滿手都是😋😋牛肉味濃夾住爽脆的生菜~口感同味道都好滿足💕 尤其喜歡其醬汁,不是單調的蕃茄醬,而是特調過,溫和了牛肉的油膩感👍🏻👍🏻 即點即整~熱辣辣,就是好味所在👍🏻👍🏻👉🏻蕃薯條+飲品 $25蕃薯條炸得乾身不油~蕃薯甜味也足,最怕吃到沒味道的蕃薯條,這份算是蠻高質的一份👍🏻🎈總歸一句: 整體不錯的店~下次想試蝦堡👍🏻👍🏻

👉🏻經典牛肉漢堡 $60

👉🏻蕃薯條+飲品 $25

🎈總歸一句:
整體不錯的店~下次想試蝦堡👍🏻👍🏻
2022-06-05 9 瀏覽
有幾次經過佐敦呢條內街都比呢間Burger小店吸引到🧡今日放假又去開果頭就同朋友入左去食🙋🏻‍♀️小店座位不多,價錢合理,Burger平均$60左右另外加$25有薯條/蕃薯條同飲品。朋友嗌左個經典牛肉漢堡配薯條🍟佢地嘅麵包係甜甜地嘅❤️表面烘過入邊都幾軟熟😉餡料有芝士、蕃茄、超級新鮮嘅生菜同牛肉漢堡扒牛肉漢堡扒非常Juicy🤩啲肉汁一邊食一道滴出黎🤤好彩店員有比膠手套🧤如果唔係都食到幾污糟🤣漢堡扒係煎到五成熟🤤幾香牛肉味🫶薯條係粗薯條黎😇炸得香脆唔油!我就揀左芝士鵝肝漢堡配番薯條🍟生菜好新鮮,鵝肝配窿邊嘅太陽蛋係絕配🥰番薯條有驚喜🥰炸到勁脆!番薯甜甜哋好好食😋出邊其他食Burger嘅店鋪嗌番薯條,要另外加錢😉😋如果大家都鍾意食番薯條~我十分好推介呀!食咗兩份餐買單都只係$180左右,兩個burger都好高質,呢間小店性價比好高👍🏻👍🏻👍🏻一定會再encore 🌟🌟🌟
有幾次經過佐敦呢條內街
都比呢間Burger小店吸引到🧡
今日放假又去開果頭就同朋友入左去食🙋🏻‍♀️
小店座位不多,價錢合理,
Burger平均$60左右
另外加$25有薯條/蕃薯條同飲品。
朋友嗌左個經典牛肉漢堡配薯條🍟
經典牛肉漢堡配薯條

佢地嘅麵包係甜甜地嘅❤️表面烘過入邊都幾軟熟😉
餡料有芝士、蕃茄、超級新鮮嘅生菜同牛肉漢堡扒
牛肉漢堡扒非常Juicy🤩
啲肉汁一邊食一道滴出黎🤤
好彩店員有比膠手套🧤
如果唔係都食到幾污糟🤣
漢堡扒係煎到五成熟🤤幾香牛肉味🫶
薯條係粗薯條黎😇炸得香脆唔油!
我就揀左芝士鵝肝漢堡配番薯條🍟
芝士鵝肝漢堡配番薯條

生菜好新鮮,鵝肝配窿邊嘅太陽蛋係絕配🥰

番薯條有驚喜🥰
炸到勁脆!番薯甜甜哋好好食😋
出邊其他食Burger嘅店鋪嗌番薯條,要另外加錢😉
😋如果大家都鍾意食番薯條~我十分好推介呀!

一定會再encore 🌟🌟🌟
2022-06-05